• Home
  • Over
  • In de media
  • Zakelijk
    • Portfolio
  • Contact
    • FAQ
    • Disclaimer
    • Privacy policy

Laura's Bakery

Het zoetste blog van Nederland!

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Zoet Bakken / Muffins / Havermout muffins met banaan

Havermout muffins met banaan

7 jandoor Laura Kieft22

havermout-cupcakes-met-banaan-en-walnoten-1a

Ik weet niet wat het is, maar als ik iets meer verantwoord wil bakken kom ik vaak uit op recepten met banaan. Ik ben helemaal geen liefhebber van banaan om zo op te eten, maar verwerkt in een baksel vind ik het dan wel weer lekker. Dit keer combineerde ik de banaan met havermout en walnoten om deze havermout muffins met banaan te maken. Het was een probeersel waarvan ik verwachtte een paar pogingen te moeten doen tot ik een geslaagde versie zou hebben, maar tot mijn verbazing waren ze gelijk goed. Echt, deze havermout muffins zijn heerlijk!

Ingrediënten havermout muffins met banaan

voor 10 stuks
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1,5 tl kaneel
  • 40 gram suiker
  • 50 gram havermout
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • snuf zout
  • 1,5 rijpe banaan (ongeveer 200 gram)
  • 90 ml melk
  • 1 ei
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • Optioneel: extra walnoten ter decoratie

havermout-cupcakes-met-banaan-en-walnoten-2a

Zorg dat je bananen rijp zijn. Zijn ze dat nog niet, lees dan hier hoe je ze zelf snel kunt laten rijpen!

In een kom doe je alle droge ingrediënten bij elkaar: zelfrijzend bakmeel, baking soda, kaneel, suiker, havermout, walnoten en zout. Roer dit door elkaar.

Neem een andere kom voor de natte ingrediënten. Doe hier eerst de banaan in en pureer deze glad met een staafmixer. Voeg melk, ei, zonnebloemolie en vanille extract toe en roer tot een egale massa. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en spatel tot een egaal beslag.

Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze ongeveer voor voor ¾. Voller kan ook, maar houd er rekening mee dat dit vrij machtige muffins zijn. Ik gebruikte siliconen vormpjes zodat ze makkelijk loslaten.

Bak de havermout muffins in 18-20 minuten op 200 graden.

havermout-cupcakes-met-banaan-en-walnoten-3a

Ik verpakte de muffins per stuk in boterhamzakjes en bewaarde ze in de vriezer. ‘s Ochtends haal ik er dan eentje uit om in de loop van de ochtend als tussendoortje te nemen. Erg lekker kan ik je vertellen!

liefs laura nieuwsbrief

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

Blueberry lemon muffins
Recept: Appel-yoghurt muffins
Muffins basisrecept
Inspiratie: Gezond bakken

Onderwerp: Gezond Bakken, Muffins22 Reacties

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Hummus
carrot cake havermoutrepen »

Reacties

  1. karin zegt

    7 januari 2017 op 07:11

    wat kan ik ipv baking soda gebruiken?of waar vind ik baking soda?want overrijpe bananen liggen hier soms klaar voor een recept als deze..

    Beantwoorden
    • Elles zegt

      7 januari 2017 op 09:40

      Bij ons ligt het gewoon in de supermarkt bij de bakspullen!

      Beantwoorden
    • Astrid zegt

      7 januari 2017 op 09:41

      Baking soda kun je in de supermarkt kopen. Het zijn van die kleine groene zakjes van bijv. dr. Oetker, net als vanillesuiker.

      Beantwoorden
    • Gabriela zegt

      7 januari 2017 op 18:42

      Baking soda= natriumbicarbonaat .
      €3 voor een grote pak bij de Delhaize

      Beantwoorden
  2. jonna@burgertrutjes zegt

    7 januari 2017 op 07:29

    Lekker hoor!!

    Beantwoorden
  3. Marjet zegt

    7 januari 2017 op 08:48

    Dat ziet er lekker uit! Heb je een tip om de suiker te vervangen? Ik probeer minder toegevoegde suikers te eten ☺

    Beantwoorden
    • Larissa zegt

      7 januari 2017 op 11:14

      Ik heb de suiker gewoon achterwege gelaten. Banaan wordt vaak als suikervervanger gebruikt, evenals dadels. Mocht je dit niet lekker vinden, kun je 3 dadels in stukjes snijden en toevoegen aan de banaan. Pureer dit gezamenlijk met de staafmixer.

      Groetjes,
      Larissa

      Beantwoorden
    • Larissa zegt

      7 januari 2017 op 11:16

      Met ‘mocht je dit niet lekker vinden’ doelde ik op de suiker gewoon achterwege laten ☺.
      Ikzelf ben geen super fan van dadels zo los eten, maar door zoete baksels is het erg lekker!

      Beantwoorden
      • Marjet zegt

        7 januari 2017 op 12:13

        Bedankt voor de reacties!!

        Beantwoorden
    • Laura zegt

      7 januari 2017 op 11:50

      Misschien heb je naast de tip van Larissa hier ook nog wat aan: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-suiker/

      Beantwoorden
  4. Gerda zegt

    7 januari 2017 op 16:18

    De siliconen vormpjes heb ik gebruikt voor de ovibollen van Koopmans die in de muffinvorm gebakken moesten worden. Ideaal. Je kon ze zo omkeren en uit laten dampen.

    Beantwoorden
  5. Demi | StudioKOOK zegt

    8 januari 2017 op 08:49

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  6. Desiree zegt

    8 januari 2017 op 20:54

    Super goed gelukt 🙂 zijn erg lekker! Ik heb de suiker vervangen door honing, in de verhouding 80gram suiker = 100gr honing. Dus nu 50gram honing toegevoegd 😉

    Beantwoorden
  7. Gerda Aarnoudse zegt

    14 januari 2017 op 16:02

    Ik heb ze gemaakt volgens recept en ze zijn heerlijk!

    Beantwoorden
  8. Lola zegt

    16 januari 2017 op 12:18

    Hoi , wat voor havermout wordt bij dit recept gebruikt, havervlokken of fijne havermout die je bijvoorbeeld gebruikt met warme melk voor ontbijt.

    Nog iets anders, komt er een tweede bak boek, eerste heb ik uiteraard al 🙂

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      17 januari 2017 op 09:38

      Gewoon de fijne havermout, anders zet ik havervlokken in de ingrediënten 🙂 Als ik meer info heb over een eventueel volgend boek laat ik het uiteraard weten 🙂

      Beantwoorden
  9. Laura zegt

    5 februari 2017 op 12:20

    Ik heb al heel veel recepten van jouw blog en uit jouw boek gemaakt. En ben al een tijdje opzoek geweest naar een recept voor ontbijtmuffins. En toch kom ik weer op jouw blog uit voor een recept wat bij ons past!
    Ik wil deze muffins voor mijn zoon maken die deels glutenvrij moet eten. Het zelfrijzend bakmeel wil ik vervangen door boekweitmeel, ik neem aan dat ik dan extra bakpoeder moet toevoegen aan het recept of is allen de bakingsoda voldoende? En kan ik de melk vervangen door karnemelk?

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      6 februari 2017 op 09:54

      Dan zou ik een klein beetje extra bakpoeder toevoegen, en melk vervangen kan ook.

      Beantwoorden
    • Siv zegt

      4 januari 2018 op 16:49

      When I use baking soda I always use sour milk (karnemelk of kefir) to give the soda a boost to produce air in the doug.

      Beantwoorden
  10. Laura zegt

    5 oktober 2017 op 09:27

    Dit was een lekker receptje! Groetjes Laura

    Beantwoorden
  11. Yonneke zegt

    16 januari 2018 op 12:23

    Hoi Laura,

    Als ik hier mini cupcakes van wil maken hoe lang moet ik ze dan bakken denk jij?

    Bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      18 januari 2018 op 14:17

      zou beginnen met 12-15 minuten denk ik.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Koningsdag hapjes van hartig tot zoet Koningsdag hapjes van hartig tot zoet
  • Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart Laura's Bakery 8 jaar - cijfertaart
  • Koningsdag sloffentaartjes Koningsdag sloffentaartjes
  • Koningsdag hapjes van hartig tot zoet Koningsdag hapjes van hartig tot zoet
  • Abrikozen bladerdeeg gebakjes Abrikozen bladerdeeg gebakjes
  • Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart
  • Cheddar-bacon scones Cheddar-bacon scones
  • Today Week Month All
  • Koningsdag sloffentaartjes Koningsdag sloffentaartjes
  • Biscuit recept Biscuit recept
  • Alles over het bewaren en invriezen van gebak Alles over het bewaren en invriezen van gebak
  • Bananenbrood met noten en chocola Bananenbrood met noten en chocola
  • Muffins basisrecept Muffins basisrecept
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste desserts!

Frambozen cheesecake glaasjes
Banoffee Tiramisu
Laagjes dessert met Kerst granola
Cranberry clafoutis
Lavacakejes met witte chocola
  • Home
  • Over
  • Contact

Abonneren

Copyright © 2018 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer