crunchy pindakaas met chocolade

35

Pindakaas en ik zijn goede vrienden. Bij lekkere trek steek ik gerust een lepeltje in de pindakaaspot om te snoepen. Op een broodje combineer ik het graag met wat hagelslag of vlokken. Oh en op een plakje ontbijtkoek is pindakaas ook heerlijk. Liefst ook weer met wat hagelslag. Je merkt het, ik vind pindakaas en chocolade een heerlijke combi. Omdat ik ook altijd al eens zelf pindakaas wilde maken besloot ik een heerlijke combi te maken. Dat resulteerde in een crunchy pindakaas met chocolade. Want een pindakaas met stukjes noot, dat vind ik dan ook weer de lekkerste. Zie hier mijn meest favoriete pindakaas ooit!

Crunchy pindakaas met chocolade

Pindakaas is een heerlijk broodbeleg die je supermakkelijk zelf kunt maken! Wat dacht je van deze crunchy pindakaas met chocolade. Een heerlijke combi!
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 320 gram ongezouten pinda’s
  • 4 tl zonnebloemolie (of arachideolie als je dit in huis hebt)
  • snuf zout (optioneel)
  • 50-75 gram chocolade

Instructies

  • Pindakaas maken is heel simpel. Je doet alle pinda’s in een foodprocessor en vermaalt ze tot de oliën vrijkomen en er een stevige pindakaas ontstaat. Dan voeg je de olie en het snufje zout toe en maal je verder. Hoe langer je de foodprocessor laat draaien, hoe gladder (en dunner) de pindakaas wordt. Ik houd ervan als er nog stukjes pinda in zitten dus stopte ik eerder.
  • Schep de zelfgemaakte pindakaas in een kom en spatel de stukjes chocolade erdoor. Kies de chocolade die jij lekker vindt en voeg zoveel toe als jij lekker vindt, dat is het fijne aan zelf pindakaas maken 😉 . 

Tips

  • Tip: Een foodprocessor werkt het best. Ik heb het ook getest in een blender en kleine hakmolen (van de staafmixer). Dat is niet onmogelijk, maar je moet dan met kleinere hoeveelheden pinda’s werken.
  • Tip: Het kan zijn dat de olie en pinda’s van elkaar gaan scheiden, roer de pindakaas daarom even door voor gebruik.
  • Tip: Je kunt natuurlijk ook bakken met zelfgemaakte pindakaas, hier vind je heerlijke recepten met pindakaas.
  • Bewaren: Schep de pindakaas in een afsluitbare pot. Je bewaart de pot in de koelkast, hier blijft de pindakaas zo’n 3-4 weken goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Ingrid schreef:

    Wat een leuk recept, ga ik zeker een keer uitproberen. Zelf eet ik geen pindakaas maar mijn vriend is er dol op 🙂

  2. Leonie schreef:

    Dit lijkt me overheerlijk! Pindakaas met vlokken op de boterham… jammie dat is net een gebakje!

  3. Danielle schreef:

    Mijn dochter van 10 is ook dol op pindakaas met hagelslag, Dit gaan we zeker een keer samen maken!

  4. Mariëlle schreef:

    Mijn hart ging sneller kloppen bij het zien van jouw bericht. Want als ik twee dingen lekker vind dan zijn het wel pindakaas en chocolade. hmmm! Ik ga dit recept snel uitproberen.

  5. Anke schreef:

    Hoi Laura,

    Zou ik dit ook kunnen maken met een magic bullit?
    Mvg Anke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb dat apparaat niet, dus geen idee.

      1. Anke schreef:

        Ik heb net de pindakaas gemaakt met de magic bullit en ik had met 2 minuten pindakaas, ben benieuwd wat mijn man er van gaat vinden

        1. Laura's Bakery schreef:

          Wat goed zeg! Ik hoor het ook graag 😉

          1. Anke schreef:

            Hij vond m super lekker, ik heb nu melk chocolade er in gedaan maar volgende keer wil hij met puur chocola

          2. Laura's Bakery schreef:

            Wat goed om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *