Advent 5: Kerstboom schuimpjes (recept)

37

Schuimpjes vind ik ontzettend leuk en lekker om te maken, toch maak ik ze bijna nooit. Voor de advent had ik besloten dat ik ze weer eens wilde maken. Niet op de manier waarop ik dat vroeger altijd deed, toen schepte ik met een lepel gewoon klodders op de bakplaat. Nu wilde ik het origineler aanpakken, deze kerstbomen waren het resultaat.

Kerstboom schuimpjes

Deze kerstboom schuimpjes passen helemaal in het kerstthema. Ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken.
Porties: 24 kerstbomen

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker met elkaar tot je stijve pieken hebt.
  • Spatel hierna voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
  • Nu kun je je schuim ook wat kleur geven. Ik gebruikt groene kleurgel, je zou ook een kleurpoeder kunnen gebruiken.
  • Schep je schuim in een spuitzak met spuitmondje 1M van Wilton en maak hoge toeven. Deze toeven kun je nog decoreren met sprinkles. Ik zette sterren (jumbo stars van Wilton) bovenop en wat kleine confetti sprinkles voor op de rest van de boom. De sprinkles kunnen gewoon mee de oven in, daar gebeurt verder niks mee.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur af op 100 °C (boven- en onderwarmte), dan zijn je kerstboom schuimpjes klaar om gegeten te worden. Eetsmakelijk!
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

110 reacties

  1. Caroline Brouwer schreef:

    Wat een schitterende dingen heb je gemaakt. Deze ook alweer zo leuk! Ik ben benieuwd wat er nog meer komt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel! Er staan nog een hoop leuke dingen te wachten deze maand 🙂

  2. curlycreative schreef:

    Gaaaf, en lekker 😀

  3. Dat ziet er mooi en lekker uit.

    Groetjes,Willy

  4. Ans Gilbert schreef:

    Hoi Laura,

    Dat ziet er mooi en lekker uit..wat gezellig…maar moeten ze echt
    2,5 uur bakken ???

    Liefs van Ans

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja ze moeten echt zolang in de oven, soms nog wel langer. Ze moeten namelijk drogen in de oven, vandaar ook die lage temperatuur.

  5. Maschenka schreef:

    Die ga ik zeker maken met ons familie kerstfeest!!

  6. Anouk schreef:

    Echt enorm leuke dingen heb je gemaakt met de advent en ik heb echt zin om alles na te maken!

  7. de Bakmadam! schreef:

    Weeral leuk gedaan! Bijna elke dag iets moois hier te vinden, ben benieuwd naar wat er nog zal volgen 😉

  8. Anonymous schreef:

    Hoi Laura
    Om te beginnen wil ik je bedanken dat je al dit leuks met ons wilt delen.
    Wat zijn je schuim kerstboompjes geweldig, die ik ga ik zeker maken 🙂
    Ik kijk uit na al je volgende berichten.
    Een hele fijne avond.

    Liefs Marian

    1. Marieke schreef:

      Hoi Laura,

      Ze zijn superleuk! Ik heb niet vaak (nooit) toeven gespoten en vraag me af of de kerstboompjes van binnen hol zijn, of dat je zorgt dat het opgevuld is. Ik kan me voorstellen dat dat voor de baktijd uit kan maken.

      Groeten
      Marieke

      1. Laura's Bakery schreef:

        Een toef is (bij mij) nooit hol, hier staat een handige (video) how to – http://www.handigebaktips.nl/toeven-spuiten/

  9. Marloes schreef:

    Super leuk resultaat! Nog nooit zulke schattige schuimpjes gezien, die kerstboompjes 🙂 Leuke blog heb je trouwens!
    X

  10. Angela Taartwens schreef:

    Dit recept ga ik het weekend proberen!

    Weet je, je zou een boek moeten uitbrengen…

  11. Anonymous schreef:

    Laura, je blijft mij verbazen met al je kunstwerken.
    Je liefde voor het vak straalt er gewoon van af!
    Grandioos!!!!!!!
    X,
    MrsP

  12. Anonymous schreef:

    Bedankt, de kerstboompjes staan nu in de oven! Zou ik ook een ster van fondant mee kunnen bakken in de oven?

    Groetjes Janneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Janneke, ik zou fondant niet mee in de oven bakken. Indien je alleen fondant sterren hebt kun je ze er na het bakken met wat icing op vast zetten. Zou je misschien een foto van het eindresultaat naar laurasbakery@live.nl willen sturen? Alvast bedankt :)!

  13. Joke schreef:

    Wat ontzettend leuk gemaakt deze kerstbomen.
    Super mooi zijn ze ook.

    Liefs, Mam ♥

  14. Ingeborg schreef:

    Wat een leuk idee; deze ga ik zeker maken voor de kerst.

  15. Laura's Bakery schreef:

    Bedankt voor al jullie leuke reacties! Heel erg leuk om te lezen 🙂

  16. Anonymous schreef:

    Hoi Laura

    Heb een paar dagen geleden jouw site ondekt.
    Gaaf en erg leuk. Heb het ook direct door gegeven aan mijn familie die woon achtig is in spanje.

    Nu bak ik zelf erg veel samen met mijn nichtje van 7 en neefje van 5 jaar oud. koekjes taatrjes en versieren met fondant/marsepijn. Voor de leeftijd doen ze het niet slecht.
    Zijn deze kerstboompjes denkje voor die leefttijd ook een beetje te doen?

    Hopelijk gaa je nog lang door met je site.

    Veel bakgroetjes
    Matilde

  17. Anonymous schreef:

    Ik denk dat je een hoop foto’s gaat krijgen, want ook ik vind het superkerstboompjes!!
    Ik ga ze zeker proberen te maken.
    Wat ontzettend leuk dat je dit met ons deelt.

    groetjes, patricia

  18. Anonymous schreef:

    Hoi Laura

    super leuk die kerstbomen van schuim je begrijpt wel dat ik gelijk aan de slag ben gegegaan ze staan nu in de oven bij mijn gaan ze een beetje scheuren kan dat ze zijn nu nog ff voor proef maar ik wil ze donderdag gaan meenemen naar de kerstmarkt waar ik ga staan met cupcakes en nu ook de kerstboom schuimpjes
    bedankt voor je leuke ideeen en goede uitleg

    groetjes

    norma

  19. Hoi Laura, wat een te gek leuk recept is dit zeg.

    Ik ben ook dol op schuimpjes en wil deze voor kerst gaan maken, maar ik heb vaak 1probleempje..
    Ik krijg het eiwit wel zo stijf dat ik de kom op zijn kop kan houden, maar zodra het in de spuitzak zit is het net of het iets slapper word en ik niet van die mooie toefjes krijg. Is het dan toch nog niet stijf genoeg ofzo of te ver doorgemixt?? Hoelang mix jij de eiwitten als ik vragen mag? Zou fijn zijn als je me even de juiste richtlijn kunt geven. 🙂

    Verder een kei leuke site, ziet er ‘lekker’ vrolijk en gezellig uit. Complimenten!! 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het makkelijkst is om aan te houden dat je stijve pieken moet hebben wanneer je de garde uit de kom haalt. Buigen ze nog iets om, gewoon even langer mixen. Het zou kunnen dat je te lang gemixt hebt. Het is lastig om een exacte tijd te geven voor het mixen, dat hangt helemaal af van de hoeveelheid ei en de snelheid van de mixer. Ik hoop dat het zo gaat lukken!

  20. Anonymous schreef:

    zucht.. het wil niet lukken krijg het niet stijf genoeg??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klop je de eiwitten en suiker misschien niet lang genoeg? Of spatel je de poedersuiker er te lang doorheen? Hoe langer je spatelt, hoe slapper het wordt.

  21. Kelly schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een superleuke blog! Kwam hier min of meer per ongeluk en ben fan! Mijn kerstboomschuimpjes staan nu in de oven, maar een paar ervan scheuren een beetje. Heb je hier misschien een tip voor? Alvast bedankt!

    Groetjes,
    Kelly

    1. Laura's Bakery schreef:

      ik durf je niet precies te zeggen waardoor ze scheuren. Scheuren ze op de lijntjes (waar de laagjes over elkaar gaan zeg maar) of anders?

    2. Kelly schreef:

      Inderdaad, precies op de lijntjes! Gek hoor, misschien toch korter/langer kloppen ofzo?

    3. Laura's Bakery schreef:

      Ik had het ook bij een paar, heel miniscuul hoor. Misschien dat dat toch een kwetsbaarder puntje is omdat het minder goed aan elkaar hecht.

    4. Kelly schreef:

      Ach, ze smaakten heerlijk! Volgende keer iets voorzichtiger met de spuitzak denk ik! Bedankt voor het meedenken 🙂

  22. Regenboog schreef:

    Ze staan nu in de oven… alleen mag ik wel eens een cursusje toefspuiten nemen want voordat het een beetje op een kerstboom leek ….
    Heb er minismarties opgedaan… ben benieuw…spannenddd 😛

    1. Laura's Bakery schreef:

      Laat je weten hoe ze er uit zijn gekomen? Ik hoop dat je smarties in hun jasje zijn blijven zitten en niet zijn gaan smelten.

  23. Mirjam schreef:

    Wat een superleuke website heb je! Ik heb een aantal van je advent baksels ook geprobeerd. Ze zijn nog niet zo mooi als die van jou, maar het begin is er. Bedankt voor de leuke recepten en goede tips!
    groetjes Mirjam

  24. Wendy schreef:

    Hoi Laura,

    Hoe komt het dat je kerstboompjes 2,5 uur op 80 graden in de oven gaan en de andere schuimpjes 2 uur op 100 graden?

    Groetjes Wendy

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Wendy,
      Toen ik deze schuimpjes maakte voor het eerst hield ik dat aan. Later vond ik het prettiger werken om de temperatuur iets hoger te zetten en dan wat korter. Beide kan, maar qua tijd is 2 uur prettiger. Als je schuimpjes hebt die wit moeten blijven zou ik het wel op 80 graden doen.
      Liefs, Laura

  25. denise schreef:

    Heel leuk ben twaalf jaar en ben een echte bakster ze werden pefect heb er aleen geen kerstbomen van gemaak maar nijntjes hihi

  26. elke vanhoutte schreef:

    Beste Laura,
    Weet je wat ik geweldig zou vinden?
    Al jou advent/kerstrecepten verzameld in een kookboek! Je boekjes uit de action heb ik al en het nummer van albert heijn waar je in staat ook. Maar zo’n kerstboek zou vanboven aan mijn kerstlijstje staan!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Elke,
      Wat een superleuke reactie. Je bent niet de enige met dit idee want ik loop hier zelf ook al tijden mee rond, ik hoop dat ik deze droom werkelijkheid kan laten worden :). Heel fijn om te weten dat er interesse voor is!
      Liefs, Laura

  27. marloes schreef:

    Hoi laura

    ik krijg de eiwitten met suiker niet stijf hoe lang moet je dat kloppen/mixen ik blijf alleen maar een drek massa houden 🙁

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Marloes, dat duurt zeker wel 5 tot 10 minuten. Het is belangrijk dat je met een vetvrije kom werkt, anders kan het ook mislukken namelijk. En mixen op de hoogste stand en gewoon door blijven gaan tot het goed is. Tijd dat je moet mixen is ook afhankelijk van de hoeveelheid schuim, de mixer, etc..
      Liefs, Laura

  28. Judith schreef:

    Hallo,

    Hoe lang kan ik de kerstboomschuimpjes bewaren en op welke manier? Ik hoor het graag!

    1. Bianca schreef:

      Ik zou ook graag weten hoe en hoe lang je de schuimpjes kan bewaren. Kan ik ze bijvoorbeeld op dag 1 maken, op dag 2 op cupcakes “bevestigen” en op dag drie uitserveren?

      1. Laura's Bakery schreef:

        De schuimpjes kun je zeker wel een week bewaren. Dus wat jij voorstelt gaat prima. Let wel even op hoe je ze bevestigt, als dit met iets vochtigs is smelten de schuimpjes weg namelijk. Dat is natuurlijk niet de bedoeling 🙂
        Liefs, Laura

    2. Laura's Bakery schreef:

      De schuimpjes kun je een week bewaren in een trommel. Zorg dat ze niet met iets anders in een trommel/doos zitten. Als ze het vocht aantrekken worden ze namelijk helemaal zacht.

  29. Daniel Van der Hoeven schreef:

    Hoe lang kan ik ze bewaren als ze klaar zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De schuimpjes kun je zeker een week bewaren!

  30. jufcrealientje schreef:

    Zou je ook groene limonade als kleurstof kunnen gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee dat is niet mogelijk, je hebt een geconcentreerde kleurstof nodig. Ik gebruik meestal kleurstoffen op gelbasis maar een kleurpoeder kun je ook gebruiken.

  31. crealientje schreef:

    Jammer, ik las ergens op een andere site bij andere schuimpjes dat je kon variëren met limonade en chocolade, vandaar mijn vraag.

    Ik zal zo eens in de winkel opzoek naar groene kleurstof, maar ben bang dat je dan echt in speciale winkels moet zijn he. Dus als het niet lukt, dan moeten het maar witte boompjes worden.

    Ik zal eind van de week foto’s laten zien van onze creaties.

    Ik ben benieuwd

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is dan waarschijnlijk voor de smaak geweest, al vraag ik mij af hoe het schuim er dan uit komt te zien qua structuur. Kleurstof vind je bij grote supermarkten, toko’s en taartdecoratiewinkels.

  32. Sanne schreef:

    Wat waardeloos ik heb een half uur geklopt maar ik krijg geen pieken

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien was de kom niet vetvrij (genoeg), dan lukt het namelijk niet om stijve pieken te maken. Eiwitten kunnen niet samen met vet als je het stijf wilt kloppen. het kan ook zijn dat het al stijf was maar dat je te lang door hebt geklopt. Je hoeft maar max. 10 minuten te mixen, een half uur is echt te lang.

    2. Miranda schreef:

      Misschien zat er een beetje eigeel bij, volgens mij lukt het dan ook niet om eiwit op te kloppen.

  33. maria schreef:

    hallo laura
    ik wil ze graag gaan maken maar kun je ook zilver baltjes gebruiken en in de oven mee of verkleuren die???
    gr maria

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Maria,
      Dat heb ik nog niet eerder geprobeerd dus durf dat niet met zekerheid te zeggen, ik denk dat het wel lukt. Maar misschien dat door vocht van het schuim de zilveren kleur verdwijnt en ze wit worden. Laat je weten hoe het wordt als je het geprobeerd hebt?
      Liefs, Laura

  34. crealientje schreef:

    De boompjes zijn gelukt. Ik kon de kleurstof inderdaad kopen bij de supermarkt. Weer wat geleerd

  35. maria schreef:

    mijn schuimpje zitten in de oven nu hoopen dat ze zilver blijven en de vorm is niet zo mooi maar ziet er al wel lekker uit x

  36. maria schreef:

    mijn zilver baltje zijn nog zilver maar ik heb ze nog een half uur op gezet want de onder kant blijft aan de bakpapier plaken

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goed om te horen dat ze zilver blijven. Zolang ze blijven plakken moeten ze inderdaad nog langer in de oven.

  37. Linda schreef:

    Wauw wat zijn ze toch leuk! Heb er al vaak naar gekeken maar nog nooit gemaakt. Maar vanmiddag dacht ik ik ga t toch eens proberen. Ze staan nog in de oven. Ben alleen nog niet zo handig met de spuitzak dus zien er niet zo mooi uit als die van jou… Maar ga zo door met je leuke recepten!
    Groetjes Linda

  38. Esther schreef:

    Die zijn super leuk! Wat een leuke website heb je, heel veel leuke ideeën! 🙂
    Groetjes Esther

  39. Esther schreef:

    Ik heb ze net gemaakt, ze zijn super lekker 🙂
    Alleen zijn ze allemaal gebarsten, is daar een reden voor?

    Groetjes Esther

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb ook wel eens gehad dat ze zijn gebarsten, dat kan gebeuren als de oven toch net iets te warm is.

  40. Sietske schreef:

    Nou ook ik ben het aan het uitproberen. Voor het eerst dat ik schuimpjes heb gemaakt. Wel zakten ze op de bakplaat gelijk al uit, althans sommigen. Misschien nog net iets tekort geklopt. Heb zilveren balletjes bovenop gedaan en gekleurde discodip spikkels. Ben benieuwd!

  41. Gina schreef:

    Hai Laura
    Wat een mooi resultaat zeg!
    Ik zal ze van de week met kerstdiner maken,
    Liefs Gina

  42. vanessa schreef:

    Hoi hoi
    Ik heb even een vraag je in het algemeen
    Mijn eiwit wordt echt heel erg goed stijf en toefjes en wat dan ook behouden hun vorm en al
    Alleen als ze gedroogd zijn en ik haal ze uit de oven dan gaan ze na een klein half uurtje plakken en plakken ze aan elkaar
    Weet iemand hoe dit kan en hoe ik dit oplost?

    Oh ja en steeda als ik caco poeder door mij witten wil doen gaat het mis
    Is dit soms te vettig?
    Lijktme wel dan he

    1. Laura schreef:

      Cacaopoeder zou geen probleem moeten zijn, maar het zou wel kunnen dat je schuim door het spatelen teveel lucht verliest. Dat ze gaan plakken na het bakken kan komen door een hoge luchtvochtigheid.

  43. frederieke schreef:

    Ik heb (helaas) maar een kleine oven. Kan je het “beslag” ook bewaren?
    En kan je ze van tevoren maken (1of2 dagen)?

    1. Laura schreef:

      Zou ik zelf niet doen, het schuim wordt er ongebakken namelijk niet beter op. Je kunt dan beter een kleinere portie maken. De schuimpjes zijn prima te bewaren. Als je ze goed luchtdicht bewaart zeker wel een week.

  44. Diana schreef:

    Hoi laura,

    Zou ik ipv maizena ook iets anders kunnen gebruiken? Bv rijstebloem of boekweit. Of is de maizena essentieel?
    Groetjes diana

    1. Laura schreef:

      Maïzena kun je niet vervangen, wel eventueel weglaten. Het is bedoeld om de binnenkant wat zachter te houden.

  45. Amanda schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een geweldige website!!??
    Ik wilde vragen waar ik die wilton stars en decoratie kan bestellen?
    Wil graag de schuimpjes voor kerst gaan maken.
    Hoor t graag van je!

    Groetjes Amanda

    1. Laura schreef:

      Bij kookwinkels en taartdecoratiewinkels verkopen ze die 🙂

  46. Caroline schreef:

    Hoi Laura!

    Super mooie meringues! Gebruik je hetelucht of boven/onder stand?

    Groeten, Caroline

    1. Laura schreef:

      Alle aangegeven temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte.

  47. heleen schreef:

    Hoi hoi,

    Hoe weet ik de temperatuur voor een combimagnetron?

    Liefs,
    Heleen

    1. Laura schreef:

      Verschilt per soort, maar ik zou de temperatuur zo’n 10-20% lager zetten.

  48. Marianna schreef:

    Hoi Hoi! Ik heb er een variatie op gemaakt, en er ‘gewone’ kerstschuimpjes van gemaakt, kreeeg ze niet in zo’n mooie vorm als jou maar geeft niks haha. Nu was mijn vraag, als ik er 1 grote schuim van maak, is de baktijd dan hetzelfde?

    liefs!

    1. Laura schreef:

      Hangt af van de vorm/dikte, kans is groot dat hij wat langer nodig heeft.

  49. Happymayo schreef:

    Hey laura kun je het ook met kleurstof doen en hoe moet je spuiten?

    1. Laura schreef:

      Je kleurt het schuim inderdaad met kleurstof. Hier zie je hoe je toeven spuit: http://www.handigebaktips.nl/toeven-spuiten/

  50. marianne schreef:

    Ik heb gisteren een poging gedaan tot het maken van de kerstboompjes. Waar ik tegen aanliep is dat ze openscheuren en dat er vloeistof uitlekt (weet er even geen andere naam voor).

    Heb je hier een tip voor?

    Groet,

    Marianne

    1. Laura schreef:

      Je zou kunnen proberen de oventemperatuur iets lager te zetten.

  51. Yasmine schreef:

    Hey Laura,

    hoe lang kunnen deze schuimpjes op voorhand gemaakt worden? bv een dag of twee dagen op voorhand?

    Alvast bednakt voor de info!

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat gaat prima. Zolang je ze maar droog bewaart (anders worden ze zacht).

  52. Wilma schreef:

    Hoi Laura,
    Wat een superleuk idee! Nu ben ik gewend mijn meringues in de oven, met de deur op een kier, af te laten koelen (en ik bak ze veel korter en op een hogere temp te bakken). Kunnen deze schuimtorentjes na het bakken gelijk uit de oven?
    Groetjes, Wilma

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dan kunnen ze er gelijk uit. Maar erin laten staan is ook prima. Houd er wel rekening mee dat wanneer je ze korter en op een hogere temperatuur bakt ze zullen kleuren (en dus niet meer zo mooi groen kunnen zijn).

  53. Malibuurtje schreef:

    Hoi,
    Ik ben een proefversie aan het maken maar nu komt Mn groene kleurstof eruit lopen tijdens het bakken. Enig idee wat ik verkeerd doe ?.
    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Het zou kunnen dat je op een iets te hoge temperatuur bakt, of dat je teveel kleurstof hebt toegevoegd.

  54. Kim schreef:

    Vandaag de kerstboompjes gemaakt maar ze helaas allemaal gescheurd. De oven is tussentijds niet open geweest

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan ook gebeuren wanneer de oven toch wat te heet is, volgende keer dus even op een lagere temperatuur proberen 🙂

  55. Suus schreef:

    Hoi hoi.

    Kun je alle soorten springles gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Vrijwel alles kan, ik zou alleen geen harde parels gebruiken.

  56. Oliver schreef:

    Jeetje wat is Laura toch een lekker ding!!

  57. ohladybake schreef:

    dag laura, met wat zou je nog kunnen versieren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Na het bakken zou je ze ook nog met chocolade kunnen versieren, er is veel mogelijk.

  58. Miranda schreef:

    Ik heb ze gemaakt en het ziet er leuk uit!. Alleen zit er wat gestold suiker aan de zijkant, misschien het poedersuiker niet goed erdoorheen gespateld? Kan dat?
    Ik heb een combi-magnetron en ik heb ze ong. 1,5 uur op 100graden gedaan.

    En ze zijn mierzoet, maar dat is vast niet te veranderen denk ik:)

    1. Laura Kieft schreef:

      Gestold suiker komt meestal doordat ze net iets te heet in de oven staan. En het zoete hoort er inderdaad bij 😉

  59. elles schreef:

    hoi laura! kan ik de maizena weglaten? heb ’t niet in huis!

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, je krijgt wel een iets ander resultaat (minder smeuïg aan de binnenkant).

  60. Mireille schreef:

    Hallo Laura,

    Ik heb dit recept rondom kerst 4x geprobeerd te maken (waarvan 2x het eiwit is mislukt) maar ik krijg de schuimpjes lang niet zo stevig als jij ze hebt op de foto’s. Heb alles vetvrij gemaakt en alle andere tips die er zijn voor de eiwitten, toegepast maar ze zakken toch steeds een beetje weg. Heb overigens een (hand)mixer gebruikt.
    Ben toch erg benieuwd hoe jij ze zo stevig krijgt?! Alvast dank voor je reactie, groetjes!

    1. Laura Kieft schreef:

      Schuim zakt altijd wel een klein beetje in hoor. Als het heel erg inzakt kan het zo zijn dat je nog wat langer moet mixen of dat je net wat te lang hebt gemixt.

  61. Laura schreef:

    Ik moet morgen 50 torentje bakken .kan ik t beslag in 1 keer maken (moet 2x bakken) of toch beter in 2x

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je kom groot genoeg is kan dat, maar in 2 keer werkt prettiger (en kans op slagen is groter ivm lucht erin kloppen).

  62. Lydia schreef:

    Hallo Laura,

    Kun je in plaats van kristalsuiker ook witte basterd suiker gebruiken?
    En kun je er ook musketzaad op doen, en kan dat ook in de oven, of gaat de kleur dan uitlopen?
    Alvast bedankt voor je reactie😀👍

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, je moet wel echt kristalsuiker gebruiken. Musketzaad verschilt per merk hoe goed de kleur blijft in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *