Pindakaas en ik zijn goede vrienden. Bij lekkere trek steek ik gerust een lepeltje in de pindakaaspot om te snoepen. Op een broodje combineer ik het graag met wat hagelslag of vlokken. Oh en op een plakje ontbijtkoek is pindakaas ook heerlijk. Liefst ook weer met wat hagelslag. Je merkt het, ik vind pindakaas en chocolade een heerlijke combi. Omdat ik ook altijd al eens zelf pindakaas wilde maken besloot ik een heerlijke combi te maken. Dat resulteerde in een crunchy pindakaas met chocolade. Want een pindakaas met stukjes noot, dat vind ik dan ook weer de lekkerste. Zie hier mijn meest favoriete pindakaas ooit!
Crunchy pindakaas met chocolade
Het Complete Basisbakboek
Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent.
Crunchy pindakaas met chocolade
Pindakaas is een heerlijk broodbeleg die je supermakkelijk zelf kunt maken! Wat dacht je van deze crunchy pindakaas met chocolade. Een heerlijke combi!
Porties: 1 pot
Ingrediënten
- 320 gram ongezouten pinda’s
- 4 tl zonnebloemolie (of arachideolie als je dit in huis hebt)
- snuf zout (optioneel)
- 50-75 gram chocolade
Instructies
-
Pindakaas maken is heel simpel. Je doet alle pinda’s in een foodprocessor en vermaalt ze tot de oliën vrijkomen en er een stevige pindakaas ontstaat. Dan voeg je de olie en het snufje zout toe en maal je verder. Hoe langer je de foodprocessor laat draaien, hoe gladder (en dunner) de pindakaas wordt. Ik houd ervan als er nog stukjes pinda in zitten dus stopte ik eerder.
-
Schep de zelfgemaakte pindakaas in een kom en spatel de stukjes chocolade erdoor. Kies de chocolade die jij lekker vindt en voeg zoveel toe als jij lekker vindt, dat is het fijne aan zelf pindakaas maken 😉 .
Tips
- Tip: Een foodprocessor werkt het best. Ik heb het ook getest in een blender en kleine hakmolen (van de staafmixer). Dat is niet onmogelijk, maar je moet dan met kleinere hoeveelheden pinda’s werken.
- Tip: Het kan zijn dat de olie en pinda’s van elkaar gaan scheiden, roer de pindakaas daarom even door voor gebruik.
- Tip: Je kunt natuurlijk ook bakken met zelfgemaakte pindakaas, hier vind je heerlijke recepten met pindakaas.
- Bewaren: Schep de pindakaas in een afsluitbare pot. Je bewaart de pot in de koelkast, hier blijft de pindakaas zo’n 3-4 weken goed.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Wat een leuk recept, ga ik zeker een keer uitproberen. Zelf eet ik geen pindakaas maar mijn vriend is er dol op 🙂
Dit lijkt me overheerlijk! Pindakaas met vlokken op de boterham… jammie dat is net een gebakje!
Mijn dochter van 10 is ook dol op pindakaas met hagelslag, Dit gaan we zeker een keer samen maken!
Mijn hart ging sneller kloppen bij het zien van jouw bericht. Want als ik twee dingen lekker vind dan zijn het wel pindakaas en chocolade. hmmm! Ik ga dit recept snel uitproberen.
Hoi Laura,
Zou ik dit ook kunnen maken met een magic bullit?
Mvg Anke
Ik heb dat apparaat niet, dus geen idee.
Ik heb net de pindakaas gemaakt met de magic bullit en ik had met 2 minuten pindakaas, ben benieuwd wat mijn man er van gaat vinden
Wat goed zeg! Ik hoor het ook graag 😉
Hij vond m super lekker, ik heb nu melk chocolade er in gedaan maar volgende keer wil hij met puur chocola
Wat goed om te lezen!
Hi Laura! Je link naar pindakaasrecepten werkt niet.. het filter ook niet, ik krijg namelijk watermeloen met feta bijvoorbeeld te zien hahah. Ben zeer benieuwd naar recepten met pindakaas!
Goed punt! Ik pas het even aan! Hier vind je de recepten: https://www.laurasbakery.nl/category/smaakmakers/pindakaas-recepten/