Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bananenbrood met blauwe bessen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
11 januari 2017
in Allergenen, Cakes, Lactosevrij, Suikervrij, Tussendoortjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

bananenbrood-met-blauwe-bessen-1a

Ik vond het tijd om met een variatie van mijn bananenbrood aan de slag te gaan. Ik wilde graag blauwe bessen gebruiken, maar besefte me dat het beslag veel te stevig zou zijn om de bessen doorheen te spatelen. Daarom heb ik het recept een beetje aangepast. Dit bananenbrood met blauwe bessen is veel luchtiger dan de versie met noten en chocola en dat vind ik heel erg lekker. De bessen in de bananencake zijn lekker fris en passen er erg goed bij. Ik vind dit een erg geslaagde versie en ik denk zomaar dat hij vaker gemaakt gaat worden. Maar voor nu heb ik gelukkig nog een paar plakjes in de vriezer liggen.

bananenbrood-met-blauwe-bessen-2a

Recept afdrukken

Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen: deze variatie van mijn bananenbrood vind ik om te smullen. De blauwe bessen maken het lekker fris en erg smaakvol.
Porties: 12 plakjes (voor een 25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen (ongeveer 400 gram)
  • 4 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 140 gram blauwe bessen
  • wat extra blauwe bessen ter decoratie

Instructies

  • Zorg dat je bananen rijp zijn. Zijn ze dat nog niet, lees dan hier hoe je ze zelf snel kunt laten rijpen!
  • Pureer de bananen met een staafmixer. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Je kunt dit trouwens gewoon met een spatel of garde doen. Voeg ook het vanille extract toe.
  • Tijd voor de droge ingrediënten, voeg amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Spatel tot een egaal beslag. Doe ook de blauwe bessen in de kom en spatel deze er gelijkmatig doorheen.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Strooi de extra blauwe bessen over de cake.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Dek eventueel halverwege af met aluminiumfolie als het te snel bruin kleurt. Zo voorkom je een zwart baksel, maar gaart hij wel gewoon nog verder.
Bewaren

Eenmaal afgekoeld kun je het bananenbrood in plakjes snijden en per stuk verpakken en invriezen. Ideaal als lekker tussendoortje.

bananenbrood-met-blauwe-bessen-3a

Vorige post

Volgende post

10x havermout recepten
Popcorn met rozemarijn en zeezout

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 87

  1. Sandra says:
    4 jaar geleden

    Hmmm superlekker! Ziet er inderdaad wat luchtiger uit, dat lijkt me heerlijk 🙂

    Beantwoorden
    • Maaike says:
      5 maanden geleden

      Heeft u ook een lijst met voedingswaardes?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        5 maanden geleden

        Nee, die vermeld ik nooit.

        Beantwoorden
  2. Fé says:
    4 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Zou je ipv het amandelmeel gewoon bloem kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
      • Chloe says:
        4 jaar geleden

        En gaat het ook omgekeerd want er staat dat amandelmeel een vervanger is voor bloem dus vroeg ik me af waarom niet enkel amandelmeel gebruiken

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Dat kan ook, ik vind zelf alleen de combinatie lekkerder in dit recept. Met alleen amandelmeel wordt het wat zwaarder en compacter.

          Beantwoorden
          • Marijke says:
            2 jaar geleden

            Ik heb nog bananenmeel. Samen met gewoon bloem kan dat ook?

          • Laura's Bakery says:
            2 jaar geleden

            Dat durf ik niet te zeggen, maar je kan het altijd proberen! Deel je het resultaat?

  3. Candy says:
    4 jaar geleden

    Dat ziet er zeker goed uit! Leuke combinatie met blauwe bessen!

    Beantwoorden
  4. Lisanne says:
    4 jaar geleden

    Waarom kan je voor een bananenbrood geen gewoon geel/groene bananen gebruiken??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je wilt zachte (over)rijpe bananen omdat dit beter werkt en ook een lekkerder resultaat geeft.

      Beantwoorden
  5. Kirsten says:
    4 jaar geleden

    Net gemaakt en is echt heerlijk!

    Beantwoorden
  6. Melinda says:
    4 jaar geleden

    Gaaf recept! Vraagje; kun je de bloem ook vervangen voor iets wat glutenvrij is?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kun je zeker proberen.

      Beantwoorden
  7. Elize says:
    4 jaar geleden

    Ik heb gewoon nog nooit bananenbrood gemaakt, realiseer ik me nu. Ongehoord in foody-land haha, maar goed, ik doe wel meer niet volgens ‘de regels’. Ziet er heerlijk uit met die blauwe bessen!

    Beantwoorden
  8. M says:
    4 jaar geleden

    Ik heb deze vanavond gemaakt en hij is super lekker en erg makkelijk om te maken. Superreceptje!!

    Beantwoorden
  9. Hanaa says:
    4 jaar geleden

    Interessant recept. Dus geen olie/boter en geen suiker?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat klopt 🙂

      Beantwoorden
      • Annelies says:
        11 maanden geleden

        Ik doe er altijd nog wat kaneel en koek- en speculaaskruiden bij en gehakte pecannoten en/of amandelen. En een klein beetje suiker …
        Heerlijk!

        Beantwoorden
  10. Homemadebyjoke says:
    4 jaar geleden

    Hmmmmm heb je nog een stukje in de vriezer lieverd.
    Wil het graag een keer proeven nu ik weet dat een bananenbrood niet naar bananen smaakt 🙂

    Liefs, mam ♥

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik niet meer, maar misschien bij jullie wel. Had wat plakjes aan Moon gegeven 🙂

      Beantwoorden
      • Joke says:
        4 jaar geleden

        Ohh dan moet ik dus in mijn eigen vriezer gaan kijken hahaha 🙂

        Beantwoorden
  11. Noa says:
    4 jaar geleden

    Kan de bakingsoda worden vervangen door extra bakpoeder?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kan, maar je zult wel een iets ander effect krijgen.

      Beantwoorden
      • Chloe says:
        4 jaar geleden

        Als ik bakinsoda aangeef krijg ik enkel soda om te kuisen ik kan nergens de baking soda vinden:(, waar kopen jullie deze? Grtjs

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Hier ligt het gewoon in de supermarkt op de bakafdeling. Anders bij een (online) kookwinkel.

          Beantwoorden
        • Patricia says:
          3 jaar geleden

          Je kan het gewoon bij de Etos kopen. Moet je er even naar vragen. Je kan het nl ook voor allerlei huishoudelijke klusjes gebruiken.

          Beantwoorden
  12. Smile says:
    4 jaar geleden

    Kun je ook alleen amandelmeel gebruiken en eventueel wat (roomboter ) voor de smaak? Hij ziet er heerlijk uit?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor dar kan, qua boter zou je gewoon eens moeten proberen, daar heb ik in dit recept geen ervaring mee.

      Beantwoorden
  13. Linda says:
    4 jaar geleden

    Net gemaakt, vanavond proberen?. Ben heel benieuwd, nog nooit bananenbrood gehad. Ziet er heerlijk uit in ieder geval!! Mocht het bevallen, dan ga ik er eens wat variaties op bedenken. Misschien iets met ananas/kokos?!

    Beantwoorden
    • Smile says:
      4 jaar geleden

      Met kokos wel eens gemaakt, wij thuis vinden de combi erg lekker☺

      Beantwoorden
      • Linda says:
        4 jaar geleden

        Oh nou, ga ik dan ook gauw eens proberen. Misschien ook nog wat pure chocolade… Mmmm, het water loopt me al in de mond?

        Beantwoorden
  14. Louise Agterberg says:
    4 jaar geleden

    Gisteren dit bananenbrood gemaakt. Super lekker! Had hem gemaakt voor iemand die geen suiker en melkproducten. Heel goed alternatief. Blijft zeker in mijn favo’s staan.

    Beantwoorden
  15. Jolein says:
    4 jaar geleden

    Overheerlijk! Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  16. Hilde says:
    4 jaar geleden

    Bij gebrek aan blauwe bessen heb ik een mango gebruikt, ook erg lekker! Ik heb minder amandelmeel en bloem gebruikt en aangevuld met volkoren meel en havervlokken, zo voelt het nog gezonder. Dat wordt een snel, heerlijk en verantwoord ontbijtje morgen!

    Beantwoorden
  17. Niki says:
    4 jaar geleden

    Hoi, ik ben een student die een opleiding volgt als bakster! Ik heb eens bananen brood gemaakt, maar het viel heel zwaar en was niet lekker! hoe zou dat komen?.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat is lastig te zeggen zonder kennis over het recept.

      Beantwoorden
  18. C says:
    4 jaar geleden

    Kan het ook zonder bosbessen? Ik wil het vanavond graag maken, maar heb geen bosbessen in huis

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  19. Brie says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk!

    Beantwoorden
  20. Wendy says:
    4 jaar geleden

    Kan het ook met blauwe bessen uit de vriezer?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, hier lees je er iets meer over: http://www.handigebaktips.nl/bakken-met-vers-fruit-of-fruit-uit-diepvries-blik/

      Beantwoorden
  21. Kyra says:
    4 jaar geleden

    Ziet er super lekker uit! Ik heb een glutenallergie, dus mag geen bloem. Welk meel zou jij mij adviseren om de bloem mee te vervangen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met vervangers in dit recept, maar hier is een lijstje met mogelijke vervangers: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-bloem/

      Beantwoorden
    • Anna says:
      4 jaar geleden

      Hallo Kyra,

      Zelf maak ik altijd bananenbrood met havermeel, dit doe ik door havermout te malen.
      Een superlekker alternatief een ook gezond.

      Anna

      Beantwoorden
  22. Nynke says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk! Zowel warm en koud lekker. Ik heb er nog een flinke lepel kaneel aan toegevoegd. Banaan pureren gaat trouwens ook heel makkelijk met een aardappelstamper!

    Beantwoorden
  23. lianne says:
    4 jaar geleden

    Waar kan ik de amandelmeel door vervangen? Ik zit met een notenallergie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt ook gewoon bloem gebruiken daarvoor.

      Beantwoorden
    • Marijke says:
      2 jaar geleden

      Ik heb bananenmeel gebruikt en gewone bloem. Het is erg lekker. Volgende keer wil im glutenvrij dus geen bloem gebruiken.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 jaar geleden

        Leuk! Hoeveel bananenmeel gebruikte je?

        Beantwoorden
  24. Renske says:
    4 jaar geleden

    Ziet er heelijk uit. Kan dit ook met bosbessen uit de diepvries?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat gaat ook.

      Beantwoorden
  25. Hildegard says:
    4 jaar geleden

    Ik zou havermout gebruiken in plaats van Amandelmeel kan dat ook ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Als je het fijnmaalt tot meel denk ik het wel.

      Beantwoorden
  26. Marjet says:
    4 jaar geleden

    Heel lekker bananenbrood is dit! Plakken ingevroren en mee naar het werk. Echt een traktatie. Heerlijk! Deze ga ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  27. Eline says:
    4 jaar geleden

    Mijn favoriete recept voor bananenbrood! Ik vroeg me wel af hoeveel calorieën hier nou eigenlijk in zitten?,

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Goede vraag, dat zou je dan even moeten uitrekenen. Ik tel ze namelijk niet 😉

      Beantwoorden
  28. Djordy says:
    4 jaar geleden

    Klinkt heerlijk! Spreekt me aan omdat die luchtig is. De meeste bananenbroden zijn erg compact en smeuerig. Gemaakt met 100gr kastanjemeel en 150gr volkorenmeel, 4 dadels 3 bananen, blueberrys en een handje walnoten. De rest volgens recept. Heel klein scheutje melk toegevoegd omdat t beslag best dik was vanwege een missende banaan.(op) nu 50min wachten! Ben benieuwd

    Beantwoorden
  29. Els says:
    4 jaar geleden

    Eline, ik heb de calorieën in dit recept doorgerekend door het totaal aan calorieën van de ingrediënten te delen door het gewicht van de ingrediënten . Op basis van gebruik van maat M eieren (55 gram per ei, zonder schaal) kom je dan op 187 calorieën per 100 gram.

    Beantwoorden
  30. Pien says:
    3 jaar geleden

    Wat een lekker recept, heb hem net gemaakt, ruikt super lekker!

    Beantwoorden
  31. Vera says:
    3 jaar geleden

    Beste,

    Ziet er een heel lekker recept uit, ik had een klein vraagje.

    Baking soda, voor wat dient dit juist, kan dit vervangen worden door iets anders of eventueel ervan tussen gehaald worden?

    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Baking soda is voor het rijzen. Kan soms voor bakpoeder vervangen worden, maar dan heb je wel meer nodig.

      Beantwoorden
  32. Martijn van Leest says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    Ik heb dit zelf ook gebakken en hij veel onwijs goed in de smaak! Telkens als ik wat van jouw blog bak, vraagt mijn moeder weer wanneer ik het bananbrood ga maken. Echt top! Ik heb ook beide boeken gekocht. Man, wat geweldig. Met dat basisboek ga ik nog heel veel lekkere variaties maken! Echt super, je hebt me een nieuwe hobby gegeven. Heb je misschien nog een leuk basisrecept (voor bijvoorbeeld bananbrood) dat niet in het basisboek staat? Ben echt super benieuwd!
    Groetjes, Martijn

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Onder recepten-basisrecepten kun je ze allemaal zien 🙂

      Beantwoorden
  33. Ingeborg says:
    3 jaar geleden

    Ik heb geleerd dat baking soda alleen werkt in combinatie met zuur ( karnemelk, citroensap, azijn ) welk element uit jouw recept zorgt hiervoor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De bakpoeder is daarvoor. In dit artikel lees je waar baking soda allemaal mee werkt, want dat is meer dan je denkt: http://www.handigebaktips.nl/ingredienten-die-werken-met-baking-soda/

      Beantwoorden
  34. Ayan says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik ook alleen bloem gebruiken ipv amandelmeel? En hoeveel gr?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, je vervangt het door dezelfde hoeveelheid.

      Beantwoorden
  35. Marieke says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Wat is hij lekker 🙂 Maar de blauwe bessen zakken allemaal naar de bodem. Wat doe ik daar aan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt de blauwe bessen even door wat bloem wentelen.

      Beantwoorden
  36. P says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik hen dit recept uitgeprobeerd maar mijn brood is heel nat geworden van binnen. Ik heb 4 grote eieren gebruikt. Kan het daaraan liggen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, ik gebruikte M eieren. (standaard formaat in recepten)

      Beantwoorden
  37. Henriette says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    De 400 gram bananen is dat met of zonder schil gewogen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je weegt altijd alles zonder schil/verpakking.

      Beantwoorden
  38. Coby says:
    2 jaar geleden

    Ik begrijp dat bananenbrood ook gezond is, maar hoeveel kcal is dit per plakje?

    Beantwoorden
  39. Dieuwke says:
    1 jaar geleden

    kan je de bloem ook vervangen door speltbloem/meel, havermout(meel) of amandelmeel?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Alles kan, maar vaak wel in net iets andere verhoudingen. Je zou het zelf even moeten testen 🙂

      Beantwoorden
  40. Onida says:
    1 jaar geleden

    Net gemaakt en gelijk geproefd ik vind het echt heel lekker. Ik hou normaal niet zo van bosbessen dus heb ik ervoor gekozen om frambozen te gebruiken!
    Het smaakt echt heerlijk dit ga ik ZEKER vaker maken nomnomnom

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ah, vast ook heerlijk met frambozen inderdaad.

      Beantwoorden
  41. Lilian says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb zelfrijzend amandelmeel van koopmans, maakt dat uit voor het recept?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Ja, want dat is niet 100% amandelmeel.

      Beantwoorden
  42. Milou says:
    6 maanden geleden

    Hoi,
    Ik ben een groot fan van je recepten en heb er al veel geprobeerd. Nu is het bananenbrood aan de beurt, maar helaas heb ik geen amandelmeel in huis. Zou ik die ook kunnen vervangen voor volkoren speltmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Dat heb ik niet getest, maar ik denk dat het tot een droger resultaat zal leiden.

      Beantwoorden
  43. Jeanette says:
    1 maand geleden

    Heerlijk recept. Ik heb er allerlei varianten op gemaakt. Met walnoten, rozijnen, chocolade erdoor en gehakte amandelen bovenop. Ook met diepvries bosvruchten heerlijk! Appeltje , koekkruiden , zonnebloempitten, pompoenpitten, maanzaad enz enz. Mijn zoon met chronische darmontsteking heeft er baat bij. Hoe dat komt, geen idee maar wel een hele fijne bijkomstigheid.

    Beantwoorden
  44. Denise says:
    4 weken geleden

    Heee,
    Ik heb geen bakpoeder in huis. Alleen baking soda.
    Kan ik ook alleen dit gebruiken? Zo ja, in welke hoeveelheid?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Ongeveer 1/3e hoeveelheid van het bakpoeder.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Popcorn met rozemarijn en zeezout

Popcorn met rozemarijn en zeezout

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan