Een lekker en snel recept voor het zelf maken van triple chocolate cookies. Deze koeken zijn vergelijkbaar met de American chocolate chip cookies, maar dan met nog net even een tikkie meer chocolade!
Triple chocolate cookies maken
Zoete baksels met chocola vind ik sowieso al veel te lekker, maar als er dan ook nog eens drie soorten chocolade worden gebruikt in slechts één recept kan mijn dag niet meer stuk! Ja, je hoort het goed. Heerlijke chocolade koeken met drie soorten chocola!
Deze triple chocolate cookies stonden al langer op mijn to do list en die kan ik daar nu eindelijk vanaf strepen. Hmmm. Zien ze er niet heerlijk uit? De randen van de koekjes zijn knapperig terwijl ze van binnen nog een beetje chewy zijn. Dat vind ik echt de perfecte combinatie. Smullen dus maar!
Drie soorten chocolade
Ik heb voor deze koekjes een combinatie van pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade gebruikt. Ik heb hiervan altijd een flinke voorraad chocolate chips van Callebaut van in huis, dus ik kan variëren zoals ik wil. Het lijkt me bijvoorbeeld ook erg lekker om de witte of melkchocolade eens te vervangen door Callebaut gold.
Oh wat zien ze er lekker uit!
Welke chips gebruik jij ervoor? ik kocht altijd de callebaut chips van de Hanos, maar deze smelten al bij 30 graden in huis 😛 Kon dus 4 zakken goede chocolate chips weggooien…..
callebaut moet je inderdaad koel bewaren, hier heeft ook niet alle chocola de warmte overleefd. Voor deze koekjes gebruikte ik de chunks van Funcakes. Deze zijn bakvast, ideaal!
Weggooien? 🙁
Ooooo lekker Laura! Je kunt er nooit genoeg chocola in stoppen lijkt me.. 😉
Dit moet wel lekker zijn 😉
hoi laura bedankt voor al je recepten weer
ik heb net een nieuwe bakvorm het is een soort van beker vorm en daarin wil ik cookie shots maken kan je met dit deeg blind baken? zo ja hoe lang ?
Dit is geen deeg om een bodem mee blind te bakken helaas.
welke dan wel ?
daar heb je een korstdeeg voor nodig, bij de mississippi zandtaart staat een lekker recept!
Kan je de chocolate chips ook in de supermarkt kopen of alleen bestellen?
sommige grote supermarkten verkopen het wel, maar anders kun je ook gewoon een reep in stukjes hakken.
Als je chocola uit de supermarkt koopt dan smelt deze toch in de koekjes? dan heb je niet van die harde stukjes chocolade of wel?
Ze harden wel iets uit maar blijven niet keihard. Als je dat wil moet je op zoek naar bakvaste chocolate chips (of chunks)
Hoi Laura,
Ik heb ook de choco chunks van funcakes van de leukste taartenshop gebruikt.
Deze zijn bakvast en de chunks bleven echt chunks en smolten niet tijdens het bakken.
Ik heb vanaf nu mijn favoriete chocolate chip cookie recept thnx:-)
Ik maak deze regelmatig, erg lekker. Voor mij nog een beetje een raadsel of ze dun of dik lekkerder zijn
Zien er lekker uit!
Vraagje: 190 graden ook voor hetelucht oven of moet je hem dan lager zetten qua temperatuur?
temperatuur is altijd voor boven- en onderwarmte, voor hetelucht moet de oven 20% lager
Bij mij waren de koekjes niet chewy maar bros. Moet ik dan de baktijd verminderen (nu precies 20 minuten) of de temperatuur lager zetten? Of heb ik misschien iets verkeerds gedaan?
Misschien heb je een hetelucht oven? dan moet de temperatuur 20% lager staan. Zo niet, dan helpt iets korter bakken ook 🙂
Dank je voor je snelle reactie. Morgen nog een keer proberen :-). Ik kan mijn oven op boven en onder warmte zetten, maar ook op hetelucht. Wat is beter / werkt beter?
Beide werkt, maar alle recepten die je op mijn blog vindt zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Dus dat is makkelijker, dan hoef je de temperatuur niet aan te passen 🙂
Als er in het recept 200 graden staat dan zou ik op 160 graden uitkomen…dat lijkt me dan wel weer erg laag, toch?
Ik hanteer altijd de regel 10-20% lager bij een heteluchtoven, elke oven is helaas net weer even anders.
Ik heb ze zojuist gemaakt en ze zijn heerlijk. Ze zien er iets lichter uit dat op jouw foto, maar ik vind ze goed gelukt!
Vanavond voor het eerst deze heeeeerlijke koekjes bakken. Ben heel benieuwd hoe de koekjes worden!!
In ieder geval staat er een makkelijke en duidelijke uitleg bij. Ik ben niet zo een keukenprinses, er kan dus (hoop ik) weinig mis gaan.
Kan ik de boter vervangen met zonnebloemolie? Ik hoop van wel :s
Nee dat werkt niet bij koekjes, dan krijg je namelijk geen deeg.
Hoi hoi . Gebruik je ongezouten boter?
En gebruik je deeghaken. Na dat je alles gemengt hebt?
Groetjes silvana
Ik gebruik altijd ongezouten boter, tenzij anders vermeld. Ik gebruik inderdaad deeghaken, maar met de hand kneden kan ook!
Ziet er erg lekker uit zeg! Wat zou er gebeuren als je bruine basterdsuiker gebruikt? Worden ze dan nog ‘chewier’? 🙂
Ik heb het nog niet geprobeerd, test het vooral uit zou ik zeggen 😉
Hoi Laura!
Ik heb vandaag dit recept gemaakt en ze smaken heerlijk!
Ik heb alleen een vraagje: bij mij worden de randen van de koekjes ongelijk en ze brokkelen snel af. Bij jou zijn ze mooi afgerond en gelijk.
Hoe kan dit?
Het enige wat ik er niet in heb gedaan is de baking soda. Heeft dit dan zoveel effect?
Alvast bedankt voor je antwoord!
Dat zou inderdaad de baking soda kunnen zijn. En maak je gewoon mooie balletjes van het deeg?
Hey Laura
Ik ga zometeen dit recept proberen maar ik heb geen baking soda in huis.
kan het ook zonder? (Zoniet heb je een vervanger?)
Alvast bedankt!
Het kan zonder, maar je krijg wel een iets ander resultaat. Je zou iets meer bakpoeder toe kunnen voegen.
Deze koekjes wilde ik vandaag gaan maken maar kwam erachter dat ik geen bastardsuiker meer in huis had liggen. Dus op naar de supermarkt om bastardsuiker te kopen. Daar aangekomen zag ik ze bij de versafdeling liggen, grote triple chocolate cookies twee voor een euro. Heb toen vijf pakjes meegenomen en de basterdsuiker ben ik vergeten te kopen. Sorry!
Volgende keer ga ik ze echt zelf maken.
kun je de chips ook veranderen in gewone chocolade
Ja dat kan 🙂
Bedankt voor je recept! De koekjes zijn superlekker geworden! Verslavend!
Kan ik de koekjes ook langer bewaren?
kan, maar ze worden wel wat minder lekker.
Ik geniet altijd van je leuke blog en lekkere recepten, maar waarom maak je van de recepten niet een printer vriendelijke versie?
Heb je het printer icoontje onderaan het artikel gezien, daarmee kun je elk recept heel eenvoudig printen en ook kiezen welke delen je wel/niet wilt printen.
Beste Laura,
Graag zou ik bovenstaande koekjes maken, maar dan in een speciale vorm. Nu weet ik door u (en door eigen ervaring) dat de koekjes van vorm veranderen bij het bakken. Voor bakvaste koeken kan ik het beste suikerkoekjes of shortbread koekjes maken, heb ik uit uw blogs vernomen.
Maar nu vroeg ik me af, als ik een cakejesvorm gebruik (zoals een muffinvorm, maar dan in een leuk figuurtje, zoals op de volgende link http://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/thema-s/pasen-voorjaar/wilton-mini-cake-pan-bunny-bottom), zou dat kan wel kunnen? Of worden de koekjes in een dergelijke vorm niet goed gaar?
Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.
dan kan hoor, misschien dat ze wel iets meer tijd nodig hebben.
Deze koekjes stonden al een tijdje op mn baklijstje en nu had ik er gisteren eindelijk tijd voor. Ik werd niet teleurgesteld, jammie wat zijn ze lekker! <3
Gemaakt! Jammer genoeg zijn ze heel erg droog geworden. De smaak is goed, maar lekker is anders.
Dan heb je ze waarschijnlijk te heet/lang gebakken.
Hallo, momenteel staat mijn deeg in de koelkast voor gewone roomboterkoekjes. Tijdens het wachten lekker aan het snuffelen op je site. Ik heb een vraagje waaarom voeg je bij dit recept bakpoeder toe en het gewone recept niet? Groetjes
Omdat recepten verschillen, niet ieder koekje is hetzelfde.
Hoi Laura,
Kun je (een deel van) het deeg ook in de vriezer bewaren om op een later moment af te bakken?
Zo ja, dan voor of na het koelen in de koelkast en hoe lang blijft het goed in de vriezer denk je?
Alvast bedankt voor je reactie!
Groetjes Ryanne
Ja hoor, deeg kun je tot 3 maanden in de vriezer bewaren.
Ik ben op zoek naar het perfecte recept voor chocolate chip cookies en probeer dus regelmatig nieuwe recepten uit. Dit recept heb ik gisteren gemaakt en ik vind het lekkere koekjes! Alleen 20 minuten in een heteluchtoven is echt te lang. De eerste lading was aan de randjes licht verbrandt, dit had ik niet op tijd in de gaten doordat de koekjes van zichzelf al vrij donker zijn. De tweede lading heb ik 15 minuten in de oven gehad en dat was beter, maar ze waren niet chewy van binnen. Wellicht heb ik ze te plat geduwd. Maar evengoed smaken ze wel! 🙂
En ik heb er zo’n 25 koekjes uitgehaald ipv 20, het paste bijna niet op mijn bakplaat. 😀
temperaturen in recepten zijn altijd voor boven- en onderwarmte (tenzij anders vermeld), volgende keer dus op een lagere temperatuur bakken.
Hoi Laura,
Koeken waren hier super gelukt! Vroeg mij alleen af of ik de koeken ook kan invriezen? 🙂
Ja hoor, dat kan prima.
Hoi Laura!
Welke bloem is het meest geschikt voor dit koekje? Tarwebloem of Zeeuwse bloem?
Wat jij wil. Het kan allebei en is vooral een kwestie van smaak.
Hoi Laura,
Vorige week heb ik de koekjes gebakken, het eerste deel was helaas te hard gegaan en aangebrand aan de onderkant. Het tweede deel was gelukkig goed gegaan. Ik heb de chocolate chips van dr. Oetker gebruikt, die zijn bakvast maar na het bakken blijven ze wel wat zachter. Wij hebben genoten van de koekjes, ik ga ze zeker vaker bakken. Dankje wel voor dit recept!
Leuk om te lezen! Veel bakplezier 🙂
Hai Laura, heb deeg gemaakt voor deze koekjes en de haverkoekjes. Maar als ik ze na 1 uur uit de oven haal is het deeg veel te hard ( haverkoekjes kon ik net snijden, maar van de chocolademelk kan ik geen deeg afhalen).
Hoe kan ik dit oplossen?
( heb hem nu weer op kamertemperatuur gelegd totdat het zacht genoeg is). Weet ook niet waarom je deeg ene keer wel en andere keer niet in koelkast moet leggen
Ah je bedoelt uit de koelkast :). Je kunt de koekjes ook eerst snijden en daarna in de koelkast laten rusten, dan hoef je ze niet naderhand nog in vorm te snijden. In vele gevallen komt het rusten de smaak en structuur van het koekjesdeeg ten goede, daarnaast behoudt het deeg de vorm dan ook beter in de oven. Maar inderdaad, er zijn uitzonderingen 😉
Oeps ja koelkast had dat moeten zijn.
Duidelijk, het is verder ook goed gekomen met bakken. Alleen lijkt de baktijd voor de chocolatchipcookies idd te lang, ze zijn wat droger
Dank voor je reactie
Vervelend! Het kan soms verschillen per oven helaas.
Hoi Laura! Lijkt me leuk om deze te gaan bakken nu we met z’n allen massaal binnen zitten. Ik vroeg me af of ik de cacaopoeder in het deeg ook kan weglaten? Moet ik dan extra bloem oid toevoegen? Alvast bedankt, groetjes!
Misschien kun je dan beter dit (zie onderstaand) recept maken, met vulling naar keuze of volgens het bovenstaande recept.
https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookies-met-pretzels/
Hoi Laura! Ik wilde deze graag gaan bakken, maar ik vroeg me af of ik ook het hele ei kon gebruiken ipv alleen de dooier, of dat dat echt een heel ander resultaat geeft?
Vind het zo’n gedoe om weer iets anders te gaan maken met het eiwit, en weggooien is ook weer zo zonde
Groetjes 🙂
Eiwit zorgt voor luchtigheid, dus dan krijg je een meer cake-achtig koekje. Het kan wel, maar het resultaat is minder koekachtig.
Is het nodig om in de koelkast te zetten ? Grtjs !
Ja 🙂 Lees hier waarom: https://www.laurasbakery.nl/knapperige-koekjes-bakken/#:~:text=Deeg%20laten%20rusten&text=Maar%20ook%20voor%20het%20maken,koelen%2C%20maar%20het%20liefst%20langer.
Hoi Laura, Mijn deeg voor deze koekjes staat nu in de koelkast te rusten maar niet in folie. Mijn deeg lijkt namelijk meer op cake beslag dan op koekjes deeg.. doe ik iets fout of is mijn deeg nog te warm en komt t goed na de rusttijd in de koeling?
Inmiddels zijn ze uit de oven 18 min. Op 160 graden hete lucht gebakken en de koekjes zijn heel zanderig hoe komt dit?
Oh wat vervelend! Had je iets veranderd aan de ingrediënten?
Hi Kim, hoe is jouw deeg vloeibaar geworden? Had je de boter gesmolten?
Hoi Laura, de boter was op kamertemperatuur en voor zover ik weet heb ik volgens het recept gewerkt (misschien per ongeluk fout afgewogen kan) ik heb alles met bisschop gedaan en denk zelf na wat Googlen dat het deeg te ver is gekneed met de mixer en ik vanaf de droge onderdelen beter met de hand verder was gegaan. Kan dit? Bedankt voor je reacties! Groetjes Kim
Hi! Ik meen me te herinneren dat er ook een ander recept voor triple chocolate cookies op jouw website heeft gestaan? De koeken waren wat donkerder dan bovenstaande en veel zachter van binnen. Ik kan dat recept helaas nergens meer vinden..
Dit is het enige recept voor ’triple’ chocolate chip cookies op Laura’s Bakery. Misschien ben je in de war met deze? https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookies-met-pretzels/
https://www.laurasbakery.nl/chocolate-crinkle-cookies/
https://www.laurasbakery.nl/triple-chocolate-muffins/
Gisteren deze koeken voor het eerst gemaakt door mijn zoon van 11 jaar. Hij heeft tijdens deze lockdown een nieuwe hobby, namelijk koekjes bakken! Deze zijn door hele familie goedgekeurd en toegevoegd aan ons lijstje ‘voor herhaling vatbaar’. Super site heb je met super lekkere en goede recepten. Als we iets van je site maken, lukt het altijd! Bedankt en ga zo door!
Ik ben ze nu aan het maken, ik zag overigens in het recept geen bakpoeder staan maar wel in de comments? Ik heb nu zonder gemaakt. De mijne komen uit de oven en zien er perfect uit, maar zijn nog helemaal zacht ? wat doe ik verkeerd? Liggen op een bakplaat, 190 graden met boven en onderwarmte… Ik doe ze nu nog even terug…
Koekjes komen áltijd zacht uit de oven, ze harden pas uit als ze zijn afgekoeld. Bakpoeder heb je niet nodig, er gaat immers al baking soda in de koekjes! Waarschijnlijk waren ze helemaal perfect gebakken toen je ze de eerste keer uit de oven haalde. 🙂 Dit vind je misschien een interessant artikel: https://www.laurasbakery.nl/wanneer-zijn-koekjes-gaar/
Ik was inderdaad te snel met mijn reactie ? Ik heb daarna meteen gezocht en kwam het artikel tegen die je stuurde. Ik heb ze toen ook niet meer in de oven gedaan en ze waren heel lekker!!
Misschien een tip voor mensen die geen chocolate chips kunnen vinden; bij de jumbo staat bij de bakproducten smeltchocolade, perfecte ‘druppels’ om door en op de koekjes te doen; en in 5 verschillende smaken!
Hoi! Ik kom er net achter dat ik geen bloem in huis heb. Zou ik nu zelfrijzend bakmeel kunnen gebruiken in dit recept, en dan geen bloem en baking soda?
Ik heb nog wel volkoren tarwemeel, maar twijfel ik of ik dat kan gebruiken ipv de bloem?
Ben benieuwd!
In dit artikel lees je alles over het verschil tussen bloem en meel: https://www.laurasbakery.nl/wat-is-het-verschil-tussen-meel-en-bloem/ en in dit artikel over verschillende soorten bloem: https://www.laurasbakery.nl/verschillende-soorten-bloem/
Hi Laura,
Eens in de zoveel tijd bak ik deze koekjes en mijn meiden zijn helemaal fan. Bij mij komen ze eruit als brosse koeken (vinden we lekker) maar het recept is nu anders dan normaal.. dat had ik halverwege pas door haha ze zijn nu chewy en ze willen er niets van weten (3 en 5 jaar haha) nu zie ik idd dat je het recept hebt aangepast.. kun je misschien jouw oude versie nog een x delen? Ging volgens mij witte basterdsuiker doorheen en een eidooier….? Ik weet niet.. zondag een verjaardagsfeestje voor de jongste, ik wil haar graag verrassen dus ik hoop dat je dit leest 🙂 groetjesssss!
Dat klopt inderdaad, ik kan helaas het oude recept niet terugvinden.
Ooh nee ik zie dat het recept is aangepast.. zou ik aub het vorige recept mogen?
Hoi! Dank voor het recept! Vast stomme vraag maar moeten in stap 4 de balletjes enigszins worden platgedrukt voor het bakken? Of zakken ze vanzelf uit tot platte koeken en moet je ze vooral niet platdrukken zodat de binnenkant niet teveel uitdroogt?
Beide is mogelijk, ik doe het zelf bij deze koeken niet omdat ze voldoende uitlopen. Bij een deeg dat minder goed uitloopt zet ik het er in de receptuur vaak al bij dat platdrukken handig is.
Dank je! Ik had ze een beetje maar niet teveel platter gemaakt (typisch Nederlands compromis dus, terwijl het toch Amerikaanse koeken zijn…), werkte prima! Ze waren heerlijk!