De Bakstrijd maart 2020

Gepost: 1 maart 2020 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd maart 2020
2

Het is alweer maart! Wat gaat het jaar snel, of ligt dat aan mij? Ik heb in ieder geval weer een heerlijk Bakstrijd thema voor jullie bedacht, speciaal voor alle hartige bakkers. Voordat ik dit onthul, blikken we nog even terug op afgelopen Bakstrijd. Deze stond in het teken van pancakes en daar ben ik absoluut gek op. Lees je mee wie de winnaar van deze maand is geworden?

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 30e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES FEBRUARI 2020

Ik werd heel vrolijk van het thema van februari, want ik ben dol op pancakes. Dat is ook wel te zien aan de hoeveelheid recepten in die categorie op Laura’s Bakery. Maar jullie lusten er ook wel pap van zag ik tijdens deze Bakstrijd! Het was weer een ontzettend moeilijke keuze tussen alle heerlijke en creatieve inzendingen. Kijk maar eens mee:

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR FEBRUARI 2020

Voorlopig heb ik weer genoeg inspiratie op het gebied van pancakes dankzij jullie, maar er was één inzending specifiek die ik heel knap bedacht vond. Het was onderstaande stapel advocaat tiramisu pancakes met paaseitjes van Hanneke de Hon. Door het beslag zitten stukjes paaseitjes en koffiepoeder voor de typische tiramisu-smaak en tussen de pancakes een heerlijke advocaatroom! Ondanks dat ik zelf niet van advocaat houdt, vindt ik dit een hele toffe stapel pancakes. Gefeliciteerd Hanneke!

Bakstrijd februari 2020 pancakes (15)

Hanneke, nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubon van €50,- te besteden bij Baktotaal is van jou.

Bakstrijd maart 2020

basisdeeg-quiche-hartige-taart-1a

Het thema voor deze maand is hartige taart! Oftewel, jullie mogen aan de slag met heerlijke quiches. Want iedereen wordt toch blij van taart voor het avondeten? Dit is er ook weer eentje waar ik persoonlijk gek op ben. Ik hou ervan als je het avondeten verder van tevoren kunt voorbereiden en quiches laten zich ook goed invriezen. Ik ben heel benieuwd naar jullie favoriete smaakcombinaties!

Onderstaand staan alle voorwaarden op een rij, inclusief de prijs, maar heb ik ook wat inspiratie voor jullie verzameld. Veel bakplezier!

Thema: Hartige quiche
Voorwaarden: één grote hartige taart
Prijs: Cadeaubon ter waarde van €50,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *