Door het programma Heel Holland Bakt heb ik enorme bakkriebels gekregen. Met het warme weer van de afgelopen tijd had ik alleen wat minder zin om naast een warme oven in de keuken te staan. Nu kon ik mij echter niet meer inhouden en dook ik de keuken in om koekjes te bakken. Rolo koekjes werden het, die wilde ik al langere tijd maken. Om het nog lekkerder te maken heb ik wat chocolate chips door het beslag gedaan.
Chocolate Chip Rolo Koekjes
Meer Rolo recepten
Ben je dol op Rolo? Probeer dan ook eens een van deze andere lekkere recepten om te bakken met Rolo.
Chocolate chip Rolo koekjes
Rolo koekjes: zachte vanille koekjes met een chewy vulling van karamel en chocolade. Lees hier het recept en ga zelf aan de slag.
Porties: 25 stuks
Ingrediënten
- 225 gram ongezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 1 eidooier
- 280 gram bloem
- snuf zout
- 75 gram kleine chocolate chips (puur)
- 25 Rolo’s (er zitten 10 in een rol)
Instructies
-
Klop boter, suiker, vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Als laatst voeg je de chocolate chips toe.
-
Voor deze koekjes zijn kleine stukjes chocola praktischer, dan zit het beter verdeeld door het deeg en is het ook beter in verhouding tot de rolo’s die straks in de koekjes komen. Ik kon zelf geen kleine chocolate chips vinden dus heb ik mijn callebaut drops kleiner gemaakt door ze te halveren. Misschien even een rotklusje, maar dat heb ik over voor het lekkerste resultaat.
-
Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Neem dan kleine balletjes, maak ze wat platter en vouw om een rolo heen. Rol de balletjes goed dicht. Er hoeft maar een dun laagje deeg om de rolo’s heen.
-
Zet de balletjes deeg nog zo’n 15-20 minuten in de koelkast voordat je ze gaat bakken.
-
Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) tot de randjes goudbruin zijn.
-
Laat de koekjes goed afkoelen, je wilt geen hapje nemen terwijl de karamel nog heet is.
Bewaren
Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!
Als je dan lang genoeg je geduld hebt kunnen bewaren kun je genieten van een onweerstaanbaar lekker koekje.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Mmm ziet er echt heerlijk uit!
Wat een geweldig leuk recept!
Rolo is echt onwijs lekker! Dit ziet er ook super lekker uit, mjammie!
Ze waren zalig lieve Lau, ben benieuwd naar de volgende koekjes 😉
Liefs, Mam ♥
Nomz! Ziet er heerlijk uit 😀 Cookies zijn altijd goed om te maken hihi 🙂
Ah dit ziet er zo lekker uit! Ga dit zeker eens maken 🙂
je mini brownie rolo bites waren hier een hit, dus dan móet ik deze koekjes zeker ook eens maken!!!
Ohhhh, het water loopt me in de mond! Dit moet ik echt ook eens proberen! 😉
Ik ben ze nu aan het maken staan nu in de koelkast en gaan zo de oven in en nu maar geduld hebben bedankt voor je recept
Ik ben benieuwd bij mij staan ze nu ook in de koelkast om dadelijk de oven in te gaan!
Groetjes Lenicka
Oh my, lijkt me heerlijk!
Ze waren heerlijk! En het is zo makkelijk om te maken!
Ze staan nu in de oven….. Straks smullen!
Ha Laura,
Super lekkere koekjes! Het enige probleem bij was dat de karamel er aan de onderkant uitliep. Wat kan ik verkeerd hebben gedaan?
Groetjes,
Edith
Hoi Edith,
Ik heb dit ook bij eentje gehad, daar was er deeg niet gelijkmatig om de rolo verdeeld. Dus te weinig deeg aan de onderkant.
Liefs, Laura
Hey,
Tnx voor je snelle reactie! Volgende keer ga ik het proberen met meer deeg aan de onderkant. Gelukkig doet het niets af aan de smaak 🙂 Complimenten voor je site, erg leuk allemaal.
Groetjes,
Edith
Net klaar met het deeg maken. Even vergeten dat je het minimaal 1,5 uur in de koelkast hebt staan dus uurtje wachten en dan de rolo’s er in en dan weer in de koelkast. Ben erg benieuwd hoe ze smaken.
Net gemaakt en in het midden is het taai en hard 🙁 vind het niet heel erg maar had anders verwacht. Heb wel 16 minuten op 190 gedaan in hetelucht oven. Ze waren wel wat donkerder dan op de foto? Zou ik de volgende keer ze minder lang in de oven moeten doen?
Hoi Lotte,
Ik heb een elektrische oven, als je een hetelucht oven gebruikt moet je de temperatuur altijd 20 graden lager zetten. Dat is dan waarschijnlijk ook de reden waarom ze taai waren, dat hoort namelijk niet. Volgende keer dus met een lagere temperatuur en voor de zekerheid goed in de gaten houden, dan moet het lukken!
Liefs, Laura
Geweldig recept, maar een vraagje.. ongezouten boter of gezouten boter? =D
voor koekjes gebruik ik altijd ongezouten roomboter 🙂
Liefs, Laura
Hey Lau,
Nou ik heb laatst de toblerone koekjes gemaakt en nu deze!
Dit is wel mijn fovoriet en zelfsmn vriend kon hier niet van afblijven terwijl hij niet zo van koekjes houd!
Wat zijn ze heerlijk en allemaal gelukt 😀
Mn oma heeft er een paar gekregen en ze zijn daar al op morgen neem ik ze mee naar mijn werk haha
Liefs sam
Hey Sam!
Je bent lekker aan het bakken geslagen hè?! 😉
Leuk om te horen dat ook deze zo in de smaak vielen! Logisch dat ze er niet vanaf kunnen blijven, daar hadden ze hier ook moeite mee 🙂 Ben benieuwd of je collega’s deze ook zo lekker vinden 🙂
Liefs, Laura
Hmm lekker! Ik ben ze nu aan het maken, ze liggen nu in de oven. Ik ben benieuwd hoe ze smaken!!
Waar koop je chocolade chips?
Taartdecoratiewinkels verkopen chocolate chips, maar je kunt ook prima een reep chocola in stukjes hakken hoor.
Het was goddelijk zeg….ik had een reep pure chocolade gedaan..dat ging prima
Bij mij is bij ieder koekje de carambole eruit gelopen. Bij sommige aan de bovenkant. Bij andere aan de onderkant. Had er 20. Dus minder dan het recept en waarschijnlijk dus meer deeg per koekje… Ook heb ik eerst een bolletje gerold die plat gedrukt en dan de rolo erin gevouwen. Wat kan er nog meer mis gegaan zijn? Kan het zijn dat de oven nog niet goed voorverwarmd was? Kan de rolo ook niet echt terug vinden..
Overigens smaakt ie evengoed heerlijk!
wat gek dat ze overal zijn uitgelopen. Had je de rolo goed in het midden en het het deeg ook weer goed dichtgerold nadat je de rolo in het deeg had gevouwen? Daarnaast moet de rolo goed in het midden van het balletje deeg zitten. Lijkt mij niet dat dit aan de oventemperatuur heeft gelegen.
K had ze naar mijn idee wel goed dicht Gerolt. Heb ze nog als balletje gerolt en goed opgelet dat er geen barstjes in zaten. Nog maar een keer proberen. Ze waren heerlijk!
Hoi Laura,
Ze klinken verrukkelijk, ik ga dit recept zeker een keer proberen!
Groetjes, Sanne
Ga ook deze zeker als glutenvrije variant bakken!
oooh deze zijn echt goddelijk!
Ze zijn heerlijk, alleen ik had 1 probleem (wat ik overigens ook had met de paasei-koekjes):
ze lopen uit! En dan bedoel ik de koekjes. De ingredienten zijn de precieze hoeveelheden en ik heb nu het deeg gemaakt, het heeft 4 uur in de koelkast gelegen, daarna de balletjes gemaakt met de rolo en weer een uur in de koeling. Daarna direct in de voorverwarmde oven. En toch lopen ze uit…. ze zijn heel plat, niet zo mooi dik als op de foto….
Enig idee wat ik fout doe?
(bij de paaseikoekjes liep overigens niet alleen het koekje uit, maar ook het eitje. Denk te snel erop gedaan?)
Hoi Lisette,
Wat gek dat de koekjes zo uitlopen bij jou, zelfs nadat je ze goed gekoeld hebt? Kan het zijn dat je een hetelucht oven hebt? Dan moet de temperatuur namelijk 20% lager. Wat voor een boter heb je gebruikt? Ik gebruik zelf altijd ongezouten roomboter.
Hoi Laura,
Ze smaakten heerlijk hoor!!! ik vond alleen die van jou mooier omdat ze dikker zijn en dan zo mooi gevuld zijn. Bij mij waren het meer kletskoppen 🙂
Ik heb een gewone oven, geen hete lucht, maar hij is wel al 14 jaar oud….
Wel heb ik gewone boter gebruikt, geen roomboter. kan het daar aan liggen?
Dat ga ik dan eens uitproberen!
Dat zou het wel eens kunnen zijn! Volgende keer even met roomboter proberen (ongezouten). Aan de oven zal het niet liggen, die van ons is al zo’n 25 jaar oud 😉
Hoi Laura, bij 1 oktober 2013 zeg je dat je altijd gezouten roomboter gebruikt. En 8&9 september 2014 gebruik je zelf altijd ongezouten boter?!
Ik ga zo boodschappen doen, maar wat moet ik nou gaan halen?
Dat is dan denk ik een tikfoutje geweest. Ik gebruik altijd ongezouten roomboter!
Daar heb ik ook voor gekozen. Ze zijn heerlijk, maar zien er helaas niet zo mooi uit als bij jou.
Wat zijn deze koekjes lekker!!! Afgelopen weekend gemaakt en inmiddels allemaal al weer op 🙂 Deze gaan we vaker maken!
Hallo Laura,
Is het normaal dat het deeg erg kleverig blijft. Denk dat er iets niet goed gegaan is haha als ik bij jou op de plaatjes kijkt ziet het er niet naar uit dat het kleverig is.
Dan is je koekdeeg waarschijnlijk niet koel genoeg geweest. Je kunt proberen om het wat langer in de koelkast te laten liggen. Als het echt té zacht blijft kun je wat bloem toevoegen. Met koude handen werken is ook het prettigst om plakken tegen te gaan.
gemaakt, en ze zijn heerlijk!!
Sommigen zijn wel opengegaan, en de karamel borrelde eruit…
Ik heb ze vorige week woensdagmiddag gemaakt had nog deeg over en heb er nog overgebleven kerstchocolaatjes erin gestopt. Het basisdeeg is super lekker en goed te bewaren in een trommeltje alhoewel ze niet lang daar in hebben gezeten.
Ik ga ze zeker nog een keertje bakken.
Overheerlijke koekjes! Ze waren in een mum van tijd verdwenen 😉 ! Klein detail, met margarine lukt het minder goed, dan blijft het deeg plakken en moet je vrij veel bloem toevoegen… Het eindresultaat is dan overigens heerlijk, verheug me er nu al op met roomboter !
Je kunt inderdaad het best bakken met roomboter, zeker bij koekjes. Dan behouden ze hun vorm beter 😉 Fijn dat ze zo goed in de smaak vielen!
Zag de koekjes vanmorgen voor het eerst, Heb ze net gebakken, wel wat uitgelopen, maar zijn wel lekker. Heb er ook een paar met meller geprobeerd, ben benieuwd hoe die smaken.
Hey Laura,
Zou je eens zo’n bolletje kunnen wegen? Want dan weeg ik het gewoon af en zijn de balletje allemaal gelijk.
Ik heb bijvoorbeeld bij de Oreo Truffels gram per balletje aangehouden. Hierdoor waren ze allemaal gelijk 🙂
GR, Charissa
Dan kun je het best zelf je deeg wegen en dan delen door het aantal koekjes dat je ervan kunt maken. Dan weet je precies hoeveel gram elk balletje deeg moet zijn.
Vrijdag heb ik deze koekjes gebakken alleen dan glutenvrij! Ze waren heerlijk.
Heb het bloem vervangen door glutenvrij bloem ( mix van mn moeder)
Wat een heerlijke koekjes zeg! Mijn man heeft ze afgelopen weekend gebakken, Ik kan er niet vanaf blijven. Dank voor dit recept!
hey, laura
ik heb ze net ook geprobeerd te maken maar ze waren super zacht en de caramel (rolo) liep er uit aan de onderkant. ik heb echt geen idee wat ik fout heb gedaan.
ik vind dit echt jammer
Dan hebben de Rolo’s niet goed in het midden gezeten of je hebt het deeg niet goed ‘dicht gemaakt’. Verder de receptuur wel goed gevolgd?
Heerlijke koekjes! Bij mij had ik alleen wel het probleem dat het deeg er totaaaaal niet uitzag zoals op de foto! Jij hebt een stevig deeg terwijl het bij mij enorm plakkerig is. Ik kon zelf geen bolletjes maken, ik heb een beetje in mijn hand genomen dan een rollo er in geduwd en dan alles rond de rollo ‘geplakt”. Nu, de koekjes zijn heerlijk en volledig gelukt, alleen was het een hele plakkerige boel! :/
Wat voor soort boter heb je gebruikt? Overigens kun je ook wat meer bloem toevoegen als het heel plakkerig is.
Hallo Laura, afgelopen weekend deze koekjes gemaakt. Wat zijn ze heerlijk geworden. Had een feestje en ze zijn enorm in de smaak gevallen bij iedereen. Thanks. Binnenkort ga ik iets gezonds van jou site proberen. Groetjes saskia
Deze koekjes waren een succes! Volgende keer ga ik ze een keer proberen met Meller. Die lagen naast de Rolo. Caramel van buiten en chocolade van binnen. Ben benieuwd of dat net zo lekker is.
Hoi Laura,
ik ben benieuwd waarom je de koekjes nadat je ze gevuld hebt weer in de koelkast moet doen. Wat is daar de reden voor?
Alvast bedankt voor je reactie!
Gr, Lieke
Zo kunnen ze weer even wat steviger worden en lopen ze minder uit in de oven (waardoor de Rolo goed verpakt blijft)
Hej Laura,
Zou ik de chocolate chips kunnen vervangen door hagelslag? Ik maakte al eerder de overheerlijke chocolate chips oreo cookies, maar daar waren grotere stukken chocolade geen probleem. (Ik heb geen chocolate chips voorhanden dus gebruik ik gehakte chocolade).
Groetjes
Freija
Ja hoor, dat kan zeker 🙂
Hoi Laura,
Wederom geweldig recept! Alleen ben ik zo stom geweest de koekjes te dicht bij elkaar te leggen in de oven. Haal er net een soort chocotaart scheurbrood uit. #huilen
Gelukkig ruikt m’n huis heerlijk!
Merlijn
De koekjes ruiken heerlijk, maar zijn verder totaal mislukt qua vorm. 🙁 Ondanks dat ik de juiste ingrediënten heb gebruikt was het deeg al best zacht bij het bewerken, dus heb ik de koekjes uiteindelijk nog 45 minuten laten rusten voordat ze in de oven gingen. Volledig uitgelopen en de karamel loopt uit de gebarsten koekjes. Ze smaken vast goed, maar ik wilde ze cadeau geven..dat is nu dus een no-go..Jammer!
Heb je wel roomboter gebruikt? En alles juist afgewogen?
Kan de hoeveelheid suiker ook verminderd worden? Zo ja, tot hoever ongeveer?
Heb ik geen ervaring mee in dit recept, maar je kunt er zeker mee experimenteren.
Wat voor een soort bloem heb je hiervoor gebruikt? Tarwebloem? Wil ze straks gaan maken namelijk, kan niet wachten!
Hoe moet je deze koekjes bewaren? Koelkast of niet? Koelkast koud eten lijkt me niet echt lekker ook.
Koekjes hoeven nooit in de koelkast bewaard te worden, gewoon in een trommel is goed 🙂
Dank je! Ze waren trouwens goed gelukt en leken exact op die van jouw foto’s. Heb de rest van de rolo’s ‘verstopt’ in een standaard recept brownie: ook heel lekker!
Ik heb ze ook gemaakt en ze waren heerlijk. Ik wil ze ook proberen met chocotoff en jersey toffees. Denk je dat ook zal lukken?Liefs Inge
Moet lukken, houd er wel rekening mee dat ze na het afkoelen weer keihard zijn. Misschien niet zo’n fijne verrassing in een koekje 😉
Beste Laura,
Dit recept ziet er heerlijk uit!
Maar welke bloem gebruik je hierbij?
Zelfrijzende of gewone bloem?
Groetjes
Gewoon, als het zelfrijzend moet zijn staat dat er altijd bij.
Beste Laura,
Ik heb een vraagje.
Kan het ook met gewone chocolade zonder karamel?
En is het erg als je zelfrijzende bloem gebruikt?
Want bij het vorige koekjes recept heb ik dat namelijk gedaan en ze waren heerlijk.
Groetjes,
Anne-Sophie
Dan kun je misschien beter deze maken, qua bloem zou ik me echt aan het recept houden:
– https://www.laurasbakery.nl/triple-chocolate-chip-cookies/
– https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookies-met-pretzels/
Was een heerlijk recept!
Echt een zwangerschap craving.
Jammer dat niet gemakkelijk uitprinten zoals nieuwere recepten op website
We zijn handmatig alle oudere recepten aan het voorzien van receptkaarten en dus de printfunctie. Volgt dus nog deze, met honderden recepten is het nogal een klus 😉 . Gelukkig kan printen ook nog op andere manieren (hele pagina printen of copy-paste)
Kan je deze ook met M&M’s maken ipv rolo? (Degene met noot dan)
En zo ja, zou er dan aanpassing van het recept of de baktijden nodig zijn?
Groetjes!
Lijkt me van wel! Heb het zelf niet getest, maar vermoed dat het vrij gelijk blijft.
Hé Laura, update! Perfect gelukt en lekker met een grote M&M met noot in het midden. Ook dik aan te bevelen met gecrushte M&M (ook hier die met noot gebruikt) onder het deeg gemengd! 🤤🤤🤤 Schoonvader (en de rest van de familie) heeft enorm gesmuld 🤗