Kerstschuimpjes met room en rood fruit

1 december 2021
Kerstschuimpjes met room en rood fruit
44

Daar is hij dan: de 10e editie van de Laura’s Bakery advent! Niet te geloven dat ik alweer 10 jaar geleden dit idee bedacht en tijdens een hete zomerdag rendieren marshmallows op een stokje stond te maken. Het leek mij leuk om een digitale advent te organiseren, iets dat je destijds eigenlijk nog helemaal niet zag. Zoals je begrijpt beviel het zowel mij als jullie goed, en is het sindsdien een echte Laura’s Bakery traditie. Jullie kunnen je dus weer verheugen op (meer dan) 24 leuke en heerlijke artikelen deze maand. Voornamelijk recepten, maar hier en daar ook hele leuke inspiratie. Oh, en volg mij ook vooral op Instagram, daar hebben we ter ere van dit jubileumjaar allerlei toffe winacties deze maand.

Dan is het nu toch echt tijd om te beginnen met artikel nummer 1 van de advent: kerstschuimpjes met room en rood fruit. Eenvoudig om te maken, maar dat hoef je natuurlijk niemand te vertellen. Als je dit spectaculaire dessert (of gebakje) serveert zal iedereen onder de indruk zijn.

Kerstschuimpjes met room en rood fruit

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kerstschuimpjes met room en rood fruit

Als kerstgebakje of kerstdessert: deze kerstschuimpjes met room en rood fruit zullen hoe dan ook een succes zijn.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Topping

  • 1x recept voor mascarponeroom
  • 15 takjes met rode bessen
  • bramen
  • blauwe bessen
  • sprinkles

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen. Mixen op een lage snelheid kan ook. Stop zodra je poedersuiker is opgenomen
  • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit met een zigzaggende beweging de kerstschuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze waren bij mij ongeveer 6×10 centimeter groot.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte). Ze zijn klaar als ze eenvoudig loslaten van het bakpapier. Is dat niet het geval, laat dan nog wat langer in de oven staan. Laat na het bakken afkoelen voordat je verder gaat.
  • Doe de mascarponeroom in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit in een zigzaggende beweging de room op de schuimpjes. Ik deed dit diagonaal.
  • Decoreer de kerstschuimpjes met een takje rode bessen, bramen en blauwe bessen. Maak het af met feestelijke sprinkles.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 1-2 dagen houdbaar. Houd er rekening mee dat de schuimpjes steeds zachter worden. De schuimpjes zijn los (zonder topping) zo'n 2 weken houdbaar op een droge plek. Ik bewaar ze zelf graag in de oven.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Yolanda schreef:

    Heerlijk begin van het advent !

  2. Carla schreef:

    Jouw recept voor schuimpjes zijn hier favoriet!!!
    De zullen zeker gemaakt gaan worden!
    Xus,
    Car

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *