O la la Paris

10 juni 2012 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Dessert tafels zijn in Amerika al een rage, ook in Nederland wordt dit fenomeen steeds bekender. Amerika heeft het geluk dat er een groot aantal webshops is dat alle benodigdheden verkoopt om zo’n dessert tafel aan te kleden. In Nederland moet je nog goed zoeken om een mooie dessert tafel te kunnen maken. Marieke heeft hier verandering in gebracht, sinds vorige week is Nederland namelijk weer een hele leuke webshop rijker: Gewoon Marieke Printableshop. In de shop vind je allerlei leuke pakketten printables, elk in een ander thema. Wat voor een feestje je ook organiseert, in de shop van Marieke vind je leuke printables om je feest nóg feestelijker te maken.

Dat Marieke met een project bezig was wist ik al langere tijd, ze liet namelijk zo af en toe wat sneak peaks zien op facebook en instagram. Zo zag ik een foto op instagram staan met het overzicht van dit ongelooflijk leuke thema: O la la Paris. Toen wist ik nog niet precies wat haar plannen waren, maar na een reactie op die bewuste foto kreeg ik al snel een mailtje van Marieke. Of ik het misschien leuk vond om de cupcake wrappers en toppers uit te proberen? Natuurlijk vind ik dat leuk!

Zo gezegd, zo gedaan. Een poosje later zat ik aan tafel met de uitgeprinte wrappers en toppers. Marieke stuurt het printable pakket per mail in PDF formaat. Zo kun je zelf het aantal wrappers uitprinten dat je nodig hebt, hartstikke handig! Ik heb het zelf geprint op iets steviger papier, dat vind ik mooier staan.

Het leuke van de toppers is dat je zelf kunt bepalen hoe de vorm uiteindelijk wordt. In het ontwerp zijn ze allemaal vierkant, Dit geeft je meer mogelijkheden voor de uiteindelijke vorm. Je kunt de toppers natuurlijk vierkant laten maar je kunt ze ook rond uitknippen. Op bovenstaande foto zie je wat verschillende ideetjes, deze heb ik gemaakt met een cuttlebug. Degenen die kaarten maken zullen dit wellicht kennen en misschien zelfs in het bezit hebben. Ik heb die van mijn moeder geleend. Niemand in de buurt met zo’n cuttlebug? Je kunt ook zelf knippen en hobby zaken verkopen vaak grote ponsen die je zou kunnen gebruiken.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de gekartelde vierkante cupcake toppers.

Wanneer je de toppers allemaal hebt uitgeknipt hoef je alleen nog maar wat stokjes en plakband te hebben. Ik heb lolly stokjes gebruikt maar ook satéprikkers zouden hun werk prima doen. Bevestig met een klein stukje plakband het stokje aan de achterkant van de topper en hij is klaar om in een toef gestoken te worden.

Met de bijpassende cupcake wrappers is dit een superleuk geheel! Zie je al een hele tafel voor je in dit thema? Allemaal zoetigheden in roze, wit en zwart. Mooie bordjes, potjes, schaaltjes, bijpassende vlaggetjes aan de muur, een mooi tafelkleed… Zo kan ik nog wel even doorgaan, je kunt het thema zo ver doorvoeren als je zelf wilt. Misschien pas je zelfs je outfit er op aan. De gasten nodig je uit met een papieren uitnodiging (yep, dat is toch altijd nog leuker dan een digitale uitnodiging) in dezelfde stijl.
Zie jij een feestje met dit thema helemaal zitten? Hier kun je het pakket bestellen. Is Parijs toch niet helemaal jouw ding? Hier een overzicht van alle thema’s in de Gewoon Marieke Printableshop. Voor iedereen zit er wel wat leuks tussen. De pakketten bevatten allemaal leuke wrappers en toppers maar er zit nog veel meer in. Popcorn bakjes bijvoorbeeld, of servetringen. Kortom: zeker even kijken in de webshop! Op de blog van Marieke vind je leuke ideetjes en zelfs een stappenplan voor het maken van je dessert tafel.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Anonymous schreef:

  Ik vind het nogal duur voor iets dat je ook zo, gratis, op DIY websites vindt… Maar wel mooi hoor. 🙂

 2. Marieke schreef:

  Hoi Laura,

  Wat een leuke post is het geworden en de foto’s zijn ook helemaal top. Ik ga de foto’s deze week ook in de showroom van de shop zetten en op mijn blog.

  Nogmaals bedankt voor het testen en voor de leuke post!

  Lieve groetjes,

  Marieke

  1. Laura schreef:

   Jij ook bedankt, het was ontzettend leuk om te testen!

 3. Laura's Cakery schreef:

  Wauw wat ziet het er goed uit!
  Ik had ze al gezien maar ik weet nu helemaal zeker dat ik ze een x ga bestellen!

  Groetjes Laura

 4. Wat een leuke post! Marieke kan dat goed he? Ze maakt echt de leukste dingen 😉

  Tot straks!

 5. Esther schreef:

  Wat ontzettend leuk zeg.. En wat super leuk om alles in een bepaald thema te kunnen aankleden.

 6. Bianca schreef:

  Is ze gestopt met de shop?
  De linkjes werken namelijk niet

  1. Laura Kieft schreef:

   Ze is inderdaad gestopt met haar webshop, maar volgens mij zijn bepaalde templates nog wel te downloaden via haar blog gewoonmarieke.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *