Hazelnoot schuimpjes

Hazelnoot schuimpjes
53

Ik vind het heerlijk om schuimpjes te bakken. Het vergt wat geduld aangezien ze maar liefst 2 uur in de oven moeten, maar dat houdt mij niet tegen. Voor deze hazelnoot schuimpjes gebruikte ik de basis van de hazelnoot schuimtaart. Ik vind die schuimplaten namelijk altijd ontzettend lekker, en waarom zou je er geen losse schuimpjes van kunnen maken? Zo gezegd, zo gedaan. En ik zou ze maar vast maken, want volgende week deel ik een lekker recept waarvoor je deze schuimpjes nodig hebt!

Hazelnoot schuimpjes

Gek op hazelnoot schuimtaart? Dan lust jij deze makkelijke hazelnoot schuimpjes ook, ik heb namelijk de basis van de taart gebruikt voor dit recept.
Porties: 25 schuimpjes

Ingrediënten

  • 150 gram hazelnoten
  • 6 eiwitten (ongeveer 200 gram)
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker

Instructies

  • Verspreid de hazelnoten over een bakplaat en schuif ze 10-12 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als je hazelnoten nog een vliesje hebben, wrijf je ze tussen een schone doek heen en weer zodat deze loslaten. Laat de hazelnoten afkoelen en vermaal ze dan tot kleine stukjes.
  • In een vetvrije kom klop je de eiwitten met de suiker tot er stijve pieken ontstaan. Voeg de poedersuiker toe en mix deze er rustig doorheen. Je wilt dat de stijve pieken behouden blijven. Spatel als laatste de hazelnoten voorzichtig door de meringue.
  • Vul een spuitzak met gladde spuitmond en spuit de schuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak (of eigenlijk droog je ze) de schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte)

Tips

  • Let op dat je de hazelnoten niet te lang vermaalt, want dan komt de olie los en krijg je een hazelnootpasta.
  • Een gladde spuitmond werkt het best bij deze schuimpjes.
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Carolina Dagevos Millin schreef:

    Dat ziet er lekker uit!
    Ik heb geen spuitzak meer en ga bakpapier oprollen en dan afknippen.
    En de hazelnoten… ik woon al jaren niet meer in Nederland en ben vergeten hoe ze smaken, maar hier in Spanje zijn ze verrukkelijk 😋
    Ik ben benieuwd naar je vervolg recept!

  2. Carla schreef:

    Hebben we van alles in huis, behalve de hazelnoten.
    K zie ook niet hoe ik in het dorp hier er aan kan komen.
    Ze zien er verrukkelijk uit! Het doet je watertanden!
    Het recept gaat bij mijn favo’s.
    Fijn weekend!
    Xus,
    Car

    1. Laura Kieft schreef:

      Hazelnoten liggen over het algemeen bij iedere supermarkt 🙂

  3. Vander Beken Nadja schreef:

    Hallo Laura, dit receptje deze middag uitgeprobeerd en enkel met een tandenstoker een heel klein beetje kleurstofpoeder toegevoegd maar al mijn schuimpjes zijn plat uitgelopen en na 2 uur in de oven op de aangegeven temperatuur waren ze nog niet echt droog. Bleven kleven aan het papier 🙄. Zou het kunnen doordat er geen maïzena bij moest? Ik heb voorheen al eens je basisrecept met wat confituur klaar gemaakt en die waren echt perfect.
    Groetjes,Nadja

    1. Laura Kieft schreef:

      Het ontbreken van de maïzena is hier niet de oorzaak van. Heb je de kleurstof pas toegevoegd nadat het al stijf was? In dat geval denk ik dat je misschien alle lucht er weer uit geroerd hebt.

  4. Esther schreef:

    Veel te lekker Laura…! Was vergeten hoe lekker hazelnootschuim(taart) proeft, ook mijn zoontje vond het om te smullen 😍

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jaaa wat fijn Esther! Zo hoort het 😀

  5. Eva schreef:

    Hoi! Vraagje: waarom moet bij deze geen maizena en bij je andere schuimpjes wel? Die andere (franse merengue) zijn zó lekker! Durf het bijna niet anders te maken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *