Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Volkoren muffins met rood fruit

Laura Kieftdoor Laura Kieft
22 januari 2020
in Muffins, Ontbijt en lunch, Tussendoortjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

En hier zijn ook de muffins hoor! Voor wie mij op Instagram volgt: jullie konden stemmen welk recept afgelopen zaterdag online zou komen. De stroopwafel boterkoek had gewonnen, maar ook deze volkoren muffins met rood fruit waren populair. Ik kreeg al snel bezorgde berichtjes met vragen of dit recept dan niet meer online zou komen, maar zo gemeen ben ik natuurlijk niet. Die zou gewoon een paar dagen later volgen, en hier zijn ze dan! Deze muffins zijn wat kleiner dan ik ze normaal maak en daardoor is het ideaal als tussendoortje. Door het gebruik van volkorenmeel vullen ze ook wat meer. Ik combineerde dit meel met wat amandelmeel omdat ik dat zo lekker vind in muffins, het maakt ze wat smeuïger. Mocht je het amandelmeel echter niet in huis hebben, dan kun je het ook prima vervangen door volkorenmeel. Mijn voorraadje van deze muffins is alweer bijna op, dus ik ga snel weer aan een nieuwe variant werken.

Recept afdrukken
5 van 1 stem

Volkoren muffins met rood fruit

Op zoek naar een heerlijk tussendoortje dat snel en makkelijk te maken is? Dan wil je dit recept voor vokoren muffins met rood fruit niet missen!
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 ei (M)
  • 125 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el honing
  • 100 gram rood fruit + extra ter decoratie

Instructies

  • In een kom voeg je amandelmeel, volkorenmeel, bakpoeder en zout samen, roer door elkaar.
  • In een tweede kom klop je het ei, melk, olie, vanille-extract en honing door elkaar. Giet bij het meelmengsels en spatel door tot de droge ingrediënten nagenoeg helemaal zijn opgenomen.
  • Voeg het rood fruit toe en spatel gelijkmatig door het beslag. Verdeel het beslag over 10 cupcake/muffin vormpjes (ik gebruikte siliconen vormpjes).
  • Bak de volkoren muffins in 15-18 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar.

Tips

  • Je kunt prima fruit uit de diepvries gebruiken, dit deed ik zelf ook. Het gewicht is voor als het fruit ontdooid is, mocht je het nog bevroren afwegen heb je ietsjes meer nodig omdat er na ontdooien vaak vocht overblijft.
  • Voeg diepvriesfruit pas toe als het ontdooid is.
  • Ik gebruikte een mix van frambozen en blauwe bessen.
  • Amandelmeel is te vervangen door volkorenmeel.
Bewaren

Goed verpakt 4-5 dagen buiten de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

Vorige post

Volgende post

Granola inspiratie
Tortilla cups met ei

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
16

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 25

  1. Elisabeth says:
    12 maanden geleden

    Kan het ook met speltmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Het moet prima kunnen met volkoren speltmeel, zolang je het combineert met amandelmeel.

      Beantwoorden
  2. Marlies says:
    12 maanden geleden

    Ik heb havermout vermalen en i.p.v. melk karnemelk gebruikt icm baking soda. Ben benieuwd!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Ik lees graag terug hoe ze zijn geworden 🙂

      Beantwoorden
  3. Yvonne says:
    12 maanden geleden

    Heerlijk Laura,
    Ik bak zoveel mogelijk met volkorenmeel.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Fijn, dan zal dit recept zeker in de smaak vallen.

      Beantwoorden
  4. Ezra says:
    12 maanden geleden

    Ik heb geen vanille-extract in huis kan je tie weglaten in de recept ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Dat kan, maar dan is het wel minder lekker.

      Beantwoorden
      • Ezra says:
        12 maanden geleden

        Kan je ook voor iets anders vervangen zo ja wat?

        Beantwoorden
  5. Tiziana says:
    12 maanden geleden

    Fruit eerst ontdooien?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Inderdaad eerst ontdooien.

      Beantwoorden
  6. Manon says:
    12 maanden geleden

    Moet je het fruit laten uitlekken? Door het ontdooien ziet er veel sap bij.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Dat is inderdaad slim om te doen.

      Beantwoorden
  7. C.C. says:
    12 maanden geleden

    Succesvol gemaakt! Ik heb de olie vervangen door 40 gram gesmolten margarine. Ik gebruikte amandelmelk ipv gewone melk. Heb ook een beetje bicarbonaat toegevoegd om ze extra zacht te maken. Zou niet gedacht hebben dat ze zo lekker zouden zijn met volkorenmeel. Thanx! A whole new wooorrrrlllddd… 😊

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat goed! Die vervangingen kunnen inderdaad prima en ik vind zelf dat ze dankzij het amandelmeel extra lekker zijn.

      Beantwoorden
  8. Joanne says:
    12 maanden geleden

    Hoeveel gram vloeibare margarine gebruiken in plaats van de zonnebloemolie?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Ik heb het niet geprobeerd, maar ik denk dat je het 1-1 kunt vervangen.

      Beantwoorden
  9. Jill says:
    8 maanden geleden

    kan je ook gewoon stukjes aardbei bij het mengsel doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Dat kan prima lijkt me! Of aardbeienjam erdoor swirlen 🙂

      Beantwoorden
  10. Marielle says:
    7 maanden geleden

    Hoi,

    Zou je de honing kunnen vervangen door suiker of zoetstof?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Ja hoor dat lijkt me geen probleem, zolang het in verhouding is.

      Beantwoorden
      • Mariëlle says:
        7 maanden geleden

        Bedankt voor je reactie.
        En kan ik honing 1 op 1 vervangen door suiker?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 maanden geleden

          Ja hoor.

          Beantwoorden
  11. Wendy says:
    7 maanden geleden

    Ook lekker met een geprakte banaan en wat pure chocoladesnippers erdoor 🙂
    Hoewel het er met dat laatste dan niet echt gezonder op wordt…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Hahaha, maar lekker is het zeker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Tortilla cups met ei

Tortilla cups met ei

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-6

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan