Ik ben dol op schuimpjes en maak ze dan ook graag, het liefst in allerlei leuke vormen. Op Laura’s Bakery heb ik al een mooie verzameling how to’s van leuke schuimpjes. Maar als ik schuimpjes maak heb ik van een heel recept toch al gauw een plaat vol met zo’n 20 schuimpjes. Genoeg om te bewaren en nog een poosje van te smikkelen, maar hoe kun je schuimpjes nu het best bewaren?
Schuimpjes bewaren
Schuimpjes zijn bros en knapperig, maar van binnen nog een beetje ‘chewy’. Heerlijk! Zo moeten ze dus blijven, maar hoe bewaar je schuimpjes het best zodat ze bros en knapperig blijven?
Ik bewaar schuimpjes vaak in een kartonnen taartdoos. Het vocht dat nog in de schuimpjes zit kan weg, maar het vocht uit de lucht zal niet in de schuimpjes trekken. Dit wordt opgenomen door de taartdoos. Zo blijven je schuimpjes zeker 1-2 weken goed.
Bewaar schuimpjes nooit luchtdicht, daar worden ze zacht en taai van.
Schuimpjes invriezen
Schuimpjes kun je niet invriezen. Door het vocht zullen ze bij het ontdooien smelten. Je kunt ze daarom ook niet in de koelkast bewaren.
Op zoek naar het schuimpjes recept van de foto? Dat staat op Laura’s Bakery: schuimpjes
Handige tip! Dank je wel. Je bedoelt waarschijnlijk een kartonnen taartdoos? Uit een kunststoffen kan het vocht niet weg natuurlijk.
Ik wil jouw kerstboompjes van schuim gaan maken voor de kerstdagen. Die zijn zo leuk! En vorig jaar kwam er niet van, maar niets kan me tegenhouden, ik ga ze dit jaar zeker maken!
Groetjes en nogmaals dank, Laura. :-D. :flower
Ik bewaar ze in zakjes of weckpotten. Dus zeker wel luchtdicht en ze blijven heerlijk knapperig!
hoe kan je ervoor zorgen dat ze niet vastplakken aan je bakpapier en vervolgens dat je ze er helemaal niet meer af krijgt? wat moet je dan doen?
Helaas geen kartonnen taartdoos bij de hand, zijn er nog andere opties ?
Kan ik ze wel in een glazen pot bewaren?
Wat voor trommel, van welk soort materiaal kun je het beste gebruiken bij gebrek aan een taartdoos?
Laura, ik wil graag binnenkort je hazelnootschuimtaart uit je tweede boek maken. Maar de dag ervoor heb ik geen tijd om de plakken schuim te maken. Kan dat ook 4 dagen van te voren als ik ze dan op een droge plek ingepakt bewaar?
Hai Laura,
In een ander artikel van handige baktips, https://handigebaktips.nl/5-baktips-van-hilde-de-vries-meringue-girls/ staat dat je de schuimpjes juist luchtdicht moet verpakken.
Ik ga het daarom zelf wel even uittesten ☺️ maar wou ik je even laten weten!
Groetjes Nienke
Hoi Laura,
Wanneer mijn schuimpjes afgekoeld zijn en wanneer ik ze wil opbergen, is de boven en zijkant helemaal plakkerig geworden. Heb jij enig idee hoe ik dit kan voorkomen en wat ik moet doen?
Groetjes Marike
Waren ze wel goed gaar of is er misschien vocht bij gekomen? Als je dit recept helemaal volgt zou het in principe goed moeten gaan: https://www.laurasbakery.nl/schuimpjes-recept-handige-tips/