Recepten met overgebleven eidooiers

3 september 2015
8

eidooiers recept

Ik gebruik voornamelijk eiwitten in mijn recepten, daardoor hou ik regelmatig eidooiers over. Weggooien is zonde, dus ik maak er meestal een omeletje van. Heb ik ook weer een lekkere lunch. Maar er zijn natuurlijk meer toepassingen, genoeg recepten die alleen vragen om eigeel en de eiwitten achterwege laten. Daarom een overzicht met recepten waarvoor je alleen de eidooiers nodig hebt! De recepten die ik al eens heb gemaakt herken je aan de gekleurde tekst. Als je er op klikt word je doorverwezen naar het recept.

Recepten met overgebleven eidooiers

Eidooiers bewaren

Verwerk je de eidooiers niet gelijk? Je kunt ze ook in de koelkast bewaren, hier blijven ze 2 dagen goed. Doe ze dan in een schaaltje en voeg een scheutje olie toe zodat ze niet aan de lucht blootgesteld worden. Daar worden ze namelijk droog van.

Eidooiers invriezen

Je kunt eidooiers prima invriezen, maar je moet ze nog wel even bewerken. Aan 100 gram eidooier voeg je 6 gram zout of suiker toe. Kies voor suiker als je ze in een zoet gerecht gaat gebruiken en voor zout als je een hartig recept gaat maken. Als je eidooiers zonder suiker of zout invriest verandert de structuur en kun je er niet goed meer mee werken. Suiker en zout zorgen ervoor dat de structuur nagenoeg hetzelfde blijft. Bewaar de ingevroren eidooiers maximaal 3 maanden in de vriezer.

Voor een overzicht van recepten met eiwitten kijk je hier!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

 1. Maartje schreef:

  Verse pasta kan ook goed!

 2. Lili Koper schreef:

  Portugese pasteitjes (pasteis de nata) zijn ook heel lekker en niet moeilijk te maken

 3. Sally schreef:

  Kan je gekocht gepasteuriseerd eigeel ook invriezen?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoe dat precies zit weet ik niet zeker, misschien op de site van het product te vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *