Chocolade koekjes met hazelnoten en pecannoten

Gepost: 9 november 2013 Laatst bewerkt: 19 augustus 2023

chocolade hazelnoot pecannoot koekjes 1a

Soms heb je wel eens zo’n recept dat je bedenkt en test en dat gelijk ook heel erg lekker is. Deze chocolade koekjes met hazelnoten en pecannoten zijn hier een goed voorbeeld van! Ik had een ideetje in mijn hoofd en was in de keuken wat aan het proberen. Het resultaat was goddelijk! De koekjes zijn bros, heel lekker in combinatie met de stukjes noot die door het hele koekje heen zitten. Als je nog wat bak inspiratie zoekt voor dit weekend zou ik zeggen: ‘zoek niet verder en maak deze koekjes!’. Je zult er geen spijt van krijgen.

chocolade hazelnoot pecannoot koekjes 2a

chocolade hazelnoot pecannoot koekjes 3a

chocolade hazelnoot pecannoot koekjes 4a

chocolade hazelnoot pecannoot koekjes 5a

CHOCOLADE KOEKJES MET HAZELNOTEN EN PECANNOTEN

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 6 stemmen

Chocolade koekjes met hazelnoten en pecannoten

Heerlijke brosse chocolade koekjes met hazelnoten en pecannoten. Het recept is eenvoudig en vind je hier!
Porties: 21 koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 3 el cacao
  • 75 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 75 gram pecannoten, grof gehakt

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout en cacao toe en meng tot een stevig deeg. Voeg als laatst de noten toe, zorg dat deze goed door het deeg verspreid zitten.
  • Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. Vorm de rol tot een driehoek of een andere vorm die jij leuk vindt. Om een driehoek te maken gebruikte ik twee deegschrapers. Als de rol deeg de gewenste vorm heeft leg je hem minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Als de rol deeg goed gekoeld is, wikkel je het folie eraf en snij je met een scherp mes de rol deeg in plakken. Mijn plakken waren iets dikker dan een halve centimeter. Ze zijn nu nog goed koud dus het is niet nodig om ze nogmaals in de koelkast te zetten. Als je de koekjes over meerdere bakplaten verdeelt, zou ik de koekjes die nog niet de oven in gaan wel weer even in de koelkast zetten.
  • Bak de koekjes in 18 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Wat ook heel handig is: vries de rol koekjesdeeg in (eventueel al in plakken gesneden) en bij onverwachte visite pak je de hoeveelheid deeg die je nodig hebt. Even bakken en je hebt heerlijke verse warme koekjes voor de visite!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

chocolade hazelnoot pecannoot koekjes 6a

Z Liefs Laura PNG

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

23 reacties

  1. christel van stiphout schreef:

    Oehhhh die zien er lekker uit, die ga ik vandaag eens maken met mijn kleine koksmaatje. Hij doet niks liever dan koken en bakken.

  2. Mireille schreef:

    Jammie het ziet er echt heel lekker uit en ze hoeven gelukkig helemaal niet lang in de oven!

    liefs Mireille

  3. Yvonne schreef:

    Laura, Dat ziet er weer erg lekker uit. Ik ga het snel uitproberen.

    Groetjes Yvonnne

  4. Rebecca schreef:

    Die zien er inderdaad super lekker uit Laura 😀

  5. Amy schreef:

    Ohhhhh, ziet er allemaal heel lekker uit. Heb je blog pas net ontdekt, maar weet zeker dat ik deze week iets uit ga kiezen om te maken!

  6. Fatima schreef:

    Hallo Laura. Kan je ipv cacao, gesmolten chocolade gebruiken? Als het antwoord ja is, hoeveel gram mag ik dan nemen?
    Alvast bedankt voor je tijd.

    1. Laura schreef:

      Bij koekjes werkt dat helaas niet

      1. Esther schreef:

        Ik heb ze van het weekend met mijn zoon van 3 gemaakt……….ze zijn geweldig.
        Zelf gebakken koekjes. Zoveel beter dan die uit de winkel!

        Je kunt met gesmolten chocolade wel degelijk koekjes maken. Niet hetzelfde als deze natuurlijk. Ze krijgen dan een zachtere structuur (fudge). Er zijn tal van recepten te vinden waarin gesmolten chocolade wordt gebruikt voor het maken van koekjes. En ook die zijn heerlijk, net als deze!

        1. Laura Kieft schreef:

          Wat leuk om te horen! En ik weet dat het mogelijk is, maar in dit recept om een zelfde of soortgelijk resultaat te krijgen niet 😉 En hier in Nederland wil vrijwel iedereen zijn koekjes bros, in plaats van de Amerikaanse fudgy koeken haha.

  7. Annet schreef:

    Hallo Laura.
    Deze koekjes zien er zo lekker uit. En ik ga ze zeker een keer maken.
    Ivm een koeallergie gebruik ik plantaardige boter. De smaak vind ik hierdoor wel minder.
    Heb jij een tip wat ik beter kan gebruiken voor de smaak.

    1. Laura Kieft schreef:

      Helaas heeft het gebruik van andere vetstoffen dan roomboter ook effect op de smaak. In een beslag zou je kunnen kiezen voor zonnebloemolie (neutraler van smaak), maar bij koekjes is dit niet mogelijk. Daarvoor ken ik geen andere vervangers voor boter met een nagenoeg dezelfde smaak.

      1. Jaap schreef:

        Je kan de botor prima vervangen voor kokosolie. Kokos geeft een heerlijke smaak af en past prima bij koekjes.

  8. Karin R schreef:

    Ik heb ze gemaakt en sommige waren heerlijk, maar sommigen smaakten verbrand.
    Nu in de oven op een lagere temp.met walnoten ipv….

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien heb je een heteluchtoven? Dan moet het inderdaad 10-20% lager.

      1. Karin R schreef:

        Ik heb idd een hete luchtoven maar hij stond op conventioneel
        Maar met een iets lagere temperatuur lukt het prima.
        Weer een heerlijk koekjes recept erbij, dank je wel!

  9. Caroline schreef:

    Deze koekjes zijn ontzettend lekker!

  10. Lau schreef:

    Hoi, dit recept leek mij top, maar het deeg wordt een grote brokkelige bende die ik bijna niet gevormd krijg. Klopt het recept of wat kan ik fout doen? Volg letterlijk het recept tot op de letter toe op.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi, wat vervelend. Zoals je op de foto’s ziet werd het bij mij niet één grote brokkelige bende. Het helpt als je boter op kamertemperatuur is. Verder is het lastig te zeggen wat er mis gegaan is bij je. Eventueel kun je een eetlepel melk toevoegen.

      1. Lau schreef:

        Hoi! Dank voor je snelle resctie.
        Boter was op kamertemperatuur en heb ook niet het vermoeden dat het daar aan ligt.

        Zijn die eetlepels cacao afgestreken? Misschien dat dit het probleem is.
        Nu het deeg al 2h rust, kan ik die melk dan nog wel toevoegen, of moet ik het geheel eerst weer op kamertemperatuur krijgen?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Het zijn inderdaad altijd afgestreken eetlepels volgens mijn officiële table- en teaspoonsset. Als je nog extra melk toevoegt moet het daarna weer rusten.

  11. Lottie schreef:

    Vandaag deze koekjes gemaakt en de zijn echt héél erg lekker!!
    Ik hoop dat ik nog wat over heb als mijn man thuis komt ;-)!
    Gelukkig heb ik nog wat deeg in de vriezer voor een andere keer.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha succes met het afblijven 😉 Slim om wat deeg in te vriezen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept