Spook Schuimpjes

Gepost: 30 oktober 2013 Laatst bewerkt: 31 oktober 2023
Spook Schuimpjes

Een makkelijk recept om zelf spook schuimpjes te maken. Superleuke en lekkere spookjes van meringue voor een griezelfeest.

Spook schuimpjes maken

Het laatste baksel voor Halloween dat ik dit jaar met jullie deel zijn deze leuke spook schuimpjes. Het fijne van schuim vind ik dat het ontzettend makkelijk te maken is. Je ‘beslag’ is zo klaar en de vormpjes zijn zo gespoten. Dan kunnen ze gelijk de oven in, alleen dat kost een hoop tijd.

Schuimpjes bak je ook eigenlijk niet echt, met een temperatuur van 100 graden droog je ze meer. Dat neemt dus wat tijd in beslag, wel 2 uur. Maar ik vind het niet zo erg, geeft me weer genoeg tijd om andere dingen te maken. Deze spookjes zijn al bijna klaar op het moment dat ze de oven uit komen, je hoeft ze dan alleen nog maar een gezichtje te geven.

Meringue spookjes

Zo simpel is het dus om deze meringue spookjes te maken. Alleen tijdens het bakken wordt je geduld op de proef gesteld. Maar dat geeft je ook genoeg tijd om andere leuke Halloween baksels te maken. Heb jij wat lekkers gemaakt voor Halloween?

BAKTIP: Een leuk alternatief voor eetbare oogjes is om gezichtjes op deze spook schuimpjes te tekenen met behulp van een zwarte eetbare stift.

Halloween schuimpjes

Meer Halloween recepten

Halloween hoeft niet griezelig te zijn als het aan mij ligt. Je kunt zoveel leuke baksels maken die gezellig griezelig zijn, als je begrijpt wat ik daarmee bedoel. Samen bakken voor Halloween is daarnaast en onwijs leuke activiteit, bijvoorbeeld tijdens de herfst vakantie. Een paar leuke Halloween recepten die griezelig zijn op een gezellige manier:

HET FEESTDAGEN BAKBOEK

Heb jij ook een zwak voor het bakken in thema? Bak het hele jaar door de meest feestelijke recepten. Ook buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding

 

Spook schuimpjes recept

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Spook schuimpjes recept

Superleuke en lekkere spookjes voor een griezelfeest!
Porties: 25 spookjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena
  • suikeroogjes

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
  • Vul een spuitzak met gladde ronde spuitmond met de meringue. Op een met bakpapier beklede bakplaat spuit je er toeven van. Houd de spuitzak iets boven het oppervlak en zet druk op de spuitzak, heel langzaam kun je je spuitzak wat omhoog halen. Tevreden met het formaat? Stop met knijpen en trek de spuitzak recht omhoog weg van het schuimpje. 
  • Voorzie ieder schuimpje gelijk van 2 suikeroogjes. 
  • Bak de spook schuimpjes in 1,5-2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Probeer de schuimpjes allemaal gelijk te houden in grootte zodat ze dezelfde baktijd hebben. 
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

19 reacties

  1. Kimberly schreef:

    Ik vind het er zo leuk en schattig uitzien! Als ik ooit een halloween feestje geef ga ik deze zeker maken 😀

  2. sorina schreef:

    are so cute…. 🙂

  3. Carla schreef:

    Heel lief en wederom zo simpel. Ik had best wel een eng spookje van je willen zien!
    Geen blooper? Wij hebben gister Halloween speculaasjes gemaakt in de vorm van pompoenen, heksen, vleermuizenen spookjes. Erg lekker.
    Liefs,
    MrsP.

  4. Rebecca schreef:

    Super schattig, helaas was ik iets te laat met het lezen… misschien volgend jaar 😉

  5. Sheila schreef:

    Dit weekend gemaakt. Enorm simpel en een enorm succes!
    Jong en oud bleven pakken. Gelukkig genoeg gemaakt.
    Bedankt voor het recept.

  6. jesica schreef:

    je kunt de oogjes ook maken van gesmolten chocola. daar proef je ook nog iets van.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is ook een goed idee inderdaad 🙂

    2. Lars schreef:

      of met eetbare parels ( :

  7. Jantine schreef:

    Hallo!

    Geen halloween meer, maar wel een zoontje met de naam Casper (‘het spookje’) die aanstaande zondag 2 jaar wordt!
    Ik vroeg me af of ik de poedersuiker kan vervangen door vanillesuiker? Dan lijkt me er ook een lekker smaakje aan te zitten…
    Ik hoor graag van je!
    ?

    1. Laura schreef:

      Wat een leuk idee om te trakteren zeg! Ik heb geen ervaring met het gebruik van vanillesuiker in meringues, heb dit ook nog nooit gezien. Ik zou het zelf niet vervangen, maar je kunt het zeker proberen.

      1. Jantine schreef:

        Bedankt voor je snelle reactie! Heb het met vanillesuiker geprobeerd, en de smaak is goed!
        Ze zijn alleen ba 2 uur in de oven héél licht verkleurd, lijkt wel een beetje goud. Weet je hoe dot komt? Temperatuur omlaag en wat langer in de oven?

        1. Laura schreef:

          Dan worden ze iets te gaar, minder lang bakken zal al helpen. Of langer op een lagere temperatuur inderdaad. Maar zou ook kunnen komen door de vanillesuiker, wel goed om te weten dat dit ook werkte!

  8. Lars schreef:

    Voor hoeveel mensen is dit eigenlijk?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je maakt er 20-24 spookjes mee.

  9. Inge schreef:

    Onze zoon gaat vrijdag trakteren, maar we willen de schuimpjes vanavond maken. Kan dat? En hoe kunnen we ze het beste bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      dat kan, vrij van vocht bewaren is het belangrijkst.

  10. Linde schreef:

    hoi
    een heel leuk idee, maar heb je een oplossing als helemaal op het begin het een beetje drapperig is en je kunt er niet van die vormpjes van maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het klinkt alsof je mengsel dan nog niet stijf genoeg is, gewoon wat langer kloppen dan 🙂

      1. linde schreef:

        heel erg bedankt ik heb het nog een keer geprobeerd en nu is het wel gelukt het lukte niet om het recht te huiden dus hebben we het in cakevormpjes gedaan. bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept