Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Cranberry sinaasappel koekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
01 december 2016
in Feestdagen, Kerst, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

cranberry sinaasappel koekjes 1a

Het is 1 december en je weet wat dat betekent! Althans, als je mijn blog al langer dan een jaar volgt dan. Mocht dat nou niet zo zijn, dan leg ik het gewoon even kort uit! Al een paar jaar tel ik met mijn blog af tot Kerst met een heuse advent. Dat houdt in dat ik op 1 december begin met het eerste kerstrecept en dat gaat door tot 24 december. In totaal komen er 24 leuke en lekkere kerstrecepten en andere kerstgerelateerde artikelen online in deze periode. Hartig en zoet, moeilijk en makkelijk. Voor iedereen zit er wat tussen. Laten we beginnen met de eerste: cranberry sinaasappel koekjes!

Cranberry’s en Kerst horen voor mij bij elkaar. Ik moet zelfs uitkijken dat ik ze niet in bijna elk kerstrecept gebruik. De besjes combineren goed met verschillende ingrediënten en passen qua smaak en structuur bij heel veel soorten recepten. Van hartig tot zoet! Dat maakt het zo’n ideale smaakmaker voor de feestdagen. Cranberry’s combineerde ik in koekjes al eerder met witte chocola, ook een gouden combinatie. Dit keer raspte ik een sinaasappel voor het deeg, want ook dat past perfect bij de friszure smaak van cranberry’s.

Ingrediënten cranberry sinaasappel koekjes

VOOR 28  KOEKJES
  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • rasp van 1 sinaasappel
  • snufje zout
  • 70 gram gedroogde cranberry’s

cranberry sinaasappel koekjes 2a

Klop boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg het eidooier toe en mix kort door totdat deze helemaal is opgenomen.

Voeg het bloem en snufje zout toe en rasp je sinaasappel, doe dit ook in de kom. Mix tot een mooi koekdeeg en voeg de cranberry’s toe. Kneed het deeg door zodat de cranberry’s gelijkmatig door het deeg zijn verdeeld. Maak een rol van het deeg en verpak deze in keukenfolie, ik maakte 2 kleinere rollen van ongeveer 5 cm in doorsnede. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.

Na het rusten snijd je de rol deeg in plakjes, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes in 12-14 minuten op 180 graden.

cranberry sinaasappel koekjes 3a

Laat de koekjes na het bakken nog een beetje afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.

Lees hier hoe je je koekjes het best kunt bewaren. Je zou ze zelfs leuk kunnen verpakken en iemand cadeau geven.

liefs laura nieuwsbrief

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes: november 2016 #2
Sterren kaaskoekjes

Related Posts

Sneeuwster taart

door Laura Kieft
07 december 2019
6

Een sneeuwster taart. Het is weer zo'n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet...

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

door Laura Kieft
06 december 2019
0

Ook de hartige recepten zijn dit jaar weer aanwezig in de advent. Waar ik vorig jaar voor Sinterklaas...

Kaneelsterren koekjes

door Laura Kieft
05 december 2019
14

Jaaaa, een recept voor een van mijn favoriete kerstkoekjes! Ieder jaar koop ik verschillende pakken met kaneelsterren, heerlijk...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 8

  1. Monique | personal foodblog says:
    3 jaar geleden

    Ohh, deze koekjes zien er zo lekker uit! Ik houd echt van cranberries!

    Beantwoorden
  2. Demi | StudioKOOK says:
    3 jaar geleden

    Mmmm wat een lekkere kerstkoekjes!

    Beantwoorden
  3. Margot says:
    3 jaar geleden

    Nu heb ik zin om meteen koekjes te gaan bakken!

    Beantwoorden
  4. Carla says:
    3 jaar geleden

    Laura,

    Fijn dat de “Adventskalender” er weer is!
    Heel veel succes ermee!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  5. Sonja says:
    3 jaar geleden

    Deze komen zeker op mijn lijstje, ze lijken me heerlijk! En wat ontzettend leuk, de Adventskalender!

    Beantwoorden
  6. Dineke says:
    3 jaar geleden

    Ik heb je gouden combinatie/tip die je noemde erin verwerkt. Gewoon wat minder cranberries een handje gehakte witte chocolade erbij. Och wat lekker! Bedankt voor de tip 😉 en fijne feestdagen!

    Beantwoorden
  7. Gerda says:
    3 jaar geleden

    Lijken me lekker net als de koekjes met cranberry en witte chocola
    Bak je op hete lucht of onder en bovenwarmte?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      boven en onderwarmte

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom
  • NIEUW  Gisteren is er veel gebeurd  de advent ging van start  er kwam een nieuwe borrel winactie online   n  debakstrijd van december is aangekondigd  Aan de hand van de foto kun je al raden wat het thema is  Ik ben er dol op       Op het blog lees je er alles over   n kun je een kijkje nemen tussen alle heerlijke bananenbroden van de afgelopen Bakstrijd          Nu online  link in profiel    laurasbakery         debakstrijd  bakwedstrijd  soesjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Sterren kaaskoekjes

Sterren kaaskoekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sneeuwster taart

07 december 2019

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

06 december 2019

Kaneelsterren koekjes

05 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer