Een makkelijk recept om zelf spook schuimpjes te maken. Superleuke en lekkere spookjes van meringue voor een griezelfeest.
Spook schuimpjes maken
Het laatste baksel voor Halloween dat ik dit jaar met jullie deel zijn deze leuke spook schuimpjes. Het fijne van schuim vind ik dat het ontzettend makkelijk te maken is. Je ‘beslag’ is zo klaar en de vormpjes zijn zo gespoten. Dan kunnen ze gelijk de oven in, alleen dat kost een hoop tijd.
Schuimpjes bak je ook eigenlijk niet echt, met een temperatuur van 100 graden droog je ze meer. Dat neemt dus wat tijd in beslag, wel 2 uur. Maar ik vind het niet zo erg, geeft me weer genoeg tijd om andere dingen te maken. Deze spookjes zijn al bijna klaar op het moment dat ze de oven uit komen, je hoeft ze dan alleen nog maar een gezichtje te geven.
Meringue spookjes
Zo simpel is het dus om deze meringue spookjes te maken. Alleen tijdens het bakken wordt je geduld op de proef gesteld. Maar dat geeft je ook genoeg tijd om andere leuke Halloween baksels te maken. Heb jij wat lekkers gemaakt voor Halloween?
BAKTIP: Een leuk alternatief voor eetbare oogjes is om gezichtjes op deze spook schuimpjes te tekenen met behulp van een zwarte eetbare stift.
Ik vind het er zo leuk en schattig uitzien! Als ik ooit een halloween feestje geef ga ik deze zeker maken 😀
are so cute…. 🙂
Heel lief en wederom zo simpel. Ik had best wel een eng spookje van je willen zien!
Geen blooper? Wij hebben gister Halloween speculaasjes gemaakt in de vorm van pompoenen, heksen, vleermuizenen spookjes. Erg lekker.
Liefs,
MrsP.
Super schattig, helaas was ik iets te laat met het lezen… misschien volgend jaar 😉
Dit weekend gemaakt. Enorm simpel en een enorm succes!
Jong en oud bleven pakken. Gelukkig genoeg gemaakt.
Bedankt voor het recept.
je kunt de oogjes ook maken van gesmolten chocola. daar proef je ook nog iets van.
Dat is ook een goed idee inderdaad 🙂
of met eetbare parels ( :
Hallo!
Geen halloween meer, maar wel een zoontje met de naam Casper (‘het spookje’) die aanstaande zondag 2 jaar wordt!
Ik vroeg me af of ik de poedersuiker kan vervangen door vanillesuiker? Dan lijkt me er ook een lekker smaakje aan te zitten…
Ik hoor graag van je!
?
Wat een leuk idee om te trakteren zeg! Ik heb geen ervaring met het gebruik van vanillesuiker in meringues, heb dit ook nog nooit gezien. Ik zou het zelf niet vervangen, maar je kunt het zeker proberen.
Bedankt voor je snelle reactie! Heb het met vanillesuiker geprobeerd, en de smaak is goed!
Ze zijn alleen ba 2 uur in de oven héél licht verkleurd, lijkt wel een beetje goud. Weet je hoe dot komt? Temperatuur omlaag en wat langer in de oven?
Dan worden ze iets te gaar, minder lang bakken zal al helpen. Of langer op een lagere temperatuur inderdaad. Maar zou ook kunnen komen door de vanillesuiker, wel goed om te weten dat dit ook werkte!
Voor hoeveel mensen is dit eigenlijk?
Je maakt er 20-24 spookjes mee.
Onze zoon gaat vrijdag trakteren, maar we willen de schuimpjes vanavond maken. Kan dat? En hoe kunnen we ze het beste bewaren?
dat kan, vrij van vocht bewaren is het belangrijkst.
hoi
een heel leuk idee, maar heb je een oplossing als helemaal op het begin het een beetje drapperig is en je kunt er niet van die vormpjes van maken?
Het klinkt alsof je mengsel dan nog niet stijf genoeg is, gewoon wat langer kloppen dan 🙂
heel erg bedankt ik heb het nog een keer geprobeerd en nu is het wel gelukt het lukte niet om het recht te huiden dus hebben we het in cakevormpjes gedaan. bedankt