Red velvet poffertjes

Gepost: 13 december 2020 Laatst bewerkt: 10 juli 2024
Red velvet poffertjes

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet poffertjes. Red velvet baksels horen voor mij echt mij de kerstdagen, omdat de mooie rode kleur meteen zoveel sfeer met zich meebrengt. Maar daarnaast hoort er bij red velvet natuurlijk ook de toevoeging van cacaopoeder, dus deze poffertjes hebben een hele lichte chocoladesmaak. Heerlijk!

Je kunt de poffertjes serveren bij het kerstontbijt, maar ze laten zich ook mooi verwerken in een dessert bijvoorbeeld.

BAKTIP: Ik gebruik zelf meestal een gietijzeren poffertjespan voor het maken van poffertjes. Mocht dit niet jouw voorkeur hebben, is een elektrische poffertjespan misschien meer voor jou.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
Red velvet poffertjes LB (4)
Red velvet poffertjes LB (2)
Red velvet poffertjes LB (3)

 

Red velvet poffertjes

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Red velvet poffertjes

Met deze red velvet poffertjes tover je een klassieke Hollandse lekkernij om tot een feestelijke traktatie!
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 235 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 el suiker
  • snuf zout
  • 300 ml melk
  • 2 eieren (M)
  • rode levensmiddelen kleurstof

Extra nodig

  • gesmolten boter (voor invetten pan)
  • poedersuiker

Instructies

  • Doe bloem, bakpoeder, cacaopoeder, suiker en zout in een kom, klop met een garde vast even door elkaar. Voeg dan de melk en de eieren toe en mix tot een glad beslag. Voeg een beetje rode kleurstof toe tot de gewenste rode kleur is bereikt.
  • Poffertjesbeslag is wat dikker, je zou dus een spuitzak kunnen gebruiken. Ik koos zelf voor een spuitfles waarvan de opening groot genoeg is, dat werkt het prettigst.
  • Zet de poffertjespan vast op het vuur (middelhoog) zodat deze goed heet kan worden. Verwarm in een ander pannetje vervolgens een klont boter. Wanneer deze gesmolten is gebruik je een kwastje om de poffertjespan in te vetten.
  • Vul de kuiltjes voor maximaal 2/3 met beslag. Wanneer aan de bovenkant belletjes komen kun je ze met een vorm eenvoudig omdraaien. Laten ze nog niet helemaal goed los? Wacht dan een paar tellen, als ze goed zijn kun je ze namelijk heel makkelijk keren.
  • Vet de poffertjespan voor iedere ronde poffertjes weer opnieuw in.
  • Serveer de poffertjes gelijk per ronde, of leg ze allemaal op een groot bord. Dek dit bord af met een ander bord of folie om ze warm te houden.
  • De poffertjes serveer je verder natuurlijk met wat poedersuiker en een klontje roomboter.
  • Eet smakelijk!
Tips

Begin eventueel met een halve plaat om te wennen aan de snelheid en de handigheid van het maken van de poffertjes. Je moet namelijk best flink doorwerken om te zorgen dat ze niet te donker worden.
Bewaren

Bewaar de poffertjes tot twee dagen goed afgesloten in de koelkast. Wel weer even opnieuw opwarmen bij het serveren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Pipi schreef:

    Hi ik heb een vraagje.
    Wat zou de verhouding van de ingrediënten zijn als ik hier pannenkoeken van zou willen maken?

      1. Pipi schreef:

        Super, dankjewel!

  2. Caroline schreef:

    Als je de melk vervangt voor chocolademelk, wat zou het effect zijn? Of met vanille sojamelk?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Meer chocolade of vanille smaak! Kan prima hoor!

      1. Caroline schreef:

        Dank je wel, ik ga het een keer met chocolademelk uitproberen.

  3. Chantelle schreef:

    Zonder die kleurstof heb je toch “gewone” poffertjes?! Toch niet echt “red velvet” toch?! ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      En er gaat een vleugje cacaopoeder doorheen. Hoe zou jij red velvet poffertjes voor je zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept