Appel-hazelnoot havermoutrepen

Gepost: 11 januari 2020 Laatst bewerkt: 25 augustus 2023
Appel-hazelnoot havermoutrepen

Dit recept is een typisch voorbeeld van iets dat er als idee in mijn hoofd nog compleet anders uitzag. Het begon met een havermout ontbijttaartje met appel en peer. Met heel wat tussenstappen eindige het uiteindelijk in deze appel-hazelnoot havermoutrepen. Want het is natuurlijk veel makkelijker om in een keer meerdere porties te maken. En zo’n blokje kun je prima nemen bij het ontbijt, maar ze zijn ook handig om mee te nemen als tussendoortje. Dubbel feest dus. Helemaal als je er voor het ontbijt net als op de foto zo’n lekkernij van maakt. Hoe je dat doet? Heel simpel: Snijd een appel in blokjes en verwarm deze in een pannetje met wat kaneel en hazelnoten. Zet een havermoutreep op een bordje, schep de warme appeltjes erbij en maak het af met een schep kwark of yoghurt. Die havermoutreep zou je zelfs nog even kunnen opwarmen in de magnetron. Eet smakelijk!

BAKTIP: Voor dit recept gebruikte ik een rechthoekige bakvorm van 20×30 cm. Als je die niet in huis hebt, zou je ook eens kunnen kijken tussen de ovenschalen voor een soortgelijk formaat. 

Appel-hazelnoot havermoutrepen-2a

 

APPEL-HAZELNOOT HAVERMOUTREPEN

Opslaan
Recept afdrukken

4.75 van 4 stemmen

Appel-hazelnoot havermoutrepen

Heerlijk als tussendoortje, maar je kunt er ook perfect mee ontbijten. Ik laat je zien hoe!
Porties: 15 stuks
Voor een vorm van ongeveer 20 x 30 cm

Ingrediënten

  • 325 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout
  • 100 gram hazelnoten fijngehakt
  • 1 appel in stukjes
  • 250 gram appelmoes ongezoet
  • 100 ml melk
  • 2 eieren

Instructies

  • In een kom doe je de havermout, bakpoeder, kaneel, zout en hazelnoten. Roer door elkaar.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Deze kun je ook alvast door de havermout roeren.
  • In een tweede kom klop je appelmoes, melk en eieren door elkaar. Giet dit bij de kom met havermout en spatel tot een egaal mengsel.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het mengsel in de vorm. Verdeel gelijkmatig over de vorm en druk aan.
  • Bak het geheel in 40-45 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat afkoelen en snijd vervolgens in 15 stukken.
Tips

Zelf appelmoes maken? Dat kan met dit recept!
Bewaren

Goed verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

  1. Inge schreef:

    Normaal vallen al jouw recepten in de smaak, maar deze helaas niet! Weinig smaak aan, jammer! We wachten de volgende weer af ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jammer om te horen, wie weet is het volgende gezondere tussendoortje meer in jouw straatje.

  2. Sterre schreef:

    Minder smaak aan ja, maar dat ben ik wel gewend bij dit gezonde type tussendoortjes, misschien wat extra kaneel anders? Ik heb zelf rozijnen toegevoeg, iets meer appel (had maar kleine, dus 1,5) en over de bovenkant kokos gestrooid en aangedrukt voor het de oven in ging. Heerlijke kokosgeur bij het bakken!
    Blij met dit recept!! Verantwoord tussendoortje en alle drie de kids vonden het enorm lekker. En ook leuk, heel makkelijk te maken met kinderen.

  3. Lisa schreef:

    Zou ik de melk ook kunnen vervangen door water?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik liever niet doen nee.

  4. Elien schreef:

    Kan je het ook maken met bijvoorbeeld soja melk. Oh haver melk. Ik denk dat mijn zoontje dit erg lekker vindt maar hij mag geen melk.

  5. Mariël schreef:

    Kun je dit ook met eigen gemaakte appelmoes maken?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept