Knapperige notenrepen met hele amandelen en pinda’s, echt een vullend tussendoortje! Ik maakte ze met gepofte rijst, sesamzaadjes en ahornsiroop. Een akelig lekkere combinatie.
Notenreep maken
Ik heb al heel veel recepten voor lekkere tussendoortjes gemaakt, maar een notenreep was er nog nooit van gekomen. En dan bedoel ik zo’n knapperige notenreep met hele noten en een harde, gekaramelliseerde suikerlaag die lekker knispert tussen je tanden. Zo eentje. Heerlijk toch?
Een paar weken terug zat ik dus zo’n reep te eten (zelf gekocht bij de supermarkt) en toen besloot ik dat deze met spoed bovenaan de baklijst moest. Ik ging aan de bak met maar enkele ingrediënten: amandelen, pinda’s, sesamzaad, gepofte rijst, ahornsiroop en een stevige mespunt zout. Dat laatste geeft net dat beetje “extra” aan de repen, maar als je zoutarm eet kun je het natuurlijk prima weglaten.
En lékker dat ze toch waren jongens, ongelofelijk. Hopelijk komen ze ook met spoed bovenaan jouw baklijst. 😉
Hier zal ik direct aan toevoegen: pinda’s en amandelen zijn officieel geen noten, maar de meesten rekenen ze wel tot deze categorie. Ze leken me met name heel erg lekker in deze knapperige snackrepen in combinatie met de gepofte rijst en sesamzaad.
Zou ik gember in deze repen kunnen verwerken denk je? 🙂
Dat moet wel kunnen denk ik! Gember heel fijn geraspt bijvoorbeeld of gemberpoeder (dat is wat milder).
Ik ga het zondag uitproberen 😎 Met verse gember of bakgember, ben ik nog niet helemaal over uit haha
OMG! Deze morgen uitgeprobeerd en SUPER LEKKER!
Mijn afternoon-tea-break is ineens een stuk gezonder geworden….
Moeten de pinda’s ook ongebakken/ongebrand zijn?
Dat hoeft niet per se, maar kan wel, net wat je zelf het lekkerste vindt.
Ik heb naturel pinda’s gebruikt. Deze zijn niet geroosterd en niet gebrand en ongezouten.
Alle ingrediënten gekocht via Pit&Pit, daar heb je een ruime keuze
Ik heb ze van jou en van Marike Bol gemaakt met en zonder chocolade heerlijk met de tip van jou siliconen bakje. Ik gooi het gelijk in de vriezer het blijft dan knapperig (en dat lukt niet buiten de vriezer) en je kunt het gelijk eten vanuit vriezer ook die met pindakaas van Marike.
Zou de ahornsiroop ook door (een deel) honing vervangen kunnen worden, of blijft het dan veel plakkeriger?
Dat heb ik niet getest! Maar ik hoor graag hoe het is gegaan 🙂