Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de slag met het recept voor deze brie-pecan bladerdeeghapjes. Het recept behoort tot een van mijn favoriete hapjes in mijn borrelboek, ik ben dol op gesmolten brie. Zeker in combinatie met de pecannoten en het bladerdeeg.
Brie-pecan bladerdeeghapjes
Bladerdeeghapjes met brie en pecannoten
Gesmolten brie, ik ben er gek op. Zeker als het net als in deze hapjes wordt gecombineerd met bladerdeeg en pecannoten.
Porties: 12 stuks
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 stuk brie 200 gram
- handje pecannoten
- honing
- ei om in te smeren
Instructies
-
Rol het bladerdeeg uit en snijd in 6 gelijke stukken, halveer deze diagonaal zodat je 12 driehoeken hebt.
-
Snijd het stuk brie in plakken, leg op ieder stuk bladerdeeg op het brede gedeelte een stukje brie. Verdeel er wat pecannoten over en drizzle er wat honing over.
-
Pak de punt van een stukje bladerdeeg en vouw deze om het hapje heen. Het worden hapjes die niet helemaal gesloten zijn.
-
Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met het geklutste ei.
-
Bak de hapjes in ongeveer 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte)
Tips
Varieer gerust met de noten, hazelnoten en walnoten doen het ook erg goed in dit hapje.
Bewaren
3-4 dagen goed verpakt buiten de koelkast.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.