Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Italiaans schuim

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 mei 2014
in Allergenen, Basisrecepten, Glutenvrij, Lactosevrij, Schuimpjes, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

In mijn bakweekend een poosje geleden kwam het er eindelijk van om een lemon meringue pie te maken. Voor deze citroen schuimtaart had ik ook Italiaans meringue nodig, dat had ik nog niet eerder gemaakt. Altijd als ik begin aan een suikerstroop of karamel heb ik het idee dat dit heel moeilijk is en ontzettend goed moet opletten om het niet te laten mislukken. Ik maakte mij, zoals wel vaker, natuurlijk weer druk om niets. Dit Italiaanse schuim is namelijk echt heel makkelijk om te maken. Je mag niet roeren in de pan en de suikerthermometer geeft aan wanneer het goed is. Kind kan de was doen.

Naast dat het ontzettend makkelijk is, is dit ook nog eens een fantastisch mooi schuim! Echt waar, ik heb nog nooit zo’n mooi schuim gehad. Als je wat schuim tussen je vingers wrijft voel je totaal geen suikerkristallen meer, de structuur is superfijn en glad. Het was ook nog eens hartstikke stevig, ik kon een lepel rechtop in het schuim zetten, schudden met de kom en de lepel bleef gewoon op zijn plek. Je kan trouwens ook van dit schuim snoepen zonder bang te zijn voor salmonella van rauwe eiwitten. Door de suikerstroop zijn de eiwitten verhit en de bacteriën uitgeschakeld. Heel fijn, ik mag namelijk graag van ongebakken schuim snoepen 😉 .

italiaans schuim 1a

italiaans schuim 2a

italiaans schuim 3a

Recept afdrukken

Italiaans schuim

Italiaans schuim gebruik je voor een lemon meringue pies en als vulling en topping in verschillende desserts. Met dit recept maak jij het ook heel eenvoudig

Ingrediënten

  • 200 gram eiwit
  • 75 gram poedersuiker
  • 325 gram kristalsuiker
  • 85 gram water

Instructies

  • Klopt in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg de poedersuiker toe. Dit laat je zo even staan, straks voegen we de suikersiroop hier aan toe.
  • Doe het water en de kristalsuiker in een steelpannetje en kook tot een siroop van 121 graden. Je hoeft niet te roeren in het pannetje.
  • Gebruik een suikerthermometer om de temperatuur te meten. Ik heb een digitale (merk CDN) die ik met een klemmetje vastzet aan de rand van de pan, hij geeft ook een seintje wanneer de temperatuur nog maar 2 graden van de door mij ingestelde temperatuur af zit. Heel handig!
  • Zodra de siroop de juiste temperatuur heeft bereikt, zet je de mixer met het schuim vast aan (een staande mixer is nu fijn zodat je je handen vrij hebt!), zorg dat een eventuele spatdeksel niet meer op de mixer/kom zit. Haal de steelpan van het vuur en schenk de siroop langzaam bij het schuim terwijl de mixer aan staat.
  • Blijf kloppen op de hoogste stand tot het schuim koud is en er pieken ontstaan, de kom zelf voelt op dit punt meestal nog lauwwarm aan.
  • Dit schuim kun je verwerken in desserts als vulling of topping. Omdat de eiwitten verhit zijn kun je dit prima eten zonder het af te bakken. Voor een knapperig en lichtbruin laagje bewerk je het schuim met een brandertje.
  • Italiaans schuim kun je ook afbakken. Dat werkt hetzelfde als bij ‘normaal’ schuim. De schuimpjes bak je in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Ik heb zelf deze suikerthermometer waar ik erg tevreden over ben.

Bewaren

Je kunt dit schuim niet voorbereiden en in de koelkast bewaren. Het vocht uit de koelkast gaat niet samen met de suiker in het schuim. Houd hier ook rekening mee met het bewaren van je taart. Verder droogt het schuim bij bewaren langzaam maar zeker uit. Eenmaal in vorm op de taart zul je daar niet zo snel last van hebben, maar het werkt niet echt handig om het schuim in de kom te bewaren en dan later pas te gebruiken.

Italiaanse meringue 2a

Nog meer info over alle soorten schuim? Hier lees je alles over de verschillende soorten schuim en voor welke toepassingen je het kunt gebruiken.

Vorige post

Volgende post

Italiaanse filodeeg quiches
Glutenvrije vanillecake

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 152

  1. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Handig recept!

    Beantwoorden
  2. Tessa says:
    7 jaar geleden

    Leuk binnenkort uitproberen!

    Liefs

    Beantwoorden
  3. Lian says:
    7 jaar geleden

    Leuk is dat he! Die realisatie dat je handen vrij zijn en je meer kunt doen. Stuur je me de taart op 😉 Lemon meringue pie is mijn absolute favoriet.

    Moet nog een thermometer aanschaffen, heb om die reden tot op heden nog geen meringue met suikersiroop gemaakt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Helaas, opperdepop 😛

      Beantwoorden
  4. Jeandrine says:
    7 jaar geleden

    Super! Ga ik zeker proberen.

    Beantwoorden
  5. My Linh says:
    7 jaar geleden

    Ik ontwijk al eeuwen de italiaanse schuim! Heb een recept dat ik heel graag wil proberen, maar nog steeds niet gedaan heb omdat er italiaanse schuim voor nodig is.. Misschien moet ik het maar toch wagen. Jouw foto’s laten het zo makkelijk lijken… Moet nog wel even een suikerthermometer halen 😛

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Het is dus ook echt heel makkelijk. Ik vroeg mijzelf na afloop af waarom ik dit nog nooit eerder had gedaan.
      (als is het zonder suikerthermometer wel wat lastiger 😉 )

      Beantwoorden
      • Anne says:
        5 jaar geleden

        Ik moest en zou het maken gister voor kerstdessert! Kwam er alleen te laat achter dat je een thermometer nodig had. Toch heb ik mij er aan gewaagd en het eindresultaat is een prachtig mooi glanzend en piekend schuim! Fjiew misschien was het mazzel ? maar bedankt voor het recept!

        Beantwoorden
  6. Janny says:
    7 jaar geleden

    Zou je dit ook kunnen maken met eiwitpoeder? Zoja, hoeveel gram+ water?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Gewone schuimpjes werken wel met eiwitpoeder, dat heb ik al eens getest: http://www.laurasbakery.nl/frambozen-schuimpjes/
      Voor dit schuim heb ik dat niet uitgeprobeerd. Als je het wilt proberen heb je voor één eiwit 10 gram eiwitpoeder en 60 gram vocht nodig.

      Beantwoorden
  7. Karen says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil morgen je lemon meringue pie maken voor de verjaardag van mijn vriend maar heb geen suikerthermometer.. Kan het ook zonder? Of is dat verstandiger om niet te proberen? Zou er dan een ander schuim op kunnen of is dat niet stevig genoeg?
    Heb morgen geen tijd meer om een thermometer te halen.. Of je moet toevallig weten waar in Eindhoven ik er een kan halen? Dan ga ik in mijn pauze even snel op en neer:-) Volgende keer iets eerder je recept lezen voor ik iets bedenk:p

    Groetjes Karen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Karen,
      De temperatuur luistert heel nauw, zonder thermometer zou ik het dus niet proberen. Als er in de buurt een kookwinkel is kun je het daar proberen. Bij het basisrecept voor schuim loop je iets meer risico ivm salmonella maar het is eventueel ook mogelijk.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  8. Maaike says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een super taart! Gisteren gemaakt voor de verjaardag van onze kinderen en wat viel hij in de smaak bij iedereen, zeker bij deze tropische temperaturen 😉 echt een TOP taart die ik zeker nog eens ga maken. Je hebt überhaupt een super leuke blog!

    Groetjes, Maaike

    Beantwoorden
  9. Natasja says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil graag de lemon meringue pie maken voor de verjaardag van mijn dochter volgende week. Kan ik deze een dag van te voren maken of wordt het schuim daar niet lekkerder van en/of zakt het dan in? Alvast bedankt voor je reactie!

    Groet,
    Natasja

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Natasja,
      Deze kun je prima een dag van de voren maken hoor!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  10. Paulette says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kun je italiaans schuim ook invriezen?
    Gr Paulette

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Nee, dat zou ik persoonlijk niet doen. Dat kun je beter van te voren opkloppen en wat je over houdt, daar bak je gewoon schuimpjes van.

      Beantwoorden
  11. Marjolein says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou ik van dit schuim ook macarons kunnen maken? Heb al verschillende recepten geprobeerd, was er niet echt tevreden over, maar die van jou was echt perfect gelukt. Hoeveel amandelmeel en poedersuiker zou ik moeten toevoegen, denk je? Alvast bedankt,
    Gr, Marjolein

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb nog geen macarons recept op het blog staan, maar daar zou ik wel even naar op zoek gaan als je die wilt maken. Dat luistert heel erg nauw namelijk. Je hoeft overigens niet per se een Italiaans schuim te gebruiken hiervoor, maar in sommige recepten wordt dit wel gebruikt. Er zijn een hoop verschillende soorten manieren om macarons te maken 😉

      Beantwoorden
      • Zahira says:
        2 dagen geleden

        Kun je het Italiaans schuim ook maken met een handmixer ?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 dagen geleden

          In principe kan het, maar dan moet je kom wel goed stevig staan terwijl je de handmixer vast hebt met de ene hand en met de andere hand de suikersiroop toevoegt.

          Beantwoorden
  12. Willemijn says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Ik ben nu druk bezig met de Lemon Meringue pie! Alle elementen zijn klaar, alleen de bodem moet nog ietsje afkoelen. Het is mij overigens prima gelukt om het schuim zonder thermometer te maken. Ik heb gewacht tot de siroop flink begon te bubbelen en toen een paar keer een lepeltje siroop in een glas koud water gedaan. Als je dan een soort lijmballetje kan maken van de siroop is het goed.

    Bedankt voor je prachtige recept!

    Groetjes Willemijn

    Beantwoorden
  13. Ageeth says:
    6 jaar geleden

    Nog nooit met een suikerthermometer gewerkt. Hoe gaat dit in zijn werk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Mijn thermometer klem ik aan de rand van het pannetje met de punt ervan in de vloeistof (niet op de bodem), deze meet de temperatuur dan. Zo weet ik precies wanneer het goed is.

      Beantwoorden
  14. Souad says:
    6 jaar geleden

    Hoi dames,

    Zojuist de Italiaanse schuim gemaakt zonder suikerthermometer!
    En het is prima gelukt!

    Ik heb het volgende trucje hiervoor aangehouden.

    ” Vervolgens kook je de siroop in tot 121 graden (kleur blijft helder). Dit kun je controleren door af en toe een theelepeltje in de siroop te dopen en deze direct in een glas water te dopen. Als je nu het theelepeltje eruit haalt en je kunt een dunne draad van de siroop trekken dan is de suiker ver genoeg ingekookt. ”

    De quote is van een andere site.

    Dus het kan wel,alleen voor t gemak schaf ik ziezo nog wel zo een suikerthermometer aan.

    Me koekbodem is net uit de oven,kan niet wachten om op te maken!

    Leuke recepten heb je hier Laura,zeker een inspiratie!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat is inderdaad ook een manier. Ik vind het zelf wel lastiger omdat het niet echt heel erg nauwkeurig is, maar zeker een goed alternatief!

      Beantwoorden
  15. Laura says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik dacht laat ik het maar is proberen. Itiliaanse schuimpjes. Maar ze staan nu twee uur in de oven en ze blijven vrij zacht. Moeten ze gewoon langer in de oven?
    Of worden ze niet hard?

    Alvast bedankt! Groetjes laura

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ook Italiaanse schuimpjes moeten gewoon hard worden hoor. Heb je misschien hele grote schuimpjes? Temperatuur klopt ook? Je kan ze gerust langer laten staan hoor als ze nog zacht zijn. Of de oven uitzetten en schuimpjes erin laten zodat ze nog verder drogen.

      Beantwoorden
      • laura says:
        6 jaar geleden

        Heey laura,

        ze waren vooral breed niet zo zeer hoog.
        Ik heb ze langer er inlaten staan en ook de gehele nacht(met de oven uit) toen ik de volgende ochtend in de keuken kwam waren ze gelukkig hard geworden! Dank je wel.

        Beantwoorden
  16. Sonia says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Voor een recept tijdens de feestdagen heb ik ook Italiaans schuim nodig ( omelet siberienne) hier moet de schuim als laatste bij en even in de oven. Zou ik het schuim bijvoorbeeld in de middag al kunnen maken ?

    Groetjes Sonia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik zou het schuim zelf zo kort mogelijk van te voren maken, dan ik het het mooist. Indien het niet anders kan, kun je het al iets eerder maken, dek de kom goed af en zet op een koele plek buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  17. nancy says:
    6 jaar geleden

    Hai kan de lemon curd wel ingevroren worden ?

    Groetjes Nens

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja dat kan!

      Beantwoorden
  18. lenicka says:
    6 jaar geleden

    Ik heb de taart met lemon curd gemaakt en hij is heerlijk! aangezien mijn brander zo zacht ging dat het me zo een uur zou kosten, heb ik de taart even onder de grill gezet dit ging perfect. Wel een tip; zet de taart daarna even in de koelkast zodat de curd mooi vast blijft, bij mij liep ie er nu een beetje uit.

    Nog een vraag: kan ik deze merengue ook gebruiken als basis van de 1.2.3 boter crème? Oftewel hier nog 400 gram roomboter aan toevoegen lijkt me makkelijker dan originele recept waar je de suiker au bain Marie moet laten smelten in het eiwit

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ik weet het niet zeker, maar volgens mij moet je deze meringue ook gewoon kunnen gebruiken voor de botercrème. Kijk trouwens uit met vocht en meringue in de koelkast, zo zonde als dat weer helemaal zacht wordt 😉

      Beantwoorden
  19. Kaylee says:
    6 jaar geleden

    Ik ga de lemon meringue pie vanmiddag maken, hoeveel eieren moet ik kopen om 200g eiwit te krijgen? Ik kan het nergens vinden 🙁

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      een medium ei heeft ongeveer 35 gram eiwit, 6 eieren in dat geval 🙂

      Beantwoorden
  20. Priscilla says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura 🙂

    Is het mogelijk om ipv een suikerthermometer ook een universele keukenthermometer te gebruiken ?

    Groetjes , Priscilla

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan meestal ook wel, verschilt per thermometer. Kun je het best even in de gebruiksaanwijzing kijken als je die nog hebt.

      Beantwoorden
    • Marit says:
      4 weken geleden

      Moet het schuim in de koelkast? Of erbuiten? Bedankt voor je reactie

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        3 weken geleden

        Zie de bewaartip onder het recept.

        Beantwoorden
  21. Marieke says:
    6 jaar geleden

    Ik maak met Italiaans schuim vaak botercrème, 340 gram roomboter op 900 gram Italiaans schuim. Heerlijk zacht en rijk van smaak. O wel zorgen dat boter echt op kamertemperatuur is en het schuim ook anders split het en is al het werk voor niks geweest (ik spreek ui ervaring)
    Super blig trouwens Laura, echt prachtig!

    Beantwoorden
    • Prisje says:
      4 jaar geleden

      Hoi Marieke,

      Heeft u de verhoudingen om aan 900 gram Italiaans schuin te geraken aub?
      Wil al zo lang een goed recept met Italiaanse botercrème.
      Alvast bedankt!

      Beantwoorden
  22. Judy says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    ik ben bezig met de lemon meringuepie.
    Tot nu toe gaat ie goed, behalve het maken van het Italiaans schuim lukt me niet goed. Ondanks suikerthermeter ! Stroop was inmiddels bruin voordat deze de juiste temperatuur had bereikt (121graden) Smaakt ook bitter. Weet jij wat ik verkeerd heb gedaan?
    Verder is de lemeoncurd en de taartbodem super gelukt!
    Groetjes Judy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      dat is wel heel apart, bij deze temperatuur zou de suiker nog niet bruin moeten zijn. Heb je misschien een digitale suikerthermometer en een inductie kookplaat? Volgens mij kan dit storing geven bij de thermometer omdat inductie ook magnetisch is.

      Beantwoorden
      • Donna says:
        6 jaar geleden

        Heey laura,
        Ik heb vandaag jouw lemon meringue pie gemaakt, maar nu heb ik veel te veel italiaans schuim gemaakt… Kan ik deze ook bewaren. Zo ja, hoelang?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Ik zou dit niet bewaren, het zal dan toch een beetje gaan drogen. Je kunt er ook heel goed schuimpjes van bakken! 🙂

          Beantwoorden
  23. visje68 says:
    6 jaar geleden

    Vandaag italiaansschuim gemaakt. Ging super. Alleen heb ik teveel. Kan ik dat bewaren?

    Beantwoorden
  24. visje68 says:
    6 jaar geleden

    Laura ik zie het antwoord al hierboven. En dus ga ik nog schuimpjes bakken. Ook lekker.

    Beantwoorden
  25. Riny says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een heerlijk recept lijkt me dit.
    Dankjewel..
    Kan ik de bodem ook van iets anders maken ipv biscuitjes? Moet nl glutenvrij zijn omdat ik coeliakie heb.
    Weet jij waar je zo’n brandertje koopt. Ik las pas dat de Xenos ze verkoopt. Nog nooit gezien daar. Is er ook kwaliteitsverschil? Waar moet ik op letten bij aanschaf?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja natuurlijk, je kunt ook glutenvrije koekjes gebruiken. Ik heb zelf een brandertje van Blokker, die werkt prima. Die van Xenos is volgens mij nagenoeg hetzelfde.

      Beantwoorden
  26. thessa says:
    6 jaar geleden

    Hallo,

    Ik weet niet of het al eerder is gevraagd. Maar ik vroeg me af hoe lang en waar je het beste Italiaan merengue kan bewaren?

    Ik ga lemon merengue cupcakejes maken maar weet dus niet hoe het zit met bewaren ervan

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Zo kort mogelijk van tevoren in elkaar zetten, meringue trekt vocht aan en kan wat korreliger worden. Op een koele droge plek bewaren is het best, daar kan je het best een dag bewaren (ik zet het vaak in de oven die uit en afgekoeld is).

      Beantwoorden
  27. Mildred says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, hoe lang duurt het bij jou ongeveer voordat de suikerstroop de juiste temperatuur heeft bereikt?? Bij mij bleef hij op 110 graden hangen… Ben het nu toch maar door het eiwit aan het kloppen, hoop dat het lukt. Mijn pan bleek ook iets te wijd te zijn, dus de siroop kwam eigenlijk niet hoog genoeg voor de thermometer. Moest telkens mijn pan schuin houden om te meten… grrrrr.
    Ben benieuwd naar jouw antwoord, en naar mijn resultaat 😉
    Groetjes.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik weet eigenlijk niet precies hoelang, wel een aantal minuten. Ik denk dat de temperatuurmeter het niet goed deed omdat hij er niet constant in hing. Hopelijk wel een goed resultaat!

      Beantwoorden
      • Mildred says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura, beetje laat, maar toch nog een reactie: ze schuim is prima gelukt en de taart was heerlijk!

        Beantwoorden
  28. Marjolein says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, ik heb een vraag, ik heb gisteren dit schuim gemaakt, en prachtig inderdaad, het was voor over mijn limoen tartelettes, de rest heb ik gewoon gespoten als schuimpjes maar ze bleven aan de buitenkant “plakken”. Ik heb ze zelfs drie uur in de oven gehad, dus de binnenkant nu ook knapperig, dat geeft niet op zich, maar ik kan ze niet aanpakken zonder dat ze aan mijn vingers blijven kleven of aan het bordje waar ik ze op gelegd heb. Komt dat nu omdat het zo vochtig is in huis? (Ik heb nu 85%) Of heb ik dan toch ergens iets niet goed gedaan? Alvast bedankt voor je antwoord!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dat ligt denk ik inderdaad aan de hoge luchtvochtigheid. Je kunt proberen om de schuimpjes nog even te bakken met de ovendeur op een kiertje, dan kan het vocht ook echt weg uit de oven.

      Beantwoorden
      • Marjolein says:
        5 jaar geleden

        Dank je wel Laura, haha, ik hoef niets meer te doen deze keer want ze zijn al op! 🙂 Waren erg lekker ondanks de vochtigheid. Ik ga het gewoon nog een keer doen.

        Beantwoorden
  29. Alexander says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, dank je wel, leuke recepten!

    Beantwoorden
  30. Marga says:
    5 jaar geleden

    Ik heb het Italiaanse schuim gemaakt en het smaakt heerlijk.
    Alleen is bij mij de buitenkant klef gebleven. Heb ik iets verkeerd gedaan?
    Verder vind ik dat je hartstikke lekkere recepten hebt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je het gebakken of alleen met een brandertje bewerkt? In dat laatste geval blijft het inderdaad wat zachter/plakkeriger. Als je ze gebakken hebt, kunnen ze door een hoge luchtvochtigheid klef worden.

      Beantwoorden
  31. jose says:
    5 jaar geleden

    hoi ik heb dit laatst gemaakt de smaak was echt fantastisch! en de eerste dag proefde het heel goed de 2de dag, proefde het wat korrelig alsof de siker niet goed was opgelost, kan het komen dat ik te kort heb geklopt? het proefde echt zanderig op het laatst .

    Ik hoop op een reactie,

    Groetjes Jose

    Beantwoorden
    • jose says:
      5 jaar geleden

      ohja het gaat om ongebakken, op een slof gebrik ik het .

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hoe heb je het bewaard? Het trekt namelijk vocht aan waardoor suiker weer een beetje gaat kristalliseren en dus korrelig wordt. Droog bewaren is het best.

      Beantwoorden
  32. Ineke says:
    5 jaar geleden

    Fijn recept! Ik heb het gebruikt voor lemon meringue pie (lemon curd recept van 24kitchen, echt hemels). Ik heb een suikerthermometer gebruikt (geen digitale) en op een gegeven moment steeg de temperatuur niet meer. Bleef rond de 110-115 graden hangen. Heb ik te weinig geduld of reageert zo’n thermometer traag? Het is evengoed gelukt, het was een heerlijk toetje. Heb helaas best veel weg moeten gooien (alle restjes opeten is niet zo gezond) maar ik denk dat ik er de volgende keer negerzoenen mee ga maken! Heb je daar toevallig een recept van?
    Groetjes Ineke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De temperatuur gaat iets langzamer op het laatst, maar ik zie hem altijd blijven oplopen. Denk dat het misschien je thermometer is geweest. Negerzoenen heb ik geen recept van, maar ik heb er ook al eens aan gedacht met deze meringue, moet vast lukken 😉

      Beantwoorden
  33. Marlies says:
    5 jaar geleden

    Echt super! Ben een echte nitwit – of newby klinkt wat minder gemeen, hè – op het gebied van bakken, maar het schuim is gewoon gelukt! Inderdaad heel erg makkelijk. Dit was maar een testversie, voor verjaardagstaart, maar uitproberen was dus niet eens nodig.
    Ik had een derde van het recept gemaakt, dat was al heel veel zeg! Dus naast een bakblik met schuimpjes die in de oven staan heb ik de rest nu in de spuitzak in de koelkast gelegd, uitproberen hoe het er morgen bij ligt. Want om nu al dat schuim op te gaan eten met m’n twee kinders..

    Beantwoorden
  34. Mona Lichtenveldt says:
    5 jaar geleden

    Ik mag van de zomer taarten met Italiaanse meringue op een bruiloft serveren maar ik kan moeilijk daar ter plekke eiwit gaan staan kloppen, en ik weet van de vorige keer dat hij wegloopt na ca. VIJF UUR te hebben laten liggen. Hoe kan ik dit oplossen? Heb jij een goed idee?
    Groetjes. Mona

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik durf je eerlijk gezegd niet te zeggen wat je dan kunt doen, ik maak hem kort van tevoren. Bij mij houdt hij het overigens wel langer dan 5 uur, maar dan staat hij wel gewoon binnen op een zo koel mogelijke plaats.

      Beantwoorden
  35. charley says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, wij zijn nu bezig met het schuim maken maar wij vragen ons af of het schuim echt koud moet zijn? Of is lauw ook goed?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Schuim zelf zal niet echt koud worden, meer op kamertemperatuur. Kom voelt wel koud.

      Beantwoorden
      • Prisje says:
        4 jaar geleden

        Hoi Laura, het schuim staat nu al zeker 10 minuten te kloppen en kom voelt nog warm aan, is dit normaal? Heeft u enig idee hoelang u ongeveer het schuim op het laatst laat koel kloppen aub?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Als de kom lauw voelt kun je vaak ook al stoppen. Sommige kommen houden de warmte lang vast terwijl het wel al goed is.

          Beantwoorden
  36. Cookiemonster says:
    5 jaar geleden

    Van hoeveel eieren heb je het eiwit nodig

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      ongeveer 6 M eieren

      Beantwoorden
  37. Pingback: Recept: citroen meringue taart (foodblog swap) - Eet het beter
  38. Fadime says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik zag in je filmpje voor het verloten van je boek en goodiebag dat daar een flesje eiwitten in zit.
    Waar kan je dit halen of bestellen? Ik vind het namelijk altijd zo zonde om het eigeel weg te doen.
    Groetjes Fadime

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kun je o.a. bij AH kopen 🙂

      Beantwoorden
      • Fadime says:
        4 jaar geleden

        Oh echt? Hehe ga ik er eens naar op zoek! Thnx!!

        Beantwoorden
  39. Wendy says:
    4 jaar geleden

    Is het stevig genoeg om als taart frosting?of is het noodzakelijk om boter erbij toe te voegen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dit schuim is stevig genoeg om een taart mee af te smeren, lekker juist 🙂

      Beantwoorden
  40. Maurice says:
    4 jaar geleden

    Ze staan nu een uur in de oven, mooi recept.
    Ik had geen thermometer. Ik heb de suikerstroop nog 2 minuten laten koken nadat het helder werd.
    Volgens mij is de merengue goed gelukt.
    Tot nu toe alleen de ‘koude’ variant gemaakt met azijn, maizena en vanille.
    We eten als toetje “Île flotante” strakjes van de dooiers karamel en “Crème Anglaise” maken.

    Beantwoorden
  41. Heidy says:
    4 jaar geleden

    Ik wil graag de suikerthermometer kopen die jij gebruikt maar van dat merk staan er drie in de lijst dus nu weet ik niet welke het moet zijn. (De digitale dus)

    Alvast bedankt

    Heidy

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik weet niet precies welke lijst je bedoeld, zou gewoon even kijken naar welke productfoto overeen komt met de foto’s die op Handige Baktips staan 🙂

      Beantwoorden
  42. Jelly says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik vroeg me af of je parfait taart met dit schuim aan de buitenkant in de koelkast kan bewaren.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als je hem goed afdekt kan het, houd er wel rekening mee dat het schuim korrelig kan worden omdat het vocht aantrekt.

      Beantwoorden
      • Jelly says:
        4 jaar geleden

        Super! Dankjewel, het was echter niet meer nodig.. de taaft was zo lekker dat hij in een keer op ging.

        Beantwoorden
  43. Kim says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Ik heb de merengue 2 minuten onder de gril gedaan, dacht dat kon met merengues.
    Het heeft nu bruine puntjes maar is van binnen heel zacht, vies schuimachtig.
    Kan dit niet onder de gril of is dat voor andere merengue recepten wel mogelijk?

    Groetjes, Kim

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zoals je omschrijft is precies hoe het hoort. Bij Italiaans schuim dat je kort even afbrandt (of onder de grill zet) blijft de binnenkant altijd zacht. Als je dat niet wilt moet je het 2 uur op 100 graden in de oven bakken (zonder taart eronder, alleen het schuim dus)

      Beantwoorden
  44. C. says:
    4 jaar geleden

    Hey. Ik had precies volgens de kookboek gedaan maar het lukte mij geen italiaanse schuim te maken. Het is nog waterig. Zolang geklopt maar hielp niet. Hoe kan ik het oplossen? Groetjes C

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je het recept wel goed gevolg en had het de juiste temperatuur?

      Beantwoorden
  45. Anouk says:
    4 jaar geleden

    Ook zonder suikerthermometer was hij super makkelijk om te maken. Gewoon de truc met het glas koude water toepassen!
    Ik heb hem op de lemon meringue cheesecake gedaan en het was een erg groot succes! Enig nadeel eraan was dat er geen taart over is gebleven om vandaag van te genieten haha.

    Beantwoorden
  46. Mirjam says:
    4 jaar geleden

    Is het verwarmen van de suiker voldoende om sambonella te voorkomen? Kun je het schuim ook een dag eerder maken, in de koelkast zetten en de volgende dag gebruiken om een taart me te vullen /afsmeten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Jazeker, het gaat om de temperatuur qua verhitting en dat is met suikerstroop voldoende. Het schuim kun je niet in de koelkast bewaren (suiker en vocht van koelkast gaan niet goed samen), zou het ook niet een dag van tevoren maken.

      Beantwoorden
  47. Peter says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb teveel schuim over.
    2 vragen,
    Kan je dit schuim ook als bodem gebruiken voor bijvoorbeeld hazelnoot schuim gebak?
    En kan je ook bramensap of curd mengen met de schuim om daar bramen schuimpjes van te maken?
    Groet Peter

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Beide is mogelijk, ik zou wel voor curd kiezen in plaats van sap. En niet te veel zodat het niet teveel invloed heeft op het schuim.

      Beantwoorden
  48. Alie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik je recept staat dat je de eiwitten stijf moet kloppen en dan de poedersuiker erbij doet maar moet je dat dan ook nog even mee kloppen of doe je dat wanneer de suikersiroop er ook doorgaat?

    Groetjes Alie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De poedersuiker klop je al even mee zoals ook op de foto te zien is.

      Beantwoorden
  49. Annelore says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik ben op zoek naar een goede suiker thermometer. Heb je toevallig een type nummer van de jouwe?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee helaas, hij is van CDN maar een typenummer staat er niet op.

      Beantwoorden
  50. Nele says:
    3 jaar geleden

    Dit lukt perfect met digitale thermometer.
    Wat een heerlijke taart!
    Bedankt voor het recept!
    X Nele

    Beantwoorden
  51. Maaike says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura. Ik wil de lemon meringue pie maken voor pasen met familie morgen, maar ik vraag me af of ik dan de lemon curd en/of het schuim er voor het weggaan op kan doen of dat dat beter is daar. Volgensmij is de keuken niet zo groot en ik weet niet wat anderen er moeten doen, dus dan ben ik bang dat ik in de weg zit. Het is een reis van ongeveer een uur en een kwartier in de auto, waarbij ik hem dus niet in een oven kan bewaren.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan prima voordat je vertrekt hoor.

      Beantwoorden
  52. Astrid says:
    3 jaar geleden

    Ik heb vanavond mijn lemon pie gemaakt voor morgen. Bewaar hem alleen niet in de koelkast. Hoop dat hij goed blijft. Ik heb er inderdaad eerder een gemaakt en bewaard in de koelkast en toen kwam er allemaal vocht uit. Ik vraag me altijd alleen af hoe een banketbakker dat doet daar staan de lemon pies volgens mij ook gewoon in de koeling.

