Kan ik het amandelmeel vervangen?
Het hangt er vanaf waardoor je het amandelmeel zou willen vervangen. Meestal heeft amandelmeel een hele andere werking dan bloem in een bakrecept, maar in dit recept heb ik getest dat je het ook prima door bloem kunt vervangen. Je zou ook een ander notenmeel kunnen gebruiken om het amandelmeel 1:1 te vervangen. Lees meer over bakken met amandelmeel.
Hmmm superlekker! Ziet er inderdaad wat luchtiger uit, dat lijkt me heerlijk 🙂
Heeft u ook een lijst met voedingswaardes?
Nee, die vermeld ik nooit.
Ziet er lekker uit! Zou je ipv het amandelmeel gewoon bloem kunnen gebruiken?
Ja hoor, dat kan.
En gaat het ook omgekeerd want er staat dat amandelmeel een vervanger is voor bloem dus vroeg ik me af waarom niet enkel amandelmeel gebruiken
Dat kan ook, ik vind zelf alleen de combinatie lekkerder in dit recept. Met alleen amandelmeel wordt het wat zwaarder en compacter.
Ik heb nog bananenmeel. Samen met gewoon bloem kan dat ook?
Dat durf ik niet te zeggen, maar je kan het altijd proberen! Deel je het resultaat?
Dat ziet er zeker goed uit! Leuke combinatie met blauwe bessen!
Waarom kan je voor een bananenbrood geen gewoon geel/groene bananen gebruiken??
Je wilt zachte (over)rijpe bananen omdat dit beter werkt en ook een lekkerder resultaat geeft.
Net gemaakt en is echt heerlijk!
Gaaf recept! Vraagje; kun je de bloem ook vervangen voor iets wat glutenvrij is?
Kun je zeker proberen.
Ik heb gewoon nog nooit bananenbrood gemaakt, realiseer ik me nu. Ongehoord in foody-land haha, maar goed, ik doe wel meer niet volgens ‘de regels’. Ziet er heerlijk uit met die blauwe bessen!
Ik heb deze vanavond gemaakt en hij is super lekker en erg makkelijk om te maken. Superreceptje!!
Interessant recept. Dus geen olie/boter en geen suiker?
Dat klopt 🙂
Ik doe er altijd nog wat kaneel en koek- en speculaaskruiden bij en gehakte pecannoten en/of amandelen. En een klein beetje suiker …
Heerlijk!
Hmmmmm heb je nog een stukje in de vriezer lieverd.
Wil het graag een keer proeven nu ik weet dat een bananenbrood niet naar bananen smaakt 🙂
Liefs, mam ♥
Ik niet meer, maar misschien bij jullie wel. Had wat plakjes aan Moon gegeven 🙂
Ohh dan moet ik dus in mijn eigen vriezer gaan kijken hahaha 🙂
Kan de bakingsoda worden vervangen door extra bakpoeder?
Kan, maar je zult wel een iets ander effect krijgen.
Als ik bakinsoda aangeef krijg ik enkel soda om te kuisen ik kan nergens de baking soda vinden:(, waar kopen jullie deze? Grtjs
Hier ligt het gewoon in de supermarkt op de bakafdeling. Anders bij een (online) kookwinkel.
Je kan het gewoon bij de Etos kopen. Moet je er even naar vragen. Je kan het nl ook voor allerlei huishoudelijke klusjes gebruiken.
Kun je ook alleen amandelmeel gebruiken en eventueel wat (roomboter ) voor de smaak? Hij ziet er heerlijk uit?
Ja hoor dar kan, qua boter zou je gewoon eens moeten proberen, daar heb ik in dit recept geen ervaring mee.
Net gemaakt, vanavond proberen?. Ben heel benieuwd, nog nooit bananenbrood gehad. Ziet er heerlijk uit in ieder geval!! Mocht het bevallen, dan ga ik er eens wat variaties op bedenken. Misschien iets met ananas/kokos?!
Met kokos wel eens gemaakt, wij thuis vinden de combi erg lekker☺
Oh nou, ga ik dan ook gauw eens proberen. Misschien ook nog wat pure chocolade… Mmmm, het water loopt me al in de mond?
Gisteren dit bananenbrood gemaakt. Super lekker! Had hem gemaakt voor iemand die geen suiker en melkproducten. Heel goed alternatief. Blijft zeker in mijn favo’s staan.
Overheerlijk! Bedankt voor het recept!
Bij gebrek aan blauwe bessen heb ik een mango gebruikt, ook erg lekker! Ik heb minder amandelmeel en bloem gebruikt en aangevuld met volkoren meel en havervlokken, zo voelt het nog gezonder. Dat wordt een snel, heerlijk en verantwoord ontbijtje morgen!
Hoi, ik ben een student die een opleiding volgt als bakster! Ik heb eens bananen brood gemaakt, maar het viel heel zwaar en was niet lekker! hoe zou dat komen?.
Dat is lastig te zeggen zonder kennis over het recept.
Kan het ook zonder bosbessen? Ik wil het vanavond graag maken, maar heb geen bosbessen in huis
Ja hoor, dat kan.
Heerlijk!
Kan het ook met blauwe bessen uit de vriezer?
Ja hoor, hier lees je er iets meer over: http://www.handigebaktips.nl/bakken-met-vers-fruit-of-fruit-uit-diepvries-blik/
Ziet er super lekker uit! Ik heb een glutenallergie, dus mag geen bloem. Welk meel zou jij mij adviseren om de bloem mee te vervangen?
Ik heb geen ervaring met vervangers in dit recept, maar hier is een lijstje met mogelijke vervangers: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-bloem/
Hallo Kyra,
Zelf maak ik altijd bananenbrood met havermeel, dit doe ik door havermout te malen.
Een superlekker alternatief een ook gezond.
Anna
Heerlijk! Zowel warm en koud lekker. Ik heb er nog een flinke lepel kaneel aan toegevoegd. Banaan pureren gaat trouwens ook heel makkelijk met een aardappelstamper!
Waar kan ik de amandelmeel door vervangen? Ik zit met een notenallergie.
Je kunt ook gewoon bloem gebruiken daarvoor.
Ik heb bananenmeel gebruikt en gewone bloem. Het is erg lekker. Volgende keer wil im glutenvrij dus geen bloem gebruiken.
Leuk! Hoeveel bananenmeel gebruikte je?
Ziet er heelijk uit. Kan dit ook met bosbessen uit de diepvries?
Ja hoor, dat gaat ook.
Ik zou havermout gebruiken in plaats van Amandelmeel kan dat ook ?
Als je het fijnmaalt tot meel denk ik het wel.
Heel lekker bananenbrood is dit! Plakken ingevroren en mee naar het werk. Echt een traktatie. Heerlijk! Deze ga ik zeker vaker maken!
Mijn favoriete recept voor bananenbrood! Ik vroeg me wel af hoeveel calorieën hier nou eigenlijk in zitten?,
Goede vraag, dat zou je dan even moeten uitrekenen. Ik tel ze namelijk niet 😉
Klinkt heerlijk! Spreekt me aan omdat die luchtig is. De meeste bananenbroden zijn erg compact en smeuerig. Gemaakt met 100gr kastanjemeel en 150gr volkorenmeel, 4 dadels 3 bananen, blueberrys en een handje walnoten. De rest volgens recept. Heel klein scheutje melk toegevoegd omdat t beslag best dik was vanwege een missende banaan.(op) nu 50min wachten! Ben benieuwd
Eline, ik heb de calorieën in dit recept doorgerekend door het totaal aan calorieën van de ingrediënten te delen door het gewicht van de ingrediënten . Op basis van gebruik van maat M eieren (55 gram per ei, zonder schaal) kom je dan op 187 calorieën per 100 gram.
Wat een lekker recept, heb hem net gemaakt, ruikt super lekker!
Beste,
Ziet er een heel lekker recept uit, ik had een klein vraagje.
Baking soda, voor wat dient dit juist, kan dit vervangen worden door iets anders of eventueel ervan tussen gehaald worden?
Bedankt!
Baking soda is voor het rijzen. Kan soms voor bakpoeder vervangen worden, maar dan heb je wel meer nodig.
Beste Laura,
Ik heb dit zelf ook gebakken en hij veel onwijs goed in de smaak! Telkens als ik wat van jouw blog bak, vraagt mijn moeder weer wanneer ik het bananbrood ga maken. Echt top! Ik heb ook beide boeken gekocht. Man, wat geweldig. Met dat basisboek ga ik nog heel veel lekkere variaties maken! Echt super, je hebt me een nieuwe hobby gegeven. Heb je misschien nog een leuk basisrecept (voor bijvoorbeeld bananbrood) dat niet in het basisboek staat? Ben echt super benieuwd!
Groetjes, Martijn
Wat leuk om te horen! Onder recepten-basisrecepten kun je ze allemaal zien 🙂
Ik heb geleerd dat baking soda alleen werkt in combinatie met zuur ( karnemelk, citroensap, azijn ) welk element uit jouw recept zorgt hiervoor?
De bakpoeder is daarvoor. In dit artikel lees je waar baking soda allemaal mee werkt, want dat is meer dan je denkt: http://www.handigebaktips.nl/ingredienten-die-werken-met-baking-soda/
Hoi Laura, kan ik ook alleen bloem gebruiken ipv amandelmeel? En hoeveel gr?
Dat kan, je vervangt het door dezelfde hoeveelheid.
Hallo Laura,
Wat is hij lekker 🙂 Maar de blauwe bessen zakken allemaal naar de bodem. Wat doe ik daar aan?
Je kunt de blauwe bessen even door wat bloem wentelen.
Hoi Laura,
Ik hen dit recept uitgeprobeerd maar mijn brood is heel nat geworden van binnen. Ik heb 4 grote eieren gebruikt. Kan het daaraan liggen?
Dat kan, ik gebruikte M eieren. (standaard formaat in recepten)
Hoi Laura,
De 400 gram bananen is dat met of zonder schil gewogen?
Je weegt altijd alles zonder schil/verpakking.
Ik begrijp dat bananenbrood ook gezond is, maar hoeveel kcal is dit per plakje?
kan je de bloem ook vervangen door speltbloem/meel, havermout(meel) of amandelmeel?
Alles kan, maar vaak wel in net iets andere verhoudingen. Je zou het zelf even moeten testen 🙂
Net gemaakt en gelijk geproefd ik vind het echt heel lekker. Ik hou normaal niet zo van bosbessen dus heb ik ervoor gekozen om frambozen te gebruiken!
Het smaakt echt heerlijk dit ga ik ZEKER vaker maken nomnomnom
Ah, vast ook heerlijk met frambozen inderdaad.
Hoi Laura,
Ik heb zelfrijzend amandelmeel van koopmans, maakt dat uit voor het recept?
Ja, want dat is niet 100% amandelmeel.
Hoi,
Ik ben een groot fan van je recepten en heb er al veel geprobeerd. Nu is het bananenbrood aan de beurt, maar helaas heb ik geen amandelmeel in huis. Zou ik die ook kunnen vervangen voor volkoren speltmeel?
Dat heb ik niet getest, maar ik denk dat het tot een droger resultaat zal leiden.
Heerlijk recept. Ik heb er allerlei varianten op gemaakt. Met walnoten, rozijnen, chocolade erdoor en gehakte amandelen bovenop. Ook met diepvries bosvruchten heerlijk! Appeltje , koekkruiden , zonnebloempitten, pompoenpitten, maanzaad enz enz. Mijn zoon met chronische darmontsteking heeft er baat bij. Hoe dat komt, geen idee maar wel een hele fijne bijkomstigheid.
Heee,
Ik heb geen bakpoeder in huis. Alleen baking soda.
Kan ik ook alleen dit gebruiken? Zo ja, in welke hoeveelheid?
Ongeveer 1/3e hoeveelheid van het bakpoeder.
Het favoriete bananenbrood van mijn kinderen. Zeer geschikt als gezond tussendoortje of om stiekem mee te nemen in je broodtrommel! Dankjewel voor dit heerlijke recept.
Ik ben hem nu aan het maken met 1 banaan teveel, 1 ei te weinig, volkorenmeel i.p.v. amandelmeel en de bosbessen kwamen uit de vriezer…. én noten en chocola erbij gedaan. Ben nu wat en of het iets gaat worden met al die aanpassingen. Tot nu toe ziet hij er heel mooi uit in de oven…!
Vanmiddag dit recept geprobeerd en het is goed gelukt! Dank je wel!
Laatst ook al die met noten en chocola gebruikt en vind deze luchtige versie nog lekkerder!
Ik ben een totale bak-leek (erg goed in het volgen van recepten, zeer slecht in dingen zelf bedenken), dus misschien een onnozele vraag. Maar kun je de bosbessen vervangen door een willekeurig soort fruit? Het lijkt me wel lekker met aardbeien bijvoorbeeld. Ik las hierboven al mango en frambozen, maar aardbeien nog niet.
Misschien is er iemand die het met aardbeien heeft geprobeerd en mij kan zeggen of ik dit gewoon 1 op 1 kan vervangen of dat dat niet werkt.
(En anders ga ik het gewoon zelf een keer proberen, maar wie weet bespaar ik me zo een misbaksel).
Sommige soorten fruit zijn wat natter en ook zwaarder, daardoor maken ze het beslag soms te vochtig of zakt het naar beneden. Ik zou daarom verse aardbeien gebruiken en ze in kleine stukjes snijden als je ze door het beslag wilt mengen.
Dank je wel voor de tip! Daar zal ik dan rekening mee houden!
Hoi Laura
Stel je wil dit recept iets zoeter krijgen, kan je dan bv een lepel honing of ahornsiroop toevoegen of verandert dit het hele recept?
Je zou wat extra honing of siroop kunnen toevoegen, alleen om de verhoudingen niet te veel te laten veranderen niet te veel. Je kan ook zorgen dat je bananen goed rijp zijn. Hoe rijper de banaan hoe zoeter het brood!
Ik heb de bloem vervangen door Volkoren teffmeel (=gluten vrij) en dat was heerlijk!! En ook iets meer blauwe bessen in gedaan…. Lekker juicy..
Hallo🤗,
Ik zou amandelmeel met volkorenspeltmeel gebruiken. Welke verhoudingen zou hiervoor het beste zijn om het niet te droog te hebben ?
Je kunt de bloem in dit geval 1:1 door volkorenmeel vervangen.