De Bakstrijd: januari 2019

Gepost: 1 januari 2019 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Ik hoop dat iedereen de feestdagen overleefd heeft en er met volle teugen van heeft genoten. Onvoorstelbaar hoeveel van jullie aan de slag zijn gegaan. We kregen ook weer vele nieuwe aanmeldingen voor de Facebookgroep binnen. Super leuk en ontzettend bedankt dat jullie er met zoveel plezier voor gaan iedere keer. Het nieuwe jaar is echter weer begonnen en dat betekent ook een nieuwe maand. Lees snel wat we voor jullie voor deze maand in petto hebben, wat voor lekkers we allemaal voorbij hebben zien komen én wie de winnaar van december is geworden.

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES DECEMBER 2018

Wow, wat veel nieuwe deelnemers en wat een hoop inzendingen deze maand. Hieronder vind je een deel van de desserts die wij voorbij zagen komen.

Mocht je benieuwd zijn naar recepten, kijk dan eens in de Facebookgroep. Hier delen veel mensen het recept bij hun creaties   .

WINNAAR DECEMBER 2018

De winnares van de maand december is Amby Chan! Van harte gefeliciteerd.

Amby maakte dit geweldig gezellige kerstdorpje als kerstdessert voor 12 personen. De winterse sfeer straalt er vanaf en Amby gebruikte voor alle elementen de recepten van Laura’s Bakery wat wij erg leuk vonden om te zien. We hopen dat iedereen er heerlijk van gesmult heeft.

Nogmaals gefeliciteerd Amby! Het verrassingskerstpakket komt zo snel mogelijk jouw kant op.

DE BAKSTRIJD JANUARI 2019

2019 beginnen we natuurlijk met een fris nieuw thema. Omdat velen na de feestdagen willen letten op wat ze eten, is het thema van januari hierop aangepast. We willen graag zien dat je een lekkernij met havermout als hoofdingrediënt maakt. Als extra voorwaarde willen we dat je gebruikt maakt van één van Laura’s recepten als basis voor je eigen creatie. Onder het kopje inspiratie (hieronder) vind je de havermout recepten waarmee je aan de slag kunt gaan. We verwachten natuurlijk een persoonlijke twist van jouw kant. Dat kan de gezondere kant opgaan, maar we zullen je het zeker niet kwalijk nemen als jouw creatie vol karamel en chocolade zal zitten 😉

Thema: Havermout
Voorwaarden: Maak een lekkernij met havermout als hoofdingrediënt en gebruik een van Laura’s recepten als basis voor jouw eigen creatie.
Prijs: Het bakboek Puur Zoet van Mariette van Tuyl van het bekende blog Zoetrecepten.

INSPIRATIE

Nadat we jullie in december behoorlijk vrij hebben gelaten, vragen we ditmaal iets meer van jullie. Kies een van Laura’s recepten waarbij havermout de regie voert en geef daar je eigen draai aan. Je kunt onder andere kiezen voor een van de volgende recepten en bij twee ervan geven we al enkele ideetjes hoe je er je eigen draai aan kunt geven.

ZO DOE JE MEE

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in de daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon doet vind je in de groep onder de bestanden. Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Bakkers klaar, bakken maar 😉

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Angela schreef:

  Wat een leuk thema, ik ga er voor brainstormen!

 2. Nathalie schreef:

  Hoi hoi… ik ben nieuw en ik zou graag voor de eerste keer met de wedstrijd meedoen, tot wanneer mogen er foto’s ingezonden worden?

  1. Laura Kieft schreef:

   De hele maand januari 🙂

 3. Benedicte schreef:

  Hallo,
  Leuk idee, ik heb helaas geen insta,Twitter of facebook. kan het ook via de mail?
  Groetjes Benedicte

  1. Laura Kieft schreef:

   Helaas, dat is momenteel niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *