Het is lang geleden dat ik bijna twee weken niets gebakken heb. Toch was het zo tot afgelopen maandag. Best lekker een keer, maar ik had wel erg veel zin om weer lekker aan de bak te gaan. Een beetje inspiratieloos keek ik in de keuken wat ik allemaal in huis had en ik besloot met de sinaasappels aan de slag te gaan. Sinaasappel amandel koekjes werden het, gewoon omdat ik zo dol ben op het bakken van koekjes. Dat blijf ik één van de leukste dingen vinden om te bakken. Deze koekjes zijn in ieder geval lekker fris en de amandelen bovenop gaan heel goed samen met de sinaasappelsmaak.
BAKTIP: Voor dit recept gebruik je de rasp van een sinaasappel. Voor het raspen gebruik ik de rasp van Microplane. Deze heeft een goede grip en raspt erg fijn.
Beste Laura
Ik vind uw bakkunsten super doe zo verder.
Groetjes
Lut
Hoi Laura, ik volg je al een tijdje en wordt altijd heel erg enthousiast van jouw baksels. Als ik zelf weer eens zin heb om te bakken en bijvoorbeeld trek heb ik koekjes met amandel, kijk ik altijd eerst even bij jou voor inspiratie.
Zo heb ik van de week amandelkoekjes gebakken met gelijke delen amandelmeel en bloem. Lekker knapperig van buiten en net een beetje chewy van binnen.
Ze waren heerlijk, maar dacht eraan de volgende keer toch iets van citroen of sinaasappel toe te voegen.
En zie nu hier……!!!
Wat denk je, zou ik bij dit recept ook een deel van de bloem voor amandelmeel kunnen vervangen? 140 gram bloem en 140 gram amandelmeel?
Alvast bedankt voor je antwoord.
Groetjes,
Karen
Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar moet zeker lukken hoor!
Deze ga ik morgen maken! Heb er zin in! 🙂
Heb ze net uit de oven gehaald, ze zijn heerlijk! 🙂
dag Laura, ik heb net de cheesecake brownies gemaakt, ik deed er een poging toe, het mislukte, vooral wat smelten moest in het pannetje, werd een stijve massa waar niks meer mee te beginnen was. ik kwam er achter dat ik de boter had vergeten, de massa weer opgewarmd, boter toegevoegd, maar zo gauw het afkoelde werd het weer een harde massa, ik heb snel alles toegevoegd, bleef mixen, in de hoop dat het zacht bleef.
de ene fout die ik maakte was de boter, of lag het nog aan wat anders? hij staat nu wel in de oven en ben benieuwd hoe die er uit komt. Je boek is trouwens prachtig om er iets uit te maken, vooral de basis recept koekjes , ligt weer deeg in de koelkast zal daar morgen weer koekjes van bakken. vr.gr. Diny
Het kan zijn dat het vuur te hoog heeft gestaan en dat de chocola een beetje verbrand is. Verder is het logisch dat het bij het afkoelen dikker wordt, misschien heeft het wat te lang gekoeld bij jou.
Echt super lekker en makkelijk te maken. Voor een nog snellere variant, deeg als rol in plastic folie gewikkeld. 10 minuten in de vriezer, plakjes van gesneden. Op 3 bakplaten met bakpapier (gingen er wel 36 uit). In halfuur koektrommel weer gevuld, naar half uur daarna al weer half leeg, iedereen bleef er van dooreten ??
Hey Laura,
Moet ik de koekjes ook doreren alvorens de amandelen erop te doen?
Wat bedoel je met doreren? Als je het recept volgt zoals beschreven zullen ze in ieder geval zeker lukken.
Hoi Laura,
ik wil deze koekjes graag een dag op voorhand maken? kan ik het deeg gewoon een dagje in de koelkast laten en vers afbakken wanneer mijn visite komt?
Dat is geen probleem.
Hoi Laura,
Ben met de sinaasappel amandel koekjes bezig te bakken maar het deeg blijft vrij zacht vind ik. Heb wel een andere verdeling van bloem met amandelmeel gedaan .nl 180 om 100 gr. Amandelmeel.
Zal het daar aan liggen
Groetjes Alma
Dat zal dan waarschijnlijk de oorzaak zijn ja 😉
Hallo Laura,
Ik wil vandaag je sinaasappel amandel koekjes is maken.
Maar ik ben een beginner in koekjes bakken. Gebruik je zelfrijzende bloem?
Nee, (patent)bloem.
Hoi Laura, ik wil graag koekjes uitsteken. Zou dat met dit deeg ook kunnen lukken? Alvast dank voor je antwoord! Groet, Annemiek
Ze lopen wel een beetje uit in de oven, als dat is wat je bedoelt met je vraag.
Super goed gelukt. Ik heb ze enkel wel 20 minuten moeten bakken, anders waren ze rauw. 😛 Altijd leuk om toch iets te kunnen doen met een schil dat je normaal weggooit.
Oh wat gek! Was de oven wel voorverwarmd?
Absoluut, maar ik denk dat ik ze gewoon te bol heb gelaten. Ze zijn ondertussen al op, dus lekker waren ze wel. 🙂
Heerlijk simpel recept en ze zijn ontzettend lekker!
Dank voor de duidelijke uitleg en foto’s. Echt een topwebsite, Laura!
Is de witte basterdsuiker heel belangrijk? Kan het door gewone basterdsuiker vervangen worden? (vraag voor mijn buitenlandse vrienden die dit recept ook willen maken, maar geen witte basterdsuiker kunnen vinden)
Dank voor de lieve complimenten! Wat is ‘gewone’ basterdsuiker? De lichtbruine basterdsuiker geeft geen heel groot verschil en kan ook prima.
Ze waren echt lekker heb ze 11 min gebakken alleen van de sinaasappelsmaak proefden we weinig
Hallo Laura
Voor het eerst een recept van je gebruikt. De amandelkoekjes met sinaasappel rasp. Het deeg heeft ruim 1 uur in de koelkast gelegen voor ik er balletjes van gedraaid heb. Ik heb ze platgedrukt met een vork. Daarna in een oven van 180 graden met boven en onderwarmte maar helaas zijn alle koekjes samengesmolten tot 1 grote plak. Hoe kan dit?
Wat rot! Lagen de koekjes wel ver genoeg uit elkaar? En was het misschien erg warm buiten waardoor het deeg weer te warm is geworden?
Vandaag de sinaasappel koekjes gemaakt heel erg makkelijk en heel erg lekker.
Ik bak de laatste tijd de koekjes met
amandelmeel. 200 gram bloem en 80 gram
amandel meel. Zijn erg lekker.ik heb nu
met sinaasappel rasp er door heen