    Beantwoorden
  53. Anna says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Kan ik het schuim ook maken met de hand? Ik heb geen staande automatische mixer.

    Groetjes,
    Anna.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt het proberen, maar je hebt er wel flinke armspieren voor nodig. Heb je ook geen handmixer?

      Beantwoorden
  54. nellie says:
    3 jaar geleden

    Even zodat ik het goed begrijp. Betekent deze manier van schuimmaken dat er geen salmonellabacterien meer in het eiwit zitten zelfs als je het niet bakt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat klopt. Al is die kans bij andere meringue met goede verse eiwitten ook nihil hoor.

      Beantwoorden
  55. M says:
    3 jaar geleden

    kun je het ook zonder suiker thermostaat proberen?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Het maken van Italiaans schuim vergt enige precisie, vandaar de thermometer. Ik zou het niet aanraden, maar proberen kan altijd. Een digitale thermometer is echter niet duur meer tegenwoordig en heb je zo in huis.

      Beantwoorden
  56. Pingback: Silky Lemon Pie « Maracuya...enzo
  57. Glenn says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura, Italiaans schuim is in principe goed te bewaren in de koelkast (mits goed afgesloten in bijv. een spuitzak), al raad ik zelf aan om het niet langer dan 2 dagen te bewaren. Het kan ook in de vriezer bewaard worden, ook hiervoor geld niet langer dan 1 week.

    Met vriendelijke groet,
    Glenn

    Beantwoorden
  58. Lianne says:
    2 jaar geleden

    Hey laura,
    Zou ik ook inplaats van een suiker thermometer een vlees thermometer kunnen gebruiken, als ik hem helemaal ontsmet enz? Of lukt dit niet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  59. Laura says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Het Italiaans eiwitschuim kun je niet bewaren in de koelkast, zeg jij. Nu heb ik een leuk alternatief daarvoor. Ik bewaar het in de vriezer, in een lege ijsbak van Hertog-ijs. Het blijft zacht, en heel lang goed! Ik maak het voor mijn man die na het hardlopen wel wat extra eiwit kan gebruiken, hij vindt dit heerlijk uit de vriezer met was vers fruit. Je hoeft het niet eens te ontdooien, het lijkt niet echt te bevriezen. Ik ben benieuwd wat jij hiervan vindt.

    Met vriendelijke groet,
    Laura de Jong.

    Beantwoorden
  60. Romee says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,

    Dank voor dit lekkere recept. Aankomende zondag ga ik deze taart maken. Echter heb ik geen gasbrander maar zeg je dat t ook op de grill stand in de oven kan. Zelf heb ik een combi magnetron, maar ik vroeg me af op hoeveel graden de oven maximaal kan?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Voor een combimagnetron durf ik dit niet te zeggen, die zijn nogal lastig met bakken. Ik zou hem in het begin niet al te hoog zetten en het goed in de gaten blijven houden.

      Beantwoorden
  61. Claudia says:
    2 jaar geleden

    Ik was net klaar met de chocolade meringue s’mores taart van Donna Hay en ik had nog wat meringue over. Ik dus naar jouw site voor tips en toen las ik net op tijd dat ik de meringue helemaal niet in de koelkast mag! Net op tijd kunnen redden dus en de rest bakt volgens jouw tip twee uurtjes in de oven op 100 graden 😉 Dank!

    Beantwoorden
  62. Miranda says:
    2 jaar geleden

    Ik heb grote toeven Italiaans schuim in de oven staan op 100 graden, al twee uur, maar ze zijn erg plakkerig dus nog niet droog. Moet ik ze gewoon langer bakken? Het zijn geen kleine schuimpjes natuurlijk. Graag advies.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Grotere schuimpjes hebben meer tijd nodig inderdaad.

      Beantwoorden
  63. Karlijn says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,
    Bedankt voor dit recept. Ik heb twee vragen; ik heb de schuimpjes gebakken in de oven (2 uur, 90 graden) maar ze zijn wat taaiig IPV bros. Waar zou dat aan kunnen liggen?
    Ik wil het Italiaanse schuim ook gebruiken voor botercrème. Nu wil ik de taart de avond ervoor afsmeren maar normaal kun je Italiaans schuim niet in de koelkast zetten. Kun je dan de taart met botercrème (op basis van Italiaans schuim) wel in de koelkast zetten tot de volgende ochtend? Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      In de vorm van botercrème moet dat zeker lukken, helemaal als hij al verwerkt is. En qua taai, klinkt alsof je schuimpjes gewoon nog wat langer de tijd nodig hebben in de oven.

      Beantwoorden
  64. Annegien says:
    2 jaar geleden

    Als het eiwit niet stijf wil worden kan je het dan alsnog al branden voor een lemon merengue pie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Ik weet niet precies wat je bedoelt met niet stijf worden. Kun je het überhaupt mooi op een taart smeren? Heb je misschien een vette kom gebruikt of eigeel gemorst? Je kant het vast alsnog branden, maar zonde natuurlijk als het schuim mislukt is.

      Beantwoorden
  65. Saar says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb soortgelijke vragen al voorbij zien komen. Maar ik vroeg me af of ik het eiwitschuim (nog niet in de oven geweest) ongeveer 3 uur buiten de koelkast kan laten staan? Of is dat al te lang? Ik moet het namelijk meenemen en kan het dan pas m’n gerecht in elkaar zetten

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Drie uur is inderdaad best wel lang, dat vind ik lastig om te beoordelen qua hygiëne.

      Beantwoorden
      • Sarah says:
        1 jaar geleden

        Nee snap ik, en in de koelkast was geen optie hè?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Nee, dat raad ik wel echt af.

          Beantwoorden
  66. Lien says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, ik ga vandaag deze taart maken en ik vroeg mij af hoe ik dit het beste kan aanpakken. De taart gaan we namelijk morgen eten.

    Als ik de taart vanavond helemaal maak inclusief eiwit en op een koele plek buiten de koelkast zet blijft het eiwit dan goed en is dit aan te raden?

    Ik heb morgen geen tijd om het schuim te maken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Welke taart ga je maken? Je reageert nu onder het recept van het Italiaans schuim. Ik kan geen garantie afgeven dat het schuim goed blijft helaas. Als je het afbrandt dan scheelt dat alweer en blijft het langer mooi.

      Beantwoorden
  67. Emma says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, Kan je ook cacao toevoegen voor een chocolade smaak?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik heb dat eigenlijk nog nooit geprobeerd, maar ga het op de lijst zetten om te testen.

      Beantwoorden
      • Emma says:
        11 maanden geleden

        Ik heb het ondertussen getest, gewoon naar smaak toegevoegd na het toevoegen van de suikerstroop. Het was heerlijk! Taart gevuld met stukjes chocolade. Aanrader!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Wat goed! Thanks voor het delen.

          Beantwoorden
  68. Emilie says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb meerdere malen geprobeerd de italiaanse meringue te maken maar het lukt mij niet om het mengsel stijf te krijgen. De eiwitten stijfkloppen lukt wel maar zodra ik er de suikerstroop bij giet wordt het vloeibaar en is het niet meer stijf te kloppen. De smaak is wel lekker, en hij glanst ook mooi. Ik heb een bamix met opklopstuk. Weet jij waaraan dit zou kunnen liggen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Een ballonvormig (idee van een garde) opklopstuk? Misschien voeg je de suikersiroop te snel toe.

      Beantwoorden
  69. Floor says:
    11 maanden geleden

    Beste Laura,

    Ik ga vandaag dit recept maken als topping dus ik wil het halveren hoeveel eieren zijn dat.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      +- 3

      Beantwoorden
  70. J.J says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura, ik zag dat meerdere mensen vragen hebben over de suikerthermometer. Ik ook dus. waar kan je die kopen die jij hebt…. ?????
    gr jeanne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      Ik heb zelf deze suikerthermometer

      Beantwoorden
      • J.J says:
        9 maanden geleden

        Dank je wel Laura, ja ik heb nu ook deze maar is geen Ned beschrijving bij haha
        Ziet er goed uit.
        gr. Jeanne

        Beantwoorden
  71. Inge says:
    9 maanden geleden

    Dag Laura,

    Ik ben van plan om binnenkort tartelettes te maken met lemon curd en meringue.
    Kan ik deze taartjes volledig op voorhand maken, inclusief de meringue en deze dan bewaren in de ijskast? Ik lees namelijk dat meringue in de ijskast geen goed idee is?

    Dankje!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Hi Inge, dat klopt inderdaad. Ik zet de taartjes liever niet al te lang van tevoren in elkaar. Als je dat eenmaal wel hebt gedaan dan kun je het ook goed buiten de koelkast op een koelere plek bewaren, of in de koelkast in een luchtdicht afgeloten doos.

      Beantwoorden
  72. Sanne says:
    9 maanden geleden

    Beste Laura

    Voor welke hoeveelheid is dit recept? Kan ik deze gebruiken als basis voor botercrème? Zo ja, hoeveel boter moet ik toevoegen voor dit recept? En voeg ik de boter dan best toe als de meringue op kamertemperatuur geklopt is?
    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dit recept is goed voor 685 gram Italiaanse meringue en je kunt dit goed gebruiken voor swiss botercrème. Hiervoor kun je het beste een recept volgen (ook ivm de afmetingen).

      Beantwoorden
  73. Wendy says:
    8 maanden geleden

    Hai Laura,
    Ik heb dit recept vorige keer gemaakt en gebruikt voor een smash taartje van mn dochter. Het was alleen heel veel. De helft heb ik schuimpjes van gemaakt. Waren ook erg lekker! Alleen heb ik nu geen tijd om schuimpjes te maken. Kan ik het recept ook halveren? En dan gewoon de helft van alle ingrediënten gebruiken?

    Gr Wendy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ja hoor dat kan zeker!

      Beantwoorden
  74. Flo says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura
    Ik heb een vraagje hoeveel eieren heb ik nodig voor 200 gram eiwit ?
    En hoeveel word het dan ? Ik maak jou cupcakes met Lemon curt en Italiaans schuim

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Dat verschilt per maat ei. Een gemiddeld ei (maat M) heeft 33-35 gram aan eiwit.

      Beantwoorden
  75. Annelies says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Kun je ook een kleur toevoegen aan het schuim? Doe je dat dan d.m.v. kleurstof of vervang je het water door een gekleurde drank?
    Groetjes Annelies

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Dat kan zeker middels een voedingsmiddelen kleurstof! https://www.laurasbakery.nl/zelf-gekleurde-schuimpjes-maken/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Glutenvrije vanillecake

Glutenvrije vanillecake

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan