Rozen schuimpjes

28

Wie had gedacht dat je met schuimpjes ook heerlijk creatief kon zijn? Ik heb inmiddels al verschillende soorten en vormen gemaakt en ik heb ideeën voor nog veel meer leuke schuimpjes. Vandaag een eenvoudige roos. Simpel om te maken maar daarom niet minder mooi. Ze staan vast prachtig op tafel in een mooie pot of schaal.

Rozen schuimpjes

Chique schuimpjes in de vorm van een roos. Te maken in elke kleur die je maar wilt! Deze rozen schuimpjes zijn leuk voor elke gelegenheid.
Porties: 24 schuimpjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen. Kleur je schuim roze met een kleurstof naar keuze.
  • Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond (Wilton 1M) met het roze schuim. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat rozen. Deze zijn heel simpel te maken, je houdt de spuitzak recht boven je werkoppervlak en werkt van binnen naar buiten om een roos te vormen. Als je het vergelijkt met het spuiten van een ‘normale’ toef werk je in tegenovergestelde richting.
  • Voordat ze de oven ingaan kun je eventueel nog wat sprinkles over de schuimpjes strooien.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur af op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

Al zin om dit weekend gelijk schuimpjes te gaan maken?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

43 reacties

  1. Anniek Nederpel schreef:

    Wat zijn ze leuk!
    Zo creatief van jou om een cupcaketoef om te vormen naar een schuimpje… Heel erg leuk.
    Die ga ik zeker onthouden!

  2. Rebecca schreef:

    Wow, ze zien er echt prachtig uit 🙂 Staat zeker mooi op tafel 😀

  3. Deb schreef:

    Ze zien er prachtig uit!! En ze lijken me super lekker.

  4. Mickey schreef:

    Wauw wat een mooie schuimpjes! Leuk idee om ze zo te maken!

  5. Anonymous schreef:

    zijn dit luchtige schuimpjes of zoals je die ook koopt in de winkel met pasen en kerst? en waarom poedersuiker en niet helemaal kristalsuiker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit zijn ander soort schuimpjes, het buitenste is wel bros en luchtig maar van binnen zijn ze zacht. Dit zijn Franse meringues, in dat recept gebruik je poedersuiker naast kristalsuiker. Het wordt ook op een andere manier bereid dan de hardere schuimpjes. Dit is het eenvoudigste recept omdat er geen thermometers etc. aan te pas komen.

  6. sanne schreef:

    Die zien er goed uit! Hoe en hoelang kun je ze het beste bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Luchtdicht bewaren en dan kun je er prima een week van smikkelen. Als je dat redt tenminste 😉
      Liefs, Laura

      1. sel schreef:

        Hoi moet het koude eiwit uit de koelksast zijn

      2. Shasha schreef:

        Hallo , ten eerste wil ik zeggen wat een leuke site met heerlijke recepten!!!
        Maar ik had toch een vraag, in dit recept zeg je dat je schuimpjes luchtdicht moet bewaren maar in het stukje over hoe je schuimpjes moet bewaren geef je aan die nooit luchtdicht te bewaren.
        Kan je me vertellen wat nou eigenlijk de beste manier is om ze te bewaren en hoelang maximaal.
        Alvast bedankt!!!

        1. Laura Kieft schreef:

          Het meest belangrijk is droog. Bij geheel droge schuimpjes kan dat dus heel goed luchtdicht. Als ze van binnen nog een beetje zacht zijn, is dat dus ook iets vochtig. Luchtdicht kan dan ook, maar kan wel invloed hebben op de brosse buitenkant.

  7. Esther de Ruiter schreef:

    Ik heb afgelopen Dinsdag de kerstschuim kransjes gebakken, ze zijn ontzettend goed gelukt en idereen vond ze heerljjk, ook omdat ze niet zo zoet waren als de schuimpjes die je in de winkel koopt. Ik mis nog wel de variatie hierin, voor nu is het meeste voor de feestdagen, ik hoop dat er nog andere leuke ideeen komen.
    Groetjes Esther

  8. kim schreef:

    Wauw mooi! Ik ben echt dol op roze haha. Schuimpjes staan echt nog hoog op mijn baklijst om een keer te maken.

  9. Esther schreef:

    Vandaag deze lekkere rozen-schuimpjes gemaakt. Ze zijn goed gelukt en ook nog eens ontzettend lekker!

  10. Anke schreef:

    hey

    eindelijk heb ik deze schuimpjes gemaakt net en ze staan nu in de oven, ik merk dat ik het erg lastig vind om ze mooi rond te spuiten heb je daar misschien een handige tip voor?

    groetjes anke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik vrees dat ik daar geen tip voor heb, het is echt een kwestie van oefenen 🙂

  11. Vandaag voor de tweede keer schuimpjes gemaakt volgens dit recept en ze zijn weer goed gelukt! Voor de eerste keer heb ik roosjes gespoten net als op de foto, maar vandaag heb ik er letters en nummers mee gespoten voor de decoratie van een sesamstraat zoete tafel. Lekker en makkelijk om te maken. Super, Laura!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om er letters en cijfers mee te maken! Dat is vast een hele leuke tafel geworden 🙂

  12. Nicole schreef:

    Mijn vraag was de 1 doet er wel poedersuiker doorheen en de ander niet. Wat is het nut van de poedersuiker in menrigue? Heb nu 2 x de lollies gemaakt maar Door de poedersuiker er doorheen te spatelen en ook nog de kleurstof worden de stijf geklopte eiwitten weer zacht en kan je er minder goed vormen mee spuiten.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er zijn inderdaad verschillende recepten, mijn voorkeur gaat uit naar deze. Als je de poedersuiker er voorzichtig door spatelt blijft het gewoon stijf voor het spuiten van figuren. Misschien zijn je eiwitten niet stijf genoeg geweest of heb je te veel gespatelt?

  13. Paula schreef:

    Hallo Laura,

    Ja, dit gaan ze worden hoor.
    Het moederdagcadeau voor mijn schoonmoeder.
    Is goed te maken met mijn zoontje.
    Ik neem aan dat je er ook gewoon stokjes oid in kan steken zodat we er een bosje met een mooi lintje omheen kunnen maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt de stokjes zelfs al meebakken 🙂 loop je ook niet het risico dat de stuk gaan wanneer je er iets in prikt 😉 Leuk dat je ze gaat maken!

  14. Paula schreef:

    Dank voor de tip.
    En voor de zekerheid…….van die cake pop stokjes zijn geschikt toch?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja zeker, als je de papieren bedoeld in ieder geval 😉

  15. Nicole schreef:

    Eiwitten zijn volgens mij stijf genoeg. Kan ik de kleurstof niet al gelijk erin doen met de laatste minuten kloppen van de eiwitten? Scheelt alweer een hoop gespatel. Maar wat voegt de poedersuiker dan toe?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kleurstof zou je zeker al toe kunnen voegen, ik vind het alleen wat lastiger om te doseren op dit punt. Poedersuiker maakt de meringues wat fijner van structuur dan kristalsuiker.

  16. Nicole schreef:

    Gelukt eindelijk hihi. Suiker pas op het laatste toegevoegd en nu zijn ze super goed gelukt.
    Fijn weekend

  17. Lorraine schreef:

    Hoi Laura,

    Het lijkt me leuk om deze schuimpjes een keer te maken! Maar ik vraag me af waar je roze kleurstof kunt kopen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij kookwinkels of taartdecoratiewinkels.

  18. Lennie schreef:

    Hoi Laura,

    Nu heb ik meringues gemaakt en heb ze in een glazen wekpot bewaard. Ondanks m’n schuim goed droog is geworden lijken ze zacht te worden na 1,5 week. Zou dit kunnen komen door de manier van bewaren? Hoe lang kan je schuimkoekjes bewaren en waarin is dit het beste?

    1. Laura schreef:

      Ik bewaar ze vaak in een blik, Als ze van binnen nog een beetje zacht zijn zou je een bakje rijst in een hoekje kunnen zetten. Eventueel vocht trekt daar dan in en niet in de knapperige meringue.

  19. Patricia schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil graag ook rozensiroop toevoegen, zou dat kunnen? Zo ja, hoeveel en wanneer in het recept?

    1. Laura schreef:

      Daar heb ik geen ervaring mee. Je kunt het proberen, maar zeker niet teveel.

  20. cindy schreef:

    Hoi Laura,

    Vraagje.. De schuimpjes zijn heel lekker van smaak en zien er super leuk uit! Nu heb ik ze gebakken hoe je zei 100 graden 2u.. Maar nu scheuren mijn schuimpjes al tijdens het bakken??? Hoe kan ik dit oplossen? Heb je tip?? Gr

    1. Laura schreef:

      Dan is de temperatuur toch iets te hoog. Elke oven verschilt, dus volgende keer op een iets lagere temperatuur proberen.

  21. Melanie schreef:

    Hoi Laura,

    Wat zien ze er ontzettend leuk uit! Alleen het valt me op dat je maizena gebruikt in je recept, dat ben ik nog niet eerder tegengekomen. Wat is de functie hiervan in het recept?

    Groetjes!

    1. Laura Kieft schreef:

      Gebruik ik altijd in schuimpjes, dan blijft de binnenkant lekker ‘chewy’ 🙂

  22. Michelle vdv schreef:

    Wat een prachtige kleur! Mag ik vragen welke kleurstof je hebt gebruikt!? 😍🌹
    Groetjes!!!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat weet ik helaas niet meer.

  23. Simone van der meer schreef:

    Vanmiddag dit recept geprobeerd alvast voor het kerstdiner op school. Heerlijk!
    Erg makkelijk te maken ook.
    Als ik de maïzena weg laat, worden ze dan door en door bros?
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    Ps ook ga ik jouw heerlijke recept voor oreotulband weer maken volgende week. Altijd een succes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat superleuk dit! Dan worden ze inderdaad brosser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *