Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Lemon meringue pie

Laura Kieftdoor Laura Kieft
17 mei 2014
in Feestdagen, Pasen, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

lemon meringue pie 1a

Ik vind lemon meringue pie echt heel erg lekker. Maar ik moet ook bekennen dat ik er nog nooit zelf zo’n citroen schuimtaart had gemaakt. Schandalig eigenlijk en dus besloot ik daar verandering in te brengen. Resultaat van dit bakavontuur is een heerlijk fris-zure taart. Alhoewel de bodem en de topping van schuim zoet zijn, is de vulling van lemon curd lekker fris en een beetje zuur. Deze combinatie van smaken is echt heerlijk! Als je een hapje neemt proef je eerst het zoete van de bodem en de topping maar de nasmaak is heerlijk fris door de vulling. Perfecte taart voor een zomerse dag. En voor elke andere dag eigenlijk ook wel ;).

lemon meringue pie 2a

lemon meringue pie 3a

lemon meringue pie 4a

Recept afdrukken

Lemon meringue pie

Een lekkere fris-zure taart deze lemon meringue pie. Het recept staat hier online met handige bakinstructies. Perfect voor zomerse dagen.
Porties: 36 cm langwerpige vorm

Ingrediënten

Bodem

  • 225 gram bloem
  • 160 gram ongezouten roomboter
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • half losgeklopt ei
  • snuf zout

Vulling en topping

  • 1,5 recept lemon curd
  • 1 recept Italiaans schuim

Instructies

  • Maak de lemon curd van te voren. Dit kun je prima al enkele dagen eerder maken.
  • Voor de bodem voeg je alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten met een mixer of met de hand tot een bal deeg. Laat het deeg minimaal een half uur rusten voordat je verder gaat.
  • Vet de vorm in en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit tot een lap en bekleed de vorm. Vind je dat lastig? Verkruimel en verdeel dan de stukjes deeg in de vorm en druk deze met je vingers aan.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg een vel bakpapier in de vorm waar je de bakbonen op legt. Geen bakbonen in de buurt? Je kunt ook rijst gebruiken als blindbakvulling.
  • Bak de koekbodem op 180 °C (boven- en onderwarmte). Eerst 20 minuten met blindbakvulling, dan nog 10 minuten zonder deze vulling. Laat de bodem goed afkoelen.
  • Terwijl de bodem staat af te koelen kun je het Italiaanse schuim vast maken.
  • Zodra de koekbodem is afgekoeld verdeel je lemon curd over de bodem. Gebruik zoveel lemon curd als je zelf wilt. Overgebleven lemon curd is heerlijk bij desserts of op een cracker.
  • Dan is het tijd voor het schuim. Dit kun je er natuurlijk gewoon op scheppen en uitsmeren, maar ik vond het leuk om het mooi op te spuiten. Ik gebruikte spuitmondje 6B van Wilton. Je kunt ook spuitmondje 1M gebruiken voor mooie rozetten. Doe wat jij leuk en mooi vindt!
  • Om de bovenkant die mooie goudbruine details te geven gebruik je een gasbrandertje. Je kunt hem ook een paar minuutjes onder de grill zetten, hou de taart dan wel goed in de gaten.
Tips

Dit recept is voldoende voor een springvorm van 24 centimeter, maar je kunt hem ook maken in een langwerpige vorm zoals je op de foto ziet. Gebruik bakbonen om de bodem blind te bakken. Om het schuim een knapperig en goudbruin laagje te geven gebruik je een gasbrandertje.

Bewaren

Hier lees je meer over het bewaren van gedecoreerde taarten.

lemon meringue pie 5a

Yum, echt een succesrecept deze taart!

Heb jij al eens een lemon meringue pie gemaakt?

Vorige post

Volgende post

Royal Icing zonder eiwitpoeder?
Zoet Nieuws #1

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 175

  1. Albertien says:
    7 jaar geleden

    Hoelang moet deze taart in de oven, nadat schuim erop is gespoten? Hoeveel graden??
    Staat niet bij recept.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Albertien,
      Ik heb het bericht bijgewerkt. Je gebruikt een gasbrandertje voor de goudbruine details.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  2. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Dat ziet er geweldig uit!

    Beantwoorden
  3. Albertien says:
    7 jaar geleden

    Aha bedankt Laura. Tja ik heb nog nooit Italiaans schu gemaakt, vandaar mijn (domme) vraag. Hihi

    Beantwoorden
  4. Michelle says:
    7 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Deze staat al lange tijd op mijn to-do list en met deze uitleg ga ik het snel eens proberen!

    Beantwoorden
  5. petra says:
    7 jaar geleden

    tis al een plaatje om te zien zeg, knuf peet

    Beantwoorden
  6. Yvette says:
    7 jaar geleden

    Mijn deeg krijg ik amper tot een bal omdat het zo erg kruimelt.. Hoe komt dit

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Heb je misschien te veel bloem gebruikt of te weinig vocht? Je kunt een klein beetje extra ei toevoegen om het deeg soepeler te maken.

      Beantwoorden
  7. Kayleigh says:
    7 jaar geleden

    Het ziet er overheerlijk uit 🙂

    Beantwoorden
  8. Het Tweede Koekje says:
    7 jaar geleden

    Het ziet er lekker uit! Ik ga het zeker eens proberen!

    Beantwoorden
  9. Anja says:
    7 jaar geleden

    Bij de eerst volgende gelegenheid zal ik deze taart eens gaan maken. Lijkt me heerlijk!!! Maar even een heel andere vraag, ik ben al een tijd op zoek naar de vorm die je hier hebt gebruikt. langwerpig. Ik kan deze nergens kopen, alleen een vierkante (ook mooi, maar een langwerpige vind ik nog mooier hihi) Weet jij waar ik die kan vinden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Deze vorm heb ik bij Dille en Kamille gekocht!

      Beantwoorden
      • Lotte says:
        6 jaar geleden

        Ik zag de vorm toevallig ook vandaag bij de Blokker liggen: http://www.blokker.nl/nl/blknl/rudolph-s-bakery-keramische-quiche-vlaaivorm-%C3%B8-35-cm

        Beantwoorden
    • Dorien says:
      5 jaar geleden

      Blokker heeft hem ook, van Rudolph. Ik heb de mijne van Albert Heijn.
      Groetjes Dorien

      Beantwoorden
  10. Esther says:
    7 jaar geleden

    Vandaag deze heerlijke frisse lemon-meringue-pie gemaakt.
    Een aanrader super lekkere frisse taart!
    Ik had nog nooit Italiaanse meringue gemaakt maar dankzij jou goede uitleg is het super lekker geworden!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      wat leuk dat je hem hebt gemaakt! Valt reuze mee hè dat Italiaanse schuim?!

      Beantwoorden
  11. Carlijn/Ourtaste.nl says:
    7 jaar geleden

    HEEEEEERLIJK DIT!
    Ik hoop dat we binnenkort met de familie een keer een zoete middag organiseren zodat ik deze kan maken!

    Beantwoorden
  12. Margriet says:
    7 jaar geleden

    Ik heb een paar jaar geleden eens zo’n taart gemaakt maar dan met limoen ipv citroen (ook heel fris en lekker). Maar was er toen niet helemaal tevreden over, de meringue was lang niet zo hoog als ik had gewild en de bodem had wel wat langer gebakken kunnen worden. Maar met jouw recept durf ik een nieuwe poging te doen! Ik laat je weten of het is geslaagd!

    Beantwoorden
  13. Marjolein Goetgeluk says:
    7 jaar geleden

    Heb gisteren deze taart voor het eerst gemaakt en geproefd. Geeft echt een smaakkick dat zoete met dat zure van de lemoncurd! Ga ik zeker nog eens maken. Bedankt voor het delen en voor de goede uitleg! Hij ws super goed gelukt!

    Beantwoorden
  14. Sharona says:
    7 jaar geleden

    Hoe lang blijft de taart ongeveer lekker? Ik wil hem maken voor de winkel waar ik werk maar zou graag willen weten hoe lang hij ongeveer houdbaar is in de koeling.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hij blijft wel even goed hoor, hij was hier in 2-3 dagen op en smaakte nog prima!

      Beantwoorden
      • Maartje says:
        2 jaar geleden

        Zakt de merengue dan niet in in de koelkast?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Uiteindelijk wel wat ja, daarom kun je de meringue het best zo kort mogelijk van tevoren aanbrengen.

          Beantwoorden
          • Maartje says:
            2 jaar geleden

            Dank je wel dan weet ik wat ik moet doen

  15. Petra says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Dankjewel voor dit recept. Ik had alleen een vraagje…… Na het blind bakken bleek de bodem erg nat te zijn van boter. Raad je aan de volgende keer minder boter te gebruiken? Of hoort dit?

    Na het ‘gewoon’ bakken was de bodem nog erg zacht. Ik heb het nu nog maar even in de nog warme oven staan, ook al staat hij wel uit.

    Ik wacht het even af….

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat gek, de bodem hoort niet zacht te zijn. Na het blind bakken al niet meer. Niet per ongeluk teveel boter toegevoegd?

      Beantwoorden
      • Petra says:
        7 jaar geleden

        nee, weet nog heel goed dat ik het goed heb afgewogen, uiteindelijk was de bodem ook wel goed geworden hoor, wellicht gaat het volgende keer beter.

        Ik had de lemon curd er ook al te vroeg op gedaan, ik zie dat het restje in de koelkast nog dikker is geworden, maar ik wilde gewoon snel mijn kitchenaid uitproberen 😉

        Op naar de volgende keer!

        Beantwoorden
  16. HanXiang says:
    7 jaar geleden

    Moet je de taart nadat je de meringue erop hebt gedaan, ook nog in de oven zetten, zodat het ‘hard’ wordt? En daarna de brander voor de bruine details.
    Of zorgt de brander er ook voor dat de binnenkant van het schuin ‘hard’ wordt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      De ‘binnenkant’ van dit schuim blijft op taarten juist zacht. Met het brandertje geef je het een knapperig laagje en wat kleur, maar die laag wordt ook niet echt keihard hoor. De taart hoeft in ieder geval niet meer in de oven! 🙂

      Beantwoorden
  17. Marieke says:
    7 jaar geleden

    Neem aan dat je bedoelt: eerst 20 minuten zonder vulling en daarna nog 10 minuten met vulling bakken? 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik bedoel wel echt met vulling en daarna zonder, maar ik heb het dan wel over de blindbak vulling en niet over de Lemon curd 😉

      Beantwoorden
      • Marieke says:
        7 jaar geleden

        Tuurlijk! Kwartje viel wat laat! 😉

        Beantwoorden
      • ida says:
        5 jaar geleden

        misschien dit in het recept aanpassen….ik snapte er niets van en ging dus eerst 20 minuten met bakbonen bakken en daarna met curdvulling omdat ik niet begreep wat er bedoeld werd. Moest eerst door de reviews om dat te snappen. Het zou handiger zijn wanneer in het recept staat dat je eerst 20 minuten bakt met bakbonen, deze er uit haalt en daarna nog 10 minuten de bodem doorbakt en dat je niet met curdvulling bakt…is maar een tip. Had mij een extra bakpoging gescheeld.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          Er staat duidelijk in het recept dat je het eerst met vulling en daarna zonder vulling bakt. De lemon curd voeg je pas toe nadat de bodem is afgekoeld. Belangrijk is om recepten goed en in het geheel te lezen voordat je begint met bakken. Dan kan er eigenlijk niets mis gaan 🙂

          Beantwoorden
          • Dutchfoodista says:
            4 jaar geleden

            Lekker taartje goed recept! Kindkandewasdoen

  18. Nena says:
    7 jaar geleden

    Zou je deze taart ook met een gewone ronde taartvorm kunnen maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ja hoor, deze taart kan je in allerlei soorten vormen maken 🙂

      Beantwoorden
  19. Henk says:
    6 jaar geleden

    Net de Lemmon meringue pie gemaakt,en hij is super lekker geworden,bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  20. Roos says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ook deze uitgeprobeerd! Hij is goed gelukt en erg lekker! Het zuur en zoet zijn mooie tegenhangers. Het schuim is ook heerlijk, moeilijk om vanaf te blijven! Gelukkig had ik nog wat over en staan er nu wat lekkere schuimpjes in de oven 😀

    Beantwoorden
  21. Ageeht says:
    6 jaar geleden

    Kun je deze taart ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je hem invriest zou ik dat zonder de meringue doen.

      Beantwoorden
  22. Ageeth says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Nog even een vraagje m.b.t de lemon curd: bedoel je met 1,5 recept anderhalf recept of een half recept?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      anderhalf 🙂

      Beantwoorden
  23. Kim says:
    6 jaar geleden

    Hoi! Heerlijke taart lijkt me dit die ik donderdag voor mijn moeders verjaardag wil maken. Nu alleen mijn vragen:
    Moet de bodem perse blind gebakken worden, zo ja kan dit ook met rijst erin?
    En de suikersiroop, heb je daar perse een thermometer voor nodig of kan je het wel ongeveer zelf zien? Anders moet ik even een thermometer kopen..

    Beantwoorden
    • Kim says:
      6 jaar geleden

      En kan de taart in een vlaaivorm?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Ja hoor, ook dat kan 🙂

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De bodem moet inderdaad blind gebakken worden, hij mag namelijk niet (te veel) rijzen. Dit kan eventueel ook met rijst. Voor de meringue vind ik het zelf het prettigst om met en thermometer te werken omdat dit behoorlijk nauw luistert.

      Beantwoorden
  24. Alicia says:
    6 jaar geleden

    hallo
    ik heb twee vraagjes
    1. is lemon curd lekker
    2. hoe vindt jij de taart

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik vind het heerlijk en daarmee deze taart dus ook 😉

      Beantwoorden
  25. Petra says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Dank voor je recept! Ik ga hem vandaag maken. Tot nu toe bakte ik de bodem nooit blind, maar denk dat dat wel beter is! En tot nu maakte ik altijd ‘gewone’ Franse meringue, maar ik vind het toch fijner om die Italiaanse variant te maken, zodat je ook geen rauw eiwit meer hebt. Nu wil ik een digitale suikerthermometer, net zo 1 als jij hebt. Waar heb jij hem vandaan? Ben net in 2kookwinkels geweest, maar helaas, niet gevonden.

    Groet Petra

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Mijn suikerthermometer heb ik gekocht bij kookwinkel De Huismuis (in Haarlem)

      Beantwoorden
  26. Sinajda says:
    6 jaar geleden

    Afgelopen zondag deze taart gemaakt en heel goed gelukt!!!
    En lekker dat íe was. Vooral de Italiaanse meringue, heerlijk.
    Dankjewel voor dit recept Laura en de goede uitleg 🙂

    Groetjes Sinajda

    Ik ben best trots dus hierbij een fotootje.
    http://screencast.com/t/sqSBRKCDgD

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ziet er prachtig en heerlijk uit!

      Beantwoorden
  27. lot says:
    6 jaar geleden

    wat kan ik doen als ik geen gasbrander heb

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt hem ook even onder de grill zetten

      Beantwoorden
  28. dymphe says:
    6 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Ga het morgen uitproberen. Ik heb alleen een vorm van 28cm. Zou ik dan meer deeg moeten maken, of red ik het ook met deze hoeveelheden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je redt het hier ook mee, maar je krijgt een dunnere bodem. Als je liever een wat dikkere bodem hebt zou ik iets extra maken.

      Beantwoorden
  29. anne says:
    6 jaar geleden

    Kan ik toekomen met iets minder dan 1 recept schuim? Hier zijn namelijk veel eieren voor nodig (ik schat 8?). Of misschien een idee wat ik met al dat eigeel zou kunnen doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je zou ook iets minder schuim kunnen maken als je minder eieren wilt gebruiken. Met overgebleven eidooiers kun je wel hele lekkere banketbakkersroom maken: http://www.laurasbakery.nl/banketbakkersroom/

      Beantwoorden
      • Anne says:
        6 jaar geleden

        Heerlijk recept, dit is een blijver! Lekkere schuimpjes en de banketbakkersroom gemaakt met wat overbleef. De taart was in een wip op!

        Beantwoorden
  30. annuschka says:
    6 jaar geleden

    hoi ik heb geen gasbrabdertje kan je hem ook ff onder de gril zetten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ja hoor, dat is een prima alternatief!

      Beantwoorden
  31. Janneke says:
    6 jaar geleden

    Jammer genoeg is mijn pie helemaal mislukt 🙁
    Aller eerst het deeg, ik haalde de taart uit de oven na 20, 10 minuten. Het leek eigenlijk wel op een zandkoekjestaart hihi. Zou dit kunnen komen doordat ik kristalsuiker heb gebruikt in plaats van witte basterdsuiker? Ik ben bang van wel…
    De Lemon curd ging in eerste instantie prima, maar het wilde maar niet dikker worden. Het was meer een soort dunne saus. (Verder wel lekker natuurlijk ^^)
    En dan de meringue. Ik heb de eiwit en poedersuiker goed luchtig geklopt, maar toen moest de suikersiroop erbij, en dat ging geloof ik niet zo best want het is nu oranje! Het wilde eerst ook niet stijf worden, maar na een nachtje in de koelkast was het wel steviger.
    Maarja, toen moest het allemaal bij elkaar! En een lekker begin: Mijn taart brak in 2en. :c En aangezien die lemon curd heel dun was liep dat er zo af…

    Nou ja, het is dus helemaal verkeerd gegaan. Ik hoop dat het de volgende keer beter gaat! Ben dan ook een beginnende bakker (15) maar ik vind je recepten echt he-le-maal geweldig! Liefs,, ♥

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      oh jee, dat klinkt niet goed.
      De bodem ligt waarschijnlijk aan het gebruik van kristalsuiker, maar op zich is het sowieso wel een vrij knapperige/brosse bodem hoor. Waardoor jouw lemon curd dun bleef is lastig te zeggen, na afkoelen moet het goed indikken. Misschien iets langer laten doorkoken de volgende keer? Heb je de suiker misschien te lang laten doorkoken voor het schuim? De suikersiroop mag niet al bruin gekleurd zijn, dan blijft je schuim inderdaad niet wit.
      Heel veel succes (en plezier!) als je hem nog eens gaat maken. Dat gaat je zeker lukken 🙂

      Beantwoorden
  32. Patricia says:
    6 jaar geleden

    Ik zit al een geruime tijd op jouw site te genieten van al het lekkers wat er voorbij komt! Zo heb ik al heel wat pakjes en zakjes vervangen door jouw heerlijke verse recepten (bbr, botercrème en cupcakes nooit meer uit een pakje!) Dit weekend ga ik me wagen aan de lemon merengue pie, ook maak ik een Dudok appeltaart (recept andere site) en ga ik nog even verder struinen naar een 3de recept erbij… Dank je wel voor al je inspiratie! Groetjes Patricia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Veel bakplezier dit weekend! 🙂

      Beantwoorden
  33. Alie says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Zou je voor dit recept ook een ander recept voor schuim kunnen gebruiken want ik heb geen suikerthermometer. Ook wil ik het graag op basis van eiwitpoeder maken, wat zou jouw advies zijn?

    Groetjes Alie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je het op basis van eiwitpoeder wilt maken zou ik gewoon het advies van de verpakking aanhouden. Omdat je eiwitpoeder gebruikt kun je die zeker gebruiken bij deze taart.

      Beantwoorden
  34. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Dag Laura,

    Zaterdag wil ik graag deze taart presenteren aan mijn gasten. Ze ziet er heerlijk uit.
    Kan ik al enkele dingen op voorhand doen (zoals lemoncurd)
    Maar kan ik ook al de taartbodem op voorhand bakken? En houden tot zaterdag?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt de taartbodem zeker al van te voren bakken, de lemon curd kun je ook al eerder maken. De meringue zou ik op de dag zelf maken. En de taart ook vullen op de dag zelf.

      Beantwoorden
  35. Judy says:
    6 jaar geleden

    Hey, kan je inplaats van een gasbrander ook de taart even in de oven zetten voor een mooie kleur ? Of word de bodem dan zacht doordat de lemon curd warm wordt ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Onder de grill zou kunnen, gewoon in de oven duurt te lang waardoor de hele laag meringue gaat drogen.

      Beantwoorden
  36. Lisette says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Super leuke blog.
    Wel een vraagje, ik heb gelezen dat je dit schuim ook als vulling voor een met fondant beklede taarten kunt gebruiken. Kan dat ook een dag van te voren? En zo ja, hoe kan ik hem dan het beste bewaren?
    Alvast bedankt, fijn weekend
    Groetjes Lisette

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Volgens mij maak je dan met dit schuim een meringue botercrème, ik heb nog niet eerder gehoord dat alleen de meringue als vulling werd gebruikt. Hier lees je meer over het bewaren van gedecoreerde taarten: http://www.handigebaktips.nl/gedecoreerde-taarten-bewaren/

      Beantwoorden
  37. gerda says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik woon in Duitsland en hier zijn ze gek op gebak! Hier ben ik dan ook veel meer gaan bakken als vroeger en mijn gebak valt altijd heel erg in de smaak. Is heel anders dan hier, eigelijk verfijder. Deze week had ik voor een club vrouwen een high tea gemaakt met de nodige recepten van jouw blog en dus ook deze lemon merinque met italiaans schuim en zelgemaakte lemon curd. Alles was gelukkig heel goed gelukt(had wel een paar dingen geoefend) en iedereen was laaiend enthousiast. Deze lemon merinque pie was snel op en ze zaten allemaal met gesloten ogen te genieten, ééntje zei zelfs :hier wil ik voor sterven:-):-):-)) Groot succes dus, bedankt voor je heerlijke recepten, geniet er echt van en deel lekker uit, anders groei ik dicht.
    Groetjes Gerda.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Gerda,
      Wat ontzettend leuk om te horen dat de taart zo in de smaak viel!

      Beantwoorden
  38. dianne says:
    6 jaar geleden

    Hoi,

    Die ziet er lekker uit!! Als ik deze nu wil maken in een springvorm van 18 cm, hoeveel heb ik dan ongeveer nodig? Hoe kan ik dat berekenen?

    Groeten Dianne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hier kun je lezen hoe je een recept kunt omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  39. Jenny says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    De lemoncurd is heerlijk. Heb alleen een probleem met de bodem, die brak in 2en.
    Vind ook de bodem wat hard, alles netjes afgewogen.
    Weet jij hiervoor een oplossing?

    Groetjes Jenny

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Misschien volgende keer minder lang bakken? Hij hoort lekker bros te zijn, zeker niet hard.

      Beantwoorden
  40. Maxime says:
    6 jaar geleden

    Is het het beste om de taart buiten de koelkast te bewaren of juist in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Deze kun je gewoon buiten de koelkast op een koele plek bewaren, in de zomer wellicht beter in de koelkast (maar dan wel heel goed luchtdicht afgesloten).

      Beantwoorden
  41. Vi says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bedankt voor het delen van het recept!
    Ik ga het zeker uitproberen.
    Een vraagje: kan je kristalsuiker ook vervangen door basterdsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan wel hoor, alleen zal de bodem dan iets minder knapperig/bros worden.

      Beantwoorden
  42. Eva says:
    6 jaar geleden

    Gisteren dit recept geprobeerd, alles was goed te doen en niet moeilijk. Lemon curd is erg lekker niet te zuur. Alleen is mijn zanddeeg echt mega droog uit de oven gekomen. Volgende keer zal ik de bodem dus minder lang in de oven doen, op het moment dat deze namelijk zonder vulling nog in de oven moest was hij al aardig goudbruin. Waarschijnlijk was deze toen al goed.
    Nu een nachtje in de koelkast gehad en ik hoop dat de lemoncurd eventueel er een beetje in is getrokken zodat hij wat zachter is geworden.
    Bedankt voor je recepten!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb je misschien een hetelucht oven? Dat zou verklaren waarom het zo snel ging bij je. En anders de volgende keer gewoon iets korter, hopelijk is hij wel lekker! 🙂

      Beantwoorden
      • Eva says:
        6 jaar geleden

        Inderdaad een hete lucht oven, had hem expres al iets lager gezet de temp.
        Weer een weetje voor volgende keer ☺️ Dankje

        Beantwoorden
  43. Choco says:
    6 jaar geleden

    Hey Laura het ziet er super uit !
    Ik wil dit graag van de week maken maar had een klein vraagje. Ik wilde het in kleine vormpjes gaan maken, maar weet dan niet hoelang ze in de oven moeten ?

    Groetjes !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hangt helemaal van de grootte af. Probeer de baktijd maar eens te halveren en dan even controleren. je kunt ze altijd nog wat langer laten staan als ze niet goed zijn.

      Beantwoorden
  44. Marjolein says:
    6 jaar geleden

    Je taart ziet er geweldig uit en ik wil hem dolgraag een keer maken, maar ik heb geen suikerthermometer. Is dat op de een of andere manier op te lossen?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik denk dat je wel iets aan dit artikel zult hebben 🙂 http://www.handigebaktips.nl/temperatuur-bepalen-zonder-suikerthermometer/

      Beantwoorden
  45. Emma says:
    5 jaar geleden

    Superleuk idee! Maar voor hoeveel personen is dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik haalde er 10-12 stukjes uit.

      Beantwoorden
  46. Evelien says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Hier een vraag: ik lees dat je de bodem eerst moet bakken met vulling en daarna zonder. Dit bedoel je andersom neem ik aan?!
    Lijkt mij super lekker, hij is bijna klaar 🙂

    Groetjes Evelien

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik bedoel hier met vulling de blindbakvulling, de keramische knikkers die ik gebruikte.

      Beantwoorden
  47. Nancy says:
    5 jaar geleden

    Ik heb hem vandaag gemaakt en in het zonnetje in de tuin gegeten. Heerlijk !!!

    Beantwoorden
  48. michelle says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Van welk merk ik jou suikerthermometer? (En waar heb je deze gekocht).
    Klinkt super handig met een seintje dat hij geeft op 121 graden.
    Omdat mijn thermometer niet heel precies is, gaat het nu vaak mis bij mij.

    Ik hoor het van je! Groetjes Michelle

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hij is van het merk CDN, ik heb hem bij een kookwinkel gekocht.

      Beantwoorden
  49. Patricia says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Verleden weekend deze taart gemaakt. Ik kreeg alleen het deeg niet goed uitgerold, bleef plakken aan mijn roller. Heb t met mijn handen gedaan, maar was wel een dikke bodem nu. Niet dat die niet lekker was hoor, maar had liever een iets dunnere bodem gehad. Heb wel gemerkt dat de taart met de dag steeds lekker werd! Volgende keer maak ik t een keer met sinaasappels, kan ik dan gewoon t recept van Lemon curd aanhouden? Maar ipv citroenen gebruik ik sinaasappels.
    Deze taart is echt een blijvertje hier! ?
    Dank je wel voor je recept!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als het deeg heel plakkerig is, zou je nog wat bloem kunnen toevoegen. Met sinaasappels heb ik nog niet eerder curd gemaakt, maar ik zou gewoon de hoeveelheden van de lemon curd aanhouden. Moet goed gaan 😉

      Beantwoorden
      • Patricia says:
        5 jaar geleden

        Dank je, ik ga het eens een keer proberen en laat je weten of het gelukt is.

        Beantwoorden
  50. Majlen says:
    5 jaar geleden

    Echt een super lekker recept! Ik zou het graag voor kerst nog een keer willen maken in kleine 10 cm spingrvormpjes. Ik weet alleen niet hoeveel ik ongeveer nodig zou hebben voor 10 van die kleine taartjes.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Met dit artikel kun je eenvoudig recepten omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
      • Majlen says:
        5 jaar geleden

        Dankjewel!

        Beantwoorden
  51. Vosje says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura,
    Dankje voor dit erg lekkere en erg mooie recept. Heb de taartbodem en curd gisteren gemaakt. Voorheen kocht ik de “potjescurd” maar ben nu helemaal om. Ik heb m gemaakt met 1 Bergamot citroen en 1 gewone citroen. Echt HEERLIJK (heb bijna de helft al weggesnoept :-)). Ik heb wel wat problemen gehad met het schuim. Nu denk ik dat dit ligt aan het niet stijf genoeg kloppen vóórdat ik de poedersuiker erbij deed. Het is nu eerder een soort marshmallow geworden. Maar ik ga nog verder oefenen…
    Nogmaals dank!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat klinkt inderdaad alsof de eiwitten en suiker nog niet stijf genoeg waren. Fijn dat je de curd al zo lekker vindt! 😀

      Beantwoorden
  52. Elise says:
    5 jaar geleden

    Is het ook mogelijk/lekker om een vlaai te maken met als vulling alleen de lemon curd? En misschien dan wat slagroom toefjes op de bovenkant..
    Het ziet er wel super lekker uit!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kun je zeker proberen, ik zou er voor de smaak dan denk ik wel iets extra’s bij doen, anders heb je voornamelijk een hap lemon curd 😉

      Beantwoorden
  53. Daphne says:
    5 jaar geleden

    Heb deze vandaag voor de eerste keer gemaakt, was bang dat het never nooit zou lukken.

    Heb alleen maar lovende reacties gehad!!! 🙂 was iets te ongeduldig met het laten opstijven van de curd (mag dat ook in de koelkast??) maar smaken waren geweldig !!

    Kom maar op met de verjaardagen ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Zou de curd niet gelijk in de koelkast zetten, maar als het al wat meer afgekoeld is kan dat wel.

      Beantwoorden
  54. Karina says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bedankt voor het recept! Ik heb de pie nu twee keer gemaakt en het is echt superlekker! Ik heb alleen één probleempje: we eten de pie niet in een keer op, dus hij gaat terug in de koelkast. Als ik het een tijdje later uit de koelkast haal, is de schuim uitgelopen en glijdt van de lemon Curs af. Enig idee wat ik hier aan kan doen (behalve in één keer opeten ?)?

    Groeten,

    Karina

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik bewaar hem zelf niet in de koelkast, maar dek hem af met folie en laat hem buiten de koelkast.

      Beantwoorden
      • Karina says:
        5 jaar geleden

        Dank je, dan ga ik dat proberen.

        Beantwoorden
  55. Carolien says:
    5 jaar geleden

    Kan ik ipv roomboter ook plantaardige boter gebruiken? Zit op een zuivelvrij dieet ivm allergie.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan prima.

      Beantwoorden
  56. Mildred says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil dit recept maken als toetje voor de kerst, maar dan opgebouwd in kleine potjes…zou ik de bodem ook als een soort crumble kunnen bakken, of is dit recept daar niet geschikt voor en kan ik hem beter gewoon bakken en daarna verkruimelen?
    Ik ben benieuwd wat jouw idee is…
    groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Leuk idee! Ik zou dan gewoon koekjes nemen en die verkruimelen voor de bodem 🙂

      Beantwoorden
  57. Puck Christine says:
    4 jaar geleden

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik ga dit met kerst maken. Ik heb wel een vraagje. Ik wil de taart iets minder zoet maken omdat een aantal familieleden die komen daar niet zo van houden niet zo van zoetige dingen. Kan ik in de curd minder suiker gebruiken of mislukt hij dan? En in de bodem? Ik durf het niet zo goed aan met het Italiaans schuim omdat ik weet dat schuim dan vrij snel kan mislukken

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt experimenteren met de hoeveelheid suiker, maar ik kan je niet garanderen of het dan ook lukt.

      Beantwoorden
  58. Maud says:
    4 jaar geleden

    Jaaa, gek op deze taart!! Alleen.. Ik maak ‘m meestal in een ronde vorm met een losse bodem. De zijkanten zakken dan meestal naar beneden dus dan heb ik een hele lage zijkant. Enig idee hoe dit kan komen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het is normaal dat de rand iets inzakt, ik zou hem dan gewoon iets hoger maken dan je hem uiteindelijk wilt hebben.

      Beantwoorden
    • Gita says:
      3 jaar geleden

      Hoi Maud,
      Wat je eens kan proberen (maar wellicht ben je daar zelf ook al achtergekomen) is om het deeg in de vorm te doen en dan in te vriezen. Het deeg dan meteen vanuit de vriezer in de voorverwarmde oven te ztten. Dan zouden de randen niet mogen inzakken. Of je gaat hem eerst blind bakken.

      Groetjes, Gita

      Beantwoorden
  59. Gerda says:
    4 jaar geleden

    Hoi hoi..

    Wat een heerlijke taart en zo simpel eigenlijk met je beschrijving.
    Groot succes hier…
    De lemon curd ga ik ook gebruiken in een soort tirasimu…
    Thanks…

    Beantwoorden
  60. Margot says:
    4 jaar geleden

    Was op zoek naar een lemon curd taart, en kwam dit heerlijke recept tegen.
    Ik was verkocht. Ik heb alleen niet de lemon curd zelf gemaakt, want voor mijn mans verjaardag heb ik ook oma’s appeltaart, de stroopwafelcake en de havermoutkersenrepen gemaakt. En ik moet zeggen, alle baksels werden zeer gewaardeerd door de gasten. Laura, hartelijk dank voor de heerlijke recepten!
    Je hebt er een volger bij!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Wat leuk om te horen!

      Beantwoorden
  61. Lieke says:
    4 jaar geleden

    Heb geen bakbonen oid in huis?? Andere tips en kan het ook zonder??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Hier lees je wat je nog meer kunt gebruiken: http://www.handigebaktips.nl/verschillende-soorten-blindbakvulling/

      Beantwoorden
  62. Yvette says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Ik wil deze taart maken als één van mijn bruidstaarten (ik maak er 6) maar maak me zorgen of de meringue niet van de taart af loopt als deze 3 kwartier in de auto wordt vervoert en daarna pas weer de koelkast in kan. Hoe houd ik mijn meringue goed?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik bewaar hem zelf niet in de koelkast, daar kan de meringue namelijk niet tegen. Beste is om hem zo kort mogelijk voor serveren in elkaar te zetten.

      Beantwoorden
  63. Eva says:
    4 jaar geleden

    Ik kijk er al een half jaar na uit om deze taart voor de verjaardag van mijn man te maken. Volgende week is het zover.
    Ik zelf ben 4 maanden zwanger, is het echt veilig om deze taart met schuim te eten voor mij?
    Dankjewel!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Zeker, je verhit de eiwitten namelijk. Je zou eventueel ook gepasteuriseerde eiwitten kunnen gebruiken, dan ben je al helemaal zeker 🙂 (die koop je tegenwoordig gewoon in een fles in de supermarkt)

      Beantwoorden
  64. Niki says:
    4 jaar geleden

    Hoi,

    Ik heb deze taart al vaak gemaakt en kreeg geweldige reacties. Dankjewel!

    Ik heb een vraag, ik wil m nu maken voor een groot feest zaterdag maar natuurlijk wil ik zo veel mogelijk voorbereiden zodat ik me zaterdag tot de gasten komen alleen druk moet maken om t hoogst noodzakelijke. Het deeg en de curd liggen al klaar, ik wilde vanavond vast het deeg bakken.

    Denk je dat ik de curd vast in de afgekoelde deegbodem kan doen? Dan voeg ik het schuim zaterdag pas toe. Ik vrees dat t deeg zompig wordt maar misschien valt dat mee? Zo ja, bewaar ik het dan in de koel/vrieskast of daarbuiten?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou gewoon alles op het laatst doen, bewaart makkelijker en de lemon curd over de bodem verdelen is het werk nu ook weer niet 😉

      Beantwoorden
  65. St says:
    3 jaar geleden

    Ik neem aan dat je dit andersom bedoelt? “Eerst 20 minuten met vulling, dan nog 10 minuten zonder vulling. Laat de bodem goed afkoelen.”
    Anders moet de vulling er in en er uit gehaald worden 🙂

    Beantwoorden
    • Marja says:
      3 jaar geleden

      Met de vulling bedoelt ze de blindbak vulling (bakbonen). Niet de lemoncurd, die bak je niet mee.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het staat juist in het recept, met die vulling gaat het namelijk over de bakbonen (blindbakvulling), heb het in het recept even erbij gezet.

      Beantwoorden
    • Petra says:
      2 jaar geleden

      Ik wil deze lemon meringue pie zaterdag maken, Ik heb alleen geen rechthoekige vorm, maar een grote ronde. Kan ik den dezelfde hoeveelheid deeg gebruiken?

      Beantwoorden
      • Lian van Rens says:
        2 jaar geleden

        Hier lees je er meer over: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/ in de reacties de tip als je van vierkant/rechthoek naar rond wilt.

        Beantwoorden
  66. Monica says:
    3 jaar geleden

    Even een vraag hoeveel lemon curd kan je maken met die INGREDIËNTEN die er staan?? En hoe en wat bedoel je met 1,5 recept lemon curd??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat je 1,5 keer het recept voor lemon curd nodig hebt om deze taart te kunnen vullen.

      Beantwoorden
  67. Gisèle says:
    3 jaar geleden

    Bodem staat af te koelen, schuim is klaar. Maar waar is nu de lemon curd die ik een paar dagen geleden al had gemaakt? 🤔

    Navraag bij gezin geeft antwoord: op! 🤤🤔 Was erg lekker in de yoghurt schat! En ook tussen die Maria biscuitjes mam! 🤤🤤🤤

    Haha, er is nog een klein potje dat ik aan m’n moeder wilde geven op moederdag, verder alles op! Winkels zijn al dicht hier vanwege hemelvaartsdag. Nu maar jam er tussen! Heel ander effect! 😉😂😂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hahaha, hopelijk was de taart met jam ook lekker!

      Beantwoorden
  68. Annemiek says:
    3 jaar geleden

    Hij is klaar….we gaan proeven!!!

    Beantwoorden
  69. Noeki says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik sta te popelen om dit recept uit te proberen! Ik wil de taart alleen niet maken in één grote vorm, maar als kleine taartjes in fruittaart vormpjes. Heb je nog tips wat betreft de baktijd van de bodem, of blijft die hetzelfde?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De baktijd veranderd dan, hier lees je er meer over: https://handigebaktips.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/

      Beantwoorden
      • Noeki says:
        3 jaar geleden

        Die had ik gespot ja, dankjewel! Omdat dat deze koekbodem in dikte natuurlijk niet zoveel scheelt van het origineel, in tegenstelling tot de cake voorbeelden die je in dat artikel geeft, heb ik zelf maar wat geïmproviseerd, en de tijden met 25% verminderd. Dat werkte uiteindelijk prima 🙂

        Beantwoorden
  70. Elina says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is de langweerpige vorm ook 24 cm.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee die is 36 cm zoals in het recept staat.

      Beantwoorden
  71. Cindy says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Recept lijkt me heerlijk. Ik wil deze taart in een ronde vorm maken, bij gebrek aan zo’n mooie rechthoek. Heb je een idee welke doorsnede mijn bakvorm dan moet hebben voor de hoeveelheden in het recept?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Ik zou het proberen met een vrij standaard ronde vorm. Zo’n 24-25 cm vorm ongeveer. Omrekentabellen gaan meestal over de zelfde vorm en dan groter of kleiner.

      Beantwoorden
  72. Rosanna says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura & Lian, ik loop tegen het probleem aan dat mijn deeg op sommige delen in de bakvorm gaat krimpen tijdens het bakken. Smaak van de taart is meer dan prima, alleen het oog wil natuurlijk ook wat 😉 Hebben jullie misschien tips hoe dit te voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Deeg krimpt altijd een beetje door het bakken. Als het op specifieke delen gebeurt zit het deeg misschien niet goed aan elkaar geplakt of zaten er al scheuren in?

      Beantwoorden
  73. Marja says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat een zalige taart! Ik ben dol op lemoncurd en kan zo op gemak een potje leeglepelen! Deze taart was dan ook een groot suc6.
    Ik heb recent deze vorm, de langwerpige, van een tante gekregen die er niets mee deed en vroeg of ik hem wilde. Nou graag zei ik, maar had nog geen idee wat ik er in zou bakken. Totdat ik deze lemoncurd taart van jou zag! Nu weet ik waar ik hem voor gebruiken kan en je maakt ook erg makkelijk porties van zo’n taart! Ideaal wat mij betreft. (Bedankt tante!)
    Bedankt voor de tip en het recept en tot de volgende keer.
    Een hartelijke groet,
    Marja

    Beantwoorden
  74. Heleen says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura,

    wat een leuk recept. Alles “los” smaakt al heerlijk, nu nog alles samenbrengen in één taart 😉 Vraagje: wanneer los jij de bodem uit de vorm? Ik heb het net geprobeerd na een beetje afkoelen, maar helaas de zijkanten breken er allevier af! 🙁 Heb je tips?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik haal hem er pas uit als de bodem helemaal is afgekoeld, dan is hij goed stevig

      Beantwoorden
      • Heleen says:
        2 jaar geleden

        Dank voor jouw reactie. Dan ga ik dat eens proberen! Gelukkig was ’t met een nieuw gebakken bodem heel erg lekker geworden. Dank voor de recepten!

        Beantwoorden
  75. Renske says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Mijn dochter wil deze taart zelf bakken voor haar 9de verjaardag. We hebben helaas niet zo’n mooie rechthoekige vorm, alleen en springvorm. Is dat ook oké? Gebruiken we dan dezelfde hoeveelheden?
    Ik hoor het graag!

    Groetjes Renske

    Beantwoorden
  76. Renske says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Mijn dochter wil deze taart zelf bakken voor haar 9de verjaardag. We hebben helaas niet zo’n mooie rechthoekige vorm, alleen een springvorm. Is dat ook oké? Gebruiken we dan dezelfde hoeveelheden?
    Ik hoor het graag!

    Groetjes Renske

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan ook. Je kunt het omrekenen, of gewoon proberen (hangt natuurlijk ook af van het formaat, oppervlakte moet ongeveer gelijk zijn)

      Beantwoorden
  77. Anoushka says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is het ook mogelijk om de meringue een dag van te voren te maken? Zo ja hoe bewaar ik deze dan het beste?

    Beantwoorden
  78. Merel says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,
    Wat een heerlijke taarten, recepten en leuke dingen staan er op je website.
    Eigenlijk mislukt er nooit een recept die van jou maak, maar de lemon curd krijg ik niet goed dik. De taart loopt letterlijk leeg bij aansnijden. Nu tweemaal dit probleem gehad? Heb je hiervoor tips?
    Groetjes Merel

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Dat is vervelend! Heb je het citroensap afgewogen en de lemon curd lang genoeg laten indikken? Heb je de lemon curd op laten stijven in de koelkast? Dat zijn wel cruciale punten voor een goed stevige lemon curd.

      Beantwoorden
  79. joke says:
    1 jaar geleden

    Hoi, ik heb een potje lemon curd (340 gram), kant en klaar, van bij Dille en Kamille staan. Kan ik dit gebruiken in dit recept?
    Groetjes, Joke.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dat lijkt me wel (als het stevig genoeg is).

      Beantwoorden
  80. Suzanne says:
    11 maanden geleden

    Hi Laura,
    Gisterenavond deze taart dmv jouw recept gemaakt na mijn reis door Chili (waar ik verliefd ben geworden op deze taart) voor het eerst gebakken l.

    Eindresultaat prima voor een eerste keer!
    Ik moet wel zeggen dat ik de hoeveelheden suiker voor in de citroen compote en merengue aan de hoge kant vond. Taart is erg zoet geworden. En ik heb teveel merengue in verhouding met de citroen compote.

    Heb jij deze ervaring ook als je hem zelf bakt?

    Verder heel fijn en duidelijk recept om voor het eerst deze taart mee te bakken. bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Hi Suzanne, ik heb het recept precies zo afgestemd als dat ik het lekker vindt. Je kunt zelf altijd experimenteren met minder, maar met de meringue gaat dat niet.

      Beantwoorden
  81. Saskia says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Deze taart wil ik maken voor mijn verjaardag dinsdag. De lemoncurd staat al klaar in de koelkast, maar kan ik de bodem maandag alvast maken? Dat ik dinsdagochtend de taart in elkaar zet en de meringue maak? En kan ik de taart dan woensdag ook nog op mijn werk uitdelen? Hoe moet ik hem dan bewaren?

    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Ja hoor, je kunt de bodem prima een aantal dagen van tevoren maken! De complete taart luchtdicht in de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  82. Milou says:
    11 maanden geleden

    Dit is echt een geweldig recept! Een favoriet bij ons thuis, en ik maak hem graag voor vrienden en familie! De recepten en uitleg zijn duidelijk, net zoals vele andere recepten hier!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Yes, wat leuk om te lezen 😀

      Beantwoorden
  83. Djamila Atlaoui says:
    9 maanden geleden

    Hoi hoi,

    Ik heb vandaag deze taart gemaakt, maar zowel mijn lemon curd als mijn meringue zijn niet echt stevig. Hoort dit? En is de meringue wel ‘gaar’ genoeg als ik alleen met de brander eroverheen ga?

    Moet denkt ik toch maar een nieuwe poging wagen.

    Groetjes,
    Djamila

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Doordat het schuim gekookt is met de suikersiroop is het gaar en veilig voor iedereen om te eten. De meringue moet zo stijf zijn als je van meringue gewend bent. Je moet de kom op z’n kop kunnen houden etc 😉 Had de lemon curd al wel in de koeling gestaan na het maken? Daar stijft het ’t beste op.

      Beantwoorden
  84. Marijke says:
    9 maanden geleden

    Heerlijk recept! Alleen hoeveelheid schuim is echt veel te veel. Ik denk dat 1/3 al genoeg is voor een topping van 5 cm bij een springvorm van 24 cm.
    De volle bak schuim die over was in de koelkast gedaan en 2 dagen later was het nog prima! M.i. Kan het dus heel goed van te voren gemaakt worden.

    Al veel recepten van je gemaakt, en ik ben nog nooit teleurgesteld. Echt top!

    Beantwoorden
  85. Myrthe says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,

    ik wil dit recept heel graag gaan proberen en ik vroeg mij af hoe lang ik deze taart kan bewaren. Als ik hem bijvoorbeeld op donderdag maak, is hij zaterdag dan nog (even) lekker?

    Beantwoorden
    • Myrthe says:
      9 maanden geleden

      Oh sorry! Ik zie dat dezelfde vraag een paar reacties eerder al is gesteld. Ik ben eruit dus, dankjewel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Zoet Nieuws #1

Zoet Nieuws #1

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan