• Home
  • Over
  • Samenwerken
  • FAQ
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring

Laura's Bakery

Van bakken tot borrelen

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • De Bakstrijd
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Food Talk / De Bakstrijd / De Bakstrijd: februari 2019

De Bakstrijd: februari 2019

1 febdoor Lian van Rens2

Door Lian – Brr het winterse weer heeft de afgelopen maand dan eindelijk doorgezet. De perfecte tijd om heerlijk te bakken, zodat we met warme chocolademelk en vers gebakken koekjes onder een dekentje op de bank kunnen kruipen. Bakken deden jullie zeker, want er gingen er genoeg met een dosis creativiteit aan de slag met Laura’s havermout recepten. Van lekker zoet tot gezonder, het mocht alle kanten op. Het kiezen van de winnaar was daarom nog best lastig, maar het is Laura toch weer gelukt er een te kiezen. Naast het bekendmaken van de winnaar is vandaag natuurlijk ook de dag dat het nieuwe thema wordt geïntroduceerd. Ben jij al benieuwd?

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

  • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
    • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
    • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
    • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
  • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
  • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
    • Word lid van de Facebookgroep!
  • Deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
  • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES JANUARI 2019

Waar we in december werden overweldigd met desserts, was het in januari weer iets rustiger. Een aantal baksels die zijn ingezonden lichten we graag even voor jullie uit:

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep. Ook delen vele van jullie hier het recept van hun creaties.

WINNAAR JANUARI 2019

De winnares van januari is… Sandra Balkenende. Van harte gefeliciteerd!

Sandra maakte gewoon even een chocoladetruffeltaart met Toblerone en zoute karamelsaus waarbij ze de granola als basisrecept had gebruikt. Natuurlijk maakte ze voor een aantal van de andere elementen ook gebruik van Laura’s Bakery recepten.

Nogmaals gefeliciteerd Sandra! Het bakboek Puur Zoet komt zo snel mogelijk jouw kant op.

DE BAKSTRIJD FEBRUARI 2019

Als het iets is waar Laura en ik het over eens waren dan was het wel het nieuwe onderwerp van deze maand. Het moest en zou iets zijn waar het water je van in de mond loopt en waar jullie volledig op los kunnen gaan. Het nieuwe thema is dan ook cheesecake. De gebakken Amerikaanse variant om precies te zijn. Geen kwarktaart of no-bake, maar eentje die de oven in moet om te bakken.

We hopen natuurlijk weer de meest uiteenlopende creaties te zien. We zouden het daarnaast enorm waarderen als jullie echt in het thema aan de slag gaan en geen oude foto’s van eerder gemaakte cheesecakes gebruiken. Dit kunnen we natuurlijk moeilijk controleren, maar we hopen op eerlijkheid vanuit jullie. Deze maand maak je kans op een exemplaar van het bakboek Cheesecake van Sabine Koning. Alles is cheesecake deze maand!

Thema: Cheesecake
Voorwaarden: Bak een cheesecake in de oven.
Prijs: Het bakboek Cheesecake van Sabine Koning, ook wel bekend van haar foodblog OhMyFoodness.

INSPIRATIE
  • Appel-kruimel cheesecake
  • Appeltaart cheesecake
  • Kinder chocolade cheesecake
  • Citroen meringue cheesecake
  • Carrot cake cheesecake (uit het boek van Sabine)

We zijn benieuwd welke cheesecake(s) jullie zelf gaan bakken en kijken uit naar alle inzendingen.

ZO DOE JE MEE

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden. Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Veel succes met bakken!

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

De Bakstrijd: juli + augustus 2018
De Bakstrijd: januari 2019
De Bakstrijd: oktober 2018
De Bakstrijd: April 2018

In categorie: De Bakstrijd2 Reacties

Over Lian van Rens

Liefhebster van cheesecakes en brownies | Bakken is rustgevend | Mama van Zoë | Amerika | Content creator | Lianvanrens.nl

« passievruchten curd
Chocolate chip taart »

Reacties

  1. Coco zegt

    3 februari 2019 op 19:25

    Hallo Laura,
    Heb nog geen recept kunnen vinden van een Amerikaanse pumkenpie. Heb je die al eens gemaakt en waar kan ik het recept dan vinden.
    Mocht je die nog niet hebben, wellicht een idee voor in je nieuwe boek 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      4 februari 2019 op 10:58

      Daar staat een recept voor online. Je vindt het via de zoekfunctie of onder recepten>taarten

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

De Bakstrijd

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • Basisrecept Koekjes Basisrecept Koekjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Mijn favoriete recepten Mijn favoriete recepten
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Valentijn madeleines met witte chocolade Valentijn madeleines met witte chocolade
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Rijstevlaai Rijstevlaai
  • Cream cheese frosting Cream cheese frosting
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste taarten!

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Abonneren

Copyright © 2019 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer