Word jij ook zo vrolijk van deze sneeuwpop schuimpjes? Ik vond het echt ontzettend leuk om deze gezellige sneeuwmannen te maken! Van mij mag er deze winter wel een mooi pak sneeuw vallen zodat ik hem in het echt kan maken :). Waarschijnlijk laat dat nog wel even op zich wachten, dus tot die tijd hou ik het bij deze versie van schuim. Ook heel leuk en een stuk warmer dan wanneer ik de échte zou maken.
Ik zeg: een etagère vol met sneeuwpop schuimpjes deze Kerst. Dat vind de visite vast leuk (en lekker!).
BAKTIP: Voor het spuiten van deze schuimpjes gebruik ik een wegwerp spuitzak en een glad spuitmondje.
wat een dotjes zeg, heel leuk!
een hoedje zou ze ook goed staan,
misschien van fondant!?
liefs,
denise
Heb ik over nagedacht, maar daar waren deze sneeuwpoppen iets te klein voor en het bleef niet goed zitten 🙂
Leuk zeg….
Waar kan je die eetbare stiften kopen?
Groetjes Daniëlle
Die kun je kopen bij taartdecoratie winkels, je hebt ze van verschillende merken.
Ik heb al even in het rond gekeken, maar kan alleen een eetbare pen met een dikke en dunne punt vinden. Waar heb jij ze vandaan als ik vragen mag?
Mijne zijn van het merk Americolor. Heb even gegoogeld (?) en zie dat hettaartatelierdur.nl het hele assortiment hiervan heeft. Ik heb het pakje met alle kleuren.
Heel leuk en grappig gemaakt alleen die zure matten hè….. 😉
liefs, mam ♥
Ze zien er heeel leuk uit.. eve een vraag hoelang kan je ze ong goed houden?
Een week blijven ze zeker goed.
Kan je dit gewoon met een hand mixer kloppen of moet dit met zo’n machine? Ik vind het echt super schattig!
Met zo’n machine is makkelijker en vaak sneller, maar met de handmixer gaat het ook prima hoor!
Laura, wat heb je leuke dingen op je site staan.
Ik zowel je kerstboomschuimpjes als deze sneeuwpopjes vind ik geweldig.
Ik wil ze graag gaan maken met de klas, om ze te verkopen op de kerstfair van de school, voor het goede doel.
Alleen hoe krijg je die sneeuwpopjes zo egaal ( zonder ribbeltjes) Heb je daar nog glazuur ofzo omheen gedaan?
Wat leuk dat je de schuimpjes gaat maken met je klas! Er zit geen glazuur om de schuimpjes. Als je in de spuitzak knijpt constant dezelfde druk op de spuitzak zetten en langzaam in een vloeiende beweging omhoog trekken. Dan krijg je een egaal effect. Het is makkelijker dan je denkt hoor. En anders kun je altijd even oefenen, als je het niet goed vindt schep je het gewoon weer in de spuitzak 😉
Liefs, Laura
Bedankt voor je reactie,
We gaan het gewoon het gewoon proberen. De leerlingen zijn al erg enthousiast dus het wordt vast een gezellige dag.
Hoi,
Ik vind ze super en wil ze morgen maken
Heb alleen geen maizena in huis, moet dit er persee door??
Maizena heb je voor dit recept echt nodig. Nog even langs de supermarkt dus 😉
Helaas ze storten in…. Niet lang genoeg gemixt??
Wat zonde dat ze zijn ingestort! Ik denk dat je te kort of misschien juist wel te lang hebt gemixt. Waren het goede stijve pieken?
Heb het met een handmixer gedaan. Hoe lang moet je ongeveer mixen?
Met een staande mixer duurt het bij mij ongeveer 4 minuten. Met een handmixer zal dat niet veel verschillen.
Hallo Laura,
Wat een geweldige site zeg! Heb er helemaal zin in! Wij hebben de sneeuwmannen ook gemaakt maar ze zijn roomgeel geworden en hier en daar open gebarsten, Heeft de oven dan toch te warm gestaan?
Succes met je site, wij blijven wel volgen!
groeten, Toinette
Als de schuimpjes verkleuren dan heeft de oven inderdaad te warm gestaan, maar de smaak zal er vast niet minder om zijn geweest 🙂
Hoi Laura,
Bedankt voor al je superleuke ideeen! Ik heb deze sneeuwpoppen en je kerstbomen van vorig jaar gemaakt. Valt idd reuze mee om ze te maken. Mijn sneeuwpoppen zijn nog steeds leuk, maar een stuk minder mooi dan die van jou doordat ze scheuren tussen de onderste 2 lagen (de inhoud loopt er dan een beetje uit). Enig idee waar dat door komt? Fijne feestdagen!
Groetjes Ilse
Waardoor dat gebeurt weet ik niet, maar een enkele keer komt dit voor bij schuimpjes/pavlova. Ik heb het zelf ook een keertje gehad.
Ikheb de sneeuwpoppen gemaakt, ze zinn echt superleuk, ik had er alleen heel erg veel, misscbjen had het handig geweest om te weten hoe groot de bodem van de sneeuwpop als eerste laag moet zijn ongeveer? Ik heb dat nu op de gok gedaan, heb er welgenoeg door kunnen maken, maar misschien dat ze dan minder broos worden omdat ze bij mij te klein zijn?
Groetjes Esther
Hoe kleiner de schuimpjes, hoe knapperiger/brosser ze worden eigenlijk. Formaat zet ik er meestal niet bij omdat dit vaak op gevoel wordt gedaan. Ik zal het onthouden voor een volgend project!
Liefs, Laura
Hoi Laura,
Ik wil de sneeuwpoppen gaan maken voor het feestje van mijn dochter (frozen).
Laat je de toef eerst iets aan drogen voor je de volgende er bovenop spuit of maakt dat niet uit?
Groet,
Miluska
Hoi Miluska,
Wat een ontzettend leuk idee zeg! Je hoeft de ‘lagen’ schuim niet tussendoor te laten drogen, je kunt gewoon gelijk verder gaan.
Veel plezier met maken!
Liefs, Laura
Ik heb het geprobeerd te maken alleen kreeg ik het echt niet in de vorm van een sneeuwpop.. het was veel te dun. Waar kan dit aan liggen?
Dan is je schuim niet stijf genoeg geklopt. Zorg dat je de kom etc. goed ontvet en dat er geen eidooier tussen de eiwitten zit. Daardoor kan je schuim mislukken.
Aan die 2 dingen kan het niet liggen.. Kan het zijn dat er teveel eiwit is gebruikt of te weinig poedersuiker?
Of dat ik te lang heb gemixt?
Ik maak het nu voor het eerst dus heb geen idee haha.
Ook werd de merengue geelig terwijl de binnenkant nog zacht was. De oven lager en langer erin houden?
Als hij gelig wordt dan heeft de oven sowieso te hoog gestaan. Het kan ook zo zijn dat je te lang of juist te kort hebt geklopt, dat het nog niet stijf genoeg was. Kan ook zijn dat je misschien hele grote eieren hebt gebruikt? Ik heb altijd M of L eieren.
De oven stond op 100 graden maar moest ze er na 80 minuten al uithalen want toen werden ze geel. Nee ik had juist hele kleine eitjes. Maatje S. Dus had er 9 gedaan. Dacht dat is wel ongeveer hetzelfde als 8 M/L eieren. Hoelang moet je ongeveer de eiwitten en de suiker mixen? Ik gebruik een keukenmixer. Is het met de hand beter? En hoelang moet je de andere dingen erdoorheen spatelen?
(Bedankt voor het steeds reageren btw) 🙂
Heb je dit artikel al eens gelezen: http://www.laurasbakery.nl/schuimpjes-recept-handige-tips/
Hierin geef ik het recept dat ik altijd gebruik en ik leg het maken van het schuim uit en geef ook nog handige tips!
(je hebt trouwens wel alle hoeveelheden goed verdubbeld?)
Ik maakte trouwens een dubbele dosis had er meer dan 18 nodig dus had alles keer 2 gedaan. Vandaar 9 eieren ipv 8. (2×4)
Wat een leuke sneeuwmannetjes zeg!!!
Ik ga ze proberen te maken voor onze zoon want die gaat na de kerstvakantie trakteren voor zijn verjaardag. Alleen denk ik wel dat het verstandig is om in de vakantie te proberen of het me lukt. Maar in ieder geval bedankt voor het leuke idee.
Hallo Laura
We hebben ze ook geprobeerd te maken je tips op gevolgd
De poedersuiker en de maïzena erdoor gesparteld en toen werd het weer dunner
Maar waarvoor de poedersuiker ? Sommige recepten gezien zonder
We gaan het nog een keer proberen hopen dat het nu lukt
Tip?
Er bestaan verschillende recepten, ook zonder poedersuiker inderdaad. De structuur wordt iets fijner als je ook poedersuiker gebruikt, ik vind het erg prettig werken! Zorg dat je poedersuiker en maïzena er rustig en voorzichtig doorheen spatelt. Ook belangrijk is dat je schuim stijf genoeg is voordat je het er doorheen spatelt.
Voor Kerst 2015 heb ik creme brulee gemaakt dus veel eiwit over ik ben op zoek gegaan wat ik met eiwit kon doen, en kwam op jouw site terecht geprobeerd de sneeuwpopjes te maken is goed gelukt.ik heb ze ook een hoedje gegeven gemaakt van fondant je maakt twee kleine knikkertjes van zwart fondant van verschillende grote de grootste druk je plat en het kleinste bolletje druk je op het plat gedrukte bolletje dan heb je een hoedje en plakt je het met eiwit op het poppetje staat erg leuk
Vandaag de sneeuwpoppen gemaakt, ze zijn bij lange na niet zo mooi als de jouwe. Het zijn bij mij meer spookjes geworden met een beetje gekarameliseerde suiker wat er tussenuit is gelopen. Maar voor een eerste keer vind ik ze redelijk gelukt, en leuk om te maken.
Dag Laura,
Ik krijg steeds belletjes op de schuimpjes. Enig idee waar dat aan ligt?
Ik kon trouwens niet aan eetbare stiften komen. Ik heb nu voordat ze in de oven gaan een oranje maand ingestoken als neus, en na het bakken met behulp van een prikkertje stipjes erop gezet van gesmolten chocolade. Ging prima.
Groet ilse
Maand moet mana zijn btw
als er belletjes ontstaan zou het kunnen dat de temperatuur nog iets te hoog staat.
Hoi Laura,
Wat een fantastisch leuke sneeuwpoppetjes! Ik mag ieder jaar de hapjes verzorgen voor tweede kerstdag en deze staan deze keer op mijn lijstje! Vorig jaar heb ik veel andere hapjes gemaakt van jouw site. Nu heb ik (eindelijk) een echte keukenmachine en durf ik me aan de schuimpjes te wagen hihi.
Kan ik de sneeuwpopjes 24 december al maken voor tweede kerstdag? Dus alleen het schuim afbakken? De versiering kan ik dan tweede kerstdag doen. En hoe kan ik de sneeuwpopjes dan het beste bewaren in de tussentijd?
Bedankt alvast voor je reactie!
Groetjes Romy van Ginneken
Dat kan prima hoor. Hier lees je meer over het bewaren: http://www.handigebaktips.nl/zo-kun-je-het-best-schuimpjes-bewaren/