Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf ganache maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 januari 2017
in Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Surprise! Vandaag een recept waarvan je de foto misschien al kent uit mijn basisbakboek. In principe komen mijn boekrecepten niet op het blog. Maar omdat ik wel al vaker op het blog heb beschreven hoe je ganache maakt, besloot ik er toch een apart artikel over te maken. Want het is nu eenmaal niet heel eenvoudig terug te vinden omdat het vaak onderdeel is van een ander recept. Op de foto zie je trouwens een ganache van pure chocolade, maar ik vertel je ook hoe je hem van melk- en witte chocolade kunt maken. Net als wat verschillende manieren waarop je ganache kunt verwerken. Tot truffels bijvoorbeeld, of opgeklopt als room. Genoeg mogelijkheden! Ook gelijk nog een kleine anekdote over het fotograferen van deze ganache. De chocoladespetters waren eigenlijk helemaal niet de bedoeling, maar de garde viel door het zware handvat per ongeluk uit de kom en dat vond ik eigenlijk best een fotogeniek beeld geven. Dat hij later in de keuken nog eens uit de kom viel en mijn hele keuken (inclusief witte muren) onder zaten vond ik dan weer iets minder.

Heb jij Het Basisbakboek al? In dit bakboek staat de basis van het bakken centraal. Ik geef je de nodige basiskennis en ongeschreven bakregels waarna je gelijk aan de bak kunt. Met basisrecepten voor vullingen & toppings, koekjes, cakes, brownies, biscuit, zandtaartdeeg en schuimpjes kun je alles bakken. Het boek bevat ook allerlei variaties op de basisrecepten en als je deze basis onder de knie hebt, kun je jouw eigen recepten ontwikkelen!

Recept afdrukken

Ganache

Ganache kun je verwerken in allerlei soorten lekkere toetjes en het is helemaal niet moeilijk om te maken.
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • puur: 100 ml slagroom en 100 gram pure chocolade
  • melk: 100 ml slagroom en 150 gram melkchocolade
  • wit: 100 ml slagroom en 200 gram witte chocolade

Instructies

  • Doe de stukjes chocolade in een hittebestendige kom. De slagroom verhit je in een pannetje, zodra het aan de randen begint te borrelen giet je de slagroom bij de chocolade. Roer met een spatel door tot alle chocolade is gesmolten.

Verwerking

  • Als je de ganache over een taart wilt gieten, voeg je een klein klontje boter toe. Dit zorgt ervoor dat de ganache mooi blijft glimmen wanneer hij gestold is. Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het over de taart giet. Houd wel in de gaten dat hij voldoende vloeibaar blijft.
  • Je kunt ganache ook opkloppen tot een stevige vulling. Zet de kom in de koelkast, maar controleer wel af en toe en roer de ganache door. Als je te lang wacht wordt het mengsel te hard. Zodra het goed is afgekoeld, maar nog wel door te roeren is haal je de kom uit de koelkast. Met een mixer klop je de ganache op, het wordt een soort chocolade slagroom. Verwerk de crème gelijk, want het zal nu alleen nog maar steviger worden.
  • Ook heel lekker: truffels maken van ganache. Voeg dan een klein klontje boter toe aan de nog warme ganache en roer tot deze is gesmolten. Giet de ganache in een vorm en laat het in de koelkast volledig uitharden. Snijd er blokjes van en wentel deze door bijvoorbeeld, hagelslag, cacaopoeder of gehakte noten voor heerlijke chocoladetruffels.
Tips

Een paar voorbeelden van recepten waar ik ganache voor heb gebruikt:

zwarte kersen chocolade tartelette

hazelnoot chocolade truffels

Bewaren

Ganache kun je niet van tevoren maken en moet meteen verwerkt worden, tenzij je truffels maakt natuurlijk.

Vorige post

Volgende post

spinazie-roomkaas wraps
Wanneer is brood gaar?

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
20

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 88

  1. Mariëtte Steenhuis says:
    4 jaar geleden

    Ganache is prima te bewaren in de koelkast. Volgens de mensen van Callebaut zelfs 6 weken. ( dat vind ik zelf wel lang ivm de slagroom) Ook kan je het goed invriezen.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het kan ja, maar ik vind het zelf niet werken om de ganache weer te laten smelten om hem ergens over te gieten of op te kloppen. Dan kun je het qua tijd net zo goed snel even maken.

      Beantwoorden
  2. Jonna@burgertrutjesNL says:
    4 jaar geleden

    Super handig! Ganache is zo lekker! Maak jij er weleens een toef van of vulling voor op cupcake/taart?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik heb er nog nooit een toef van gespoten, maar wel opgeklopt als vulling of topping ergens in/op gesmeerd, erg lekker!

      Beantwoorden
  3. Siem says:
    4 jaar geleden

    Kan je dit ook gebruiken om bonbons mee te decoreren? Ik vind gesmolten chocolade met olie nog ietjes te dik en niet fijn werken

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Wordt lastig, want het hard namelijk niet helemaal uit, het blijft een beetje zacht.

      Beantwoorden
    • Kim Swinkels says:
      4 jaar geleden

      Je kunt het wel gebruiken als vulling van de bonbon.. Als je gewone chocolade laat smelten, die in vormpjes giet en na een minuutje ongeveer de chocolade er weer uit laat lopen (als het goed is zit de chocolade dan vooral aan de zijkanten van de vormpjes gehecht). Je kunt dan de rest van de vormpjes opvullen met ganache. (Daarna wel nog even gesmolten chocolade erover, zodat alle eventuele gaten etc. daarmee worden opgevuld en je bonbon ook een mooie “gladde” onderkant heeft.)

      Beantwoorden
  4. Marian says:
    4 jaar geleden

    Op Internet zag ik een ‘dripcake’ waarbij ze de chocolade net over de rand laten druppelen. Zou dit ook met Ganache kunnen? Met gesmolten chocolade kan het vast ook, maar dat snijdt zo lastig als de chocolade weer gestold is.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kan zeker, alleen gebruik ik dan wel een iets andere verhouding. Kijk maar eens: http://www.laurasbakery.nl/how-to-drip-cake/

      Beantwoorden
      • Marian says:
        4 jaar geleden

        Super! Dank je wel!

        Beantwoorden
  5. Lisette says:
    4 jaar geleden

    Vraagje; stel ik doe deze ganache over de zebra cake (maar dan in springvorm ipv tulband) hoe bewaar ik het dan als ik het een dag van te voren maak?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als je de ganache wilt gieten over de tulband zou ik het niet een dag van tevoren maken, want anders is het te stevig. Je kunt het dan wel weer verwarmen, maar dan ben je net zolang bezig als je het gewoon maakt.

      Beantwoorden
      • mieg says:
        4 jaar geleden

        als je een cake met ganache wil afsmeren moet er is botercreme op. of mag de ganache rechtstreeks op de cake aangebracht worden.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Ganache kan ook gewoon gelijk op de cake

          Beantwoorden
  6. Anja says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, kan je witte chocolade ganache kleuren met kleurstof poeder? Ik dacht als iemand dat weet ben jij het wel hihiii… Ik weet dat het met kleurstof op olie basis wel kan, op water basis niet namelijk. Thankxx

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Kleurstofpoeder durf ik niet met zekerheid te zeggen eigenlijk, ik denk het wel. Vraag me alleen af of de poeder wel goed oplost in chocola.

      Beantwoorden
      • edwin says:
        3 jaar geleden

        je kan je kleurstof eerst met cacoaboter mengen tot een vloeibare kleurstof.. daarna in je ganache verwerken… je verhoudingen worden dan wel anders…

        Beantwoorden
        • Anja says:
          3 jaar geleden

          Edwin jij ook bedankt. Cacaoboter heb ik niet zo vaak ik huis maar is ook zeker een optie en het proberen waard. Dankjewel!

          Beantwoorden
      • Anja says:
        3 jaar geleden

        Dankjewel voor het meedenken, ik zal eens proberen met poeder in de slagroom voor het bij de witte chocolade gaat.

        Beantwoorden
    • Ouafa says:
      1 jaar geleden

      Kan ook met kleurstof op water basis. Doe ik altijd. Poeder heb ik nooit gebruikt.

      Als je chocola smelt kan je die alleen kleuren op olie basis

      Maar ganache gaat prima met waterbasis!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Goede tip!

        Beantwoorden
  7. marloes says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, Ik wil graag een taart met ganache overgieten voor verjaardag van mijn zoontje en vervolgens decoreren. Ipv fondant gebruiken. Zou ik de afgewerkte taart dan nog steeds kunnen invriezen zodat ik hem een paar dagen voor het feestje zou kunnen maken? Bedankt voor je advies! Groet, Marloes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou de taart los invriezen en dan na ontdooien voor het feestje overgieten met ganache. Dan blijft hij het mooist.

      Beantwoorden
  8. Patissier says:
    4 jaar geleden

    Het is niet zo dat er maar een type ganache keer is spuitganache ,overtrek of glaceerganache vanachter om te snijden etc en ja ganache is zeer goed te bewaren.

    Beantwoorden
  9. Kim says:
    3 jaar geleden

    Hey
    Is het echt slagroom dat je moet gebruiken of culinaire room
    Groetjes kim

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      slagroom

      Beantwoorden
  10. Marieke says:
    3 jaar geleden

    Hoihoi,
    Ik wil een chocoladetruffeltaart maken. Maar klopt ik dan eerst de slagroom en voeg daarna de gesmolten chocolade toe? Of voeg ik chocolade aan de slagroom toe en klopt ik het dan op?
    En het bovenste laagje op een chocoladetruffeltaart is zeker ganache met een klontje boter erdoor?
    Ik hoor graag van je!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      ik weet niet precies welk recept je wilt maken, maar ik zou een ganache maken die je opklopt.

      Beantwoorden
  11. Rachel says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Mijn zoontje wilt graag een rode taart voor zijn verjaardag
    Dus dacht een chocoladecake te gaan bakken en vervolgens dacht ik aan een rode ganache.
    Kan dat? Met kleurstof? Of hoe zou jij de cake van de buitenkant rood maken?

    Alvast bedankt voor het meedenken!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Een rode ganache kan zeker, je hebt dan wel een kleurstof op oliebasis nodig (anders pakt het niet met de chocolade)

      Beantwoorden
  12. Thirza says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura, Ik had even een vraag, ik wil graag de ganache gieten over een rol cake, maar in je recept staat dat er een klontje boter in moet zodat het mooi gaat glimmen. Maakt het uit welke boter daar voor gebruikt wordt? Alvast bedankt. Sorry voor de misschien simpele vraag 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik ongezouten roomboter 🙂

      Beantwoorden
  13. Mirjam Koers says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ik gebruik de opgeklopte ganache vaak als taartvulling. Helaas hecht de ganache niet aan het biscuit, en valt mijn taart bij het aansnijden vaak uit elkaar. Hoe kan ik dit voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar is het eigenlijk net een te stevige vulling voor. Je zou kunnen testen met een ganache die in verhouding meer slagroom heeft.

      Beantwoorden
    • Hieke says:
      1 jaar geleden

      Ik maak vaker een vulling door een ganache te maken en het daarna door halfopgeklopte slagroom te kloppen. Dit is lekker luchtig en je proeft toch goed de chocoladesmaak. De hoeveelheden bepaal ik op smaak.

      Beantwoorden
  14. Lotte says:
    3 jaar geleden

    Kan je de opgeklopte ganache ook gebruiken om een biscuit af te smeren en daarna te bekleden met marsepein of fondant. Of is het hier te nat voor

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is zeker mogelijk om te doen.

      Beantwoorden
  15. Simone says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Hoe kan het dat mijn witte chocoladeganache schift? Ligt dit aan het type chocolade? Ik had gewoon goedkope repen gebruikt. Voor slagroom had ik geen verse, maar een pakje houdbare slagroom met 35 % vet.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Op welk punt is het geschift? Bij het bereiden al of later pas? Het hoeft namelijk niet per se aan de gebruikte ingrediënten te liggen.

      Beantwoorden
  16. Ilona says:
    3 jaar geleden

    Ik wil graag pure chocoladeganache maken. Welke chocolade is hiervoor het meest geschikt? Zou je bijvoorbeeld een reep met 85% cacao kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja dat is een goede optie.

      Beantwoorden
  17. Veerle says:
    3 jaar geleden

    Hey hey…kan je ook ganache maken van kinderchocolade reepjes? Zijn de verhoudingen dan hetzelfde als de ganache met melkchocolade? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zal vast kunnen, maar dan wel in andere verhoudingen omdat de samenstelling anders is. Hoe dat precies zal zijn weet ik niet.

      Beantwoorden
  18. Mirella says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Een goed gelukte ganache 👍.

    Maar ik heb een vraag. Ik heb een cijfer taart gemaakt, afgemeerd met ganache en met smarties bekleed. Nu wil degene dat ik ook de zijkanten mee neem, maar de ganache is al zover dat de smarties aan de zijkanten niet meer blijven plakken. Enig idee hoe ik dat als nog kan oplossen?

    Gr,
    Mirella

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Misschien met een hete spatel erlangs, dan smelt het weer wat.

      Beantwoorden
  19. Jenske says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,

    Zou ik cupcakes een dag van te voren kunnen maken en deze dan direct besmeren met ganache? Als ik ze dan koel bewaar (buiten de koelkast) is de ganache de dag erna dan nog lekker denkt u of lijkt u dat geen goed idee?

    Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

    Met vriendelijke groet,

    Jenske

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als de cupcakes afgekoeld zijn kan dit (als de ganache stevig genoeg is).

      Beantwoorden
  20. Marion says:
    3 jaar geleden

    HoiHoi, Laura.

    Als ik een drip cake wil maken, kan de ganache dan alleen met gewone witte,melk of puur chocolade gemaakt worden,of ook met de witte framboos chocolade van Tony chocolonely?

    Groetjes Marion

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, maar je houdt dan wel de stukjes in je ganache die ook in de reep zitten. Gebruik de verhouding van de witte chocolade.

      Beantwoorden
  21. Ankie says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura, ik vroeg me af hoeveel ganache van pure chocolade ik zou moeten maken voor een taart van 26 of 28cm
    Alvast bedankt voor je snelle reactie
    Groetjes Ankie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Ik maak zelf nooit zulke grote taarten, dus een juiste hoeveelheid geven wordt wel lastig (en bovenaal een schatting).

      Beantwoorden
  22. Irma bouw says:
    2 jaar geleden

    Halo ik wil een taart met ganache smeren. Chocolade puur maar daarna met fondant smeren maar als ik de ganache op heb gesmeerd hoe lang daarna kan ik de fondant op doen en moet je de taart met iets smeren .?en blijft de fondant op zitten gaat ie niet los? Gr alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je zult de laag ganache met een heet mes weer even moeten afsmeren zodat het iets smelt en hecht aan het fondant.

      Beantwoorden
    • Anja says:
      2 jaar geleden

      Hahaaa gewoon genoeg maken en het restant, na opstijven in de koelkast, tot balletjes rollen en door de cacao of hagelslag halen als truffels/bonbons hmmmm

      Beantwoorden
  23. Bahar says:
    2 jaar geleden

    Hoi

    Ik probeer rode drip te krijgen maar deze word telkens roze.. heb jij tips voor mij

    Beantwoorden
  24. Nathan says:
    2 jaar geleden

    Ik wil een chocoladecake doormidden snijden en dat vullen met opgeklopte ganache en het geheel vervolgens bedekken met de vloeibare ganache, zou dit werken?

    Beantwoorden
    • Anja says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor geen probleem. Je kunt de taart na het opkloppen ermee afsmeren (zoals met botercrème) of opspuiten of weer even verwarmen tot vloeibaar en dan gieten. Zo doe ik het ook. Vulling is wel wat steviger dan een mousse uiteraard.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker, klinkt heerlijk 🙂

      Beantwoorden
  25. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een geweldige recepten heb je, ik ben echt fan! Tot nu toe lukt alles wat ik van je maak (hoera!) en dat motiveert en inspireert enorm 🙂
    Nou vroeg ik me af: heb je een tip voor een lekkere aardbeienvulling voor een taart? Ik maak een basisbiscuit in drieën gesneden, met een laag opgeklopte melkchocoladeganache, een laag aarbeienvulling. Ik giet de taart over met wittechocoladeganache.
    Voor de aardbeienvulling heb ik als test aardbeienjam en mascarpone gemengd en dat was best lekker, maar ik dacht wie weet heb jij nog wel een gouden tip voor deze laag!
    Nogmaals bedankt voor je heldere recepten!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat ik ook altijd heerlijk vind is banketbakkersroom met stukjes verse aardbei 🙂

      Beantwoorden
  26. Ciel says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura, heb cursus macarons maken gevolgd bij Bakery instituut en daarna thuis geprobeerd. Heb ganache gemaakt maar de macarons zijn niet gelukt. Wel goed van smaak , zacht maar geen voetje . Heb ganache ingevroren voor volgende poging. Als t lukt en ik de ganache uit vriezer laat ontdooien in koelkast, kan ik het dan daarna als complete macaronkoekje weer invriezen? Bedankt voor je antwoord.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee, je kunt producten (de ganache in dit geval) niet twee keer invriezen.

      Beantwoorden
      • Ciel says:
        2 jaar geleden

        Dank je wel Laura

        Beantwoorden
  27. Herma says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoeveel ganache heb ik nodig om over een taart van 24 cm te gieten? Dus hoeveel gram slagroom en hoeveel gram pure chocolade?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hier vind je dat: https://www.laurasbakery.nl/how-to-drip-cake/

      Beantwoorden
  28. Jorina says:
    12 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik had eens een vraag ivm een chocolade biscuit afsmeren met witte ganache. Als ik de witte chocolade ganache licht blauw (frozen) wil kleuren wordt deze dan mooi blauw of gaat het groener zijn omdat toch beetje gelig is. Mss domme vraag hoor. En dan mn 2de vraag. Komt mijn chocolade biscuit er te hard door piepen als ik het met licht blauwe ganache afsmeer? Of kan ik beter een gewone biscuit gebruiken? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  29. Billie says:
    12 maanden geleden

    Hi Laura,
    Ik wil graag macarons maken met deze ganache als vulling:)
    Maar kan ik het dan een paar uur van te voren maken en vervolgens in de koelkast doen tot ik het op de koekjes spuit? Of word het dan te hard?
    Groetjes Billie

    Beantwoorden
    • Billie says:
      12 maanden geleden

      Oeps, ik zie het nu pas staan, sorry:)

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        12 maanden geleden

        Geen probleem!

        Beantwoorden
  30. Shi says:
    11 maanden geleden

    1:1 is hier niet goed gegaan! Doe altijd 100ml slagroom op 150g chocolade. Anders kun je uren wachten, maar blijft je ganache vloeibaar. Zonde.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat vervelend dat het niet goed ging bij je. De verhouding hangt van de soort chocolade af.

      Beantwoorden
  31. Janny says:
    11 maanden geleden

    Kan ik de ganache ook gebruiken als bovenste laagje voor een caramelshortcake?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Ik gebruik daar zelf nooit ganache voor, maar het kan wel: https://www.laurasbakery.nl/caramel-shortcake/

      Beantwoorden
  32. Saskia says:
    10 maanden geleden

    Kan ik deze ganache opgeklopt gebruiken voor de cijfertaart? Of valt het er dan af met aansnijden zoals ik bij een andere reactie las?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Je wilt het dus als een vulling gebruiken?

      Beantwoorden
      • Saskia says:
        10 maanden geleden

        Ja klopt

        Beantwoorden
  33. Leonie says:
    7 maanden geleden

    Hallo Laura, ik ga een taart maken voor een vriendin voordat Ik op vakantie ga en will deze dan geheel versierd invriezen totdat ze de taart nodig heeft. Ze wil graag dat ik de taart vul en afsmeer met witte chocolade ganache of Cream cheese frosting, wat is beter in te vriezen? Blijft het dan wel mooi? Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dit moet allebei prima werken in de vriezer, hoewel ik er persoonlijk geen ervaring mee heb.

      Beantwoorden
  34. Sarina says:
    7 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Ik zou graag witte chocolade ganache gebruiken als vulling voor mijn taart.
    Ik heb op een website gelezen dat je deze op voorhand kan maken en in een spuitzak steken.
    Maar ga ik deze de dag nadien nog kunnen spuiten tussen mijn taart?
    Kan ik ook bv aardbeien toevoegen aan de ganache? En hoe doe ik deze er dan best bij?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Ik zou dat niet op die manier doen; zie stap twee bij de verwerking hierboven. Aardbeien zou ik hoogstens in gedroogde vorm toevoegen.

      Beantwoorden
      • Sarina says:
        7 maanden geleden

        Hallo Laura,
        Ik heb nog eens een vraag. Ik lees vanalles op internet dat je u stapeltaart moet stutten. Ik ga een stapeltaart maken van 2 lagen, kan ik hiervoor ook mikado stokjes gebruiken?
        Groetjes

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 maanden geleden

          Dat is voor twee lagen in principe niet nodig, maar voor de zekerheid kan je het altijd doen.

          Beantwoorden
  35. Sofie says:
    7 maanden geleden

    Ik zou graag voor de verjaardag van een 3-jarig meisje een chocoladecake maken met thema Peppa Pig.

    Wat is de verhouding indien je Ruby (roze) chocolade gebruikt? Ik zou het willen gebruiken om over een chocoladetulband te gieten, dus zou ook mooi moeten blijven glimmen. Mirror glace zou nog leuker zijn!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Ik durf het niet zeker te zeggen, maar volgens mij is het vergelijkbaar met witte chocolade

      Beantwoorden
  36. Kiki Hensgens - Koch says:
    5 maanden geleden

    Kun je de ganache ook kleuren met kleurstof?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Ja dat kan, maar let wel op dat de kleurstof opgenomen kan worden door vette vloeistoffen.

      Beantwoorden
  37. Linda Liskamp says:
    5 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Ik zou graag een vulling voor bonbons willen maken met een fruitpuree. Hoe maak ik die?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Leuk idee! Heb ik nog nooit gedaan, dus gaat op mijn baklijst.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Wanneer is brood gaar?

Wanneer is brood gaar?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-20

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-24

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-10

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan