Red velvet poffertjes

Red velvet poffertjes
60

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet poffertjes. Red velvet baksels horen voor mij echt mij de kerstdagen, omdat de mooie rode kleur meteen zoveel sfeer met zich meebrengt. Maar daarnaast hoort er bij red velvet natuurlijk ook de toevoeging van cacaopoeder, dus deze poffertjes hebben een hele lichte chocoladesmaak. Heerlijk!

Je kunt de poffertjes serveren bij het kerstontbijt, maar ze laten zich ook mooi verwerken in een dessert bijvoorbeeld.

Red velvet poffertjes

Met deze red velvet poffertjes tover je een klassieke Hollandse lekkernij om tot een feestelijke traktatie!
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 235 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 el suiker
  • snuf zout
  • 300 ml melk
  • 2 eieren (M)
  • rode levensmiddelen kleurstof

Extra nodig

  • gesmolten boter (voor invetten pan)
  • poedersuiker

Instructies

  • Doe bloem, bakpoeder, cacaopoeder, suiker en zout in een kom, klop met een garde vast even door elkaar. Voeg dan de melk en de eieren toe en mix tot een glad beslag. Voeg een beetje rode kleurstof toe tot de gewenste rode kleur is bereikt.
  • Poffertjesbeslag is wat dikker, je zou dus een spuitzak kunnen gebruiken. Ik koos zelf voor een spuitfles waarvan de opening groot genoeg is, dat werkt het prettigst.
  • Zet de poffertjespan vast op het vuur (middelhoog) zodat deze goed heet kan worden. Verwarm in een ander pannetje vervolgens een klont boter. Wanneer deze gesmolten is gebruik je een kwastje om de poffertjespan in te vetten.
  • Vul de kuiltjes voor maximaal 2/3 met beslag. Wanneer aan de bovenkant belletjes komen kun je ze met een vorm eenvoudig omdraaien. Laten ze nog niet helemaal goed los? Wacht dan een paar tellen, als ze goed zijn kun je ze namelijk heel makkelijk keren.
  • Vet de poffertjespan voor iedere ronde poffertjes weer opnieuw in.
  • Serveer de poffertjes gelijk per ronde, of leg ze allemaal op een groot bord. Dek dit bord af met een ander bord of folie om ze warm te houden.
  • De poffertjes serveer je verder natuurlijk met wat poedersuiker en een klontje roomboter.
  • Eet smakelijk!
Tips

Begin eventueel met een halve plaat om te wennen aan de snelheid en de handigheid van het maken van de poffertjes. Je moet namelijk best flink doorwerken om te zorgen dat ze niet te donker worden.

Bewaren

Bewaar de poffertjes tot twee dagen goed afgesloten in de koelkast. Wel weer even opnieuw opwarmen bij het serveren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Pipi schreef:

    Hi ik heb een vraagje.
    Wat zou de verhouding van de ingrediënten zijn als ik hier pannenkoeken van zou willen maken?

      1. Pipi schreef:

        Super, dankjewel!

  2. Caroline schreef:

    Als je de melk vervangt voor chocolademelk, wat zou het effect zijn? Of met vanille sojamelk?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Meer chocolade of vanille smaak! Kan prima hoor!

      1. Caroline schreef:

        Dank je wel, ik ga het een keer met chocolademelk uitproberen.

  3. Chantelle schreef:

    Zonder die kleurstof heb je toch “gewone” poffertjes?! Toch niet echt “red velvet” toch?! 😜

    1. Laura's Bakery schreef:

      En er gaat een vleugje cacaopoeder doorheen. Hoe zou jij red velvet poffertjes voor je zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *