Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocolate Chip Rolo Koekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 juli 2013
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door het programma Heel Holland Bakt heb ik enorme bakkriebels gekregen. Met het warme weer van de afgelopen tijd had ik alleen wat minder zin om naast een warme oven in de keuken te staan. Nu kon ik mij echter niet meer inhouden en dook ik de keuken in om koekjes te bakken. Rolo koekjes werden het, die wilde ik al langere tijd maken. Om het nog lekkerder te maken heb ik wat chocolate chips door het beslag gedaan.

Ingrediënten (25 stuks)

  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snufje zout
  • 75 gram kleine chocolate chips (puur)
  • 25 rolo’s (er zitten 10 in een rol)

Klop boter, suiker, vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Als laatst voeg je de chocolate chips toe.

Voor deze koekjes zijn kleine stukjes chocola praktischer, dan zit het beter verdeeld door het deeg en is het ook beter in verhouding tot de rolo’s die straks in de koekjes komen. Ik kon zelf geen kleine chocolate chips vinden dus heb ik mijn callebaut drops kleiner gemaakt door ze te halveren. Misschien even een rotklusje, maar dat heb ik over voor het lekkerste resultaat.

Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Neem dan kleine balletjes, maak ze wat platter en vouw om een rolo heen. Rol de balletjes goed dicht. Er hoeft maar een dun laagje deeg om de rolo’s heen.

Zet de balletjes deeg nog zo’n 15-20 minuten in de koelkast voordat je ze gaat bakken.

Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 190 graden tot de randjes goudbruin zijn.

Laat de koekjes goed afkoelen, je wilt geen hapje nemen terwijl de karamel nog heet is.

Maar als je dan lang genoeg je geduld hebt kunnen bewaren kun je genieten van een onweerstaanbaar lekker koekje.

Vorige post

Volgende post

Wentelteefjes
Behind the scenes: juli 2013

Related Posts

Witte chocolade slagroomtruffels

door Laura Kieft
09 december 2019
2

Deze prachtige witte chocolade slagroomtruffels waren het eerste recept dat ik maakte voor de advent van dit jaar....

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

door Laura Kieft
08 december 2019
2

Als je voor het kerstontbijt alleen deze suikerbroodpudding voor mijn neus zet, ben ik een gelukkig mens. Dit...

Sneeuwster taart

door Laura Kieft
07 december 2019
10

Een sneeuwster taart. Het is weer zo'n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 77

  1. Jantine van M says:
    6 jaar geleden

    Mmm ziet er echt heerlijk uit!

    Beantwoorden
  2. missbeaute07 says:
    6 jaar geleden

    Wat een geweldig leuk recept!

    Beantwoorden
  3. Kimberly says:
    6 jaar geleden

    Rolo is echt onwijs lekker! Dit ziet er ook super lekker uit, mjammie!

    Beantwoorden
  4. Joke says:
    6 jaar geleden

    Ze waren zalig lieve Lau, ben benieuwd naar de volgende koekjes 😉

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  5. Ikram says:
    6 jaar geleden

    Nomz! Ziet er heerlijk uit 😀 Cookies zijn altijd goed om te maken hihi 🙂

    Beantwoorden
  6. Maxime says:
    6 jaar geleden

    Ah dit ziet er zo lekker uit! Ga dit zeker eens maken 🙂

    Beantwoorden
  7. Tinus' taarten says:
    6 jaar geleden

    je mini brownie rolo bites waren hier een hit, dus dan móet ik deze koekjes zeker ook eens maken!!!

    Beantwoorden
  8. sterrie says:
    6 jaar geleden

    Ohhhh, het water loopt me in de mond! Dit moet ik echt ook eens proberen! 😉

    Beantwoorden
  9. Anonymous says:
    6 jaar geleden

    Ik ben ze nu aan het maken staan nu in de koelkast en gaan zo de oven in en nu maar geduld hebben bedankt voor je recept

    Beantwoorden
  10. Anonymous says:
    6 jaar geleden

    Ik ben benieuwd bij mij staan ze nu ook in de koelkast om dadelijk de oven in te gaan!

    Groetjes Lenicka

    Beantwoorden
  11. Tessa says:
    6 jaar geleden

    Oh my, lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  12. Barbara says:
    6 jaar geleden

    Ze waren heerlijk! En het is zo makkelijk om te maken!

    Beantwoorden
  13. Jiska says:
    6 jaar geleden

    Ze staan nu in de oven….. Straks smullen!

    Beantwoorden
  14. Edith Peters says:
    6 jaar geleden

    Ha Laura,

    Super lekkere koekjes! Het enige probleem bij was dat de karamel er aan de onderkant uitliep. Wat kan ik verkeerd hebben gedaan?

    Groetjes,
    Edith

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Edith,
      Ik heb dit ook bij eentje gehad, daar was er deeg niet gelijkmatig om de rolo verdeeld. Dus te weinig deeg aan de onderkant.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Edith Peters says:
        6 jaar geleden

        Hey,
        Tnx voor je snelle reactie! Volgende keer ga ik het proberen met meer deeg aan de onderkant. Gelukkig doet het niets af aan de smaak 🙂 Complimenten voor je site, erg leuk allemaal.
        Groetjes,
        Edith

        Beantwoorden
  15. Lotte says:
    6 jaar geleden

    Net klaar met het deeg maken. Even vergeten dat je het minimaal 1,5 uur in de koelkast hebt staan dus uurtje wachten en dan de rolo’s er in en dan weer in de koelkast. Ben erg benieuwd hoe ze smaken.

    Beantwoorden
  16. Lotte says:
    6 jaar geleden

    Net gemaakt en in het midden is het taai en hard 🙁 vind het niet heel erg maar had anders verwacht. Heb wel 16 minuten op 190 gedaan in hetelucht oven. Ze waren wel wat donkerder dan op de foto? Zou ik de volgende keer ze minder lang in de oven moeten doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Lotte,
      Ik heb een elektrische oven, als je een hetelucht oven gebruikt moet je de temperatuur altijd 20 graden lager zetten. Dat is dan waarschijnlijk ook de reden waarom ze taai waren, dat hoort namelijk niet. Volgende keer dus met een lagere temperatuur en voor de zekerheid goed in de gaten houden, dan moet het lukken!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  17. Layla says:
    6 jaar geleden

    Geweldig recept, maar een vraagje.. ongezouten boter of gezouten boter? =D

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      voor koekjes gebruik ik altijd ongezouten roomboter 🙂
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  18. samantha says:
    6 jaar geleden

    Hey Lau,

    Nou ik heb laatst de toblerone koekjes gemaakt en nu deze!
    Dit is wel mijn fovoriet en zelfsmn vriend kon hier niet van afblijven terwijl hij niet zo van koekjes houd!
    Wat zijn ze heerlijk en allemaal gelukt 😀

    Mn oma heeft er een paar gekregen en ze zijn daar al op morgen neem ik ze mee naar mijn werk haha

    Liefs sam

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hey Sam!
      Je bent lekker aan het bakken geslagen hè?! 😉
      Leuk om te horen dat ook deze zo in de smaak vielen! Logisch dat ze er niet vanaf kunnen blijven, daar hadden ze hier ook moeite mee 🙂 Ben benieuwd of je collega’s deze ook zo lekker vinden 🙂
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  19. Annika says:
    6 jaar geleden

    Hmm lekker! Ik ben ze nu aan het maken, ze liggen nu in de oven. Ik ben benieuwd hoe ze smaken!!

    Beantwoorden
  20. Els says:
    6 jaar geleden

    Waar koop je chocolade chips?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Taartdecoratiewinkels verkopen chocolate chips, maar je kunt ook prima een reep chocola in stukjes hakken hoor.

      Beantwoorden
  21. manika says:
    6 jaar geleden

    Het was goddelijk zeg….ik had een reep pure chocolade gedaan..dat ging prima

    Beantwoorden
  22. Willeke says:
    6 jaar geleden

    Bij mij is bij ieder koekje de carambole eruit gelopen. Bij sommige aan de bovenkant. Bij andere aan de onderkant. Had er 20. Dus minder dan het recept en waarschijnlijk dus meer deeg per koekje… Ook heb ik eerst een bolletje gerold die plat gedrukt en dan de rolo erin gevouwen. Wat kan er nog meer mis gegaan zijn? Kan het zijn dat de oven nog niet goed voorverwarmd was? Kan de rolo ook niet echt terug vinden..
    Overigens smaakt ie evengoed heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      wat gek dat ze overal zijn uitgelopen. Had je de rolo goed in het midden en het het deeg ook weer goed dichtgerold nadat je de rolo in het deeg had gevouwen? Daarnaast moet de rolo goed in het midden van het balletje deeg zitten. Lijkt mij niet dat dit aan de oventemperatuur heeft gelegen.

      Beantwoorden
      • Willeke says:
        6 jaar geleden

        K had ze naar mijn idee wel goed dicht Gerolt. Heb ze nog als balletje gerolt en goed opgelet dat er geen barstjes in zaten. Nog maar een keer proberen. Ze waren heerlijk!

        Beantwoorden
  23. Sanne says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ze klinken verrukkelijk, ik ga dit recept zeker een keer proberen!

    Groetjes, Sanne

    Beantwoorden
  24. Jeandrine says:
    5 jaar geleden

    Ga ook deze zeker als glutenvrije variant bakken!

    Beantwoorden
  25. linde says:
    5 jaar geleden

    oooh deze zijn echt goddelijk!

    Beantwoorden
  26. Lisette says:
    5 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk, alleen ik had 1 probleem (wat ik overigens ook had met de paasei-koekjes):
    ze lopen uit! En dan bedoel ik de koekjes. De ingredienten zijn de precieze hoeveelheden en ik heb nu het deeg gemaakt, het heeft 4 uur in de koelkast gelegen, daarna de balletjes gemaakt met de rolo en weer een uur in de koeling. Daarna direct in de voorverwarmde oven. En toch lopen ze uit…. ze zijn heel plat, niet zo mooi dik als op de foto….
    Enig idee wat ik fout doe?
    (bij de paaseikoekjes liep overigens niet alleen het koekje uit, maar ook het eitje. Denk te snel erop gedaan?)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Hoi Lisette,
      Wat gek dat de koekjes zo uitlopen bij jou, zelfs nadat je ze goed gekoeld hebt? Kan het zijn dat je een hetelucht oven hebt? Dan moet de temperatuur namelijk 20% lager. Wat voor een boter heb je gebruikt? Ik gebruik zelf altijd ongezouten roomboter.

      Beantwoorden
      • Lisette says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Ze smaakten heerlijk hoor!!! ik vond alleen die van jou mooier omdat ze dikker zijn en dan zo mooi gevuld zijn. Bij mij waren het meer kletskoppen 🙂
        Ik heb een gewone oven, geen hete lucht, maar hij is wel al 14 jaar oud….
        Wel heb ik gewone boter gebruikt, geen roomboter. kan het daar aan liggen?
        Dat ga ik dan eens uitproberen!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          Dat zou het wel eens kunnen zijn! Volgende keer even met roomboter proberen (ongezouten). Aan de oven zal het niet liggen, die van ons is al zo’n 25 jaar oud 😉

          Beantwoorden
  27. Roos says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, bij 1 oktober 2013 zeg je dat je altijd gezouten roomboter gebruikt. En 8&9 september 2014 gebruik je zelf altijd ongezouten boter?!
    Ik ga zo boodschappen doen, maar wat moet ik nou gaan halen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dat is dan denk ik een tikfoutje geweest. Ik gebruik altijd ongezouten roomboter!

      Beantwoorden
  28. Roos says:
    5 jaar geleden

    Daar heb ik ook voor gekozen. Ze zijn heerlijk, maar zien er helaas niet zo mooi uit als bij jou.

    Beantwoorden
  29. Syts says:
    5 jaar geleden

    Wat zijn deze koekjes lekker!!! Afgelopen weekend gemaakt en inmiddels allemaal al weer op 🙂 Deze gaan we vaker maken!

    Beantwoorden
  30. manon says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Is het normaal dat het deeg erg kleverig blijft. Denk dat er iets niet goed gegaan is haha als ik bij jou op de plaatjes kijkt ziet het er niet naar uit dat het kleverig is.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dan is je koekdeeg waarschijnlijk niet koel genoeg geweest. Je kunt proberen om het wat langer in de koelkast te laten liggen. Als het echt té zacht blijft kun je wat bloem toevoegen. Met koude handen werken is ook het prettigst om plakken tegen te gaan.

      Beantwoorden
  31. sietia says:
    5 jaar geleden

    gemaakt, en ze zijn heerlijk!!
    Sommigen zijn wel opengegaan, en de karamel borrelde eruit…

    Beantwoorden
  32. Lian says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze vorige week woensdagmiddag gemaakt had nog deeg over en heb er nog overgebleven kerstchocolaatjes erin gestopt. Het basisdeeg is super lekker en goed te bewaren in een trommeltje alhoewel ze niet lang daar in hebben gezeten.
    Ik ga ze zeker nog een keertje bakken.

    Beantwoorden
  33. T&T Langenhof (Teun en Toinette ;) ) says:
    5 jaar geleden

    Overheerlijke koekjes! Ze waren in een mum van tijd verdwenen 😉 ! Klein detail, met margarine lukt het minder goed, dan blijft het deeg plakken en moet je vrij veel bloem toevoegen… Het eindresultaat is dan overigens heerlijk, verheug me er nu al op met roomboter !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je kunt inderdaad het best bakken met roomboter, zeker bij koekjes. Dan behouden ze hun vorm beter 😉 Fijn dat ze zo goed in de smaak vielen!

      Beantwoorden
  34. Henriëtte says:
    5 jaar geleden

    Zag de koekjes vanmorgen voor het eerst, Heb ze net gebakken, wel wat uitgelopen, maar zijn wel lekker. Heb er ook een paar met meller geprobeerd, ben benieuwd hoe die smaken.

    Beantwoorden
  35. Charissa says:
    5 jaar geleden

    Hey Laura,

    Zou je eens zo’n bolletje kunnen wegen? Want dan weeg ik het gewoon af en zijn de balletje allemaal gelijk.
    Ik heb bijvoorbeeld bij de Oreo Truffels gram per balletje aangehouden. Hierdoor waren ze allemaal gelijk 🙂

    GR, Charissa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dan kun je het best zelf je deeg wegen en dan delen door het aantal koekjes dat je ervan kunt maken. Dan weet je precies hoeveel gram elk balletje deeg moet zijn.

      Beantwoorden
  36. Meia says:
    4 jaar geleden

    Vrijdag heb ik deze koekjes gebakken alleen dan glutenvrij! Ze waren heerlijk.
    Heb het bloem vervangen door glutenvrij bloem ( mix van mn moeder)

    Beantwoorden
  37. Francisca says:
    4 jaar geleden

    Wat een heerlijke koekjes zeg! Mijn man heeft ze afgelopen weekend gebakken, Ik kan er niet vanaf blijven. Dank voor dit recept!

    Beantwoorden
  38. Marijke says:
    4 jaar geleden

    hey, laura
    ik heb ze net ook geprobeerd te maken maar ze waren super zacht en de caramel (rolo) liep er uit aan de onderkant. ik heb echt geen idee wat ik fout heb gedaan.
    ik vind dit echt jammer

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dan hebben de Rolo’s niet goed in het midden gezeten of je hebt het deeg niet goed ‘dicht gemaakt’. Verder de receptuur wel goed gevolgd?

      Beantwoorden
  39. Maaike says:
    4 jaar geleden

    Heerlijke koekjes! Bij mij had ik alleen wel het probleem dat het deeg er totaaaaal niet uitzag zoals op de foto! Jij hebt een stevig deeg terwijl het bij mij enorm plakkerig is. Ik kon zelf geen bolletjes maken, ik heb een beetje in mijn hand genomen dan een rollo er in geduwd en dan alles rond de rollo ‘geplakt”. Nu, de koekjes zijn heerlijk en volledig gelukt, alleen was het een hele plakkerige boel! :/

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Wat voor soort boter heb je gebruikt? Overigens kun je ook wat meer bloem toevoegen als het heel plakkerig is.

      Beantwoorden
  40. saskia says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura, afgelopen weekend deze koekjes gemaakt. Wat zijn ze heerlijk geworden. Had een feestje en ze zijn enorm in de smaak gevallen bij iedereen. Thanks. Binnenkort ga ik iets gezonds van jou site proberen. Groetjes saskia

    Beantwoorden
  41. Elsa says:
    4 jaar geleden

    Deze koekjes waren een succes! Volgende keer ga ik ze een keer proberen met Meller. Die lagen naast de Rolo. Caramel van buiten en chocolade van binnen. Ben benieuwd of dat net zo lekker is.

    Beantwoorden
  42. Lieke says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    ik ben benieuwd waarom je de koekjes nadat je ze gevuld hebt weer in de koelkast moet doen. Wat is daar de reden voor?
    Alvast bedankt voor je reactie!
    Gr, Lieke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Zo kunnen ze weer even wat steviger worden en lopen ze minder uit in de oven (waardoor de Rolo goed verpakt blijft)

      Beantwoorden
  43. Freija says:
    3 jaar geleden

    Hej Laura,
    Zou ik de chocolate chips kunnen vervangen door hagelslag? Ik maakte al eerder de overheerlijke chocolate chips oreo cookies, maar daar waren grotere stukken chocolade geen probleem. (Ik heb geen chocolate chips voorhanden dus gebruik ik gehakte chocolade).
    Groetjes
    Freija

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker 🙂

      Beantwoorden
  44. Merlijn says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wederom geweldig recept! Alleen ben ik zo stom geweest de koekjes te dicht bij elkaar te leggen in de oven. Haal er net een soort chocotaart scheurbrood uit. #huilen
    Gelukkig ruikt m’n huis heerlijk!

    Merlijn

    Beantwoorden
  45. Caroline says:
    3 jaar geleden

    De koekjes ruiken heerlijk, maar zijn verder totaal mislukt qua vorm. 🙁 Ondanks dat ik de juiste ingrediënten heb gebruikt was het deeg al best zacht bij het bewerken, dus heb ik de koekjes uiteindelijk nog 45 minuten laten rusten voordat ze in de oven gingen. Volledig uitgelopen en de karamel loopt uit de gebarsten koekjes. Ze smaken vast goed, maar ik wilde ze cadeau geven..dat is nu dus een no-go..Jammer!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Heb je wel roomboter gebruikt? En alles juist afgewogen?

      Beantwoorden
  46. CM says:
    3 jaar geleden

    Kan de hoeveelheid suiker ook verminderd worden? Zo ja, tot hoever ongeveer?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Heb ik geen ervaring mee in dit recept, maar je kunt er zeker mee experimenteren.

      Beantwoorden
  47. S says:
    2 jaar geleden

    Wat voor een soort bloem heb je hiervoor gebruikt? Tarwebloem? Wil ze straks gaan maken namelijk, kan niet wachten!

    Beantwoorden
  48. Erwin says:
    1 jaar geleden

    Hoe moet je deze koekjes bewaren? Koelkast of niet? Koelkast koud eten lijkt me niet echt lekker ook.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Koekjes hoeven nooit in de koelkast bewaard te worden, gewoon in een trommel is goed 🙂

      Beantwoorden
      • Erwin says:
        1 jaar geleden

        Dank je! Ze waren trouwens goed gelukt en leken exact op die van jouw foto’s. Heb de rest van de rolo’s ‘verstopt’ in een standaard recept brownie: ook heel lekker!

        Beantwoorden
  49. Inge says:
    11 maanden geleden

    Ik heb ze ook gemaakt en ze waren heerlijk. Ik wil ze ook proberen met chocotoff en jersey toffees. Denk je dat ook zal lukken?Liefs Inge

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      11 maanden geleden

      Moet lukken, houd er wel rekening mee dat ze na het afkoelen weer keihard zijn. Misschien niet zo’n fijne verrassing in een koekje 😉

      Beantwoorden
  50. Pingback: Favorieten & Ontdekkingen | December 2018 - Anne over...
  51. Heidi says:
    11 maanden geleden

    Beste Laura,

    Dit recept ziet er heerlijk uit!
    Maar welke bloem gebruik je hierbij?
    Zelfrijzende of gewone bloem?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      11 maanden geleden

      Gewoon, als het zelfrijzend moet zijn staat dat er altijd bij.

      Beantwoorden
  52. Pingback: Favorieten & Ontdekkingen | December 2018 - Anne Ermens

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Behind the scenes: juli 2013

Behind the scenes: juli 2013

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Gingerbreadtaart met kerstkoekjes

Kersttaarten inspiratie

10 december 2019

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

08 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer