Makkelijke tussendoortjes

21 februari 2022 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Makkelijke tussendoortjes
4

Tussendoortjes: altijd handig om mee te nemen naar school, je werk of voor onderweg. Om eerlijk te zijn kies ik vaak voor makkelijk en stop ik een stuk fruit in mijn tas als ik de deur uit ga. Maar de tussendoortjes die ik nu voor je op een rij heb gezet zijn ook onwijs makkelijk om zelf te maken! Lees snel verder voor de top 10 makkelijke tussendoortjes en laat mij vooral weten welke jij het lekkerste vindt.

Fruit en havermout gecombineerd in een koekje, dat is wat mij betreft het ultieme tussendoortje. Door je koekjes zoet te maken met fruit in plaats van suiker is het ook meteen meer verantwoord. Zo maakte ik deze peer-havermoutkoekjes. En voor de liefhebbers van appel raad ik de appel-havermoutkoekjes aan.

Ik denk dat bananenbrood wel een van de populairste tussendoortjes is van de afgelopen tijd. Maar zelf vind ik het leuk om bananenbrood in de vorm van een muffin te bakken. Eigenlijk net zo makkelijk om te bakken als in een cakeblik, maar stiekem zien ze er wel leuker uit. Deze volkoren amandel-kaneel bananenbrood muffins zijn echt heerlijk! Een van mijn persoonlijke favoriete zijn de citroen-maanzaad bananenbrood muffins.

Mocht je toch liever een bananenbrood in een cakeblik willen bakken, dan moet je een Oreo bananenbrood echt een keer proberen. Misschien een iets minder verantwoord tussendoortje, maar wel heel lekker (en makkelijk). Kies je toch liever voor een makkelijk én verantwoord tussendoortje? Bak dan deze volkoren ontbijtkoek!

Een klein broodje is als tussendoortje ook handig. Zelf denk ik dan altijd meteen aan rozijnenbroodjes of mueslibollen. Hoewel je voor broodjes bakken altijd iets meer tijd nodig hebt, vind ik dit wel hele makkelijke tussendoortjes om te bakken. Je kunt de broodjes namelijk los per stuk invriezen en wanneer je ze nodig hebt eruit halen. Zo heb je altijd een lekker zelfgebakken broodje als tussendoortje binnen handbereik.

We sluiten de lijst met makkelijke tussendoortjes af met twee heerlijke repen. Ik zorg altijd dat ik een lading van deze hazelnoot mueslirepen in de vriezer heb liggen. Maar als jij nog wat blauwe bessen in huis hebt kun je ook deze blauwe bessen-havermout kruimelrepen bakken. Super makkelijk én lekker!

Wat is jouw favoriete makkelijke tussendoortje?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. ingrid schreef:

    ik heb n pot gevriesdroogde aardbeien en gevriesdroogde frambozen staan. heb je daar misschien nog leuke recepten mee ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou er bijvoorbeeld chocolade schotsen mee kunnen maken. https://www.laurasbakery.nl/chocoladeschotsen-met-amandel-en-aardbei/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *