De bakstrijd: november 2018

Gepost: 1 november 2018 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Door allemaal leuke en spannende dingen die er de komende maanden op de planning staan – iets met een derde boek – zal ik, Lian, vanaf nu de Bakstrijd aankondigingen doen. De winnaar zal nog steeds door Laura persoonlijk gekozen worden en ook de thema’s zullen meestal samen bepaald zijn. Dat brengt mij gelijk op het goede onderwerp, namelijk wat het nieuwe thema zal zijn. Eerst gaan we echter bekijken wat er de afgelopen maand allemaal is gemaakt met karamel en ik kan je vertellen dat er weer flink gebakken is. Zo leuk om te zien. Laten we snel kijken wat er onder andere allemaal is gebakken en scroll vooral door als je nu al wilt weten wat het nieuwe thema wordt. Benieuwd of je het al kunt raden.  

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

  • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
    • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
    • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
  • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
  • Deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
  • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
  • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES OKTOBER 2018

Oké, wow wat heb ik nu zin in karamel zeg. Uit alle inzendingen maakte ik onderstaande verzameling. Zo leuk om alle inzendingen te zien. Hopelijk vonden jullie het ook weer leuk om mee te doen. Mocht je benieuwd zijn naar recepten, kijk dan eens in de Facebookgroep. Hier delen veel mensen het recept bij hun creaties   .

WINNAAR OKTOBER 2018

De winnares van de maand oktober is Ellen Schoonderwoerd. Gefeliciteerd!

Er waren echt heel veel lekkere taarten en andere baksels gemaakt. Jullie hebben super je best gedaan. Het was dan ook moeilijk kiezen, maar er kan er maar een de winnaar zijn. Bij het zien van deze chocolade peanutbutter cheesecake liep het water ons in de mond. De karamel met de nootjes ziet er ook echt prachtig uit.

Nogmaals gefeliciteerd Ellen, de suikerthermometer komt zo snel mogelijk jouw kant op.

DE BAKSTRIJD NOVEMBER 2018

We hebben al heel wat thema’s gehad, maar het thema van deze maand spreekt haast voor zich. We gaan bakken in het Sinterklaas thema en dan met amandelspijs om precies te zijn. Er zitten wel een paar voorwaarden aan het thema deze maand, dus neem die goed door voordat je aan de bak gaat.

Thema: Amandelspijs (Sinterklaas)
Voorwaarden: We willen dat je een creatief en origineel Sinterklaas recept maakt met amandelspijs erin verwerkt. We willen geen standaard banketstaaf of gevulde speculaas zien. Natuurlijk mag je op of met deze recepten variëren, maar we zijn vooral op zoek naar originaliteit.
Prijs: Brabantia Essential digitale keukenweegschaal (Ja! dezelfde als Laura heeft)

INSPIRATIE

Met amandelspijs kun je veel meer mee dan je denkt. Om je op weg te helpen heb ik een aantal Sinterklaas recepten met amandelspijs erin voor je verzameld. Daarnaast vind je hieronder ook het basisrecept voor amandelspijs, want het is makkelijk zelf te maken en vele malen lekkerder.

We kijken uit naar jullie originele en creatieve creaties.

ZO DOE JE MEE

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in de daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon doet zal vandaag in diezelfde groep geplaatst worden. Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Heel veel succes gewenst.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *