Dit recept is een typisch voorbeeld van iets dat er als idee in mijn hoofd nog compleet anders uitzag. Het begon met een havermout ontbijttaartje met appel en peer. Met heel wat tussenstappen eindige het uiteindelijk in deze appel-hazelnoot havermoutrepen. Want het is natuurlijk veel makkelijker om in een keer meerdere porties te maken. En zo’n blokje kun je prima nemen bij het ontbijt, maar ze zijn ook handig om mee te nemen als tussendoortje. Dubbel feest dus. Helemaal als je er voor het ontbijt net als op de foto zo’n lekkernij van maakt. Hoe je dat doet? Heel simpel: Snijd een appel in blokjes en verwarm deze in een pannetje met wat kaneel en hazelnoten. Zet een havermoutreep op een bordje, schep de warme appeltjes erbij en maak het af met een schep kwark of yoghurt. Die havermoutreep zou je zelfs nog even kunnen opwarmen in de magnetron. Eet smakelijk!
BAKTIP: Voor dit recept gebruikte ik een rechthoekige bakvorm van 20×30 cm. Als je die niet in huis hebt, zou je ook eens kunnen kijken tussen de ovenschalen voor een soortgelijk formaat.
Normaal vallen al jouw recepten in de smaak, maar deze helaas niet! Weinig smaak aan, jammer! We wachten de volgende weer af ?
Jammer om te horen, wie weet is het volgende gezondere tussendoortje meer in jouw straatje.
Minder smaak aan ja, maar dat ben ik wel gewend bij dit gezonde type tussendoortjes, misschien wat extra kaneel anders? Ik heb zelf rozijnen toegevoeg, iets meer appel (had maar kleine, dus 1,5) en over de bovenkant kokos gestrooid en aangedrukt voor het de oven in ging. Heerlijke kokosgeur bij het bakken!
Blij met dit recept!! Verantwoord tussendoortje en alle drie de kids vonden het enorm lekker. En ook leuk, heel makkelijk te maken met kinderen.
Zou ik de melk ook kunnen vervangen door water?
Dat zou ik liever niet doen nee.
Kan je het ook maken met bijvoorbeeld soja melk. Oh haver melk. Ik denk dat mijn zoontje dit erg lekker vindt maar hij mag geen melk.
Zeker!
Kun je dit ook met eigen gemaakte appelmoes maken?
Zeker.