De Bakstrijd: december 2018

Gepost: 1 december 2018 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Poeh wat is november snel gegaan zeg. We hebben Sinterklaas verwelkomt in ons land en jullie hebben je best gedaan de lekkerste creaties te bakken. In het begin moesten jullie nog even warmdraaien, want met het thema amandelspijs in sinterklaassfeer is het soms lastig niet direct de keuken in te rennen om die heerlijke gevulde speculaas te bakken. Toch vroegen we jullie om dat juist te laten en na te denken wat je nog meer of anders kunt bakken. Er kwamen ontzettend leuke creaties binnen, maar er kan er maar één de prijs de winnen. Met Kerstmis in het vooruitzicht hebben we weer een leuke opdracht voor jullie. Lees snel verder om te lezen wat dat is.

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES novemBER 2018

Zoals ik al een beetje aangaf kozen velen ervoor om alsnog hun zelfgebakken gevulde speculaas of banketstaven te delen. Het zag er allemaal heel erg lekker uit, maar helaas voldeden die niet aan onze oproep. Naarmate dit steeds duidelijker werd kwamen er de mooiste en uitgebreide creaties binnen. Veel sloffen en koekjes met spijs, maar ook bijzondere appeltaarten en cheesecakes. Hieronder een greep uit de inzendingen.

Mocht je benieuwd zijn naar recepten, kijk dan eens in de Facebookgroep. Hier delen veel mensen het recept bij hun creaties   .

WINNAAR november 2018

De winnares van de maand november is Josee Booij! Van harte gefeliciteerd.

Zij maakte een speculaas-sloffenbodem die zij uiteraard op smaak had gebracht met speculaaskruiden en voor de kleur donkerbruine basterdsuiker. Daarop natuurlijk het bekende laagje amandelspijs. Ze werkte haar slof af met een verrassende fruitige frambozenslagroom. Ze decoreerde haar slof met chocolademunten en zelf gespoten miniletters. Leuk detail; de letters waren de voorletters van de mensen die de taart kwamen opeten.

We vonden het een verrassende smaakcombinatie, mooie foto’s en voldeed aan het Sinterklaas/amandelspijs thema.

Nogmaals gefeliciteerd Josee, de digitale keukenweegschaal komt zo snel mogelijk jouw kant op.

DE BAKSTRIJD DECEMBER 2018

Het spreekt voor zich dat we in december opnieuw een feestelijk thema hebben. We vragen jullie om een heerlijk kerstdessert te maken en als deze ook in kerstsfeer op de foto te zetten. Aangezien de wedstrijd tot 31 december loopt, lijkt dat ons geen probleem.

Thema: Een zelfgemaakt kerstdessert
Voorwaarden: Zet je dessert zo feestelijk mogelijk op de foto voor het ultieme kerstgevoel.
Prijs: Kerstpakket vol bakgerelateerde producten

INSPIRATIE

We laten jullie behoorlijk vrij, maar vragen jullie om het dessert feestelijk op de foto te zetten voor het ultieme kerstgevoel. Mocht je denken wat een kerstdessert nou anders maakt dan een gewoon dessert, klik dan op een van onderstaande voorbeelden voor inspiratie!

ZO DOE JE MEE

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in de daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon doet vind je in de groep onder de bestanden. Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

We kijken uit naar jullie inzendingen. Alvast hele fijne kerstdagen en veel plezier met het bereiden van de desserts.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. LInda schreef:

  Lian en Laura, er staat oktober ipv november bij de aankongiging van de winnaars 🙂

  1. Laura Kieft schreef:

   we hadden het gezien, is inmiddels aangepast 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *