Als je op zoek bent naar een alternatief voor amandelspijs of naar een notenvrije amandelspijs, dan zit je hier aan het goede adres. Ik maakte deze heerlijke kokosspijs, gemaakt van geraspte kokosnoot.
Hoe gebruik je kokosspijs?
Kokosspijs leent zich perfect om amandelspijs te vervangen in een gevulde koek, een sloffen bodem, gevuld speculaas of in zalige cruffins met spijs. Je hoeft de verhoudingen niet te veranderen in de recepten, je kunt amandelspijs 1:1 vervangen door dit recept voor kokosspijs.
Kokosspijs is niet alleen erg fijn voor mensen met een notenallergie, maar ook voor diehard kokosliefhebbers is het een echt top recept. Mijn team vroeg er al maanden (misschien zelf jaren?) naar en is razend enthousiast over het resultaat! Ga jij er ook mee aan de slag?
Let wel: officieel zijn amandelen natuurlijk geen noten, maar steenvruchten. Net zoals pinda’s ook geen noten zijn, maar peulvruchten. Toch worden amandelen en pinda’s over het algemeen in één adem genoemd met andere noten en verdragen de meeste mensen met een notenallergie ook geen amandelen en pinda’s.
Hierboven tip ik je mijn recept voor cruffins. Heb je geen idee wat dit zijn? Kijk dan mijn video voor speculoos cruffins eens waarin ik het eindresultaat laat zien én hoe je ze maakt. Prachtig zijn ze hè?
Wat een goed idee. Ga het zeker proberen.
Wow, Laura wat een super goed recept!
Daar zat ik nu ook echt op te wachten. Super bedankt.
Wij zijn echte kokos lovers en dit ga ik van de week maken als vulling voor jouw recept van de cruffins.
En dan garneren met een beetje geroosterde kokos schilfers 😉
Ik ga de bounty slof taart maken. Regelmatig ben ik impulsief met het maken van iets. Het blikje kokosmelk ‘moet’ een dag van tevoren in de koelkast, dat is lastig bij impulsief bakken 😉
Zou een kortere tijd in de vriezer ook hetzelfde effect geven? Vanaf nu ga ik natuurlijk standaard een blik kokosmelk in de koelkast zetten, dan heb ik dat ‘probleem’ niet, maar ik vroeg het me af.
Snap ik! Het heeft te maken met de temperatuur, in de winter bijvoorbeeld zijn bijna alle kokosblikken zodra ze binnenkomen (als je online boodschappen bestelt) al goed omdat het kouder is en de room/het vet al van het water gescheiden is. Ik durf niet te zeggen of het in de vriezer ook zo werkt, dat heb ik niet getest.
Ik heb nu de kokosmelk van de jumbo, daar staat op schudden voor gebruik. Heb hem een uur in de koelkast gehad en de room zit onderin.
Als je niet gaat schudden, is het water ook apart van de room. Misschien een tip dat dat bij meerdere merken het geval zal zijn.
Met wat kan ik het ei vervangen
Hier vind je tips: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/
Dank voor je heldere uitleg. Die kokosspijs is een mooie oplossing voor mensen die niet van de amandelspijs houden en die ga ik verrassen met jouw recept.
Heerlijke no nonsens website met heel veel zinvolle informatie.
Een plezier om in te bladeren.
Kan je de kokos spijs ook invriezen om langer te bewaren?
Ja hoor dat kan!
Goed recept bedankt