Volkoren muffins met rood fruit

Gepost: 22 januari 2020 Laatst bewerkt: 25 juli 2024
Volkoren muffins met rood fruit

En hier zijn ook de muffins hoor! Voor wie mij op Instagram volgt: jullie konden stemmen welk recept afgelopen zaterdag online zou komen. De stroopwafel boterkoek had gewonnen, maar ook deze volkoren muffins met rood fruit waren populair. Ik kreeg al snel bezorgde berichtjes met vragen of dit recept dan niet meer online zou komen, maar zo gemeen ben ik natuurlijk niet.

Die zou gewoon een paar dagen later volgen, en hier zijn ze dan! Deze muffins zijn wat kleiner dan ik ze normaal maak en daardoor is het ideaal als tussendoortje. Door het gebruik van volkorenmeel vullen ze ook wat meer.

Ik combineerde dit meel met wat amandelmeel omdat ik dat zo lekker vind in muffins, het maakt ze wat smeuïger. Mocht je het amandelmeel echter niet in huis hebben, dan kun je het ook prima vervangen door volkorenmeel. Mijn voorraadje van deze muffins is alweer bijna op, dus ik ga snel weer aan een nieuwe variant werken.

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

Volkoren muffins met rood fruit-3a
Volkoren muffins met rood fruit-2a

 

VOLKOREN MUFFINS MET ROOD FRUIT maken

Opslaan
Recept afdrukken

4.82 van 11 stemmen

Volkoren muffins met rood fruit

Op zoek naar een heerlijk tussendoortje dat snel en makkelijk te maken is? Dan wil je dit recept voor vokoren muffins met rood fruit niet missen!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 ei (M)
  • 125 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el honing
  • 100 gram rood fruit + extra ter decoratie

Instructies

  • In een kom voeg je amandelmeel, volkorenmeel, bakpoeder en zout samen, roer door elkaar.
  • In een tweede kom klop je het ei, melk, olie, vanille-extract en honing door elkaar. Giet bij het meelmengsels en spatel door tot de droge ingrediënten nagenoeg helemaal zijn opgenomen.
  • Voeg het rood fruit toe en spatel gelijkmatig door het beslag. Verdeel het beslag over 10 cupcake/muffin vormpjes (ik gebruikte siliconen vormpjes).
  • Bak de volkoren muffins in 15-18 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar.

Tips

  • Je kunt prima fruit uit de diepvries gebruiken, dit deed ik zelf ook. Het gewicht is voor als het fruit ontdooid is, mocht je het nog bevroren afwegen heb je ietsjes meer nodig omdat er na ontdooien vaak vocht overblijft.
  • Voeg diepvriesfruit pas toe als het ontdooid is.
  • Ik gebruikte een mix van frambozen en blauwe bessen.
  • Amandelmeel is te vervangen door volkorenmeel.
Bewaren

Goed verpakt 4-5 dagen buiten de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

42 reacties

  1. Elisabeth schreef:

    Kan het ook met speltmeel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het moet prima kunnen met volkoren speltmeel, zolang je het combineert met amandelmeel.

  2. Marlies schreef:

    Ik heb havermout vermalen en i.p.v. melk karnemelk gebruikt icm baking soda. Ben benieuwd!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik lees graag terug hoe ze zijn geworden 🙂

  3. Yvonne schreef:

    Heerlijk Laura,
    Ik bak zoveel mogelijk met volkorenmeel.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fijn, dan zal dit recept zeker in de smaak vallen.

  4. Ezra schreef:

    Ik heb geen vanille-extract in huis kan je tie weglaten in de recept ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, maar dan is het wel minder lekker.

      1. Ezra schreef:

        Kan je ook voor iets anders vervangen zo ja wat?

  5. Tiziana schreef:

    Fruit eerst ontdooien?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Inderdaad eerst ontdooien.

  6. Manon schreef:

    Moet je het fruit laten uitlekken? Door het ontdooien ziet er veel sap bij.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is inderdaad slim om te doen.

  7. C.C. schreef:

    Succesvol gemaakt! Ik heb de olie vervangen door 40 gram gesmolten margarine. Ik gebruikte amandelmelk ipv gewone melk. Heb ook een beetje bicarbonaat toegevoegd om ze extra zacht te maken. Zou niet gedacht hebben dat ze zo lekker zouden zijn met volkorenmeel. Thanx! A whole new wooorrrrlllddd… ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat goed! Die vervangingen kunnen inderdaad prima en ik vind zelf dat ze dankzij het amandelmeel extra lekker zijn.

  8. Joanne schreef:

    Hoeveel gram vloeibare margarine gebruiken in plaats van de zonnebloemolie?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het niet geprobeerd, maar ik denk dat je het 1-1 kunt vervangen.

  9. Jill schreef:

    kan je ook gewoon stukjes aardbei bij het mengsel doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan prima lijkt me! Of aardbeienjam erdoor swirlen 🙂

  10. Marielle schreef:

    Hoi,

    Zou je de honing kunnen vervangen door suiker of zoetstof?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat lijkt me geen probleem, zolang het in verhouding is.

      1. Mariëlle schreef:

        Bedankt voor je reactie.
        En kan ik honing 1 op 1 vervangen door suiker?

  11. Wendy schreef:

    Ook lekker met een geprakte banaan en wat pure chocoladesnippers erdoor 🙂
    Hoewel het er met dat laatste dan niet echt gezonder op wordt…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hahaha, maar lekker is het zeker!

  12. Tasja schreef:

    Beste, ik lees overal dat Indiën je diepvriesfruit gebruikt in desserts het mag ontdooien, dus waarom hier wel aub?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je het eerst ontdooit dan raak je het overtollige vocht door het invriezen kwijt. Dus als je het nog bevroren toevoegt, voeg je ook water aan de muffins toe en dat wil je niet.

  13. M. schreef:

    Hi
    Wat zijn de kleine stukjes die op de muffins zijn afgebeeld, is dat amandelschaafsel als decoratie?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat was inderdaad amandelschaafsel, maar wat havermoutvlokken kunnen ook

      1. M. schreef:

        Dankjewel voor je reactie! Ik twijfelde omdat ik het meer op havermoutvlokjes vond lijken. Ik ga het recept binnenkort proberen , ziet er heerlijk uit! ?

  14. Steven schreef:

    Kan je dit recept ook als cake maken?
    Moet het deeg dan langer in de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan. Als je het in een grotere bakvorm bakt wordt de baktijd ook langer inderdaad.

  15. Birgit schreef:

    Dit is een heerlijk recept, ook al gemaakt! Ik had op ieder muffin nog blauwe bessen op gelegd en het fruit maar half ontdooit, dat ging prima!
    Maar nu een vraagje, om het wat minder vet te maken, zou ik ook kwark kunnen gebruiken ipv olie? Of half om half?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het zelf nooit uitgetest, dus ik zou het je niet met zekerheid durven zeggen.

  16. TASJA schreef:

    iemand toevallig al geprobeerd met kokosolie ?

  17. Malu Ogg schreef:

    Is het mogelijk het te maken zonder de honing, en ook zonder andere vorm van suiker? Moet ik dan iets anders extra doen ivm de verhouding?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt de honing eruit laten, het zal dan alleen minder zoet smaken.

  18. Malu Ogg schreef:

    Dat is oke, dan past het beter binnen de glucose Goddess hacks 🙂

  19. Maritgen schreef:

    Zou je het rode fruit ook kunnen vervangen door rabarber?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Rauwe rabarber zou ik zelf niet aanraden, dan zou ik eerder rabarber compote erin verwerken. Bijvoorbeeld deze: https://www.laurasbakery.nl/rabarber-aardbei-compote/

  20. Djennah schreef:

    Kan ik de Zonnebloemolie vervangen door Kokosolie?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je zeker proberen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept