Abrikozen koekjes met witte chocola

23 januari 2016
35

abrikozen koekjes met witte chocola 1a

Dat abrikozen en koekjes goed samen gaan hebben de sticky abrikozenrepen al bewezen. Dit keer een variant die wat minder kleverig is, maar er zeker niet minder lekker van wordt. Ik gebruikte gedroogde abrikozen in het deeg en voegde daar ook nog stukjes witte chocola aan toe. Dat bleek een prima combinatie te zijn. Deze abrikozen koekjes zijn lekker bros, maar in het midden net een klein beetje zachter. De frisse stukjes abrikoos en de witte chocola maken er een smakelijk geheel van. Prima recept om het weekend mee te beginnen!

abrikozen koekjes met witte chocola 2a

Abrikozen koekjes met witte chocola

Abrikozen koekjes met witte chocola: Een heerlijk zoet koekje dat knapperig is aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Om te smullen!
Porties: 18 tot 20 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • 60 gram witte chocolade stukjes
  • 60 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)

Instructies

  • Klop de boter en suiker romig, voeg dan de eidooier en het vanille extract. Mix tot dit helemaal is opgenomen.
  • Voeg het bloem met het zout toe en kneed tot een mooi deeg. Als laatst voeg de de chocola en abrikozen stukjes toe, kneed dit gelijkmatig door het deeg.
  • Maak van het deeg een grote rol van zo’n 6 centimeter in doorsnede, verpak het deeg in folie en leg dit voor minimaal een uur in de koelkast.
  • Als het deeg goed gekoeld is, snij je het met een scherp mes in plakken. Leg de plakken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de abrikozen koekjes in 16 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Bewaar de koekjes in een trommel, dan blijven ze zo’n twee weken goed.

abrikozen koekjes met witte chocola 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

13 reacties

  1. Ellen schreef:

    Mmm, de combinatie van de abrikoos met witte chocolade is nieuw! Maar het kan bijna niet anders dan lekker zijn.

  2. Margot schreef:

    Abrikoos is niet zo mijn ding, maar ze zien er wel erg lekker uit!

  3. Freija schreef:

    Ooooo-ver-heerlijk! En verslavend. In theorie blijven de koekjes misschien 2 weken goed: hier gaan ze maximaal 1 week mee, wegens te lekker. Dit recept is een winner.
    Dank je, Laura, ik kijk al uit naar je boek! Wordt in mijn huis alvast het meest gebruikte boek!

  4. Judith schreef:

    Je boek staat alvast op mijn verlanglijstje voor de feestdagen!
    Even een vraagje: hoe dik moet ik de koekjes snijden. Ongeveer 1 cm of is dat te dik?

    1. Laura schreef:

      ik had ze ongeveer een cm dik, maar dunner/dikker kan ook

  5. Judith schreef:

    Oh het water loopt mij al in de mond.
    Misschien een rare vraag, maar kan ik het deeg ook gewoon uitrollen tot een plak van 1 cm dikte en er dan koekjes uitsteken.
    Mijn dochtertje wil graag koekjes in de vorm van een bloemetje, en dat krijg ik met zo`n rol toch echt niet voor elkaar!

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan ook prima 🙂

  6. Wendy schreef:

    Hoe lang vooraf kan ik het deeg maken?
    Ik moet er voor aanstaande zaterdag 65 maken, dus als ik het deeg vast kan maken en tot het bakken in de koelkast kan bewaren zou dat perfect zijn!

    1. Laura schreef:

      Je kunt het zeker vast maken, hier lees je hoe je koekdeeg bewaart: http://www.handigebaktips.nl/koekjesdeeg-bewaren/

      1. Wendy schreef:

        Dank voor je snelle antwoord!

  7. Vicky schreef:

    Hi,
    Vraagje moeten het persee gedroogde abrikozen zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, uit verse komt teveel vocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *