
Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op een bieten carpaccio. Met geitenkaas, walnoten en een heerlijke zelfgemaakte dressing. Een combinatie die ik trouwens ook vaak in salades gebruik sinds ik dit voorgerecht maakte. Ook een aanrader!

Bieten carpaccio
Ingrediënten
- 1 grote gekookte biet
- 50 gram rucola
- 75 gram geitenkaas in stukjes
- handje walnoten fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 2 tl honing
- 1-2 tl citroensap
- peper en zout
Instructies
- Snijd de gekookte biet in hele dunne plakjes. Een mandoline is hiervoor erg fijn. Verdeel de plakjes biet over de bordjes.
- Om de carpaccio verder op te maken begin je met wat rucola, gevolgd door de geitenkaas en walnoten.
- Maak de dressing door olijfolie, honing, citroensap, peper en zout in een kommetje door elkaar te roeren. Vlak voor serveren verdeel je de dressing over de bieten carpaccio.
Rooster de gehakte noten even in een koekenpan zodat er nog meer smaken vrijkomen.
De carpaccio kun je het best gelijk serveren, maar eerder op de dag voorbereiden en de onderdelen afgedekt in de koelkast bewaren kan ook. Het bord opmaken zou ik niet voorbereiden i.v.m. afgeven van de rode biet.