Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-havermoutkoekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 januari 2021
in Koekjes, Tussendoortjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden uiteindelijk deze koekjes met appel en havermout. Het zijn geen brosse koekjes, de textuur is zachter en heeft ergens iets weg van cake. Fantastisch lekker als je het mij vraagt. Ik eet er vaak eentje na het avondeten met een kopje thee erbij, ideaal om mijn trek in zoetigheid te stillen.

Recept afdrukken

Appel-havermout koekjes

Kleine havermoutkoekjes met stukjes appel erdoor, een heerlijk verantwoord tussendoortje of koekje bij de thee.
Porties: 16 kleine koekjes

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 1 appel in kleine blokjes
  • 2 el honing
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Doe bloem, havermout, bakpoeder en zout in een kom, roer door elkaar. Voeg de boter toe en verkruimel tussen je vingers. Meng de blokjes appel door het bloemmengsel.
  • In een tweede kom roer je honing, ei en vanille-extract door elkaar tot de honing ietwat is opgenomen. Giet dit mengsel bij de eerste kom en mix tot alle ingrediënten zijn opgenomen. Het deeg is wat plakkerig, dat is prima.
  • Gebruik twee lepels om het deeg in 16 kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat te verdelen, druk eventueel iets platter (ze vervormen bijna niet in de oven).
  • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten op 190°C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Goed verpakt 4-5 dagen buiten de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

Vorige post

Volgende post

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessenBANANENBROOD OVERNIGHT OATS MET BLAUWE BESSEN
Vegetarische groene havermoutburger

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
4

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
21

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 27

  1. Dory says:
    3 weken geleden

    Hoi Laura,

    Ze zien er heerlijk uit! Ik wil ze vanmiddag gaan bakken Waar zou je de honing door kunnen vervangen?

    Beantwoorden
    • Marjet says:
      3 weken geleden

      Agavesiroop, rijststroop en andere stropen uit de natuurvoedingswinkel.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Klopt helemaal wat Marjet hieronder aangeeft.

      Beantwoorden
  2. Nienke says:
    3 weken geleden

    Zou ik in plaats van roomboter zonnebloem olie kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Marjet says:
      3 weken geleden

      Niet doen! Zonnebloemolie is minder gezond dan boter. Als je plantaardig vet wilt gebruiken dan kun je met kokosolie een beter resultaat bereiken. Smaakt prima en heeft een vergelijkbaar smeltpunt.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Ik zou roomboter in koekjes nooit door olie vervangen, tenzij het kokosolie is omdat deze dezelfde stevige structuur heeft als roomboter.

      Beantwoorden
  3. Astrid says:
    3 weken geleden

    Hallo Laura, ik heb dezelfde vraag, waarmee kun je de honing vervangen?
    Groetjes Astrid,

    Beantwoorden
    • Sandra says:
      3 weken geleden

      Het deeg plakte niet aan elkaar. Uiteindelijk wat melk toegevoegd maar de koekjes vielen uit elkaar en waren droog.

      Beantwoorden
      • Andrea says:
        3 weken geleden

        Hoi Sandra,
        Melk kun je alleen maar toevoegen als het deeg melk als ingrediënt bevat. Het is beter nog wat boter toe te voegen.
        Hoe heb je het deeg gekneed? Het beste is met een lepel of met de handen.

        Misschien het recept nog een keer proberen? Ik ben er zeker van dat het gaat lukken.

        Hoi Laura,
        Ik heb vandaag de koekjes gebakken. Bedankt voor het leuke recept.
        Groetjes, Andrea

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 weken geleden

          Wat fijn Andrea! Ook voor je advies aan Sandra, klopt als een bus.

          Beantwoorden
  4. Inge says:
    3 weken geleden

    Kun je bloem ergens voor vervangen?

    Beantwoorden
    • Geje says:
      3 weken geleden

      Amandelmeel

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Om welke reden wil je de bloem vervangen? Ik heb het zelf niet getest, maar je kunt er altijd mee experimenteren.

      Beantwoorden
  5. Sonja says:
    3 weken geleden

    Kun je bloem ook vervangen voor amandel meel?

    Beantwoorden
  6. Marjet says:
    3 weken geleden

    Gewoon uitproberen. Meestal wel

    Beantwoorden
    • Sonja says:
      3 weken geleden

      Ja ik had t al op gezocht,de helft bloem en de andere helft amandel meel.
      Bedankt voor t mee denken

      Beantwoorden
      • geje says:
        3 weken geleden

        Je kunt gewoon 65 havermout en 100 amandel nemen heb ze vanmiddag nog gemaakt o zo lekker calorie arm
        Groet

        Beantwoorden
  7. Karin says:
    2 weken geleden

    Hallo Laura,
    Kun je de vanille extract ook vervangen in vanillesuiker?
    Groetjes Karin

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Zeker!

      Beantwoorden
  8. Laura VD says:
    2 weken geleden

    Hallo Laura,
    Is dit gewoon havermout zoals je zou gebruiken voor overnight oats? Of is het toch nog iets anders? Deze mag er dus op zijn geheel in en hoeft niet fijngemalen te worden tot een soort bloem?
    Kan je de boter vervangen door soja boter (Alpro bakken en braden bv)? Ik ben immers lactose intolerant dus roomboter lukt me niet!
    Groetjes Laura

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Klopt, gewoon de havermout zoals hier omschreven: https://www.laurasbakery.nl/bakken-met-havermout.
      Je kunt prima een harde margarine gebruiken, liever niet eentje die voor braden bedoeld is (die is vaak gezouten).

      Beantwoorden
  9. L v H says:
    2 weken geleden

    Ik heb ze vandaag gemaakt. Op zich een lekker koekje. Ik doe er de volgende keer veel meer appel door, nu is hij wat droog en niet zoveel smaak. Mijn meiden van 5 en 6 smulden ervan!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Misschien stond de oven dan net iets te heet? Droog horen ze niet te zijn! De appel en vanille extract geven de smaak, maar als dat niet genoeg is voor je zou je ook kaneel kunnen toevoegen bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
      • L v H says:
        2 weken geleden

        Nee, die stond goed. En al jouw recepten doen het super in mijn oven 😉 Een dag later vind ik ze lekkerder. Een beetje extra appel en kaneel ga ik de volgende keer toevoegen. De structuur is wel heel fijn!
        De meiden waren helemaal blij dat ze beiden twee koekjes mee naar school kregen, dus voor hen zijn ze zeker geslaagd!

        Beantwoorden
  10. Tessa says:
    2 weken geleden

    Een kleine appel of 3/4 in kleine stukjes is voldoende. Ik heb ook wat kaneel en rozijnen toegevoegd, erg lekker! Zijn neutraal, maar verantwoord 0en dat maakt het extra smaakvol haha.

    Beantwoorden
  11. Lesley says:
    2 weken geleden

    De koekjes staan net in de oven. Volgende keer ga ik wel minder appel gebruiken. Ik vond het ook wat moeilijk om de bolletjes te vormen. Eerst geprobeerd met mijn handen maar dan begon het deeg heel hard te brokkelen. En dan met de lepels maar dat ging ook vrij moeizaam. Uiteindelijk is het met wat hulp van mijn jongste dochter gelukt. Nu hopen dat ze lekker zijn. Het deeg ruikt in ieder geval heerlijk

    Beantwoorden
  12. Hettie says:
    12 uur geleden

    Ik heb de koekjes vaak gebakken en jong en oud vragen naar het recept. Ze zijn superlekker!
    Met appel vind ik ze het lekkerst maar veel mensen vinden de koekjes met cranberrys helemaal top.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Als je zin hebt in pizza én in quiche, dan is dit de ideale oplossing: pizza salami quiche! Absoluut zalig. Enne, deze moet natuurlijk nog even de oven in. 👆🏻⁠
⁠
Het recept staat al even online, je vindt het door te zoeken in de zoekbalk op het blog. Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#pizza #quiche #dinnertime #kooktip #salami
  • NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/141311073_275755800786874_4890017203977131085_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=63f7TcR-qdAAX8Nl3uk&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=185dc0c834ff8c91cf5b523186b2a2fc&oe=60353CAC' title='NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura's Bakery op een rijtje te zetten. Je vindt de link naar het overzicht in mijn bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake'>
  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Volgende Post

Vegetarische groene havermoutburger

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-24

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-27

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan