Bakken zonder bloem

22 maart 2020
Bakken zonder bloem
40

Wat een gekke wereld leven we momenteel in zeg. Ik kwam vorige week zondag terug van vakantie en kwam voor mijn gevoel in een complete chaos terecht. De supermarkten hadden lang niet alles wat ik nodig had, niet heel handig aangezien ik echt niks meer in huis had zo na de vakantie. Inmiddels heb ik een redelijke basis bij elkaar weten te vinden gelukkig, ik heb zelfs 2 pakken bloem kunnen kopen. Iets waar veel van jullie nog moeite mee hebben zoals ik merk in alle berichtjes die ik krijg. En bakken zonder bloem, dat is toch nog best lastig. Uiteraard worden de supermarkten constant bijgevuld en zijn alles producten in magazijnen gewoon op voorraad, maar zolang iedereen nog steeds blijft hamsteren (niet doen dus, nergens voor nodig!) grijp je nog wel eens mis. Niet handig om zonder bloem te zitten als je graag wilt bakken. En bakken, dat willen jullie massaal doen heb ik gemerkt de afgelopen dagen. Qua drukte lijkt het wel kerst op Laura’s Bakery, ongelooflijk! Om iedereen die geen bloem kan vinden te helpen, heb ik een verzameling gemaakt van recepten zonder bloem. Kun je toch nog aan de bak thuis (als je de rest weet te vinden dan 😉 ).

Als je zonder bloem wilt bakken, kom je al snel uit op no bake recepten. Bakken zonder oven dus. De volgende recepten zijn daar een heerlijk voorbeeld van:

Geen zin in hele taarten? Er is ook genoeg klein gebak waar geen bloem aan te pas komt, kijk maar eens:

Die slagroomtruffels brachten me op een idee. Want ik heb ook heel veel truffels op basis van koekjes online staan. Oreo’s, Bastogne koeken, stroopwafels en nog veel meer. Als je zoekt op truffels vind je ze allemaal, maar hier vast 3 die ook heerlijk zijn:

Wanneer je geen bloem kunt vinden, dan kun je je ook nog aan schuimpjes wagen. Iets wat ik als kind ontzettend leuk vond om te maken. Nu nog steeds trouwens:

Dan nog een paar laatste recepten in dit overzicht met inspiratie. Fudge is ontzettend simpel en lekker als snoepje en de panna cotta en tiramisu zijn heerlijk als dessert:

Er zijn natuurlijk nog veel meer recepten op Laura’s Bakery te vinden waar geen bloem voor nodig is, dus kijk gerust even lekker rond. Maar met bovenstaande recepten denk ik dat jullie wel weer even zoet zijn. Ik zal de komende tijd nog wat meer van dit soort overzichten maken. Eentje met recepten zonder ei en een ander met makkelijke recepten staan al op de planning. Mocht je nog andere specifieke inspiratie zoeken: laat het weten in een reactie!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

21 reacties

 1. Lydie schreef:

  Ben altijd, zo geïnspireerd door jouw recepten, maak ze ook en “jammie, jammie” . Lydie

  1. Laura's Bakery schreef:

   Fijn om te lezen Lydie! Dat is precies de bedoeling 😉

 2. Geja schreef:

  Lekkere recepten! Jammie voor wie alles kan eten.
  Kun je ook een overzicht maken van zoete recepten zonder toegevoegde suikers?
  Wat zijn goede suikervervangers met neutrale smaak?
  En een overzicht van zoete recepten zonder toegevoegd suiker+ zonder gluten?
  Misschien is een overzicht van vervangingen bij diverse allergieën wel heel fijn.
  Ik zoek me altijd rot als ik iemand met een of andere intolerantie op visite krijg. Vind het toch leuk om ze iets aan te kunnen bieden.

   1. Nancy Baris schreef:

    Is er ook een recept voor melk allergie en lactose samen
    Dank je een Oma voor kleindichrer

 3. Duyck Monique schreef:

  Hallo ik zit nu momenteel in qarataine, dus ik mag niet buiten.
  Ik zou heel graag je recepten proberen zonder bloem en geen oven, daarom zou ik dit allemaal willen opslaan maar ik weet niet hoe en waar komt het dan terecht.
  Hopelijk kan er mij iemand helpen.
  Met vriendelijke groeten.
  Monique

  1. Willy schreef:

   Ja ik zie ook alleen maar bakken zonder bloem, maar kan het recept niet vinden.

  2. Laura's Bakery schreef:

   Door op de titels van de recepten te klikken (dikgedrukt en in groen) wordt je rechtstreeks doorgestuurd naar de recepten!

 4. Anita schreef:

  Kun jij mij recepten geven aub ben wel intrest er voor al vast bedank voor jóuw mende werking groetjes Anita

  1. Laura's Bakery schreef:

   Door op de titels van de recepten te klikken (dikgedrukt en in groen) wordt je rechtstreeks doorgestuurd naar de recepten!

 5. An schreef:

  Gewoon bloem besteld bij Bouwhuis.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Mooi dat het er weer is!

 6. Lega Anita schreef:

  Zal het eens proberen maar nog geen tijd voor gehad wegens ziekte van mijn man maar ziet er zeer goed uit groetjes Anita

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat lief, bedankt en sterkte!

 7. Hermien schreef:

  oh wat een heerlijke recepten, weet gewoon niet waar ik het eerste aan moet beginnen

  1. Laura's Bakery schreef:

   Haha, veel bak- en kookplezier!

 8. Dee schreef:

  Goedenavond,
  Als je bakt zonder bloen dan kun je toch geen koekjes in de winkel halen en daarmee bakken?
  Ziet er heel mooi uit allemaal…
  Groet
  Dee

  1. Laura's Bakery schreef:

   We bedoelen hiermee dat je het ingrediënt ‘bloem’ niet in huis hoeft te halen. Tijdens de eerste lockdown was dit overal uitverkocht namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *