
De hoeveelheid kerstborrels zal dit jaar misschien kleiner zijn, maar we kunnen natuurlijk ook prima zelf een kleinere borrel organiseren in aanloop naar kerst. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het Borrelhapjes Bakboek. Een perfect kerstcadeautje al zeg ik het zelf. Het is een makkelijk recept dat ook perfect is voor de feestdagen. Ga jij thuis een kerstborrel organiseren?

Perzik-prosciutto bruschetta
Ingrediënten
- 1 afbak ciabatta
- flinke scheut olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- peper en zout
Topping
- 200 gram ricotta
- 1 teen knoflook geperst
- 1-2 el citroensap
- peper en zout
- 3-4 plakjes prosciutto
- 2 perziken geschild en in partjes
- basilicumblaadjes
Instructies
- Snijd het brood in plakken van ongeveer 2 cm dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng olijfolie, knoflook, peper en zout in een kommetje en smeer de broodjes hier mee in.
- Bak de bruschetta in 10 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Doe ricotta, knoflook, citroensap, peper en zout in een schaaltje en roer goed door. Smeer op de bruschetta.
- Beleg verder met prosciutto, perzik en basilicum
De losse broodjes zijn goed verpakt en buiten de koelkast zo’n 2 weken houdbaar.
Eenmaal belegd zo snel mogelijk serveren.
Zal ik zeker maken ..weer een nieuw idee.
Bedankt