Triple chocolate cookies

Gepost: 9 augustus 2014 Laatst bewerkt: 7 december 2024
Triple chocolate cookies

Een lekker en snel recept voor het zelf maken van triple chocolate cookies. Deze koeken zijn vergelijkbaar met de American chocolate chip cookies, maar dan met nog net even een tikkie meer chocolade!

Triple chocolate cookies maken

Zoete baksels met chocola vind ik sowieso al veel te lekker, maar als er dan ook nog eens drie soorten chocolade worden gebruikt in slechts één recept kan mijn dag niet meer stuk! Ja, je hoort het goed: heerlijke chocolade koeken met drie soorten chocola!

Deze triple chocolate cookies stonden al langer op mijn to do list en die kan ik daar nu eindelijk vanaf strepen. Hmmm, zien ze er niet heerlijk uit?! De randen van de koekjes zijn knapperig, terwijl ze van binnen nog een beetje chewy zijn. Dat vind ik echt de perfecte combinatie. Smullen dus maar!

Drie soorten chocolade

Ik heb voor deze koekjes een combinatie van pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade gebruikt. Ik heb hiervan altijd een flinke voorraad chocolate chips van Callebaut van in huis, dus ik kan variëren zoals ik wil. Het lijkt me bijvoorbeeld ook erg lekker om de witte of melkchocolade eens te vervangen door Callebaut gold.

triple chocolate chip cookies recept

50x Koekjes

Makkelijke recepten voor 50 heerlijke koekjes. Maak zelf klassiekers als stroopwafels en gevulde koeken. Of kies voor de mateloos populaire en ontzettend lekkere chocolate chip cookies. Naast 50 overheerlijke recepten leer je ook meer over het bakken van koekjes zelf. Van de werking van ingrediënten tot op maat gemaakte tips voor ieder recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

Triple chocolate chip recepten

Meer chocolade is nooit een slecht idee als je het mij vraagt. Gewone chocolate chip koekjes zijn verrukkelijk, maar als je echt zin hebt in chocolade dan ga je natuurlijk voor triple chocolate chip cookies! Als je even geen zin hebt in koekjes, maar wel in een baksel met drie soorten chocolade, dan kun je altijd dit nog maken:

Toch wil ik het recept van mijn fameuze chocolate chip cookies ook niet van je achterhouden, die moet ook echt op je baklijst. Samen met nog zo’n heerlijke koek:

Nog steeds niet genoeg chocolade? Kijk dan eens tussen al mijn recepten met chocolade voor nog veel meer inspiratie!

triple chocolate chip cookies bakken

Triple chocolate chip cookies

Welke chocolade gebruik jij?

Ik heb altijd chocolade druppels van Callebaut in huis. Als je mijn baklade opentrekt dan vind je daar tenminste pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade, maar vaak ook nog wel Ruby chocolade of gold. Hoewel ik die laatste eigenlijk te lekker vind om vanaf te kunnen blijven.

Je kunt ook bakvaste chocolate chunks gebruiken; die heb ik ook al wel eens voor dit recept gebruikt.

Mijn koekjes waren niet chewy, maar knapperig.

Ik bak altijd op onder- en bovenwarmte; wellicht heb je een hetelucht oven gebruikt. In dat geval moet de temperatuur 10-20% lager staan. Zo niet, dan helpt iets korter bakken ook. Niet elke oven is hetzelfde en het is altijd even zoeken naar hoe je hier het beste mee om kan gaan. Een extra oventhermometer om dit te controleren kan ook helpen.

Kneed jij het deeg met de hand of met de mixer?

Ik doe dit vaak met de mixer en in het geval van koekdeeg gebruik ik de deeghaken. Maar je kunt het natuurlijk net zo goed met de hand doen. Op deze pagina vind je alle producten die ik graag gebruik terug.

Kan ik het triple chocolate koekdeeg invriezen?

Dat kan absoluut. Goed luchtdicht verpakt kun je dit maximaal drie maanden in de vriezer bewaren. Ik schreef er in het artikel koekjesdeeg bewaren nog veel meer over.

Kan ik de cacaopoeder ook weglaten?

Dat is natuurlijk zonde (want minder chocolade 😉 ), maar het kan. Vervang de 15 gram cacaopoeder door 15 gram bloem, óf maak gewoon mijn basisrecept voor chocolate chip koeken en meng hier drie soorten chocolate chips doorheen.

triple chocolate chip cookies maken

 

Triple chocolate cookies recept

Opslaan
Recept afdrukken

4.78 van 9 stemmen

Triple chocolate cookies recept

Een lekker en snel recept om triple chocolate chip cookies te maken. Deze koeken zijn vergelijkbaar met American chocolate chip cookies, maar dan met nóg meer chocolade!
Porties: 16 koeken

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 180 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 40 gram witte chocolate chips
  • 40 gram melk chocolate chips
  • 40 gram pure chocolate chips

Instructies

  • Doe boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel. 
  • Voeg bloem, cacao, zout en baking soda toe en mix tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Kneed nu de drie soorten chocolate chips door het deeg. 
  • Verpak het deeg in folie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verdeel daarna in 16 gelijke stukken. 
  • Draai balletjes van het deeg en leg met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Je zult meerdere bakplaten nodig hebben om de koekjes allemaal te bakken. 
  • Deze stap is optioneel, maar ik sla hem zelf nooit over. Druk nog wat extra chocolate chips in de balletjes deeg. Dan zien ze er na het bakken extra mooi en lekker uit. 
  • Bak de koeken in 12-14 minuten op 170 °C gaar en goudbruin. Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst. 
Bewaren

In een trommel buiten de koelkast blijven de koeken 1-2 weken goed. In de vriezer tot 3 maanden. Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

91 reacties

  1. MySimplySpecial schreef:

    Oh wat zien ze er lekker uit!

  2. Tessa schreef:

    Welke chips gebruik jij ervoor? ik kocht altijd de callebaut chips van de Hanos, maar deze smelten al bij 30 graden in huis 😛 Kon dus 4 zakken goede chocolate chips weggooien…..

    1. Laura's Bakery schreef:

      callebaut moet je inderdaad koel bewaren, hier heeft ook niet alle chocola de warmte overleefd. Voor deze koekjes gebruikte ik de chunks van Funcakes. Deze zijn bakvast, ideaal!

    2. Caroline schreef:

      Weggooien? 🙁

  3. Simone schreef:

    Ooooo lekker Laura! Je kunt er nooit genoeg chocola in stoppen lijkt me.. 😉

  4. Chantal schreef:

    Dit moet wel lekker zijn 😉

  5. Alicia schreef:

    hoi laura bedankt voor al je recepten weer
    ik heb net een nieuwe bakvorm het is een soort van beker vorm en daarin wil ik cookie shots maken kan je met dit deeg blind baken? zo ja hoe lang ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit is geen deeg om een bodem mee blind te bakken helaas.

      1. Alicia schreef:

        welke dan wel ?

        1. Laura's Bakery schreef:

          daar heb je een korstdeeg voor nodig, bij de mississippi zandtaart staat een lekker recept!

  6. Amy schreef:

    Kan je de chocolate chips ook in de supermarkt kopen of alleen bestellen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      sommige grote supermarkten verkopen het wel, maar anders kun je ook gewoon een reep in stukjes hakken.

  7. sanne schreef:

    Als je chocola uit de supermarkt koopt dan smelt deze toch in de koekjes? dan heb je niet van die harde stukjes chocolade of wel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze harden wel iets uit maar blijven niet keihard. Als je dat wil moet je op zoek naar bakvaste chocolate chips (of chunks)

  8. Lola schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb ook de choco chunks van funcakes van de leukste taartenshop gebruikt.
    Deze zijn bakvast en de chunks bleven echt chunks en smolten niet tijdens het bakken.
    Ik heb vanaf nu mijn favoriete chocolate chip cookie recept thnx:-)

  9. geenhippie schreef:

    Ik maak deze regelmatig, erg lekker. Voor mij nog een beetje een raadsel of ze dun of dik lekkerder zijn

  10. Heleen schreef:

    Zien er lekker uit!
    Vraagje: 190 graden ook voor hetelucht oven of moet je hem dan lager zetten qua temperatuur?

    1. Laura's Bakery schreef:

      temperatuur is altijd voor boven- en onderwarmte, voor hetelucht moet de oven 20% lager

  11. Annemiek schreef:

    Bij mij waren de koekjes niet chewy maar bros. Moet ik dan de baktijd verminderen (nu precies 20 minuten) of de temperatuur lager zetten? Of heb ik misschien iets verkeerds gedaan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien heb je een hetelucht oven? dan moet de temperatuur 20% lager staan. Zo niet, dan helpt iets korter bakken ook 🙂

      1. Annemiek schreef:

        Dank je voor je snelle reactie. Morgen nog een keer proberen :-). Ik kan mijn oven op boven en onder warmte zetten, maar ook op hetelucht. Wat is beter / werkt beter?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Beide werkt, maar alle recepten die je op mijn blog vindt zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Dus dat is makkelijker, dan hoef je de temperatuur niet aan te passen 🙂

    2. Caroline schreef:

      Als er in het recept 200 graden staat dan zou ik op 160 graden uitkomen…dat lijkt me dan wel weer erg laag, toch?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ik hanteer altijd de regel 10-20% lager bij een heteluchtoven, elke oven is helaas net weer even anders.

  12. Els schreef:

    Ik heb ze zojuist gemaakt en ze zijn heerlijk. Ze zien er iets lichter uit dat op jouw foto, maar ik vind ze goed gelukt!

  13. Marissa schreef:

    Vanavond voor het eerst deze heeeeerlijke koekjes bakken. Ben heel benieuwd hoe de koekjes worden!!

    In ieder geval staat er een makkelijke en duidelijke uitleg bij. Ik ben niet zo een keukenprinses, er kan dus (hoop ik) weinig mis gaan.

  14. Sheralyn schreef:

    Kan ik de boter vervangen met zonnebloemolie? Ik hoop van wel :s

    1. Laura schreef:

      Nee dat werkt niet bij koekjes, dan krijg je namelijk geen deeg.

    2. Silvana schreef:

      Hoi hoi . Gebruik je ongezouten boter?

      En gebruik je deeghaken. Na dat je alles gemengt hebt?

      Groetjes silvana

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ik gebruik altijd ongezouten boter, tenzij anders vermeld. Ik gebruik inderdaad deeghaken, maar met de hand kneden kan ook!

  15. Carlijn schreef:

    Ziet er erg lekker uit zeg! Wat zou er gebeuren als je bruine basterdsuiker gebruikt? Worden ze dan nog ‘chewier’? 🙂

    1. Laura schreef:

      Ik heb het nog niet geprobeerd, test het vooral uit zou ik zeggen 😉

  16. Kara schreef:

    Hoi Laura!
    Ik heb vandaag dit recept gemaakt en ze smaken heerlijk!
    Ik heb alleen een vraagje: bij mij worden de randen van de koekjes ongelijk en ze brokkelen snel af. Bij jou zijn ze mooi afgerond en gelijk.
    Hoe kan dit?

    Het enige wat ik er niet in heb gedaan is de baking soda. Heeft dit dan zoveel effect?

    Alvast bedankt voor je antwoord!

    1. Laura schreef:

      Dat zou inderdaad de baking soda kunnen zijn. En maak je gewoon mooie balletjes van het deeg?

  17. Merel schreef:

    Hey Laura
    Ik ga zometeen dit recept proberen maar ik heb geen baking soda in huis.
    kan het ook zonder? (Zoniet heb je een vervanger?)
    Alvast bedankt!

    1. Laura schreef:

      Het kan zonder, maar je krijg wel een iets ander resultaat. Je zou iets meer bakpoeder toe kunnen voegen.

  18. Roos schreef:

    Deze koekjes wilde ik vandaag gaan maken maar kwam erachter dat ik geen bastardsuiker meer in huis had liggen. Dus op naar de supermarkt om bastardsuiker te kopen. Daar aangekomen zag ik ze bij de versafdeling liggen, grote triple chocolate cookies twee voor een euro. Heb toen vijf pakjes meegenomen en de basterdsuiker ben ik vergeten te kopen. Sorry!
    Volgende keer ga ik ze echt zelf maken.

  19. saskia schreef:

    kun je de chips ook veranderen in gewone chocolade

    1. Laura schreef:

      Ja dat kan 🙂

  20. Inge schreef:

    Bedankt voor je recept! De koekjes zijn superlekker geworden! Verslavend!

  21. Sanne schreef:

    Kan ik de koekjes ook langer bewaren?

    1. Laura schreef:

      kan, maar ze worden wel wat minder lekker.

  22. Gerda schreef:

    Ik geniet altijd van je leuke blog en lekkere recepten, maar waarom maak je van de recepten niet een printer vriendelijke versie?

    1. Laura schreef:

      Heb je het printer icoontje onderaan het artikel gezien, daarmee kun je elk recept heel eenvoudig printen en ook kiezen welke delen je wel/niet wilt printen.

  23. Jenske schreef:

    Beste Laura,
    Graag zou ik bovenstaande koekjes maken, maar dan in een speciale vorm. Nu weet ik door u (en door eigen ervaring) dat de koekjes van vorm veranderen bij het bakken. Voor bakvaste koeken kan ik het beste suikerkoekjes of shortbread koekjes maken, heb ik uit uw blogs vernomen.

    Maar nu vroeg ik me af, als ik een cakejesvorm gebruik (zoals een muffinvorm, maar dan in een leuk figuurtje, zoals op de volgende link http://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/thema-s/pasen-voorjaar/wilton-mini-cake-pan-bunny-bottom), zou dat kan wel kunnen? Of worden de koekjes in een dergelijke vorm niet goed gaar?
    Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

    1. Laura Kieft schreef:

      dan kan hoor, misschien dat ze wel iets meer tijd nodig hebben.

  24. Patricia schreef:

    Deze koekjes stonden al een tijdje op mn baklijstje en nu had ik er gisteren eindelijk tijd voor. Ik werd niet teleurgesteld, jammie wat zijn ze lekker! <3

  25. Otje schreef:

    Gemaakt! Jammer genoeg zijn ze heel erg droog geworden. De smaak is goed, maar lekker is anders.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan heb je ze waarschijnlijk te heet/lang gebakken.

  26. Kim schreef:

    Hallo, momenteel staat mijn deeg in de koelkast voor gewone roomboterkoekjes. Tijdens het wachten lekker aan het snuffelen op je site. Ik heb een vraagje waaarom voeg je bij dit recept bakpoeder toe en het gewone recept niet? Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Omdat recepten verschillen, niet ieder koekje is hetzelfde.

  27. Ryanne schreef:

    Hoi Laura,

    Kun je (een deel van) het deeg ook in de vriezer bewaren om op een later moment af te bakken?
    Zo ja, dan voor of na het koelen in de koelkast en hoe lang blijft het goed in de vriezer denk je?

    Alvast bedankt voor je reactie!

    Groetjes Ryanne

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, deeg kun je tot 3 maanden in de vriezer bewaren.

  28. Sandra schreef:

    Ik ben op zoek naar het perfecte recept voor chocolate chip cookies en probeer dus regelmatig nieuwe recepten uit. Dit recept heb ik gisteren gemaakt en ik vind het lekkere koekjes! Alleen 20 minuten in een heteluchtoven is echt te lang. De eerste lading was aan de randjes licht verbrandt, dit had ik niet op tijd in de gaten doordat de koekjes van zichzelf al vrij donker zijn. De tweede lading heb ik 15 minuten in de oven gehad en dat was beter, maar ze waren niet chewy van binnen. Wellicht heb ik ze te plat geduwd. Maar evengoed smaken ze wel! 🙂
    En ik heb er zo’n 25 koekjes uitgehaald ipv 20, het paste bijna niet op mijn bakplaat. 😀

    1. Laura Kieft schreef:

      temperaturen in recepten zijn altijd voor boven- en onderwarmte (tenzij anders vermeld), volgende keer dus op een lagere temperatuur bakken.

  29. Debby schreef:

    Hoi Laura,

    Koeken waren hier super gelukt! Vroeg mij alleen af of ik de koeken ook kan invriezen? 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan prima.

  30. Sharon schreef:

    Hoi Laura!

    Welke bloem is het meest geschikt voor dit koekje? Tarwebloem of Zeeuwse bloem?

    1. Lian van Rens schreef:

      Wat jij wil. Het kan allebei en is vooral een kwestie van smaak.

  31. marlou schreef:

    Hoi Laura,

    Vorige week heb ik de koekjes gebakken, het eerste deel was helaas te hard gegaan en aangebrand aan de onderkant. Het tweede deel was gelukkig goed gegaan. Ik heb de chocolate chips van dr. Oetker gebruikt, die zijn bakvast maar na het bakken blijven ze wel wat zachter. Wij hebben genoten van de koekjes, ik ga ze zeker vaker bakken. Dankje wel voor dit recept!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk om te lezen! Veel bakplezier 🙂

  32. Jenny schreef:

    Hai Laura, heb deeg gemaakt voor deze koekjes en de haverkoekjes. Maar als ik ze na 1 uur uit de oven haal is het deeg veel te hard ( haverkoekjes kon ik net snijden, maar van de chocolademelk kan ik geen deeg afhalen).
    Hoe kan ik dit oplossen?
    ( heb hem nu weer op kamertemperatuur gelegd totdat het zacht genoeg is). Weet ook niet waarom je deeg ene keer wel en andere keer niet in koelkast moet leggen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah je bedoelt uit de koelkast :). Je kunt de koekjes ook eerst snijden en daarna in de koelkast laten rusten, dan hoef je ze niet naderhand nog in vorm te snijden. In vele gevallen komt het rusten de smaak en structuur van het koekjesdeeg ten goede, daarnaast behoudt het deeg de vorm dan ook beter in de oven. Maar inderdaad, er zijn uitzonderingen 😉

      1. Jenny schreef:

        Oeps ja koelkast had dat moeten zijn.
        Duidelijk, het is verder ook goed gekomen met bakken. Alleen lijkt de baktijd voor de chocolatchipcookies idd te lang, ze zijn wat droger
        Dank voor je reactie

        1. Laura's Bakery schreef:

          Vervelend! Het kan soms verschillen per oven helaas.

  33. D schreef:

    Hoi Laura! Lijkt me leuk om deze te gaan bakken nu we met z’n allen massaal binnen zitten. Ik vroeg me af of ik de cacaopoeder in het deeg ook kan weglaten? Moet ik dan extra bloem oid toevoegen? Alvast bedankt, groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien kun je dan beter dit (zie onderstaand) recept maken, met vulling naar keuze of volgens het bovenstaande recept.
      https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookies-met-pretzels/

  34. Mirte schreef:

    Hoi Laura! Ik wilde deze graag gaan bakken, maar ik vroeg me af of ik ook het hele ei kon gebruiken ipv alleen de dooier, of dat dat echt een heel ander resultaat geeft?
    Vind het zo’n gedoe om weer iets anders te gaan maken met het eiwit, en weggooien is ook weer zo zonde
    Groetjes 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Eiwit zorgt voor luchtigheid, dus dan krijg je een meer cake-achtig koekje. Het kan wel, maar het resultaat is minder koekachtig.

  35. Jill schreef:

    Is het nodig om in de koelkast te zetten ? Grtjs !

  36. Kim schreef:

    Hoi Laura, Mijn deeg voor deze koekjes staat nu in de koelkast te rusten maar niet in folie. Mijn deeg lijkt namelijk meer op cake beslag dan op koekjes deeg.. doe ik iets fout of is mijn deeg nog te warm en komt t goed na de rusttijd in de koeling?

    1. Kim schreef:

      Inmiddels zijn ze uit de oven 18 min. Op 160 graden hete lucht gebakken en de koekjes zijn heel zanderig hoe komt dit?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Oh wat vervelend! Had je iets veranderd aan de ingrediënten?

    2. Laura's Bakery schreef:

      Hi Kim, hoe is jouw deeg vloeibaar geworden? Had je de boter gesmolten?

      1. Kim schreef:

        Hoi Laura, de boter was op kamertemperatuur en voor zover ik weet heb ik volgens het recept gewerkt (misschien per ongeluk fout afgewogen kan) ik heb alles met bisschop gedaan en denk zelf na wat Googlen dat het deeg te ver is gekneed met de mixer en ik vanaf de droge onderdelen beter met de hand verder was gegaan. Kan dit? Bedankt voor je reacties! Groetjes Kim

  37. Jorna schreef:

    Hi! Ik meen me te herinneren dat er ook een ander recept voor triple chocolate cookies op jouw website heeft gestaan? De koeken waren wat donkerder dan bovenstaande en veel zachter van binnen. Ik kan dat recept helaas nergens meer vinden..

  38. Heidy schreef:

    Gisteren deze koeken voor het eerst gemaakt door mijn zoon van 11 jaar. Hij heeft tijdens deze lockdown een nieuwe hobby, namelijk koekjes bakken! Deze zijn door hele familie goedgekeurd en toegevoegd aan ons lijstje ‘voor herhaling vatbaar’. Super site heb je met super lekkere en goede recepten. Als we iets van je site maken, lukt het altijd! Bedankt en ga zo door!

  39. Gina Bartels schreef:

    Ik ben ze nu aan het maken, ik zag overigens in het recept geen bakpoeder staan maar wel in de comments? Ik heb nu zonder gemaakt. De mijne komen uit de oven en zien er perfect uit, maar zijn nog helemaal zacht ? wat doe ik verkeerd? Liggen op een bakplaat, 190 graden met boven en onderwarmte… Ik doe ze nu nog even terug…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Koekjes komen áltijd zacht uit de oven, ze harden pas uit als ze zijn afgekoeld. Bakpoeder heb je niet nodig, er gaat immers al baking soda in de koekjes! Waarschijnlijk waren ze helemaal perfect gebakken toen je ze de eerste keer uit de oven haalde. 🙂 Dit vind je misschien een interessant artikel: https://www.laurasbakery.nl/wanneer-zijn-koekjes-gaar/

      1. Gina Bartels schreef:

        Ik was inderdaad te snel met mijn reactie ? Ik heb daarna meteen gezocht en kwam het artikel tegen die je stuurde. Ik heb ze toen ook niet meer in de oven gedaan en ze waren heel lekker!!

  40. A M schreef:

    Misschien een tip voor mensen die geen chocolate chips kunnen vinden; bij de jumbo staat bij de bakproducten smeltchocolade, perfecte ‘druppels’ om door en op de koekjes te doen; en in 5 verschillende smaken!

  41. Jantine schreef:

    Hoi! Ik kom er net achter dat ik geen bloem in huis heb. Zou ik nu zelfrijzend bakmeel kunnen gebruiken in dit recept, en dan geen bloem en baking soda?
    Ik heb nog wel volkoren tarwemeel, maar twijfel ik of ik dat kan gebruiken ipv de bloem?
    Ben benieuwd!

    1. Laura's Bakery schreef:

      In dit artikel lees je alles over het verschil tussen bloem en meel: https://www.laurasbakery.nl/wat-is-het-verschil-tussen-meel-en-bloem/ en in dit artikel over verschillende soorten bloem: https://www.laurasbakery.nl/verschillende-soorten-bloem/

  42. Olivia schreef:

    Hi Laura,

    Eens in de zoveel tijd bak ik deze koekjes en mijn meiden zijn helemaal fan. Bij mij komen ze eruit als brosse koeken (vinden we lekker) maar het recept is nu anders dan normaal.. dat had ik halverwege pas door haha ze zijn nu chewy en ze willen er niets van weten (3 en 5 jaar haha) nu zie ik idd dat je het recept hebt aangepast.. kun je misschien jouw oude versie nog een x delen? Ging volgens mij witte basterdsuiker doorheen en een eidooier….? Ik weet niet.. zondag een verjaardagsfeestje voor de jongste, ik wil haar graag verrassen dus ik hoop dat je dit leest 🙂 groetjesssss!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klopt inderdaad, ik kan helaas het oude recept niet terugvinden.

  43. Sarah schreef:

    Ooh nee ik zie dat het recept is aangepast.. zou ik aub het vorige recept mogen?

  44. Michiel schreef:

    Hoi! Dank voor het recept! Vast stomme vraag maar moeten in stap 4 de balletjes enigszins worden platgedrukt voor het bakken? Of zakken ze vanzelf uit tot platte koeken en moet je ze vooral niet platdrukken zodat de binnenkant niet teveel uitdroogt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide is mogelijk, ik doe het zelf bij deze koeken niet omdat ze voldoende uitlopen. Bij een deeg dat minder goed uitloopt zet ik het er in de receptuur vaak al bij dat platdrukken handig is.

  45. Michiel Braam schreef:

    Dank je! Ik had ze een beetje maar niet teveel platter gemaakt (typisch Nederlands compromis dus, terwijl het toch Amerikaanse koeken zijn…), werkte prima! Ze waren heerlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept