Taart bekleden met botercrème?
Met dit recept krijg je een heerlijk luchtige en niet te vette botercrème, maar voor de combinatie met fondant of marsepein bevat het teveel vocht. Deze witte chocolade botercrème is daarom niet geschikt om te gebruiken wanneer je een taart wil afsmeren om vervolgens te bekleden met bijvoorbeeld fondant.
Het beste kun je dan een 1:1 botercrème gebruiken, wat betekent dat je gelijke delen boter en suiker gebruikt.
Toch witte chocolade botercrème gebruiken?
Wel is het mogelijk om je taart te vullen met deze botercrème met witte chocolade. Spuit dan eerst een dijkje met de 1:1 botercrème en vul de taart binnen dit dijkje met deze witte chocolade botercrème. Hierna smeer je de volledige taart opnieuw af met de 1:1 botercrème, die je met een gerust hart met fondant of marsepein kunt bekleden.
In mijn how to over taart vullen en bekleden lees je er alles over!
Hallo,
kan je ook gewoon melk chocolade gebruiken?
Groetjes Jente.
Dat kan, staat ook bij de extra tips in het artikel 😉
Is dit recept geschikt om een taart mee af te smeren waar fondant overheen komt? Doe het nu altijd met 50:50 boter poedersuiker maar vind dat minder lekker. Ga de taart nu vullen met Cream cheese frosting, maar daar kun je niet mee afsmeren in combi met fondant..
alvast bedankt voor je antwoord!
Groetjes Tineke
Nee, ik zou deze crème niet gebruiken als je hem nog wilt bekleden met fondant, daarvoor is hij wat te vochtig. Kans op smelten of zweten van het fondant is dan groot. Ik gebruikte daarvoor altijd de 1:1 die je noemt, als je die goed luchtig klopt en maar een heel dun laagje gebruikt proef je dat in de taart amper terug.
Kun je deze botercrème wel gebruiken als een laag vulling voor een taart met fondant?
En dan afsmeren met een neutrale botercrème
Ja hoor, dat kan prima.
Goedendag,
Is het nog mogelijk om de taart een kleur te geven als er chocola in zit? Of moet ik dan speciaal chocolade kleurstof halen?
Bedoel je daadwerkelijk de taart of doel je op bovenstaande botercrème?
Sorry de bovenstaande botercreme
Dat kan gewoon hoor, wel een kleurstof op basis van olie kiezen (en niet water)
Hey Laura,
ik wil een taart maken en de taart afsmeren met witte chocholadebotercreme. Mijn taart bestaat uit 5 biscuits. Ik heb geen idee hoeveel ik nodig heb om hem af te smeren. Heb jij een schatting voor mij?
Groetjes,
Karlijn
Dat weet ik zo ook niet, ligt eraan hoe groot ze zijn 😉 Bij de ingrediënten staat vermeld hoe veel je met deze hoeveelheid kunt doen, zo kun je het een beetje inschatten voor andere hoeveelheden 🙂
Hai Laura,
Ik wil deze witte chocolade botercreme gaan gebruiken als vulling van een naked cake. Ik wil 1 van de 3 lagen met deze botercreme doen, of is dat te machtig denk je? Welke vulling zou je aanraden voor andere lagen?
Dat kan prima, maar ik zou verder geen andere machtige vullingen nemen. Misschien gewoon een laagje jam oid. Of allemaal dunne laagjes, misschien in combinatie met wat rood fruit. Je kunt alles combineren wat je lekker vindt.
Heerlijk recept!
Naar mijn smaak was ’t net iets te zoet, dus heb ik er sour cream en limoensap bij gedaan. Werdt door de limoen net wat dunner, maar wel erg lekker. Een aanrader dus 😉
Ik heb de botercreme laatst gemaakt alleen was het heelwel zacht en kon ik er niet hele goede toefjes mee spuiten. Weet jij.misschien waar dit aan ligt?
Het kan aan de gebruikte boter liggen, maar ook aan het warme weer.
Ik heb weinig bakervaring en heb zeker nog nooit zo’n botercrème gemaakt. Er zaten toch een paar kleine klontjes in, maar verder hij is verrassend goed gelukt! Bedankt voor het recept en de goede instructies! 😀
Kan de botercreme een dag vantevoren gemaakt worden? En kan ik er kleurstof aan toevoegen?
Ja hoor, beide kan.
Hallo Laura,
Kan ik aan deze botercreme een druppeltje kleurstof toevoegen ?
dat kan zeker.
Zou deze vulling stevig genoeg zijn voor een cijfertaart? Ik wou er een maken voor mijn moeders 60e verjaardag.
zeker, ik gebruikte hem er zelf ook voor.
Hoi Laura! Is het zelfrijzende bloem die je gebruikt of welk soort bloem gebruik je hier voor? Alvast bedankt.
Gewoon bloem, geen zelfrijzend.
Ok hartelijk bedankt! Dus ik kan dit recept met gewone tarwebloem, patisseriebloem (geen zelfrijzende voor de botercréme.) klaarmaken?
Volgens mij heb ik je vraag hierboven net beantwoord 😉
Hoi Laura,
Is het recept eenmaal genoeg voor de vulling van het cijfer 36?
Dat is helemaal afhankelijk van hoe groot je de cijfers maakt. Je kunt er anders 16 toeven mee maken voor cupcakes, misschien is het dan makkelijker vergelijken voor je 🙂
Als je plastic folie over dat mengsel van bloem en melk doet dan komen er toch waterdruppels op de folie die het mengsel snappen kunnen maken nt? Had ergens gelezen dat je de plastic folie dan best rechtstreeks op het mengsel legt om ook een korstvorming te vvoorkomen. Klopt dit?
Ik bedoelde slapper* autocorrectie heeft het veranderd naar snappen.
Ik doe het ook rechtstreeks op het mengsel. Maar een paar druppels water maakt niet uit hoor, heb ik ook al vele malen gehad en lukte altijd.
Hi Laura, super kort dag vraagje: net de botercreme gemaakt, nog geen chocolade toegevoegd maar hij is zo ontzettend slap geworden, bijna soep. Ik denk dat ik het bloemmengsel er te warm bij heb gedaan. Komt dit nog goed met een paar uur in de koelkast of moet ik opnieuw beginnen? De taart moet vanavond af zijn… waaaaah!
Sorry, deze reactie is te laat zie ik. Koelkast is iets dat je kunt proberen, maar als het zo last minute is zou ik zelf eerder opnieuw beginnen om geen risico te nemen. Het lukt niet altijd namelijk als het eenmaal te dun is.
Hi Laura,
Omdat er gebruik wordt gemaakt van melk, is de taart dan nog wel een tijd goed buiten de koelkast?
Groet, Judith
De melk is gekookt, dus dat gaat prima.
Hoi Laura,
Kun je de botercreme wel als toef spuiten op een cupcake die eerst is afgedekt met een laagje fondant. Of is hij daar ook te vochtig voor…???
Het lijkt me lekker om dit bij een cupcake te combineren met een frambozen vulling ?.
Groetjes Esther
Ik zou het niet doen, tenzij je ze heel snel al serveert.
Ow my wat een heerlijke botercreme!
Morgen de cake cijfer 9 verder opmaken, zal zo op zijn denk ik??
Hoi Laura,
Moet het volle melk zijn? Waarom kies jij voor melk waar je ook wel leest dat het met (slag)room wordt gemaakt? Hoor het graag. Ga binnenkort een 1e poging doen (fingers crossed)!
Halfvolle melk kan ook hoor. En ik maak mijn botercrème altijd met melk.
Ja, want als het per ongeluk is ontbonden door een beetje spuug ( daar zit amylase in dat zetmeel afbreekt), krijg je het nooit meer goed. En dat gebeurt per ongeluk wel eens.
Deze recepten zijn GEWELDIG!! Had ik deze site maar eerder gevonden. Ik ga je boek bestellen!
Wat leuk om te horen! 😀
Hoi Laura,
Zou ik deze botercreme kunnen gebruiken om een dripcake mee af te smeren?
Zo niet, hoe kan ik er dan voor zorgen dat ik met een witte chocolade botercreme kan afsmeren?
Ja hoor, dat kan prima.
De botercreme ziet er beetje geel uit. Is dat door de foto of is hij in het echt ook geel. Ik ga een bruidstaart maken met champagne en een witte chocoladebetercreme. Maar ze willen wel een witte taart. Dus vandaar?
Botercreme is nooit spierwit, zeker niet als je ook witte chocolade toevoegt (want dit is ook niet wit). Je kunt met kleurstof proberen, maar je hebt wel veel nodig voor een spierwitte crème en dat kan invloed hebben op de structuur.
Hallo.
Ik wil graag een toef ervan maken, voor op een cupcake. Kan dit 1 dag vantevoren? En dan buiten de koelkast bewaren? En kan ik er ook een kleine cijfer van fonfant op leggen, of gaat dit smelten? De fondant op een prikker en dan in de crème misschien beter?
Bedankt alvast!
Dat kan, een fondant decoratie zou ik wel pas op de dag zelf doen.
Is de crème ook vegan te maken (ivm allergieën)?
Je kunt het proberen met vegan vervangers, heb er zelf echter geen ervaring mee.
Kun je de resterende botercrème een langere tijd bewaren, als in de diepvries?
Deze botercrème is trouwens wel echt super lekker! Net gemaakt. Mijn nieuwe favoriet.
Ja hoor, dat kan.
Heerlijk recept, ik ga deze zeker maken! Hoe maak jij die mooie “swirls” in die glaasjes?
Ik spuit als het ware gewoon een toef, maar dan in een glaasje.
hoihoi,
ik wil graag mijn taart afsmeren en een fondant look creëren is deze botercreme daarvoor geschikt?
groetjessssss
Ja hoor, dat kan prima.
Hij is makkelijk, maar naar mijn smaak erg zoet en wat weinig chocolade-achtig. Is al gauw met witte chocolade omdat het natuurlijk eigenlijk geen chocolade is. Zou je er ook meer witte chocolade in kunnen doen? Snufje zout voor meer pit?
Als je er meer witte chocolade in doet, dan zal de crème steeds harder worden wanneer deze opstijft. Een snufje zout kan zeker. Je kunt ook proberen een deel van de suiker weg te laten.
ik ben bezig met deze crème voor af smeren van een red velvet cake, idd best zoet
super last minute vraagje: ik wil er een beetje roomkaas doorheen kloppen zodat ie toch wat meer een zuurtje van een cream cheese vulling heeft. nu heb ik ergens gelezen als je cream cheese lang klopt dat het dan soep wordt; stress!!!!! want taart wordt over een uurtje opgehaald. tips&tricks welkom ?
Ik heb geen ervaring met roomkaas door je botercrème mixen, ik gebruik in zo’n geval zelf liever cream cheese frosting.
Hallo, ik heb een vraag, alles ging perfect tot het smelten van de chocolade. Tot 3x geprobeerd en elke keer werd het klonterig. Uiteindelijk toch bij het mengsel gedaan en nu is t te dun geworden. Even in de koelkast laten stijven en uiteindelijk is het wel goed gekomen. Maar wat is er mis gegaan ? Dan weet ik dat voor een volgende keer.
Alvast bedankt !
Hi, als je witte chocolade klonterig is geworden dan heeft het boven een te hoge temperatuur gestaan. Witte chocolade smelt sneller dan gewone of pure chocolade en moet daarom op een lagere temperatuur gesmolten worden. Heb je het wel au bain-marie gedaan?
Ja au bain-marie werd t de eerste keer een plakkerige klonterige plakkaat, toen nog 2x geprobeerd, ook klonterig. Was om te huilen ???♀️
Hmmm balen zeg! Was het water in het pannetje flink aan het koken? (dan is het al snel te heet voor witte choc.) Wat ook helpt: de witte chocolade zo fijn mogelijk hakken zodat het evenredig smelt en niet langer dan nodig op de warmtebron houden.
Hoi Laura,
Mijn dochter heeft om een flamingo taart voor haar verjaardag gevraagd. Nu heb ik elders wel gevonden hoe ik de taart zo kan decoreren dat het een flamingo wordt (lieve help, wat een uitdaging).
Maar nu moet de taart vooral ook lekker worden. Dus ik zat tussen jouw recepten te neuzen en hier is mijn plan: Biscuit maken volgens jouw biscuit recept en dan een beetje frambozenjam en vanille botercreme tussen de lagen en de witte chocolade botercreme om de buitenkant mee af te maken. Ik ben alleen wat onzeker of combinatie van de smaken dan wel goed uitpakken. Met name de combi van twee verschillende botercremes. Wat denk jij?
Alvast bedankt!
Hi Nellie, wat heerlijk dat je zo uitpakt voor haar. Het combineren van witte chocolade botercrème en gewone botercrème lijkt me absoluut geen probleem. Succes!
Het zijn zelfs die speciale smelt chocolade druppels van de Sligro, uit zo’n emmertje. Maar goed, niet alles kan in 1 keer perfect gaan ??♀️ Zal de volgende keer opletten dat het water niet te heet wordt.
Goh, wat stom, je zou verwachten dat het daar extra makkelijk mee gaat. Succes met de volgende poging!
Wat een heerlijk recept!
Vanavond red velvet cupcakes er mee opgespoten en van het weekend gaan we de red velvet taart ermee vullen en afsmeren!
Perfecte combinatie! 🙂
Beste Laura,
Zou je de volledige taart, inclusief botercreme, maar exclusief koekjes e.d. in kunnen vriezen? En dan op de dag zelf decoreren met de m&m’s, koekjes, e.d.?
Dat moet in principe prima kunnen. Lees hier ook nog wat meer: https://www.laurasbakery.nl/gedecoreerde-taarten-bewaren/
Hey, kan je de botercreme ook maken met zelfrijzende bloem? Of moet je het met gewone bloem doen? ?
Je bedoelt zelfrijzend bakmeel waarschijnlijk, maar de bedoeling is gewoon bloem!
Ja ik bedoelde zelfrijzend bakmeel, en goed om te weten dat het met gewone bloem moet. Dankjewel!
Hi, ik ga overmorgen zelf een verjaardag’s taart maken voor mijn dochter, nu wil ik de taart afsmeren met je witte chocolade botercreme is het beter om na het maken de taart meteen af te smeren of eerst in de koelkast laten stijven voordat ik dag ga doen
Voor het mooiste resultaat
Ik vind het altijd mooier om het in etappes te doen zodat je het echt strak kunt maken.
Kan je het papje van melk en bloem in de koelkast laten afkoelen?
Dat heb ik nog nooit op die manier gedaan.
Het basis recept voor botercrème moet eerst nog (een half uurtje)in de koelkast voor je hem gebruikt, dat hoeft bij deze niet? Ook niet als ik hem wil maken met melkchocolade?
Nee dat is niet nodig, tenzij je zelf vindt van wel. Met melkchocolade wordt de crème nog steviger dus pas daar ook mee op (dat je het niet te lang in de koelkast zet).
Heb je ook een idee waarmee ik de bloem zou kunnen vervangen? Wil deze botercrème graag gebruiken voor een glutenvrije taart.
Ik denk dat je prima glutenvrij bloem kunt gebruiken?
Hoi Laura,
Is het ook mogelijk blueband boter te gebruiken? Inplaats van ongezouten roomboter? Dit omdat we veel blueband boter nog hebben. En ik wil de botercreme niet al te vettig. Omdat er al veel boter in de cake zit wat eronder komt
Alvast bedankt
Groetjes Lobke
Zolang het stevige margarine is moet dat prima kunnen.
Kun je dit met gewone keurstof kleuren of moet je speciale kleurstof voor chocola gebruiken?
Je moet kleurstof hebben op basis van olie (niet op basis van water).
Als je Ruby chocolade gebruikt, blijft deze dan wel roze? Want heb gelezen dat die zijn kleur verliest als je die verdunt.
Dat heb ik niet getest, maar de kleur zal inderdaad lichter worden.
Ik weet niet hoe ik het doe maar het is steeds geschift.. ik heb het al 5 keer opnieuw geprobeerd en lukt niet.
Wat rot zeg! Heb je dit als eens gelezen? https://www.laurasbakery.nl/help-mijn-botercreme-is-geschift/
Hoi Laura,
Even een vraagje over het melk/bloem papje. Bij mij wordt het gewoon echt een hele dikke klont. Toen het gegaard was en nog warm, had het de consistentie van een plakkerig deegje. Voor de zekerheid wilde ik het zeven, maar het was zo dik dat ik het met geen mogelijkheid door mijn zeef kreeg. Eenmaal koud was het echt een heel stevige homp. Leek me niet helemaal de bedoeling?
Dat is inderdaad niet bedoeling. Dan heb je het waarschijnlijk te lang verwarmd en niet goed in de gaten gehouden helaas..
Wel continu geroerd, maar op een te groot pitje denk ik ;). Tweede poging is gelukt en de botercrème was heerlijk! Bedankt voor je lekkere recepten
Fijn om te horen!
Net deze botercreme voor t eerst gemaakt! Wát een ontdekking zeg! En ook gelijk goed gelukt. En heerlijk tussen donkere chocolade taart. Bedankt voor het delen
kan je ipv witte chocolade ook witte nutella erin doen?
Dat heb ik niet getest, als jij het wel doet dan hoor ik graag hoe het was!
Hey Laura,
Ik ben een beetje hopeloos ?. Ik heb al aantal keer geprobeerd om het basisrecept botercreme te maken en de structuur alles is oke, het is ook luchtig alleen ik proef altijd de poedersuiker er nog in. Ik heb het 2x gezeefd maar toch als je het proeft voel je de poedersuiker in de creme. Ik weet echt niet aan wat het ligt want mijn boter is ook goed op kamertemperatuur. Kan je me alsjeblieft helpen want ik weet echt niet wat ik juist fout doe?
Groetjes,
Has
Wat rot Has! Ik herken niet helemaal wat je bedoelt en vind het daarom ook lastig om je een tip mee te geven, in principe wordt poedersuiker juist heel erg makkelijk opgenomen. Als ik het goed begrijp is het dus echt niet geschift (je ziet geen witte stukjes?) maar het ligt puur aan de poedersuiker?
Beste Laura,
Je crème ziet er fantastisch lekker uit. Ik ben alleen hopeloos opzoek naar een crème ( taartvulling) voor mijn zoon die zwaar allergisch is voor koemelk. Wat zou ik het beste kunnen doen? Heb jij tips voor mij?
Groetjes
Wichel
Ik weet dat veel mensen deze botercrème met succes maken door sojamelk te gebruiken.
Hi, wat een fantastisch leuke recepten en website! Ik lees ook iets over een boek, ga ik ook naar kijken.
De witte chocolade botercrème heb ik al geprobeerd en was al erg lekker. Ik ga binnenkort de Oreo variant proberen.
Ik twijfel nog wel of bij mijn poging van deze variant het bloem mengsel wel helemaal goed was of goed gemengd was met de rest. Je had soms nog van die stukjes die je terug herkende zeg maar. Het papje zelf was dus wel zonder klontjes, maar ik had het idee dat het niet helemaal goed mengde. Volgende keer gewoon wat langer dan de 5 minuten in het recept als ik dat merk?
Ik las in een ander recept dat ze custard poeder gebruiken en geen bloem. Heb je dat al eens geprobeerd? Wat zijn de voordelen van deze twee varianten?
Custardpoeder in botercrème heb ik nog nooit geprobeerd, dit is zelfs de eerste keer dat ik ervan hoor 😉 . Van de stukjes is lastig te zeggen, als deze niet in het mengsel van bloem en melk zaten, klinkt het meer alsof het nog stukjes boter zijn.
Ohh nee, ik heb alweer klontjes….. Wat doe ik verkeerd???
ze zaten niet al in het bloemmengsel, en als je de klontjes kapot knijpt, lijken ze wel uit bloem te bestaan. Het mengt niet helemaal.
Je zou het bloemmengsel even goed door kunnen losroeren voordat je het toevoegt, dat het al wat soepeler is.
Helaas al gedaan.
Ik heb het nu door de zeef gedrukt.. dat lijkt wel te werken..
Ik wil een taart afsmeren en met wat kleine fondant of marsepein accessoires bekleden aan de zijkant. Bovenop en als vulling komen de witte choco botercreme. Met welke botercreme kan ik het beste afsmeren? Kan deze of toch de 1 op 1? Het worden botjes, hondenpootjes en een schildje met een 5 van fondant op de zijkant…
Als je de decoratie kort voor serveren aanbrengt kun je ook deze crème gebruiken. Anders 1:1, maar dat is niet de lekkerste optie als je deze gebruikt om wat dikker af te smeren.
Hallo Laura,
Ik wil graag een glutenvrij variant hierop maken, zou dat ook met maizena kunnen? En in welke verhouding?
Ik heb dat zelf nog nooit gedaan, maar lezers wel over gehoord. De hoeveelheid zeker halveren.
Hallo, de chocolade is na het mengen terug hard geworden waardoor ik een botercreme heb met hele kleine harde stukjes chocolade. Valt dit nog op te lossen?
Oei, dan was het temperatuurverschil te groot. Dan kun je het geheel terug proberen smelten, zoals wanneer het geschift is: https://www.laurasbakery.nl/help-mijn-botercreme-is-geschift/ (maar ik heb het zelf nooit bij de hand gehad)
Dag laura, ik wou weten of je bij de witte chocolade boter creme kleurtjes kan bij voegen??
Ik vind het een heel lekker creme en ook stevig en wou er de taart van mijn kleindochter mee smeren maar ze ziet graag roze daarmee mijn vraag 😀
Dank u wel
Groetjes
Carole
Dat kan zeker, gebruikt het liefst een gelkleurstof (eentje op basis van olie, niet water)
Dank u wel Laura, zal kijken waar ik die kan kopen 😀
Groetjes
Carole
Hallo,
mijn boterroom was wat geschift na het maken. Kan ik te lang of te hard hebben geklopt?
groetjes Kathleen
Misschien dat dit artikel je verder helpt?
Ik heb de botercreme nu 5 keer gemaakt, alle keren geschift zodra ik de bloemmengsel erbij doe. Heb je misschien nog tips? Ik had hem eerst volgens recept gemaakt, daarna met meer bloem omdat ik dacht dat hij misschien te waterig was. Ik heb een keer de botermengsel een nacht van te voren gemaakt, zodat ik zeker weet dat hij op kamer temp was. Ook toen ging hij schiften. Daarna heb ik de tips geprobeerd wat je heb omschreven wat je kan doen na het schiften….. ook die hielpen niet… 😅. Kan je me aub helpen? Maanden geleden heb ik hem gemaakt en toen was hij wel gelukt en superlekker.
Misschien dat je uit dit artikel wat hulp kan halen? https://www.laurasbakery.nl/help-mijn-botercreme-is-geschift/
Is het mogelijk om de botercrème te kleuren met poeder kleurstof?
Ik gebruik meestal gelkleurstof (op oliebasis), maar het lijkt me dat poeder ook moet kunnen.
Hallo.
Welke bloem gebruik je voor de botercreme, kan ik daar de anco vloeiende bloem voor gebruiken?
Grtjs lisette
Ik gebruik gewoon patentbloem meestal, maar ook tarwebloem kan. De bloem die jij omschrijft ken ik niet helaas.
Hallo Laura,
Ik zou graag een unicorn taart willen maken voor mijn dochters verjaardag. Ze houdt erg van chocola. Nu leek deze botercreme mij daar geschikt voor. Omdat ik lees dat je hem kan kleuren. Nu de taart zelf nog. Heb je een linkje naar een goede chocolade cake taart van jouw recepten? En kan ik dan de taart zelf met chocolade cake maken en dan deze botercreme ook maken met bruine chocolade voor de binnenkant?
Ik ben benieuwd…
Deze cake heeft een heerlijke chocolade basis: https://www.laurasbakery.nl/oreo-taart/ . Zelf heb ik deze botercrème nog nooit met melkchocolade gemaakt, ik ben heel benieuwd hoe dat uitpakt als je het gaat testen!
hallo,
Misschien een domme vraag maar welke bloem gebruik je hiervoor
Hier lees je alles over verschillende soorten bloem: https://www.laurasbakery.nl/verschillende-soorten-bloem/
Hoi Laura,
Het recept ziet er geweldig lekker uit! Ik ga een cijfertaart maken met dit als vulling tussen de lagen cake. Als ik de cake vandaag maak ook al de vulling etc. opspuit en versiert. Hoe kan ik deze dan het beste bewaren? Buiten de koelkast of in de koelkast. Hij gaat morgen direct mee naar werk.
Goed afgedekt op een koele plek, maar liever niet in de koelkast want daar droogt cake van uit.
Hallo!
Heel leuke en lekkere recepten heb je!
Ik heb een vraag ivm met bovenstaande botercrème. Ik maakte hem ondertussen al enkele keren en deze schrift altijd nadat ik alles gemengd heb en deze in de koelkast zet. Ik kan dit dan oplossen met de tips die je beschreef. Doe ik iets verkeerd?
Als de schifting dan is opgelost en ik de creme daarna terug in de koelkast zet wordt deze steenhard en zeer moeilijk om nog op te spuiten.
Kan jij helpen?
Alvast bedankt! 🙂
Dan is er een te groot temperatuurverschil ontstaan tijdens het volgen van de receptuur. Hier lees je hoe je het kunt voorkomen: https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/
Hey Laura ,
Is het gewone bloem voor de witte chocolade boter crème of zelfrijzende?
Welke melk volle?
En mijn ltst vraagje 🙈 kan je ook Swiss merengue botercreme maken met witte chocolade? Heb nml een beetje bang dat het teveel naar boter gaat smaken met gewone botercreme. Alvast bedankt
Met bloem bedoel ik inderdaad altijd gewone bloem en geen zelfrijzend bakmeel. Ik gebruik het liefst volle melk. Swiss merengue met witte chocolade heb ik zelf niet getest, maar zal vast kunnen denk ik 🙂
Hoi
Vraagje kan ik deze vulling ook gebruiken om de taart mee te bekleden aan de buitenkant ?
Ja hoor dat kan zeker!
Als je een slagroom/mascarpone mix maakt, kan je daar dan ook de gesmolten witte chocolade doorheen doen om een witte chocolade creme te maken voor als topping op een slof/cupcake?
Zo ja, moet de chocolade dan al zijn afgekoelt, want dat stolt natuurlijk weer, of kan je het warm erbij doen (dat niet het mengsel inzakt door de warmte)?
Goede vraag, dat heb ik zelf niet getest dus durf het niet met zekerheid te zeggen, maar je zou kunnen proberen lauwe chocolade toe te voegen (helemaal koud gaat inderdaad niet en te warm ook niet).
Hoi laura, ik ga dit voor het eerst maken, maar ik zie dat er vanillerxtract in moet. Bij de meeste zitten alcohol in. Kan ik dat ook vervangen door bijv. Vanillesuiker of vanillearoma?
Dat kan, hier lees je hoe: https://www.laurasbakery.nl/zo-vervang-je-vanille/
Hi Laura! Ik heb deze heerlijke botercreme vorig jaar gebruikt voor een taart en wil deze opnieuw gebruiken voor een laagjestaart met biscuit cake. Nu zat ik zelf te denken aan lemoncurd erbij. Ik wil denk drie lagen cake doen dus twee lagen vullen, zou je dan zeggen beiden lagen met botercreme en lemoncurd of is dat te machtig? En welk fruit zou je hier bij aanraden?
Bedankt voor dit lekkere recept!
Dat kan prima denk ik hoor, lekker! Rood fruit bijvoorbeeld is er lekker bij denk ik 🙂
Heb na meerdere keren de ‘gewone’ botercreme te hebben gemaakt, deze geprobeerd. Met een thermometer alles op dezelfde temperatuur gebracht maar helaas is de botercreme heel slap geworden! Na een uur in de koelkast werd t iets beter maar toch na gebruik weer slap. Wat is er mis gegaan?
Wat jammer! Was het mengsel wel stevig na het koken? Heb je het getest met een prikker?
Hi laura kan je deze ook gebruiken voor een vulling in cupcakes zoja voor hoeveel cupcakes is dit ongeveer?
Ja hoor dat kan zeker! De hoeveelheid weet ik niet want dat heb ik zelf niet getest, flink wat hoor denk ik wel.
Hallo!
Zou het lekker zijn om 1 laag confituur en 1 laag de witte chocolade botercrème te doen? Het lijkt me zoveel botercrème als je dan nog eens rondom de taart ook botercrème gebruikt. Groetjes!
Ja hoor dat kan zeker, lijkt me een goede combi!
Hoi. Ik de botercreme het weekend weer maken. Ging vvorige keer goed, ook in de vriezer.
Maar wat is nou het verschil tussen een cupcake en een muffin?
Ik heb een heel goed cakerecept, al 35 jaar. Superlekker maar denk te zwaar voor botercreme topping.
Daar vertel ik je hier alles over: https://www.laurasbakery.nl/cupcakes-versus-muffins/
Is deze witte botercreme als topping te combineren met banketbakkersroom als vulling. Kan deze smaakcombinatie?
Ja hoor dat kan!
hoi Laura ik ben groot fan van jou ik was erbij tijdens video bellen met GIS/duravermeer de kook workschop doei
Is het mogelijk om hier kleurstof aan toe te voegen? Ik heb kleurstof van de lidl. Of gaat het dan schiften?
Dit kun je het beste doen door een kleurstof op oliebasis (geen waterbasis) te gebruiken, i.v.m. de chocolade in deze botercrème. Een poederkleurstof zou ook moeten werken.
heyyy, ik maak voor mijn vader (voor zijn verjaardag) een taart met biscuit beslag met wat citroen rasp er door heen, als vulling frambozen puree. maar ik vroeg me af kan je deze boter creme ook goed gebruiken als je de taart wilt besmeren?
alv bedankttt
Dat kan zeker, je kunt het gebruiken zoals een normale botercrème. Ik zou er alleen geen fondant of marsepein op doen.
heyyy, ik vroeg me af of je deze botercréme kan gebruiken om je taart te besmeren???
thxxx
hoi,
ik hou erg van bakken. ik wil voor mijn verjaardag een biscuit taart maken. alleen ik weet niet hoe ik zo’n mooie witte laag er om heen krijg. zodat het netjes afgewerkt is
Hier vind je tips! https://www.laurasbakery.nl/how-to-taart-strak-afsmeren/