Spook Schuimpjes

20

spook schuimpjes 1a

Het laatste baksel voor Halloween van dit jaar alweer. Als laatst wil ik deze leuke spook schuimpjes met jullie delen. Het fijne van schuim vind ik dat het ontzettend makkelijk te maken is. Je ‘beslag’ is zo klaar en de vormpjes zijn zo gespoten. Dan kunnen ze gelijk de oven in, alleen dat kost een hoop tijd. Schuimpjes bak je ook eigenlijk niet echt, met een temperatuur van 100 graden droog je ze meer. Dat neemt wat tijd in beslag, wel 2 uur. Maar ik vind het niet zo erg, geeft me weer genoeg tijd om andere dingen te maken. Deze spookjes zijn al bijna klaar op het moment dat ze de oven uit komen, je hoeft ze dan alleen nog maar een gezichtje te geven. Hartstikke leuk voor Halloween of een griezelfeest.

spook schuimpjes 2a

spook schuimpjes 3a

spook schuimpjes 4a

Spook schuimpjes

Superleuke en lekkere spookjes voor een griezelfeest!
Porties: 20 tot 24 spookjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena
  • eetbare zwarte stift (voor de gezichtjes)

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
  • Vul een spuitzak met een ronde gladde spuitmond. Om een spookje te maken hou je de spuitzak iets boven het bakpapier, terwijl je de spuitmond op dezelfde plaats houdt knijp je tot je de onderkant breed genoeg vindt. Dan blijf je knijpen en trek je de spuitzak langzaam naar boven, zo krijg je een soort kegel. Als je je spook groot genoeg vindt, stop je met knijpen en trek je de spuitzak rustig weg. Omhoog voor een rechte punt, iets opzij voor een ‘krulletje’ bovenop.
  • Bak de schuimpjes af in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als je schuimpjes gebakken zijn kun je met een een eetbare zwarte stift een gezichtje tekenen om er echte spookjes van te maken. Belangrijk is dat je de gezichtjes vrij vlot tekent. Door het vocht van de inkt smelt het schuim anders weg en krijg je wel hele enge spookjes ;).
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

spook schuimpjes 5a

Zo simpel is het dus, alleen tijdens het bakken wordt je geduld op de proef gesteld. Maar dat geeft je ook genoeg tijd om andere leuke Halloween baksels te maken. Heb jij wat lekkers gemaakt voor Halloween?

Z Liefs Laura PNG

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

19 reacties

  1. Kimberly schreef:

    Ik vind het er zo leuk en schattig uitzien! Als ik ooit een halloween feestje geef ga ik deze zeker maken 😀

  2. sorina schreef:

    are so cute…. 🙂

  3. Carla schreef:

    Heel lief en wederom zo simpel. Ik had best wel een eng spookje van je willen zien!
    Geen blooper? Wij hebben gister Halloween speculaasjes gemaakt in de vorm van pompoenen, heksen, vleermuizenen spookjes. Erg lekker.
    Liefs,
    MrsP.

  4. Rebecca schreef:

    Super schattig, helaas was ik iets te laat met het lezen… misschien volgend jaar 😉

  5. Sheila schreef:

    Dit weekend gemaakt. Enorm simpel en een enorm succes!
    Jong en oud bleven pakken. Gelukkig genoeg gemaakt.
    Bedankt voor het recept.

  6. jesica schreef:

    je kunt de oogjes ook maken van gesmolten chocola. daar proef je ook nog iets van.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is ook een goed idee inderdaad 🙂

    2. Lars schreef:

      of met eetbare parels ( :

  7. Jantine schreef:

    Hallo!

    Geen halloween meer, maar wel een zoontje met de naam Casper (‘het spookje’) die aanstaande zondag 2 jaar wordt!
    Ik vroeg me af of ik de poedersuiker kan vervangen door vanillesuiker? Dan lijkt me er ook een lekker smaakje aan te zitten…
    Ik hoor graag van je!
    ?

    1. Laura schreef:

      Wat een leuk idee om te trakteren zeg! Ik heb geen ervaring met het gebruik van vanillesuiker in meringues, heb dit ook nog nooit gezien. Ik zou het zelf niet vervangen, maar je kunt het zeker proberen.

      1. Jantine schreef:

        Bedankt voor je snelle reactie! Heb het met vanillesuiker geprobeerd, en de smaak is goed!
        Ze zijn alleen ba 2 uur in de oven héél licht verkleurd, lijkt wel een beetje goud. Weet je hoe dot komt? Temperatuur omlaag en wat langer in de oven?

        1. Laura schreef:

          Dan worden ze iets te gaar, minder lang bakken zal al helpen. Of langer op een lagere temperatuur inderdaad. Maar zou ook kunnen komen door de vanillesuiker, wel goed om te weten dat dit ook werkte!

  8. Lars schreef:

    Voor hoeveel mensen is dit eigenlijk?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je maakt er 20-24 spookjes mee.

  9. Inge schreef:

    Onze zoon gaat vrijdag trakteren, maar we willen de schuimpjes vanavond maken. Kan dat? En hoe kunnen we ze het beste bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      dat kan, vrij van vocht bewaren is het belangrijkst.

  10. Linde schreef:

    hoi
    een heel leuk idee, maar heb je een oplossing als helemaal op het begin het een beetje drapperig is en je kunt er niet van die vormpjes van maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het klinkt alsof je mengsel dan nog niet stijf genoeg is, gewoon wat langer kloppen dan 🙂

      1. linde schreef:

        heel erg bedankt ik heb het nog een keer geprobeerd en nu is het wel gelukt het lukte niet om het recht te huiden dus hebben we het in cakevormpjes gedaan. bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *