Ik vind het heerlijk om schuimpjes te bakken. Het vergt wat geduld aangezien ze maar liefst 2 uur in de oven moeten, maar dat houdt mij niet tegen. Voor deze hazelnoot schuimpjes gebruikte ik de basis van de hazelnoot schuimtaart. Ik vind die schuimplaten namelijk altijd ontzettend lekker, en waarom zou je er geen losse schuimpjes van kunnen maken? Zo gezegd, zo gedaan. En ik zou ze maar vast maken, want volgende week deel ik een lekker recept waarvoor je deze schuimpjes nodig hebt!
BAKTIP: Ik gebruik altijd de spuitmondjes van Wilton. Voor dit recept heb ik een glad spuitmondje gebruikt.
Dat ziet er lekker uit!
Ik heb geen spuitzak meer en ga bakpapier oprollen en dan afknippen.
En de hazelnoten… ik woon al jaren niet meer in Nederland en ben vergeten hoe ze smaken, maar hier in Spanje zijn ze verrukkelijk ?
Ik ben benieuwd naar je vervolg recept!
Hebben we van alles in huis, behalve de hazelnoten.
K zie ook niet hoe ik in het dorp hier er aan kan komen.
Ze zien er verrukkelijk uit! Het doet je watertanden!
Het recept gaat bij mijn favo’s.
Fijn weekend!
Xus,
Car
Hazelnoten liggen over het algemeen bij iedere supermarkt 🙂
Hallo Laura, dit receptje deze middag uitgeprobeerd en enkel met een tandenstoker een heel klein beetje kleurstofpoeder toegevoegd maar al mijn schuimpjes zijn plat uitgelopen en na 2 uur in de oven op de aangegeven temperatuur waren ze nog niet echt droog. Bleven kleven aan het papier ?. Zou het kunnen doordat er geen maïzena bij moest? Ik heb voorheen al eens je basisrecept met wat confituur klaar gemaakt en die waren echt perfect.
Groetjes,Nadja
Het ontbreken van de maïzena is hier niet de oorzaak van. Heb je de kleurstof pas toegevoegd nadat het al stijf was? In dat geval denk ik dat je misschien alle lucht er weer uit geroerd hebt.
Veel te lekker Laura…! Was vergeten hoe lekker hazelnootschuim(taart) proeft, ook mijn zoontje vond het om te smullen ?
Jaaa wat fijn Esther! Zo hoort het 😀
Hoi! Vraagje: waarom moet bij deze geen maizena en bij je andere schuimpjes wel? Die andere (franse merengue) zijn zó lekker! Durf het bijna niet anders te maken 😉
Leuk! Ik ga deze voor kerst maken!
Vraagje: Wat bedoel je met ‘Bewaren: Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.’
Dank je wel en fijne kerst!
Dat ik ze in een afgesloten bakje vrij van vocht bewaar die ik in de oven zet (een vochtvrije plek), die dan natuurlijk niet aan staat.