Nieuwe receptprintable: eierkoeken

4 september 2020
Nieuwe receptprintable: eierkoeken
24

Helemaal in de stijl van Het Kinderbakboek hebben we weer een nieuwe receptprintable voor jullie! Nu de vakanties voorbij zijn merken we dat de tussendoortjes populair zijn, deze eierkoeken worden bijvoorbeeld heel erg veel gemaakt. Ze zijn dan ook ideaal om mee te nemen naar school of naar het werk. En als je gewoon thuis bent is het ook een heerlijk tussendoortje natuurlijk. Wil je ze ook maken? Download dan de printable en je kunt gelijk aan de slag!

Iedereen die Het Kinderbakboek al in huis heeft, heeft toegang tot de exclusieve online omgeving waar nog veel meer puzzels, kleurplaten en knip- en plakwerkjes te vinden zijn. Tijdens het bakken moet je namelijk nog al eens wat geduld hebben (als het deeg moet rusten, de taart moet opstijven of als het baksel in de oven zit) en dat is een perfect moment om lekker te gaan kleuren, knippen of plakken. Zo kunnen jullie je eigen cupcaketoppers maken, of juist kiezen voor een leuke puzzel.

HET KINDERBAKBOEK

Het Kinderbakboek is een vrolijk bakboek met 30 heerlijke en makkelijke geïllustreerde stap-voor-stap recepten voor kinderen. Het boek is geschikt vanaf ongeveer 4 jaar en voorzien van vele baktips, waarmee ik je de fijne kneepjes van het bakken leer. Denk bijvoorbeeld aan de ongeschreven bakregels, op welke manieren je je baksels kunt versieren of bewaren, hoe je recepten aanpast en uitleg over ingrediënten. Het boek is uitgevoerd met een spiraalband waardoor het goed open blijft liggen. Helemaal kidsproof! Het Kinderbakboek kun je via deze link aanschaffen voor €21,50.

Ben je nieuwsgierig hoe Het Kinderbakboek tot stand is gekomen? Ik kan je verklappen dat het een spontaan Corona project was én ware topsport. Je leest er hier alles over.

Twijfel jij over de aanschaf van Het Kinderbakboek omdat je niet goed weet wat je kunt verwachten? Op Instagram TV heb ik een uitgebreide video geplaatst waarin ik je een inkijkje in het boek geef en hoe het tot stand gekomen is.

Heb jij Het Kinderbakboek al wel in huis en is er bij jullie thuis al volop gebakken, gekleurd, geknutseld en gepuzzeld? Deel daar vooral een foto van op Instagram of Facebook, dat vind ik heel leuk om te zien.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

 1. José schreef:

  Goedemorgen Laura,

  Heel benieuwd naar het recept voor de eierkoeken dus op naar de website. Helaas geen afbeelding noch een recept te zien. Wel informatie over een kinder-balboekje. Wellicht is er iets fout gegaan?

  1. José schreef:

   Automatische verbetering zet in mijn reactie onzin neer want het gaat uiteraard over het kinder-bakboek?

  2. Laura Kieft schreef:

   Er is niets fout gegaan hoor, het recept staat op de printable die je kunt downloaden 😉 (zie de blauwe button)

   1. José schreef:

    Gevonden, dank je wel?

 2. Nicole schreef:

  Gemaakt en ze smaken heerlijk maar klopt het dat ze relatief plat blijven?

  1. Laura Kieft schreef:

   ze rijzen niet veel, maar wel iets. Als ze echt nauwelijks rijzen kan het zijn dat het beslag niet meer luchtig genoeg was door bijvoorbeeld te veel en/of lang spatelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *