Mueslirepen

72

mueslirepen

In het kader van gezonde tussendoortjes heb ik de laatste tijd het één en ander uitgeprobeerd. Het is soms een uitdaging om geen suiker te gebruiken of boter weg te laten, maar tot nu toe gaat het nog prima. Deze mueslirepen waren ook zo’n uitprobeersel. Ik vind ze zelf erg goed gelukt! Ze zijn wat grover van structuur, niet al te plakkerig maar wel met een goede bite. Oh, en die geur. Zodra je er eentje pakt komt de geur van kaneel je tegemoet, heerlijk! Wij hebben er hier thuis in ieder geval van genoten. Jij kan dat nu ook, lees verder voor het recept!

mueslirepen

mueslirepen

mueslirepen

Mueslirepen

Dol op het maken van gezonde tussendoortjes? Dan is dit recept voor mueslirepen zeker iets voor jou. Het is ook nog eens glutenvrij en suikervrij!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 260 gram havervlokken
  • 120 gram noten en zaden (gemengd)
  • 150 gram ontpitte dadels
  • rasp van een flinke citroen
  • 2 el kaneel
  • 140 gram honing
  • 4 el water
  • 4 el olie

Instructies

  • Snij de dadels fijn en hak de noten in grove stukken. Je kunt dit eventueel ook in een blender of foodprocessor malen tot wat grovere stukjes. Doe de haver, noten, zaden, dadels, citroenrasp en kaneel in een kom en meng door elkaar.
  • In een pannetje verwarm je de honing tot het zeer vloeibaar is. Voeg dan water en olie toe.
  • Voeg het honingmengsel toe aan het havermout mengsel, roer er helemaal doorheen zodat er een kleverige massa ontstaat. Is jouw mengsel nog wat droog? Voeg dan wat extra honing of een ei toe voor extra binding.
  • Stort het mengsel in een met bakpapier bekleed blik, mijn vorm is 20×20 centimeter. Verdeel het gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan.
  • Bak het geheel in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat het even een paar minuutjes in de vorm afkoelen en haal je basis voor de mueslirepen er dan uit. Als hij al wat steviger voelt kun je proberen om hem vast in repen te snijden met een (groot) scherp mes. Ik merkte dat je de mooiste repen kon snijden toen het al iets verder was afgekoeld en nog een beetje lauw aanvoelde.
  • Probeer echt geduld te hebben met het snijden van de repen. Als je te snel bent gaan de randen heel erg brokkelen, dat had ik zelf ook. Bij de andere helft wachtte ik wat langer en toen kon ik mooie repen snijden.
Tips

Voor degenen met een gluten allergie: let bij de havermout goed op of je gecertificeerde glutenvrije havermout hebt. Dit staat dan op de verpakking.

Qua noten kun je gebruiken wat jij lekker vindt, ik maakte zelf een mengsel van sesamzaad, pompoenpitten, amandelen, hazelnoten, paranoten, pecannoten en walnoten.

Bewaren

Verpak de repen per stuk voor een snel en lekker tussendoortje. Ze blijven ongeveer een week lekker.

mueslirepen

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

124 reacties

  1. Ik heb ook altijd brokkelige repen! Maar deze zien er wel heel erg lekker uit! Mooie foto’s 🙂

  2. Emily van Kampen schreef:

    Ze zien er geweldig uit! Ik stond gisteren toevallig in de winkel te kijken naar welke mueslirepen nog enigszins gezond waren, maar kwam tot de conclusie dat overal bakken met suiker in zat. Zelf maken wordt nu dus het plan!

  3. Judith schreef:

    Wat goed! Ik was net op zoek naar zoiets, omdat de mueslirepen uit de winkel idd vol suiker zitten.
    Deze gaan we eens proberen dit weekend! Alleen die dadels, daar hou ik niet zo van. Heb je een tip waarmee ik die zou kunnen vervangen?
    Groet Judith

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou de dadels kunnen vervangen door gedroogde abrikozen. Ik hou zelf ook niet van dadels (los), maar in dit recept zijn ze heerlijk en proef je ze niet meer zo heel erg.

  4. Malou schreef:

    Ik maakte laatst precies dezelfde mueslirepen, alleen had minder ‘beslag’ gemaakt waardoor ze dunner (en harder) werden. Dit is een fijne dikte! Zijn heerlijk he?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik had expres wat meer gemaakt omdat ik niet van die hele dunne repen wilde inderdaad, deze vind ik echt heerlijk!

  5. Albertien schreef:

    Kun je deze repen ook invriezen ??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker weten, verpak ze goed luchtdicht voordat je ze in de vriezer legt.

  6. Margot schreef:

    Dit staat op mijn to do lijst!

  7. Lucia schreef:

    Ik houd ook niet van dadels, maar zo door een flink aantal ingrediënten valt die specifieke smaak helemaal weg. Vind ik. Ik ga deze repen uitproberen, ben benieuwd of ze compact genoeg zijn. De meeste repen vallen uit elkaar of zijn keihard, een gulden middenweg is misschien deze reep!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ben ook geen fan van dadels inderdaad, maar in deze repen proef je ze niet echt. Mocht je deze repen trouwens net iets te bros vinden, je kunt een eitje of wat extra honing toevoegen voor de binding 😉

      1. Monique schreef:

        Bedoel je hier een geklutst ei?

        1. Laura schreef:

          Je mengt het ei door het mengsel heen.

  8. Anne-Marij schreef:

    Zien er superlekker uit. Ga ze binnenkort ook weer eens maken. Dadels zijn echt ideaal voor dit soort baksels.

  9. Emma schreef:

    Mijn buik gaat er spontaan van knorren!

  10. Iris schreef:

    als studie ontwijkend gedrag meteen maar gemaakt! Nu nog een half uurtje wachten tot ik ze kan proeven omnomnom:)

  11. hanneke schreef:

    Ze zagen erzo heerlijk uit dat ik ze net gemaakt heb .
    Staat nu in de oven! Ben super benieuwd

  12. Joke schreef:

    Ze zien er lekker uit en dat zijn ze ook!!
    Prachtige foto’s heb je gemaakt van de repen.

    Liefs, Mam ♥

  13. Silvia schreef:

    helaas vielen mijn repen -dikte ongeveer 1.5cm – helemaal uit mekaar. Ik kon er geen repen van snijden, het werden brokstukken. Ik gebruik deze nu maar als “granola”. Het smaakt heerlijk.

  14. Silvia schreef:

    helaas vielen mijn repen -dikte ongeveer 1.5cm – helemaal uit mekaar. Ik kon er geen repen van snijden, het werden brokstukken. Ik gebruik deze nu maar als “granola”. Het smaakt heerlijk.

    Grtjes
    Silvia

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Silvia,
      Als granola is het ook heerlijk, jammer dat ze uit elkaar vielen! Je zou een volgende keer wat extra honing of een eitje toe kunnen voegen voor een betere binding.

  15. Nynke schreef:

    Toen ik ze wou snijden, vielen ze helemaal uit elkaar. Ik weet niet wat er mis is gegaan.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien moesten ze nog wat langer in de oven of waren ze nog niet genoeg afgekoeld. Je zou ook nog wat meer honing of een eitje kunnen toevoegen voor meer binding.

  16. Linn schreef:

    Zijn gedroogde pruimen ook een vervangend product voor dadels? of worden ze daar dan weer minder gezond van?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die kun je ook gebruiken, ik geloof alleen wel dat daar meer natuurlijke suikers in zitten.

  17. Jetty schreef:

    Hallo Laura,
    Ik zie dat je vaak honing gebruikt in plaats van suiker,
    maar ik denk dat honing toch net zo goed suiker is ?,
    of heb ik het mis .
    Ik moet sinds een paar maanden Glutenvrij eten en daarbij wil ik
    de koolhydraten wat inperken nou heb ik gemerkt dat dat erg lastig is met glutenvrije levensmiddelen uit de winkels.
    of je moet bijna alles zelf gaan maken.
    Hoe doen jullie dit .
    groet jetty

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Jetty,
      Ik gebruik meestal gewoon suiker, maar als ik geen geraffineerde suikers gebruik dan kies ik wel eens voor honing. Is inderdaad suiker, maar niet geraffineerd (al bestaan hierin ook nog wel verschillen bij honing). Voor glutenvrije bakrecepten kun je hier kijken: http://www.laurasbakery.nl/category/glutenvrij/

  18. mien prijs schreef:

    heb ze net gemaakt,staat te koelen.
    ik had geen dadels,heb tutti frutti gebruikt,
    laat nog weten hoe dat was.

  19. mien prijs schreef:

    heb het net geproefd,was heel lekker.
    dus gaat goed met tutti frutti.
    groetjes mien

  20. niels schreef:

    hoe zit het met de houdbaarheid van de repen als je ze invriest na t bakken?|

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. Na ontdooien binnen 1-2 dagen opeten.

  21. Vera schreef:

    Net gemaakt, heel makkelijk en superlekker!

  22. Karin schreef:

    Hoi Laura!

    Vandaag de mueslirepen gebakken. Helaas eerste keer met alleen honing is het niet gelukt, alles brokkelde van elkaar af.

    Nogmaals alles(eerste poging) verkruimeld en nu 2 eieren toegevoegd en opnieuw 40 minuten in de oven op 200 graden.

    Nu zien ze er heerlijk uit en vallen niet uit elkaar!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat goed dat ze met het ei toch zijn gelukt!

  23. Mariette schreef:

    Erg lekker. Ik heb er maar meteen een ei aan toegevoegd en bovendien wat cacaopoeder en sinaasappelessence. Het nadeel van de repen is dat je ervan blijft eten. Haha.

  24. Monique schreef:

    Welke olie gebruik je? Alvast bedankt voor het recept ga het morgen uitproberen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      ik heb olijfolie gebruikt

  25. Janita schreef:

    Heel lekker!
    Ik was de kaneel vergeten, maar de smaak was nog steeds erg goed.
    Ik heb er één eitje bijgevoegd en was 20 gram guller met de honing. Geen last gehad van brokkelende repen.

  26. Chrissie schreef:

    Zojuist zet ik mijn eerste hap in de zelf gebakken mueslirepen volgens bovenstaand recept. En wat zijn ze heerlijk!

    Om het geheel wat meer smeuïg te maken heb ik een eitje toegevoegd.

    En alles wat over is kan perfect de vriezer in.

    Hartstikke bedankt voor dit geweldige recept!

  27. Bianca Blok schreef:

    Ze staan in de oven…..Ben erg benieuwd. Het ruikt iig hemels!

    1. Bianca Blok schreef:

      Gelukt, en ze smaken heerlijk!!
      Bedankt voor dit geweldige recept.

  28. Liesbeth schreef:

    Klinkt erg lekker, kan ik de olijfolie vervangen door kokosolie?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb ik zelf geen ervaring mee, maar dat kun je zeker proberen! 🙂

  29. Jeanine schreef:

    Kun je ipv havervlokken ook gewoon havermout gebruiken, of is dat minder lekker, of minder gezond? Ik ben heel benieuwd naar de repen 🙂
    Groetjes,
    Jeanine

    1. Laura's Bakery schreef:

      Havermout kan ook gebruikt worden hoor 🙂

  30. Maaike schreef:

    Jaaa! Het is mij dit keer ook gelukt! Ik heb nu wel een ei toegevoegd zodat het repen werden in plaats van alleen maar brokjes. Het is heerlijk! Bedankt!

  31. Maya schreef:

    Het schijnt met toevoeging van banaan ook super te gaan, als natuurlijk zoet ‘plakmiddel’.
    Ik ga het zelf ook proberen. Met gedroogde vruchten lijkt me ook een goeie combi; zit tenslotte vaak in goed gevulde muesli’s. Het kan allemaal dus veel voordeliger en natuurlijker. Heel fijn.

    1. Laura schreef:

      Dat ga ik ook eens proberen met banaan, die kende ik nog niet 🙂

      1. Maaike schreef:

        Die heb ik inderdaad ook eerder gemaakt, idee van quakers.

  32. Diana schreef:

    Hoi Laura,

    Bedankt voor die heerlijke recepten.

    Vandaag heb ik de muesli repen gemaakt. Geheel volgens jou recept. Maar toen ik ze uit de oven gehaald heb en nadat ze afgekoeld (lauw) waren heb ik ze in repen gesneden. Een gedeelte viel uit elkaar. Kan dat gedeelte alsnog een keer met een eitje mengen en nogmaals in de oven doen?

    Alvast bedankt.

    Groet Diana

    1. Laura schreef:

      Dat durf ik je eerlijk gezegd niet te zeggen. Je kunt het proberen, maar ik kan niet garanderen dat het lukt. Je kunt het ook gewoon opnieuw proberen en deze verkruimelen en gebruiken als granola 😉

  33. Cecile schreef:

    Heerlijk recept om mee te variëren! Ik heb ze al meerdere keren gemaakt en er staat weer een bakblik in de oven, deze keer heb ik een deel van de dadels vervangen door abrikozen. Ruikt alvast lekker.

  34. Wilma schreef:

    Ik heb ze net gemaakt met havermout. Ze zijn helemaal niet droog eerder iets spekkig, en meteen lauw in plakken gesneden en verder laten afkoelen.
    Smaakt lauw al heerlijk. Ik vind het spekkige niet erg, smaak is goed.

  35. Ilse schreef:

    Leuk recept! Waarmee heb je het ingepakt?

    1. Laura schreef:

      Stukje bakpapier 🙂

  36. Marleen schreef:

    Ik heb ze net gemaakt en ze smaken echt heerlijk!!! Bedankt voor het recept!!!

  37. Sharona schreef:

    Ik heb ze zojuist gemaakt met twee bananen i.p.v. de dadels uit jouw recept, en ze zijn heerlijk! 🙂 De repen zijn goed uitgehard en goed te snijden.

  38. Maaike schreef:

    Met vijgen is ook heerlijk!

  39. Marjolein schreef:

    Horen ze wat Knapperig te worden. Blijven bij mij wat zacht ,niet echt muesli repen dus.

    1. Laura schreef:

      Van binnen zijn ze misschien ietsjes zachter, maar niet helemaal zacht. Tijdens het afkoelen harden ze ook nog uit.

  40. Klazien schreef:

    Naar mijn idee wel heel veel honing. Als er ook al dadels worden gebruikt, kan ik de honing dan vervangen door banaan? Dat is iets minder zoet maar wel veel beter voor mijn lijf

    1. Laura schreef:

      Ik heb geen ervaring met het vervangen van honing door banaan. Geen idee of dat werkt, maar je kunt het natuurlijk proberen.

  41. Patrick schreef:

    Werkt bij mij voor geen meter, tenzij ik het resultaat in een grote bak doe en de kruimels met een lepel op eet. :/

    1. Laura schreef:

      Het kan zijn dat je een ander soort havermout gebruikt hebt en dat je wat meer plakmiddel nodig hebt, een eitje toevoegen aan het mengsel werkt prima (of wat meer honing).

  42. Ankie schreef:

    Hoi Laura,

    Ik zag jouw recept en ben meteen naar de winkel gegaan om de ingrediënten te halen en inderdaad wat je zegt, het ruikt al heeeerlijk!
    Nu is het alleen zo dat bij mij flink wat verbrand is in de hoekjes en van de vruchten/noten die wat bovenop zaten. Volgens mij is mijn bakplaat wat groter, dus de volgende keer zet ik ze wat korter in de oven! 🙂
    Ik kan niet wachten tot ze afgekoeld zijn!

    Groetjes Ankie

  43. Jan Janssens schreef:

    GIsteren repen ook gemaakt. Smaak is ok, wel duidelijk minder zoet dan de commerciele repen !
    Wel heb ik het gevoel dat 30 min aan 200°C nogal langs is want de repen zijn redelijk donker uitgevallen (aan de randen zelfs iets gebrand).
    Heb trouwens pruimen gebruikt ipv dadels. Snijden ging prima.

  44. Winny schreef:

    Tja, het ziet er allemaal lekker uit, maar de beschrijving is nogal misleidend. Er zit zogenaamd geen suiker in, maar honing is ook een soort suiker – net zoals dadelsiroop, agavesiroop of 1 van die andere zogenaamde gezonde suikervervangers – en is net zo goed of slecht als suiker.

    Dus als je deze mueslirepen maakt, omdat ze lekker zijn, prima. Maar doe nou niet alsof ze zo gezond zijn, omdat er geen suiker in zit.

    1. Laura schreef:

      De recepten die ik suikervrij noem op mijn site, zijn vrij van geraffineerde suikers. Ik weet heel goed dat er tig soorten suiker zijn en dat benoem ik ook regelmatig. Overigens zet ik het er tegenwoordig niet meer bij, dit recept is al wat ouder van toen er nog (voor mij) minder over bekend was.

  45. lekkerbek schreef:

    Deze heerlijke mueslirepen laten afkoelen en snijden. Vervolgens een reep biologische chocolade 85% extra puur in een steelpannetje laten smelten om daar de repen in te dippen. Een heerlijke chocolade laag erop. Jammie

  46. Bregje schreef:

    Vandaag deze repen gemaakt. Had niet genoeg honing dus heb het aangevuld met ahornsiroop mmmmm en heb de kaneel aangevuld met speculaaskruiden mmmm. Zee goed gelukt. De volgende keer ga ik de helft van de dadels vervangen door abrikozen. Genieten!

    1. Bregje schreef:

      Oha, en bij mij was 30 minuten ook te lang. Heb ze na 25 minuten uitgezet en het was al behoorlijk donker.
      En zou het ook met appelstroop werken (bv half honing, half appelstroop)?

      1. Laura schreef:

        Misschien heb je een hetelucht oven? Dan moet de temperatuur lager namelijk. En je zou zeker kunnen experimenteren met appelstroop.

  47. Sanne schreef:

    Hey, moet je verse dadels gebruiken of mogen het ook gedroogde zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb gedroogde gebruikt.

  48. Inge schreef:

    Hey laura,
    Ze zijn heerlijk maar hoe bewaar je ze ? Buiten de vriezer dan bedoel ik …
    Groetjes,

    Inge

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik verpak ze per stuk in boterhamzakjes of folie. En dan buiten de koelkast.

  49. Roos schreef:

    Hoi Laura,

    Kan het ook zonder de citroenrasp? Wat gebeurt er dan, of waar is de citroenrasp goed voor?

    1. Laura Kieft schreef:

      De citroenrasp is voor de smaak. Kan ook zonder, maar je veranderd de smaak dan dus.

  50. Hanneke schreef:

    Hoi Laura, als ik de helft van het recept doe, verandert de baktijd dan?

    1. Hanneke schreef:

      Ik beantwoord hem gewoon zelf :-). Ik had 20 min. gedaan en toen nog 4. min en ze zijn echt verrukkelijk. Ik heb er nog een ei door geroerd en ze zijn perfect en stevig en niet kruimelig. De citroen heb ik er niet door gedaan, ik hou niet zo van die rasp, maar ik heb er een partijtje kokosrasp doorgedaan. Echt heerlijk! Bedankt voor het recept.

      1. Lian van Rens schreef:

        Goed om te horen. Laura en ik houden niet zo van kokos, maar het is vast en zeker een goede vervanger!

  51. Jenny schreef:

    Heerlijk recept. Ik heb havermeel gebruikt en alleen hazelnoten. Volgende keer doe ik wat minder honing.

  52. Manon schreef:

    Het recept is erg lekker! Alleen is het meer granola geworden dan repen. Oeps! Ik had nog wel extra honing toegevoegd. Volgende keer toch met een eitje proberen!

  53. Kim schreef:

    Kun je in plaats van dadels ook rozijntjes gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb er geen ervaring mee, maar hoorde onlangs wel iemand die dit had gedaan bij een ander recept (en dat lukte goed 🙂 )

      1. Kim schreef:

        Super, ga ik dat proberen!

  54. mari schreef:

    zo gezond is dit niet Laura. 140 gr honing !! allemaal suikers. kan zeker met minder. en bakken op 200 gr ? alles wat je boven de 170 gr bakt van noten e.d. heeft geen enkele voedingswaarde meer.

    1. Cathy schreef:

      Jezus. Zeik niet zo. Bak je ze toch niet

      1. Janny schreef:

        AMEN

        1. Vimala schreef:

          Bak ze op 170 graden en iets langer en doe ipp honing geprakte banaan

  55. Nicole schreef:

    Welke olie gebruik je?

  56. Suus schreef:

    Hoi Laura, mijn repen vallen uitelkaar helaas. Hoe komt dat, ik had al meer honing toegevoegd.

    1. Laura Kieft schreef:

      Het zijn brosse repen, dat klopt. Alleen door het toevoegen van heel veel honing krijg je ze echt compact en plakkerig zoals je ze in de winkel ziet. Zelf vind ik dat niet nodig zoveel honing, resultaat is dat ze wat losser zijn. Een extra eitje toevoegen kan overigens ook nog helpen.

  57. janny van de Klok schreef:

    van janny uit Amersfoort,In mijn eigen oven was 200 draden dus te hoog ,ikheb de oven terug gezet naar 180. graden en dat werkt prima
    groet
    janny

  58. Cari schreef:

    Ik heb ze gemaakt met een klein cupje (ongezoete) appelmoes door het mengsel en wat minder honing, dat ging heel goed! Maak ook al jaren granola op deze manier (half appelmoes, half honing). Minder calorien en net wat meer binding, ze worden daardoor ook iets smeuiiger. Misschien een tip?

  59. Anouk schreef:

    Hoelang ongeveer blijven ze lekker?

    1. Laura Kieft schreef:

      een week ongeveer.

  60. Rozemarijn schreef:

    Ze zijn heerlijk! Ik voeg zelf wat minder honing toe en dan een ei erbij.
    Bedankt voor het recept!

  61. Saskia schreef:

    Naast een gluten- en lactoseintolerantie ben ik ook allergisch voor heel wat noten en intolerant aan honing en ahornsiroop … vanaf nu alles zelf maken dus!
    Deze repen lijken me ideaal om mee te experimenteren. Wat kan ik ipv honing gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou dan denk ik meer dadels gebruiken.

    2. Els schreef:

      agavesiroop proberen?

  62. m.backus schreef:

    Het is een lekker recept!
    Bij een heteluchtoven is 180 graden genoeg.

  63. Els schreef:

    Ik gebruik dit recept al een tijdje heel graag. Complimenten aan Laura, je recepten kloppen altijd!
    Dat eitje erdoor heb ik wel altijd echt nodig voor de samenhang. En ik vind het lekker een deel van het kaneel te vervangen voor speculaaskruiden;)

  64. claudia schreef:

    hoi Laura,

    Hoe voorkom ik dat mijn repen minder droog worden?

    Groetjes Claudia

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien heb je ze net even te lang gebakken. Verder heb je niks veranderd aan het recept?

  65. Ursula schreef:

    Ik maak ze nu al een tijdje en ze blijven heerlijk. Enig idee hoeveel calorieën er ongeveer in zitten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, ik tel geen calorieën.

  66. melissa schreef:

    Hoi!

    Ik vroeg me af wat de voedingswaarden ongeveer zijn. Vooral koolhydraten is voor mij als diabeteet type 1 handig.

  67. Trudy schreef:

    Ze zijn erg lekker!
    Ik heb wel de temperatuur wat aangepast omdat ze bij mij vrij snel donker werden.

  68. Miranda schreef:

    Ik heb dit recept ook al meerdere keren gemaakt. In een hete luchtoven is 180 graden inderdaad genoeg. Ook ik gebruik een eitje. Verder voeg ik er (verse) gember aan toe. Voor een beetje pit. Heerlijk ook.

    Bedankt Laura voor dit recept. Groetjes Miranda (mijn collega’s genieten er ook altijd van, hopelijk kan dat weer snel).

  69. Karin schreef:

    Ik heb rozijnen gebruikt in plaats van dadels en een ei toegevoegd. Ze zijn goed gelukt! Ik vind de kaneel alleen wel iets overheersen. Moeten dat echt 2 EETlepels zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is wel echt de smaakmaker, maar kun je prima verminderen of weglaten natuurlijk!

    2. tess schreef:

      ik ben verslaafd aan kaneel :p voor mij zullen het er 3 of 4 zijn hahah

  70. Halewijn schreef:

    Ik vond dit recept en heb ze meteen vol enthousiasme gemaakt. Enkel waren ze bij mij zwart aan de bovenkant. Kleine domper. Klopt de temperatuur en tijd wel??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat rot! Heb je misschien een heteluchtoven? Bij mij ging het perfect met deze temperatuur en tijd.

      1. Halewijn schreef:

        Ja volgens mij heb ik idd een hete lucht oven. Wat zal dat de temperatuur en tijd zijn Laura?

        1. Laura's Bakery schreef:

          De tijd blijft hetzelfde, maar de temperatuur moet in dat geval 10-20% lager.

  71. Neeltje schreef:

    De smaak is goed. Maar repen kan ik er echt niet van maken, valt totaal uitelkaar. Hoewel ik ditmaal heel precies het recept heb gevolgd. Ik had al honing toegevoegd en ei verdraag ik niet zo goed. Is al het vierde mueslirecept dat ik probeer en tot nu toe zijn het nooit repen geworden…..tips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend dat ze niet willen lukken! Helaas op afstand zo moeilijk om voor mij te zeggen wat er mis kan zijn gegaan.

    2. a venhuizen schreef:

      probeer eens 30 gram chiazaad als bindmiddel. mijn repen zijn daardoor goed gelukt.

    3. Thea schreef:

      Als vervanging van 1 ei kun je 1 el lijnzaad en 3 el water 15 min in een schaaltje laten weken.
      Dan het geheel toevoegen wanneer je het ‘ei’ zou moeten toevoegen.

      Ik gebruik dat als vervanging van 1 ei bij andere recepten.

  72. Thea schreef:

    Ik zet de oven op 160 graden en bak de repen 25 tot 30 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *