Knapperige notenrepen met hele amandelen en pinda’s, echt een vullend tussendoortje! Ik maakte ze met gepofte rijst, sesamzaadjes en ahornsiroop. Een akelig lekkere combinatie.
Notenreep maken
Ik heb al heel veel recepten voor lekkere tussendoortjes gemaakt, maar een notenreep was er nog nooit van gekomen. En dan bedoel ik zo’n knapperige notenreep met hele noten en een harde, gekaramelliseerde suikerlaag die lekker knispert tussen je tanden. Zo eentje. Heerlijk toch?
Een paar weken terug zat ik dus zo’n reep te eten (zelf gekocht bij de supermarkt) en toen besloot ik dat deze met spoed bovenaan de baklijst moest. Ik ging aan de bak met maar enkele ingrediënten: amandelen, pinda’s, sesamzaad, gepofte rijst, ahornsiroop en een stevige mespunt zout. Dat laatste geeft net dat beetje “extra” aan de repen, maar als je zoutarm eet kun je het natuurlijk prima weglaten.
En lékker dat ze toch waren jongens, ongelofelijk. Hopelijk komen ze ook met spoed bovenaan jouw baklijst. 😉
Hier zal ik direct aan toevoegen: pinda’s en amandelen zijn officieel geen noten, maar de meesten rekenen ze wel tot deze categorie. Ze leken me met name heel erg lekker in deze knapperige snackrepen in combinatie met de gepofte rijst en sesamzaad.
Zou ik gember in deze repen kunnen verwerken denk je? 🙂
Dat moet wel kunnen denk ik! Gember heel fijn geraspt bijvoorbeeld of gemberpoeder (dat is wat milder).
Ik ga het zondag uitproberen 😎 Met verse gember of bakgember, ben ik nog niet helemaal over uit haha
OMG! Deze morgen uitgeprobeerd en SUPER LEKKER!
Mijn afternoon-tea-break is ineens een stuk gezonder geworden….
Moeten de pinda’s ook ongebakken/ongebrand zijn?
Dat hoeft niet per se, maar kan wel, net wat je zelf het lekkerste vindt.
Ik heb naturel pinda’s gebruikt. Deze zijn niet geroosterd en niet gebrand en ongezouten.
Alle ingrediënten gekocht via Pit&Pit, daar heb je een ruime keuze
Ik heb ze van jou en van Marike Bol gemaakt met en zonder chocolade heerlijk met de tip van jou siliconen bakje. Ik gooi het gelijk in de vriezer het blijft dan knapperig (en dat lukt niet buiten de vriezer) en je kunt het gelijk eten vanuit vriezer ook die met pindakaas van Marike.
Zou de ahornsiroop ook door (een deel) honing vervangen kunnen worden, of blijft het dan veel plakkeriger?
Dat heb ik niet getest! Maar ik hoor graag hoe het is gegaan 🙂
Ik maak deze heel regelmatig als tussendoortje voor de kinderen. Heel lekker! Meestal met honing ipv ahornsiroop. Soms ook met stukjes chocola door… Mmm!
Ik heb ze vandaag gemaakt met gepofte gerst.
We kunnen er bijna niet vanaf blijven, zo lekker.
Wel 2 siliconen vormen nodig.
De gepofte gerst is groter dan de gepofte rijst.
Ik ga het ook nog eens maken met gepofte rijst.
Goed aandrukken anders breken ze nog als je ze uit de vorm haalt.
Tot 3 wkn bewaren gaan we niet redden 🙂
Laura bedankt voor weer een fantastisch recept. Op deze manier ook voor Veganisten.
Sorry ik bedoelde gepofte spelt
Heel lekkere en vullende repen. Ik maak ze als tussendoortje voor mijn studerende kinderen. Veel goedkoper dan repen uit de supermarkt en ook veel lekkerder. Ik dip de bodem in chocolade. Heerlijk!
Hoi Laura, Bedankt voor dit overheerlijke recept. Het is dat ik op dieet ben… Wel is gebleken dat het baksel aan het bakpapier is blijven plakken op de bakplaat. Mogelijk gebruik ik een volgende keer geen bakpapier meer, maar vet ik de bakplaat in. Groetjes
Hallo Laura, ik heb het ook geprobeerd maar dan met agavesiroop. misschien niet de juiste hoeveelheden want het is niet gelukt. Het is verschrikkelijk uit elkaar gevallen dus ik heb nu een hoop plakkerige noten met rozijnen. Ook wel lekker maar dit was mijn bedoeling niet helemaal.
Zou agave siroop niet geschikt zijn of moet ik voortaan alles afwegen.
Agave siroop is wel wat vloeibaarder meestal, maar zou ook moeten werken lijkt mij. Bekijk ook nog even de tip bij: Help mijn notenrepen vallen uit elkaar! En alles afwegen is sowieso zeker aan te raden.
Had alleen agavesiroop, maar goed gelukt.
Je moet ze alleen wel wachten tot ze afgekoeld zijn😁
zou dit ook kunnen met enkel walnoot? Heb nl héél veel walnoten gekregen van iemand die twee bomen in de tuin heeft staan.
Dat lijkt me zeker mogelijk. Wel minder verschillende smaken dan natuurlijk dan wanneer je een combinatie van noten gebruikt.
Ik heb ze gemaakt met maple-sirup. Heerlijk!
Maar de knapperigheid die er is net nadat ze afgekoeld zijn verdwijnt snel en dan worden ze plakkering. Ik vermoed dat ze vocht uit de lucht aantrekken.
Wat zou hiertegen te doen zijn?
Zijn ze goed luchtdicht afgesloten?
Ik had ze in Aluminium folie. Maar dat is dus niet goed genoeg denk ik
Ik heb deze repen gemaakt in de siliconen vorm waar dit recept op staat en dat gaat perfect.
Ik had wel heel veel over nadat de vorm gevuld was.
De rest gemaakt in mijn muffin vorm.
Lekker veel repen dus.
Ik heb ook de granola gemaakt heerlijk.