Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Rozen schuimpjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
18 mei 2013
in Allergenen, Feestdagen, Glutenvrij, Handige Baktips, How To, Lactosevrij, Moederdag, Schuimpjes, Schuimpjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Wie had gedacht dat je met schuimpjes ook heerlijk creatief kon zijn? Ik heb inmiddels al verschillende soorten en vormen gemaakt en ik heb ideeën voor nog veel meer leuke schuimpjes. Vandaag een eenvoudige roos. Simpel om te maken maar daarom niet minder mooi. Ze staan vast prachtig op tafel in een mooie pot of schaal.

Recept afdrukken

Rozen schuimpjes

Chique schuimpjes in de vorm van een roos. Te maken in elke kleur die je maar wilt! Deze rozen schuimpjes zijn leuk voor elke gelegenheid.
Porties: 24 schuimpjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen. Kleur je schuim roze met een kleurstof naar keuze.
  • Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond (Wilton 1M) met het roze schuim. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat rozen. Deze zijn heel simpel te maken, je houdt de spuitzak recht boven je werkoppervlak en werkt van binnen naar buiten om een roos te vormen. Als je het vergelijkt met het spuiten van een ‘normale’ toef werk je in tegenovergestelde richting.
  • Voordat ze de oven ingaan kun je eventueel nog wat sprinkles over de schuimpjes strooien.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur af op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

Al zin om dit weekend gelijk schuimpjes te gaan maken?

Vorige post

Volgende post

Bosvruchten koekrepen
Review magisch marsepein

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 43

  1. Anniek Nederpel says:
    8 jaar geleden

    Wat zijn ze leuk!
    Zo creatief van jou om een cupcaketoef om te vormen naar een schuimpje… Heel erg leuk.
    Die ga ik zeker onthouden!

    Beantwoorden
  2. Rebecca says:
    8 jaar geleden

    Wow, ze zien er echt prachtig uit 🙂 Staat zeker mooi op tafel 😀

    Beantwoorden
  3. Deb says:
    8 jaar geleden

    Ze zien er prachtig uit!! En ze lijken me super lekker.

    Beantwoorden
  4. Mickey says:
    8 jaar geleden

    Wauw wat een mooie schuimpjes! Leuk idee om ze zo te maken!

    Beantwoorden
  5. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    zijn dit luchtige schuimpjes of zoals je die ook koopt in de winkel met pasen en kerst? en waarom poedersuiker en niet helemaal kristalsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Dit zijn ander soort schuimpjes, het buitenste is wel bros en luchtig maar van binnen zijn ze zacht. Dit zijn Franse meringues, in dat recept gebruik je poedersuiker naast kristalsuiker. Het wordt ook op een andere manier bereid dan de hardere schuimpjes. Dit is het eenvoudigste recept omdat er geen thermometers etc. aan te pas komen.

      Beantwoorden
  6. sanne says:
    8 jaar geleden

    Die zien er goed uit! Hoe en hoelang kun je ze het beste bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Luchtdicht bewaren en dan kun je er prima een week van smikkelen. Als je dat redt tenminste 😉
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • sel says:
        5 jaar geleden

        Hoi moet het koude eiwit uit de koelksast zijn

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Beide kan

          Beantwoorden
      • Shasha says:
        2 jaar geleden

        Hallo , ten eerste wil ik zeggen wat een leuke site met heerlijke recepten!!!
        Maar ik had toch een vraag, in dit recept zeg je dat je schuimpjes luchtdicht moet bewaren maar in het stukje over hoe je schuimpjes moet bewaren geef je aan die nooit luchtdicht te bewaren.
        Kan je me vertellen wat nou eigenlijk de beste manier is om ze te bewaren en hoelang maximaal.
        Alvast bedankt!!!

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Het meest belangrijk is droog. Bij geheel droge schuimpjes kan dat dus heel goed luchtdicht. Als ze van binnen nog een beetje zacht zijn, is dat dus ook iets vochtig. Luchtdicht kan dan ook, maar kan wel invloed hebben op de brosse buitenkant.

          Beantwoorden
  7. Esther de Ruiter says:
    7 jaar geleden

    Ik heb afgelopen Dinsdag de kerstschuim kransjes gebakken, ze zijn ontzettend goed gelukt en idereen vond ze heerljjk, ook omdat ze niet zo zoet waren als de schuimpjes die je in de winkel koopt. Ik mis nog wel de variatie hierin, voor nu is het meeste voor de feestdagen, ik hoop dat er nog andere leuke ideeen komen.
    Groetjes Esther

    Beantwoorden
  8. kim says:
    7 jaar geleden

    Wauw mooi! Ik ben echt dol op roze haha. Schuimpjes staan echt nog hoog op mijn baklijst om een keer te maken.

    Beantwoorden
  9. Esther says:
    7 jaar geleden

    Vandaag deze lekkere rozen-schuimpjes gemaakt. Ze zijn goed gelukt en ook nog eens ontzettend lekker!

    Beantwoorden
  10. Anke says:
    7 jaar geleden

    hey

    eindelijk heb ik deze schuimpjes gemaakt net en ze staan nu in de oven, ik merk dat ik het erg lastig vind om ze mooi rond te spuiten heb je daar misschien een handige tip voor?

    groetjes anke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik vrees dat ik daar geen tip voor heb, het is echt een kwestie van oefenen 🙂

      Beantwoorden
  11. Het Tweede Koekje says:
    7 jaar geleden

    Vandaag voor de tweede keer schuimpjes gemaakt volgens dit recept en ze zijn weer goed gelukt! Voor de eerste keer heb ik roosjes gespoten net als op de foto, maar vandaag heb ik er letters en nummers mee gespoten voor de decoratie van een sesamstraat zoete tafel. Lekker en makkelijk om te maken. Super, Laura!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk om er letters en cijfers mee te maken! Dat is vast een hele leuke tafel geworden 🙂

      Beantwoorden
  12. Nicole says:
    6 jaar geleden

    Mijn vraag was de 1 doet er wel poedersuiker doorheen en de ander niet. Wat is het nut van de poedersuiker in menrigue? Heb nu 2 x de lollies gemaakt maar Door de poedersuiker er doorheen te spatelen en ook nog de kleurstof worden de stijf geklopte eiwitten weer zacht en kan je er minder goed vormen mee spuiten.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Er zijn inderdaad verschillende recepten, mijn voorkeur gaat uit naar deze. Als je de poedersuiker er voorzichtig door spatelt blijft het gewoon stijf voor het spuiten van figuren. Misschien zijn je eiwitten niet stijf genoeg geweest of heb je te veel gespatelt?

      Beantwoorden
  13. Paula says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ja, dit gaan ze worden hoor.
    Het moederdagcadeau voor mijn schoonmoeder.
    Is goed te maken met mijn zoontje.
    Ik neem aan dat je er ook gewoon stokjes oid in kan steken zodat we er een bosje met een mooi lintje omheen kunnen maken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt de stokjes zelfs al meebakken 🙂 loop je ook niet het risico dat de stuk gaan wanneer je er iets in prikt 😉 Leuk dat je ze gaat maken!

      Beantwoorden
  14. Paula says:
    6 jaar geleden

    Dank voor de tip.
    En voor de zekerheid…….van die cake pop stokjes zijn geschikt toch?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja zeker, als je de papieren bedoeld in ieder geval 😉

      Beantwoorden
  15. Nicole says:
    6 jaar geleden

    Eiwitten zijn volgens mij stijf genoeg. Kan ik de kleurstof niet al gelijk erin doen met de laatste minuten kloppen van de eiwitten? Scheelt alweer een hoop gespatel. Maar wat voegt de poedersuiker dan toe?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Kleurstof zou je zeker al toe kunnen voegen, ik vind het alleen wat lastiger om te doseren op dit punt. Poedersuiker maakt de meringues wat fijner van structuur dan kristalsuiker.

      Beantwoorden
  16. Nicole says:
    6 jaar geleden

    Gelukt eindelijk hihi. Suiker pas op het laatste toegevoegd en nu zijn ze super goed gelukt.
    Fijn weekend

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      super!

      Beantwoorden
  17. Lorraine says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Het lijkt me leuk om deze schuimpjes een keer te maken! Maar ik vraag me af waar je roze kleurstof kunt kopen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Bij kookwinkels of taartdecoratiewinkels.

      Beantwoorden
  18. Lennie says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Nu heb ik meringues gemaakt en heb ze in een glazen wekpot bewaard. Ondanks m’n schuim goed droog is geworden lijken ze zacht te worden na 1,5 week. Zou dit kunnen komen door de manier van bewaren? Hoe lang kan je schuimkoekjes bewaren en waarin is dit het beste?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik bewaar ze vaak in een blik, Als ze van binnen nog een beetje zacht zijn zou je een bakje rijst in een hoekje kunnen zetten. Eventueel vocht trekt daar dan in en niet in de knapperige meringue.

      Beantwoorden
  19. Patricia says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil graag ook rozensiroop toevoegen, zou dat kunnen? Zo ja, hoeveel en wanneer in het recept?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Daar heb ik geen ervaring mee. Je kunt het proberen, maar zeker niet teveel.

      Beantwoorden
  20. cindy says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Vraagje.. De schuimpjes zijn heel lekker van smaak en zien er super leuk uit! Nu heb ik ze gebakken hoe je zei 100 graden 2u.. Maar nu scheuren mijn schuimpjes al tijdens het bakken??? Hoe kan ik dit oplossen? Heb je tip?? Gr

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dan is de temperatuur toch iets te hoog. Elke oven verschilt, dus volgende keer op een iets lagere temperatuur proberen.

      Beantwoorden
  21. Melanie says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat zien ze er ontzettend leuk uit! Alleen het valt me op dat je maizena gebruikt in je recept, dat ben ik nog niet eerder tegengekomen. Wat is de functie hiervan in het recept?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Gebruik ik altijd in schuimpjes, dan blijft de binnenkant lekker ‘chewy’ 🙂

      Beantwoorden
  22. Michelle vdv says:
    3 jaar geleden

    Wat een prachtige kleur! Mag ik vragen welke kleurstof je hebt gebruikt!? 😍🌹
    Groetjes!!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat weet ik helaas niet meer.

      Beantwoorden
  23. Simone van der meer says:
    1 jaar geleden

    Vanmiddag dit recept geprobeerd alvast voor het kerstdiner op school. Heerlijk!
    Erg makkelijk te maken ook.
    Als ik de maïzena weg laat, worden ze dan door en door bros?
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    Ps ook ga ik jouw heerlijke recept voor oreotulband weer maken volgende week. Altijd een succes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat superleuk dit! Dan worden ze inderdaad brosser.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Review magisch marsepein

Review magisch marsepein

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-4

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-14

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan