Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

De Bakstrijd december 2019

Laura Kieftdoor Laura Kieft
01 december 2019
in De Bakstrijd
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Mijn favoriete maand van het jaar is aangebroken: december! Iedereen is lekker aan het bakken, de adventmaand op de blog gaat van start, de feestdagen vliegen je om de oren en overal hangen gezellige lichtjes. Daar word ik gewoon heel vrolijk van. En daar bovenop heb ik een heerlijk thema voor de nieuwe Bakstrijd van deze maand bedacht. Afgelopen maand hebben jullie je uitgesloofd binnen het thema bananenbrood en daarvan onthul ik vandaag natuurlijk de winnaar. Zit je er klaar voor?

 

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

  • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
    • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
    • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
    • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
  • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
  • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
    • Word lid van de Facebookgroep!
  • Deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
  • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

 

DEELNAMES NOVEMBER 2019

Wat een waanzinnige inzendingen kwamen er afgelopen maand binnen. Van bananenbrood scones, ballen uit de frituur en wentelteefjes, tot bananenbrood taarten en muffins. Niks was te gek voor jullie! Dat maakte het kiezen wel heel erg lastig. Laten we daarom eerst naar een aantal van die bijzondere inzendingen kijken:

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

 

WINNAAR NOVEMBER 2019

Ik heb met het team enorm zitten twijfelen tussen een aantal geweldig creatieve inzendingen, jullie hebben het ons heel moeilijk gemaakt deze maand. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een eigenlijk heel simpel bananenbrood, waarvan de smaakcombinatie mij gewoon ongelofelijk lekker leek. Een carrot cake bananenbrood van Nadia van Wieren! Je kunt wel raden wat ik ga maken met die laatste paar rijpe bananen op de fruitschaal.

Nogmaals gefeliciteerd Nadia van Wieren‎, jij hebt een cadeaubon ter waarde van €50,- gewonnen, te besteden bij Baktotaal Bouwhuis.

BAKSTRIJD DECEMBER 2019

En het thema voor december is… SOESJES! Nu denk je misschien dat dit een lastig thema is, maar soesjes zijn reuze makkelijk om te maken. Je kunt ze op allerlei manieren invullen: zoet, hartig, in een toren of ga zo maar door. Ze kunnen als borrelhapje of voorgerecht, maar ook bij de koffie of als toetje. Ontzettend leuk en vooral heel erg lekker. Verras ons! Zolang ze maar rond en lekker zijn.

Uiteraard staat er ook nog een heerlijk soezenrecept ter inspiratie klaar van mijn kant, die komt deze maand online. Hieronder vind je mijn basisrecept voor soesjes waar je meteen mee aan de slag kunt en drie heerlijke recepten ter inspiratie.

Thema: Soesjes
Voorwaarden: Alleen soesjes, geen éclairs of andere vormen
Prijs: Cadeaubon ter waarde van €50,- te besteden bij Baktotaal Bouwhuis

INSPIRATIE

  • Basisrecept soesjes
  • Tompouce  soesjes
  • Hartige avocado-kip soesjes
  • Soesjestoren

 

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Vorige post

Volgende post

Mini stolletjes
Gingerbread madeleines met dulce de leche

Related Posts

Chocolade bananenbrood

De Bakstrijd: november 2019

door Laura Kieft
01 november 2019
6

Wat was oktober een bijzondere maand. Niet alleen werd mijn Borrelhapjes Bakboek gelanceerd, maar hij vloog zo hard...

De Bakstrijd: oktober 2019

De Bakstrijd: oktober 2019

door Laura Kieft
01 oktober 2019
0

Oktober wordt een bijzondere maand voor de Bakstrijd. Dat heeft te maken met het Borrelhapjes Bakboek en het feit...

De Bakstrijd: september 2019

De Bakstrijd: september 2019

door Laura Kieft
01 september 2019
7

Augustus was qua temperaturen een goede zomermaand, maar alsnog hebben jullie dapper gestreden met de oven aan in jullie warme...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 6

  1. Linda says:
    1 week geleden

    Super leuk nieuw thema!! Soesjes staan al eeuwig op mijn “to bake” lijstje. Nu moet het er wel van komen!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 dagen geleden

      Wat een goede motivatie nu dan 😀 Kijken uit naar jouw soesjes recept!

      Beantwoorden
  2. Yvonne says:
    1 week geleden

    Wat leuk dat er een simpel bananenbrood gewonnen heeft deze keer 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 dagen geleden

      Stiekem is simpel vaak ook het allerlekkerst 😉 hoewel we super onder de indruk waren van alle inzendingen.

      Beantwoorden
  3. Tina says:
    7 dagen geleden

    Gefeliciteerd aan de winnaar 👍👍, ik ben ook heel happy dat mijn foto op de site mag staan 😀 en het nieuwe thema, super fun zit al vol met ideeën nu nog eentje kiezen ☺️

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 dagen geleden

      Leuk Tina! We kunnen niet wachten om jouw soesjes recepten terug te zien 😀

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post

Gingerbread madeleines met dulce de leche

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

08 december 2019

Sneeuwster taart

07 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer