De Bakstrijd: februari 2019

Gepost: 1 februari 2019 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Brr het winterse weer heeft de afgelopen maand dan eindelijk doorgezet. De perfecte tijd om heerlijk te bakken, zodat we met warme chocolademelk en vers gebakken koekjes onder een dekentje op de bank kunnen kruipen. Bakken deden jullie zeker, want er gingen er genoeg met een dosis creativiteit aan de slag met Laura’s havermout recepten. Van lekker zoet tot gezonder, het mocht alle kanten op. Het kiezen van de winnaar was daarom nog best lastig, maar het is ons toch weer gelukt er een te kiezen. Naast het bekendmaken van de winnaar is vandaag natuurlijk ook de dag dat het nieuwe thema wordt geïntroduceerd. Ben jij al benieuwd?

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES JANUARI 2019

Waar we in december werden overweldigd met desserts, was het in januari weer iets rustiger. Een aantal baksels die zijn ingezonden lichten we graag even voor jullie uit:

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep. Ook delen vele van jullie hier het recept van hun creaties.

WINNAAR JANUARI 2019

De winnares van januari is… Sandra Balkenende. Van harte gefeliciteerd!

Sandra maakte gewoon even een chocoladetruffeltaart met Toblerone en zoute karamelsaus waarbij ze de granola als basisrecept had gebruikt. Natuurlijk maakte ze voor een aantal van de andere elementen ook gebruik van Laura’s Bakery recepten.

Nogmaals gefeliciteerd Sandra! Het bakboek Puur Zoet komt zo snel mogelijk jouw kant op.

DE BAKSTRIJD FEBRUARI 2019

Als het iets is waar Laura en ik het over eens waren dan was het wel het nieuwe onderwerp van deze maand. Het moest en zou iets zijn waar het water je van in de mond loopt en waar jullie volledig op los kunnen gaan. Het nieuwe thema is dan ook cheesecake. De gebakken Amerikaanse variant om precies te zijn. Geen kwarktaart of no-bake, maar eentje die de oven in moet om te bakken.

We hopen natuurlijk weer de meest uiteenlopende creaties te zien. We zouden het daarnaast enorm waarderen als jullie echt in het thema aan de slag gaan en geen oude foto’s van eerder gemaakte cheesecakes gebruiken. Dit kunnen we natuurlijk moeilijk controleren, maar we hopen op eerlijkheid vanuit jullie. Deze maand maak je kans op een exemplaar van het bakboek Cheesecake van Sabine Koning. Alles is cheesecake deze maand!

Thema: Cheesecake
Voorwaarden: Bak een cheesecake in de oven.
Prijs: Het bakboek Cheesecake van Sabine Koning, ook wel bekend van haar foodblog OhMyFoodness.

INSPIRATIE

We zijn benieuwd welke cheesecake(s) jullie zelf gaan bakken en kijken uit naar alle inzendingen.

ZO DOE JE MEE

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden. Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Veel succes met bakken!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Coco schreef:

  Hallo Laura,
  Heb nog geen recept kunnen vinden van een Amerikaanse pumkenpie. Heb je die al eens gemaakt en waar kan ik het recept dan vinden.
  Mocht je die nog niet hebben, wellicht een idee voor in je nieuwe boek ?

  1. Laura Kieft schreef:

   Daar staat een recept voor online. Je vindt het via de zoekfunctie of onder recepten>taarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *