Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf gekleurde schuimpjes maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 maart 2018
in Basisrecepten, Handige Baktips, How To, Schuimpjes, Schuimpjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Als ik schuimpjes heb gemaakt kan ik daar niet vanaf blijven. Naast dat ik dol ben op de mierzoete smaak, vind ik het lekker dat ze zo bros zijn en vervolgens wegsmelten in je mond. Een schuimpje gaat er bij mij altijd wel in. Wanneer ik schuimpjes maak, zorg ik ervoor dat ze zo mooi en vrolijk mogelijk zijn. Ik mag dan ook graag zelf gekleurde schuimpjes maken. Soms door de meringue in zijn geheel te kleuren, en andere keren door de kleurstoffen in de spuitzak aan te brengen voor een extra leuk effect. Op die laatste manier kwamen mijn schuimpjes niet altijd succesvol uit de oven (kleurstoffen die plakkerig blijven), maar inmiddels heb ik een manier gevonden waarop ze altijd lukken. Hoogste tijd om mijn tips en trucs met jullie te delen!

Recept afdrukken

Gekleurde schuimpjes

Die heerlijke zoete, brosse schuimpjes zijn het leukst met een vrolijk kleurtje. Deze gekleurde schuimpjes zijn ook helemaal niet moeilijk te maken.

Ingrediënten

  • 4 eiwitten (van M eieren)
  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 120 gram poedersuiker

Extra nodig

  • kleurstoffen naar wens (liefst op gelbasis)
  • eventueel sprinkles

Instructies

Bereiding meringue

  • Maak je kom en ander keukengerei vetvrij met citroensap. Zo verklein je de kans dat je meringue niet stijf wordt en mislukt.
  • Doe de eiwitten in de kom en voeg de fijne kristalsuiker toe. Mix op een hoge stand tot het bijna stijf is. Voeg dan de poedersuiker toe. Mix eerst even op een lage stand tot het opgenomen is. Zet de mixer dan weer op de hoogste stand en blijf mixen tot de meringue stijf is.

Voorbereiding spuitzak

  • Knip een puntje van de spuitzak en plaats hier vast het spuitmondje in dat je wilt gebruiken. Met een sateprikker zet je van de kleurstoffen die je wilt gebruiken een streepje aan de binnenkant van de spuitzak. Breng vooral niet te veel kleurstof aan, en je hoeft de streep ook niet over de hele lengte te zetten. Zo’n 7 cm lang is meer dan voldoende. Gebruik zoveel kleuren als je wilt, ik koos voor 2 kleuren.
  • Om de kleurstoffen iets beter te verdelen gebruik ik een bakkwast die ik in één soepele beweging vanuit de spuitmond naar boven trek. Je verdeelt de kleurstoffen zo dus meer en ik merk dat ik er zelf betere en mooiere resultaten mee behaal.

Schuimpjes maken

  • Nu je meringue klaar is en de spuitzak is voorbereid met de kleuren is het tijd voor het leukste deel: de gekleurde schuimpjes maken. Vul je spuitzak met de meringue en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Nu kun je je schuimpjes op de plaat spuiten. Ik maakte toeven, maar wees vooral creatief. Je kunt rozetten, swirls, staafjes en nog veel meer maken. Als je het leuk vindt kun je ook nog wat sprinkles over de schuimpjes strooien.
  • Bak de schuimpjes in 1,5-2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte) in de oven.
  • Hoe langer je ze laat staan, hoe droger ze worden (en dus geen smeuïge binnenkant hebben). Kijk wat jij het lekkerst vindt en proef er eentje tussendoor om te kijken of ze goed zijn 😉 .

Tips

Je meringue is goed wanneer je er pieken van kunt maken waarvan hooguit het puntje een beetje ombuigt. Of je houdt de kom op zijn kop. Blijft de meringue stevig zitten en komt er geen beweging in? Dan is hij goed!
Bewaren

Meer over schuimpjes – zoals het bewaren - lees je hier op Handige Baktips.

Vorige post

Volgende post

Hartige basisrecepten
Italiaanse TUC + insiders update

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
18

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 21

  1. Marleen says:
    3 jaar geleden

    Leuk die gekleurde meringues. Wellicht een tip voor het opspuiten met 3 kleuren. Van Wilton heb je de ColorSwirl – Drie kleuren coupler.
    Hiermee kun je die 3 aparte zakken vullen met gekleurd “beslag”. En door deze zakken aan elkaar te koppelen kun je ze tegelijk op papier papier spuiten als 1 toef.

    Beantwoorden
  2. xAmberc says:
    3 jaar geleden

    Ik heb altijd dat mijn meringue mix nog een beetje uitloopt, hoort dit? En dat ze vaak hol zijn als ik ze uit de oven haal.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Misschien is je meringue dan nog niet stijf genoeg geklopt. Helemaal hol heb ik zelf nog nooit gehad, maar vaak wel een beetje.

      Beantwoorden
  3. Carla says:
    3 jaar geleden

    Wat ziet dat er vrolijk en feestelijk uit!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  4. Ingrid says:
    3 jaar geleden

    Deze schuimpjes zien er weer super leuk uit 🙂 Ik heb al heel vaak schuimpjes gemaakt maar elke keer zijn ze van binnen nog veel te nat. Ik heb ze zelfs wel eens 4 uur in de oven gehad. Nu zeggen sommige mensen dat je de ovendeur op een kier moet doen omdat dan het vocht beter weg kan. Doe jij dat ook??

    Beantwoorden
    • Ingrid says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik overigens meestal hete lucht stand.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik doe dat zelf niet (kan mijn huidige oven ook niet). Dat ze nog een beetje vochtig/chewy van binnen zijn is niet gek hoor.

      Beantwoorden
  5. Lieke says:
    3 jaar geleden

    Ze zien er super lekker uit!

    Beantwoorden
  6. Eva vis. says:
    2 jaar geleden

    Ik heb ze vandaag ook gemaakt. Alleen de Mijne zijn beetje gebarsten.. heb ik dan iets verkeerd gedaan? Verder zijn ze wel erg lekker.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Waarschijnlijk was je oven dan iets te heet, probeer de volgende keer een op paar graden lager.

      Beantwoorden
      • eva vuis says:
        2 jaar geleden

        top, dank je wel voor de snelle reactie 🙂 Dat ga ik volgende keer proberen. Ze zijn wel heerlijk 🙂

        Beantwoorden
  7. Grace says:
    2 jaar geleden

    Kan de kleurstof ook aan de meringue in de kom worden toegevoegd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, maar dan krijg je wel een ander effect

      Beantwoorden
  8. Marion says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Laat je de schuimpjesin de oven afkoelen of gewoon buiten de oven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Na de twee uur haal je ze uit de oven.

      Beantwoorden
  9. Ger says:
    2 jaar geleden

    Ha Laura,
    Fijne kristal suiker kan ik daar ook gewone kristal suiker voor gebruiken?
    Of dan liever witte basterdsuiker?
    Je recepten zijn hier trouwens erg populair dus nu deze maar eens proberen😊

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      gewone kan ook hoor, en ook basterdsuiker is mogelijk 🙂

      Beantwoorden
  10. Line says:
    1 jaar geleden

    Ik ben op zoek naar een natuurlijke kleurstof die een goede kleurintensiteit geeft en die ook geschikt is om vegan meringues te maken. Heb jij tips voor gels op natuurlijke basis?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hopelijk heb je wat aan dit artikel: https://www.laurasbakery.nl/natuurlijke-kleurstoffen/

      Beantwoorden
  11. Marloes says:
    11 maanden geleden

    Hoi laura,

    Wat geweldig is dit! Mooi effect en makkelijk te volgen recept, iedereen is hier onder de indruk 🙂

    Wel een vraag: hoe lang en hoe kunnen de merengues het best worden bewaard?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Heb ik allemaal hier uitgelegd: https://www.laurasbakery.nl/zo-kun-je-het-best-schuimpjes-bewaren/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Italiaanse TUC + insiders update

Italiaanse TUC + insiders update

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-1

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-10

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-18

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-4

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan