Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Abrikozen koekjes met witte chocola

Laura Kieftdoor Laura Kieft
23 januari 2016
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

abrikozen koekjes met witte chocola 1a

Dat abrikozen en koekjes goed samen gaan hebben de sticky abrikozenrepen al bewezen. Dit keer een variant die wat minder kleverig is, maar er zeker niet minder lekker van wordt. Ik gebruikte gedroogde abrikozen in het deeg en voegde daar ook nog stukjes witte chocola aan toe. Dat bleek een prima combinatie te zijn. Deze abrikozen koekjes zijn lekker bros, maar in het midden net een klein beetje zachter. De frisse stukjes abrikoos en de witte chocola maken er een smakelijk geheel van. Prima recept om het weekend mee te beginnen!

abrikozen koekjes met witte chocola 2a

Ingrediënten abrikozen koekjes met witte chocola

voor 18-20 stuks
  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • 60 gram witte chocolade stukjes
  • 60 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
Bereiding

Klop de boter en suiker romig, voeg dan de eidooier en het vanille extract. Mix tot dit helemaal is opgenomen.

Voeg het bloem met het zout toe en kneed tot een mooi deeg. Als laatst voeg de de chocola en abrikozen stukjes toe, kneed dit gelijkmatig door het deeg.

Maak van het deeg een grote rol van zo’n 6 centimeter in doorsnede, verpak het deeg in folie en leg dit voor minimaal een uur in de koelkast.

Als het deeg goed gekoeld is, snij je het met een scherp mes in plakken. Leg de plakken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de abrikozen koekjes in 16 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.

abrikozen koekjes met witte chocola 3a

Bewaar de koekjes in een trommel, dan blijven ze zo’n twee weken goed.

liefs laura nieuwsbrief

Vorige post

Volgende post

Sesam amandelen
Frittata met chorizo, spinazie en ricotta

Related Posts

Sneeuwster taart

door Laura Kieft
07 december 2019
6

Een sneeuwster taart. Het is weer zo'n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet...

Kaneelsterren koekjes

door Laura Kieft
05 december 2019
14

Jaaaa, een recept voor een van mijn favoriete kerstkoekjes! Ieder jaar koop ik verschillende pakken met kaneelsterren, heerlijk...

Pavlova met karamel, chocolade en kletskoppen

door Laura Kieft
04 december 2019
10

De pavlova's die ik meestal maak zijn voorzien van fruit. Heerlijk vind ik ze. Ik maakte wel al...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 11

  1. Ellen says:
    4 jaar geleden

    Mmm, de combinatie van de abrikoos met witte chocolade is nieuw! Maar het kan bijna niet anders dan lekker zijn.

    Beantwoorden
  2. Corinne says:
    4 jaar geleden

    Mmmmm lekker!!

    Beantwoorden
  3. Margot says:
    4 jaar geleden

    Abrikoos is niet zo mijn ding, maar ze zien er wel erg lekker uit!

    Beantwoorden
  4. Freija says:
    3 jaar geleden

    Ooooo-ver-heerlijk! En verslavend. In theorie blijven de koekjes misschien 2 weken goed: hier gaan ze maximaal 1 week mee, wegens te lekker. Dit recept is een winner.
    Dank je, Laura, ik kijk al uit naar je boek! Wordt in mijn huis alvast het meest gebruikte boek!

    Beantwoorden
  5. Judith says:
    3 jaar geleden

    Je boek staat alvast op mijn verlanglijstje voor de feestdagen!
    Even een vraagje: hoe dik moet ik de koekjes snijden. Ongeveer 1 cm of is dat te dik?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      ik had ze ongeveer een cm dik, maar dunner/dikker kan ook

      Beantwoorden
  6. Judith says:
    3 jaar geleden

    Oh het water loopt mij al in de mond.
    Misschien een rare vraag, maar kan ik het deeg ook gewoon uitrollen tot een plak van 1 cm dikte en er dan koekjes uitsteken.
    Mijn dochtertje wil graag koekjes in de vorm van een bloemetje, en dat krijg ik met zo`n rol toch echt niet voor elkaar!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook prima 🙂

      Beantwoorden
  7. Wendy says:
    3 jaar geleden

    Hoe lang vooraf kan ik het deeg maken?
    Ik moet er voor aanstaande zaterdag 65 maken, dus als ik het deeg vast kan maken en tot het bakken in de koelkast kan bewaren zou dat perfect zijn!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Je kunt het zeker vast maken, hier lees je hoe je koekdeeg bewaart: http://www.handigebaktips.nl/koekjesdeeg-bewaren/

      Beantwoorden
      • Wendy says:
        3 jaar geleden

        Dank voor je snelle antwoord!

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom
  • NIEUW  Gisteren is er veel gebeurd  de advent ging van start  er kwam een nieuwe borrel winactie online   n  debakstrijd van december is aangekondigd  Aan de hand van de foto kun je al raden wat het thema is  Ik ben er dol op       Op het blog lees je er alles over   n kun je een kijkje nemen tussen alle heerlijke bananenbroden van de afgelopen Bakstrijd          Nu online  link in profiel    laurasbakery         debakstrijd  bakwedstrijd  soesjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Frittata met chorizo, spinazie en ricotta

Frittata met chorizo, spinazie en ricotta

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sneeuwster taart

07 december 2019

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

06 december 2019

Kaneelsterren koekjes

05 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer