Als ik schuimpjes heb gemaakt kan ik daar niet vanaf blijven. Naast dat ik dol ben op de mierzoete smaak, vind ik het lekker dat ze zo bros zijn en vervolgens wegsmelten in je mond. Een schuimpje gaat er bij mij altijd wel in.
Wanneer ik schuimpjes maak, zorg ik ervoor dat ze zo mooi en vrolijk mogelijk zijn. Ik mag dan ook graag zelf gekleurde schuimpjes maken. Soms door de meringue in zijn geheel te kleuren, andere keren door de kleurstoffen in de spuitzak aan te brengen voor een extra leuk effect. Op die laatste manier kwamen mijn schuimpjes niet altijd succesvol uit de oven (kleurstoffen die plakkerig blijven), maar inmiddels heb ik een manier gevonden waarop ze altijd lukken. Hoogste tijd om mijn tips en trucs met jullie te delen!
Leuk die gekleurde meringues. Wellicht een tip voor het opspuiten met 3 kleuren. Van Wilton heb je de ColorSwirl – Drie kleuren coupler.
Hiermee kun je die 3 aparte zakken vullen met gekleurd “beslag”. En door deze zakken aan elkaar te koppelen kun je ze tegelijk op papier papier spuiten als 1 toef.
Ik heb altijd dat mijn meringue mix nog een beetje uitloopt, hoort dit? En dat ze vaak hol zijn als ik ze uit de oven haal.
Misschien is je meringue dan nog niet stijf genoeg geklopt. Helemaal hol heb ik zelf nog nooit gehad, maar vaak wel een beetje.
Wat ziet dat er vrolijk en feestelijk uit!
Xus,
Car
Deze schuimpjes zien er weer super leuk uit 🙂 Ik heb al heel vaak schuimpjes gemaakt maar elke keer zijn ze van binnen nog veel te nat. Ik heb ze zelfs wel eens 4 uur in de oven gehad. Nu zeggen sommige mensen dat je de ovendeur op een kier moet doen omdat dan het vocht beter weg kan. Doe jij dat ook??
Ik gebruik overigens meestal hete lucht stand.
Ik doe dat zelf niet (kan mijn huidige oven ook niet). Dat ze nog een beetje vochtig/chewy van binnen zijn is niet gek hoor.
Ze zien er super lekker uit!
Ik heb ze vandaag ook gemaakt. Alleen de Mijne zijn beetje gebarsten.. heb ik dan iets verkeerd gedaan? Verder zijn ze wel erg lekker.
Waarschijnlijk was je oven dan iets te heet, probeer de volgende keer een op paar graden lager.
top, dank je wel voor de snelle reactie 🙂 Dat ga ik volgende keer proberen. Ze zijn wel heerlijk 🙂
Kan de kleurstof ook aan de meringue in de kom worden toegevoegd?
Dat kan, maar dan krijg je wel een ander effect
Hoi Laura,
Laat je de schuimpjesin de oven afkoelen of gewoon buiten de oven?
Na de twee uur haal je ze uit de oven.
Ha Laura,
Fijne kristal suiker kan ik daar ook gewone kristal suiker voor gebruiken?
Of dan liever witte basterdsuiker?
Je recepten zijn hier trouwens erg populair dus nu deze maar eens proberen?
gewone kan ook hoor, en ook basterdsuiker is mogelijk 🙂
Ik ben op zoek naar een natuurlijke kleurstof die een goede kleurintensiteit geeft en die ook geschikt is om vegan meringues te maken. Heb jij tips voor gels op natuurlijke basis?
Hopelijk heb je wat aan dit artikel: https://www.laurasbakery.nl/natuurlijke-kleurstoffen/
Hoi laura,
Wat geweldig is dit! Mooi effect en makkelijk te volgen recept, iedereen is hier onder de indruk 🙂
Wel een vraag: hoe lang en hoe kunnen de merengues het best worden bewaard?
Heb ik allemaal hier uitgelegd: https://www.laurasbakery.nl/zo-kun-je-het-best-schuimpjes-bewaren/
Ik heb ze geprobeerd te maken alleen toen ik de poedersuiker er bij deed mislukte het helemaal. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Dat is lastig te zeggen op afstand. Mogelijk heb je dit niet voorzichtig genoeg erdoor gemengd.
Ziet er goed uit! Ik heb alleen een heteluchtoven. Hoelang en op hoeveel graden zou je de oven dan zetten?
Dat heb ik zelf niet getest, maar gemiddeld moet de temperatuur van een hetelucht oven bij mijn recepten 10-20% lager (de baktijd blijft dan hetzelfde).
Hoi Laura heb gekleurde schuimpjes gemaakt voor het eerst in mijn leven (58) ; -) goed gelukt ik ga ze groen en rood maken voor de kerst leuk kadootje met wenskaartje eraan.
Dank voor het leuke recept gr Alice
ik zou de schuimpjes willen kleuren met rode biet ipv kleurstof, is dit mogelijk ?
leuke recepten en fijne ideeën
Met rode biet kun je inderdaad ook baksels kleuren!
In dit recept mix je de poedersuiker er doorheen:
“Voeg dan de poedersuiker toe. Mix eerst even op een lage stand tot het opgenomen is. Zet de mixer dan weer op de hoogste stand en blijf mixen tot de meringue stijf is.”
In het recept van schuimpjes uit 2014 staat: “Voeg de poedersuiker en maïzena toe aan het schuim en spatel dit voorzichtig door het schuim. Het is belangrijk om voorzichtig te spatelen maar je mag ook niet te lang spatelen. Een goede en snelle techniek is om met je spatel 8-jes te maken. Doe dit met rustige bewegingen en voor je het weet is alles opgenomen.”
Wat moet ik aanhouden, mixen of spatelen?
Ik wil graag toefjes spuiten die lijken op een softijsje.
Heb je daarvoor ook een tip bij welk soort spuitmondje ik het best kan gebruiken?
Wat je zelf fijn vindt! Beide recepten zijn bruikbaar, maar in de loop der jaren pas ik ook weleens wat aan/probeer ik het op andere manieren. Ik heb zelf zulke toefjes niet geprobeerd, maar ik verwacht dat 1M wellicht goed kan werken.
Al meerdere keren met onze oudste dochter gemaakt. Nu voor de eerste keer passievruchten smaak toegevoegd.