De Bakstrijd: april 2020

Gepost: 1 april 2020 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd: april 2020

Afgelopen Bakstrijd vlogen de woordgrappen me om de oren. Zo toverde iemand het thema om tot ‘quarantaine-quiches’ en bleken jullie erg quichekeurig te zijn, want er zijn zalige hartige taarten ingezonden. Ik hou ervan, zowel van de quiches als van de woordgrappen. Aankomende maand staat in het teken van een feestelijk thema, omdat Laura’s Bakery op 21 april haar 10e verjaardag viert! Maar eerst is het tijd om een aantal mooie inzendingen in het zonnetje te zetten en de winnaar bekend te maken.

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 29e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES MAART 2020

Het hartige taart en quiche thema was erg geslaagd en jullie bakten er massaal op los. Van een Indonesische quiche en een boerenkooltaart, tot een spinazie galette en vega(n) quiches. Ik ben enorm geïnspireerd door alle verschillende soorten en smaakcombinaties die de revue passeerden. Kijk maar eens mee:

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR MAART 2020

Door al die lekkere en uiteenlopende quarantaine-quiches was het weer moeilijk kiezen deze maand. Uiteindelijk ben ik gegaan voor een smaakcombinatie waar ik zelf niet snel op was gekomen: een vulling van gekarameliseerde witlof, pittige camembert en crunchy walnoten, waarbij in het quichedeeg rozemarijn was verwerkt. Heerlijk! Gefeliciteerd met jouw winnende quiche Elise de Graaf!

Bakstrijd thema quiche (17)

Elise, nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubon van €50,- te besteden bij Baktotaal is van jou.

BAKSTRIJD APRIL 2020

botercreme 3a

Op 21 april viert Laura’s Bakery alweer haar 10e blogverjaardag! In de eerste jaren kwamen er veel gedecoreerde koekjes en versierde cupcakes online. Doordat ik steeds meer de smaak van het bakken te pakken kreeg, ging ik meer soorten baksels uitproberen. Aan gedecoreerde cupcakes of koekjes kwam ik minder toe, terwijl ik ze nog even leuk en lekker vind om te maken. Daarom heb ik deze maand voor een beetje nostalgisch thema gekozen: cupcakes met een toef! Ik vind het natuurlijk extra leuk als je er een feestelijk tintje aan geeft, vanwege mijn blogverjaardag.

Onderstaand staan alle voorwaarden op een rij, inclusief de prijs, maar heb ik ook wat inspiratie voor jullie verzameld. Veel bakplezier!

Thema: cupcakes met een toef
Voorwaarden: de cupcakes moeten een toef hebben
Prijs: Cadeaubon ter waarde van €50,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Audrey schreef:

  Ik ga er eens over nadenken! Ik heb echt al een eeuwigheid geen cupcakes gemaakt inderdaad, maar ik ben de laatste tijd wel meer bezig met oefenen met toeven spuiten, dus misschien is dit eigenlijk wel een perfecte uitdaging voor mezelf!

 2. Carla schreef:

  Hi de hiii,

  Weet je wat ik zo jammer vind?
  Dat hoe ik ook klik of zoek ik nergens het recept kan vinden van bvb de boerenkooltaart, spinaziegalette of de winnende witlofquiche. Nu heb ik geen Facebook, Instagram etc., en dat wil ik ook niet, maar houdt het dan in dat ik niet aan de recepten kan komen?
  Ik hoor graag,
  Xus,
  Car

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat begrijp ik Carla! Helaas moet je daar inderdaad echt Facebook voor hebben. Ik bied de Bakstrijd gratis aan, dus het financiële plaatje om dit aan de website vast te laten bouwen zodat iedereen erbij kan is niet haalbaar op dit moment.

   1. Carla schreef:

    Oké, dank je wel, begrijpelijk!
    Fijne dag!

 3. jeanieke schreef:

  Bedankt voor alle recepten
  vooral in deze tijden vind ik het heerlijk om in de keuken bezig te zijn!

  groetjes,
  Jeanieke Walhout

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat fijn, heel graag gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *