perzik-prosciutto bruschetta

Gepost: 4 december 2020 Laatst bewerkt: 29 november 2023
perzik-prosciutto bruschetta

De hoeveelheid kerstborrels zal dit jaar misschien kleiner zijn, maar we kunnen natuurlijk ook prima zelf een kleinere borrel organiseren in aanloop naar kerst. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het Borrelhapjes Bakboek. Een perfect kerstcadeautje al zeg ik het zelf. Het is een makkelijk recept dat ook perfect is voor de feestdagen. Ga jij thuis een kerstborrel organiseren?

Het Borrelhapjes Bakboek 

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Van bladerdeeghapjes en quiches tot gehaktballetjes en spiesjes. De sauzen, dips en spreads komen ook ruim aan bod!

Bestel hier!

Afbeelding
Perzik-prosciutto bruschetta-1a

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Perzik-prosciutto bruschetta

Een fris borrelhapje waar iedereen van zal smullen: perzik-prosciutto bruschetta.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 1 afbak ciabatta
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout

Topping

  • 200 gram ricotta
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1-2 el citroensap
  • peper en zout
  • 3-4 plakjes prosciutto
  • 2 perziken geschild en in partjes
  • basilicumblaadjes

Instructies

  • Snijd het brood in plakken van ongeveer 2 cm dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng olijfolie, knoflook, peper en zout in een kommetje en smeer de broodjes hier mee in.
  • Bak de bruschetta in 10 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Doe ricotta, knoflook, citroensap, peper en zout in een schaaltje en roer goed door. Smeer op de bruschetta.
  • Beleg verder met prosciutto, perzik en basilicum
Tips

De losse broodjes zijn goed verpakt en buiten de koelkast zo’n 2 weken houdbaar.
Bewaren

Eenmaal belegd zo snel mogelijk serveren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Krist schreef:

    Zal ik zeker maken ..weer een nieuw idee.
    Bedankt

  2. Hermien schreef:

    oh deze ga ik zeker maken (is dit ook suikervrij)??

  3. Yoni schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb de bruschetta’s uit het bakboek nu al een aantal keer gemaakt maar ze zijn elke keer erg taai. Enig idee wat ik verkeerd zou kunnen doen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou kunnen proberen ze iets langer in de oven te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept