Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet poffertjes. Red velvet baksels horen voor mij echt mij de kerstdagen, omdat de mooie rode kleur meteen zoveel sfeer met zich meebrengt. Maar daarnaast hoort er bij red velvet natuurlijk ook de toevoeging van cacaopoeder, dus deze poffertjes hebben een hele lichte chocoladesmaak. Heerlijk!
Je kunt de poffertjes serveren bij het kerstontbijt, maar ze laten zich ook mooi verwerken in een dessert bijvoorbeeld.
BAKTIP: Ik gebruik zelf meestal een gietijzeren poffertjespan voor het maken van poffertjes. Mocht dit niet jouw voorkeur hebben, is een elektrische poffertjespan misschien meer voor jou.
Hi ik heb een vraagje.
Wat zou de verhouding van de ingrediënten zijn als ik hier pannenkoeken van zou willen maken?
Die staat al online: https://www.laurasbakery.nl/red-velvet-pancakes/
Super, dankjewel!
Als je de melk vervangt voor chocolademelk, wat zou het effect zijn? Of met vanille sojamelk?
Meer chocolade of vanille smaak! Kan prima hoor!
Dank je wel, ik ga het een keer met chocolademelk uitproberen.
Zonder die kleurstof heb je toch “gewone” poffertjes?! Toch niet echt “red velvet” toch?! ?
En er gaat een vleugje cacaopoeder doorheen. Hoe zou jij red velvet poffertjes voor je zien?