Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Nutella swirl koekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
01 maart 2017
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Na het bakken van de chocolade-pindakaas swirl koekjes had ik de smaak te pakken en ging ik gelijk door met nog een variatie: de Nutella swirl koekjes. Ik had nog wat koekdeeg over van een ander recept en wilde hier ook iets lekkers mee maken. Toen ik de pot pindakaas terugzette naast de pot Nutella wist ik wat het moest worden. Swirl koekjes met Nutella als swirl. Ik was benieuwd of je na het bakken de Nutella smaak nog goed zou proeven en was blij dat dit inderdaad zo bleek te zijn. Ze zijn wederom ontzettend simpel om te maken, lees maar snel verder.

Recept afdrukken

Nutella swirl koekjes

Ze zien er hartstikke leuk uit en ze zijn eenvoudig te maken. Deze Nutella swirl koekjes staan toch geweldig bij de koffie of thee.
Porties: 50 (kleine) koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snufje zout
  • ± 8 el Nutella

Instructies

  • Begin met het maken van het deeg. Hiervoor doe je de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom, mix tot een romig mengsel. Voeg dan het eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen. Je kunt bloem en zout tegelijk toevoegen, kneed tot een mooi koekdeeg.
  • Verdeel het deeg in 2 delen, het is makkelijker om 2 rollen te maken dan 1 hele lange. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 35×28 cm die 2-3 mm dik is (snijd eventueel bij voor een rechte lap deeg). Doe dit op een stuk keukenfolie. Dat maakt het oprollen straks een stuk makkelijker. Je kunt ook de hele hoeveelheid deeg dikker (5 mm) uitrollen tot hetzelfde formaat, dan krijg je grotere koekjes. Ik vond het zelf wel leuk om wat kleinere koekjes te maken, het eindresultaat is met dit formaat ongeveer 5 cm in doorsnede.
  • Smeer de Nutella gelijkmatig uit over het deeg, laat het randje van een van de lange zijdes vrij. Rol het deeg op vanaf de lange zijde die wel ingesmeerd is. Het beginnetje kun je voorzichtig met de hand oprollen, daarna gebruik je het folie. Je zult zien dat dat heel makkelijk gaat.
  • Wanneer het deeg helemaal is opgerold vouw je het folie er stevig omheen. Rol het deeg nog een paar keer heen en weer over je werkblad zodat de naden goed dicht zijn. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast. Doe hetzelfde met het tweede deel deeg.
  • Verwijder het folie en snij de rollen deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 12-14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Wil je de koekjes bewaren? Hier lees je hoe je dat het best kunt doen.

Wil je de koekjes bewaren? Hier lees je hoe je dat het best kunt doen.

Vorige post

Volgende post

Tips voor de perfecte cake
Hartige cake

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
14

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 79

  1. Meike says:
    4 jaar geleden

    Oh wauw, dat ziet er echt heel lekker uit! Die wil ik wel proberen volgende keer dat ik koekjes maak 🙂

    Beantwoorden
  2. Lous says:
    4 jaar geleden

    Geprobeerd, maar het deeg wordt of 0,5 cm dik of 38×28 cm groot. Beide lukt niet want dan kreeg ik een erg dun plakje. Gevolg dat het deeg scheurt als je er Nutella op smeert. Uiteindelijk wel lekker geworden. Ik kan er helaas geen foto bijdoen.

    Beantwoorden
    • neva says:
      4 jaar geleden

      Klopt – deze hoeveelheid deeg is te weinig voor 2x 35×28 van 1/2 cm dik.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        4 jaar geleden

        Ik zie het al, heb een foutje gemaakt. Je kunt het inderdaad 1x tot 35×28 uitrollen met een dikte van een halve centimeter. Ik rolde het nu dunner uit voor de kleinere koekjes en kon daarom twee keer wel halen. Ik pas het even aan 🙂

        Beantwoorden
  3. ingrid says:
    4 jaar geleden

    bij mij zagen ze er niet zo strak uit, maar dat maakte niet uit, want ze waren zo snel op dat we ons daar niet aan konden ergeren. is dit deeg ook geschikt voor uitsteekkoekjes ? of loopt het teveel uit ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Mits je goed koelt kan het, maar het loopt wel uit. De suikerkoekjes zijn een beter alternatief.

      Beantwoorden
  4. Agnetha says:
    4 jaar geleden

    Ik heb deze koekjes gemaakt. Ze smaken prima. Maar werden nogal wat groter tijdens het bakken waardoor de vorm anders werd. Wat gister dan fout?

    Beantwoorden
    • Agnetha says:
      4 jaar geleden

      Gister =ging er

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Niks, koekjes rijzen nu eenmaal nog wat in de oven. Om te voorkomen dat ze (te veel) uitlopen heb je misschien iets aan deze tips: http://www.handigebaktips.nl/voorkomen-dat-koekjes-uitlopen/

      Beantwoorden
  5. Meia says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze gisteren gebakken alleen dan met glutenvrije bloem. En wat smaken ze heerlijk!

    Beantwoorden
  6. Cynthia says:
    4 jaar geleden

    Het deeg van deze koekjes is bij mij erg plakkerig, kan dat kloppen? Het plakt aan alles, het werkblad, het folie, de roller, ook als ik de roller en het werkblad met extra bloem bestuif blijft het erg plakkerig. Wat kan ik hieraan doen? Netjes uit- en oprollen lukt daardoor erg slecht. Ik volg gewoon het recept zoals hierboven.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dit hoort niet plakkerig te zijn, heb je wel alles goed afgewogen en roomboter gebruikt? Om het minder plakkerig te maken kun je altijd wat meer bloem toevoegen.

      Beantwoorden
      • Cynthia says:
        4 jaar geleden

        Heb ongezouten roomboter van campina gebruikt lijkt me prima. Verder heb ik alles netjes afgewogen met de keukenweegschaal. Zal bij de suiker, bloem en boter hoogstens 2/3 gram tussen hebben gezeten, neem aan dat dit niet veel uitmaakt. Ik zal de volgende keer iets meer bloem toevoegen. Hopelijk helpt het. Dankje

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Het zou alleen kunnen als je de grasboter hebt gebruikt van campina. Deze is erg zacht en vind ik -persoonlijk- niet prettig om mee te bakken.

          Beantwoorden
      • Michiel says:
        3 jaar geleden

        Welk soort bloem gebruik je? Zelf het recept gemaakt met patentbloem en dat ging zonder problemen. Heb ook wel eens patisseriebloem gehad en dat ging een stuk minder (bleef plakken etc.). Die patisseriebloem blijkt uit verschillende granen en ook nog wat melkpoeder te bestaan waardoor het veel vochtiger bleef.

        Mijn ervaring leert dat gewoon het huismerk patentbloem (van rond de €0,50 per kilo) het beste resultaat geeft voor deeg.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Ik gebruik eigenlijk altijd gewoon patent- of tarwebloem

          Beantwoorden
          • Michiel says:
            3 jaar geleden

            Ik bedoelde de vraag eigenlijk voor Cynthia.

  7. Nanda says:
    4 jaar geleden

    Vandaag gemaakt, om te smullen zijn ze!

    Beantwoorden
  8. Mariska says:
    4 jaar geleden

    Wat een goed basisdeeg voor koekjes! Het deeg was heel zacht en fijn om mee te werken. Tijdens het maken bleek dat ik maar 140 gram bloem had, aangevuld met zelfrijzend bakmeel en dat werkte ook goed 😉

    Beantwoorden
    • Ashley says:
      11 maanden geleden

      Ik ben nu deze koekjes aan het maken maar het deeg ziet er heel anders uit dan op de foto en het plakt heel erg. We hebben alles goed afgewogen. Het is niet op te rollen

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Heb je het deeg al op laten stijven? Misschien is je boter te warm en zacht geworden.

        Beantwoorden
  9. Martha says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, Ik heb uit je boek de ‘cinnamon swirl koekjes’ gemaakt (lijken heel erg op bovenstaande koekjes) maar ze blijven een beetje klef in het midden. Na een eerste poging heb ik de oventijd al een beetje aangepast naar 20 minuten want ze waren niet gaar na 16 minuten. Maar nu zijn ze bruiner én nog steeds niet gaar. Wat doe ik fout?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Misschien is je suikermengsel op dat punt iets te dik geweest. Daarnaast komen koekjes altijd zacht uit de oven en worden ze pas harder wanneer ze afkoelen.

      Beantwoorden
  10. Sanne says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura, is het mogelijk de rol een dag vooraf te maken en in te vriezen/te bewaren in de koelkast? En dan dag nadien pas de koekjes te snijden en te bakken? Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan heel goed.

      Beantwoorden
      • Yolande says:
        1 jaar geleden

        Hey Laura,

        Bedankt dat je dit recept hebt gedeeld!
        Je koekjes zijn echt heerlijk en hebben bij iedereen die ze proeft succes! 😀
        Ik heb ze al verschillende keren gemaakt.
        De laatste keer heb ik een theelepel vanille-extract en een halve theelepel speculaaskruiden aan het deeg toegevoegd. Dat was ook heel lekker!
        Nogmaals bedankt! 🙂

        Groetjes,

        Yolande

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Wat leuk om te lezen, dankjewel Yolande! Lekkere variatie ook.

          Beantwoorden
  11. Caroline says:
    3 jaar geleden

    Bij mij was het deeg ook te plakkerig en echt precies aan het recept gehouden en ongezouten roomboter van Campina gebruikt. Best wel wat bloem toegevoegd en toen ging het goed. Bij het bestrijken met Nutella ging het alsnog mis. Deeg scheurde. Poging 2 lukt wel, want TIP: Nutella even in een kom in de magnetron doen. Daarna smeert het super makkelijk uit. Koekjes zijn zojuist prachtig uit de oven gekomen!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je de grasboter gebruikt? Die vind ik niet geschikt om te bakken, zeker niet met koekjes. Dit omdat die té zacht wordt.

      Beantwoorden
      • Caroline says:
        3 jaar geleden

        Nee gewoon de normale, gek he!

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Dat is zeker apart! Goed koelen is overigens ook nog belangrijk, maar het zou niet zo zacht moeten zijn. Slim dat je de Nutella hebt verwarmd om het goed uit te kunnen smeren 🙂

          Beantwoorden
  12. Caroline says:
    3 jaar geleden

    Mmmm heb ze net gebakken voor mijn schoonouders. Maar gelukkig waren er nog een paar over. Wat zijn ze heerlijk! Ik maak vaak en dankbaar gebruik van jouw recepten.
    Ze zijn zo overzichtelijk en makkelijk dat zelfs ik mij haast een keukenprinses ga voelen!

    Dankjewel!

    Beantwoorden
  13. Emma says:
    3 jaar geleden

    Alle stappen gevolgd maar ook bij mij ging het oprollen niet goed. Deeg brokkelde uit elkaar en nu ligt er een treurig slap plat rolletje in de koelkast.
    Alle ingrediënten precies afgewogen, geen Campina grasboter gebruikt en meerdere keren extra bloem toegevoegd… ik snap er niks van

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik denk dat je deeg te droog is geworden doordat je meermaals extra bloem hebt toegevoegd.

      Beantwoorden
  14. Emma says:
    3 jaar geleden

    Ha Laura,
    Kun je de Nutella vervangen door cacaopoeder of gesmolten pure chocolade? Dit ivm een hazelnootallergie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou dan eerder op zoek gaan naar een chocoladepasta zonder hazelnoten. Cacaopoeder en pure choco werken heel anders in dit recept.

      Beantwoorden
  15. Majorie says:
    3 jaar geleden

    Geweldige koekjes! Denk je dat je er voor het bakken (uiteraard geen plastic) lollie stokje in kan doen en dat deze goed blijft zitten? Lijkt mij leuk voor een traktatie volgende maand. Groetjes, Majorie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zal een beetje pielen worden doordat het uit laagjes bestaat, maar in principe moet het lukken.

      Beantwoorden
      • Majorie says:
        3 jaar geleden

        Dank je wel. Ik ga het dan eerst een keer proberen.

        Beantwoorden
      • Majorie says:
        3 jaar geleden

        Het was goed gelukt en kids waren gek op het koekje. Foto staat op je fb?

        Beantwoorden
  16. Elisabeth says:
    3 jaar geleden

    Als je zeg mixen bedoel je dan echt met een mixer mijn deeg is echt super plakkerig denk echt dat het komtndoor mixen IPV kneeden

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Met mixen bedoel ik inderdaad een mixer. Maar dat het plakkerig is ligt daar niet aan hoor, heb je alles wel goed afgewogen en geen ingrediënten vervangen?

      Beantwoorden
  17. Danny says:
    2 jaar geleden

    Hoi, sommige dames hebben dat hun deeg te plakkerig blijft, dit zou natuurlijk ook aan de grote van de eidooier kunnen liggen. Van een xl ei is de dooier bijna 2x zo groot.
    Wat een fijne recepten! Dankjewel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan inderdaad, maar het heeft vaak eerder te maken met het soort boter dat is gebruikt. En verder is in alle bakrecepten standaard dat over M eieren gesproken wordt.

      Beantwoorden
  18. Tessy says:
    2 jaar geleden

    Hallo. Zou het recept ook kunnen met pindakaas ipv nutella?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      ja hoor.

      Beantwoorden
      • Laura says:
        1 jaar geleden

        Of met speculoospasta? 🙂

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Oeh, dat klinkt fantastisch!

          Beantwoorden
  19. Mariekee says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk die koekjes! Maar ik kreeg niet echt de swirl. Het lukte mij namelijk niet om het kaneel mengsel uit te smeren .. waardoor ik het en der want mengsel had op het deeg. Wat gaat er mis?
    En hoe zorg je dat boter vanuit koelkast zacht wordt? Magnetron lijkt me niet…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Boter op kamertemperatuur laten komen, dan wordt het vanzelf zachter.

      Beantwoorden
  20. A says:
    2 jaar geleden

    Heel leuk recept. Lekker snel weer veel koekjes op voorraad.

    Nu voor de tweede keer gemaakt. We maakten ze gisteren met pure pasta en dochterlief wilde ook een rol met aardbeienjam. Hmm. Ook erg lekker.

    Beantwoorden
  21. Britney says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe zorg jij er voor dat de koekjes mooi rond worden?
    Vlak voordat ik het in de koelkast leg, is het mooi rond, maar als ik het er dan uit haal, dan zie je overduidelijk op welke kant het heeft gelegen in de koelkast

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het deeg is al stevig als ik ermee werk en ik rol het strak op. Het is vaak wel een beetje te zien, je kunt eventueel de rol nog even over je werkblad rollen voordat je hem in plakken snijdt.

      Beantwoorden
  22. Corine says:
    1 jaar geleden

    Wat zien ze er lekker uit! Helaas is mijn deeg erg plakkerig, lijkt meer op cakebeslag. Ligt nu wel in de koelkast te koelen dus ik ben benieuwd.
    Ik las net ergens dat u roomboter gebruikt? Ik heb Zeeuws meisje margarine gebruikt omdat dit vrijwel lactosevrij is. Zou het daardoor kunnen komen? Of misschien komt het doordat ik de boter zacht heb gemaakt in de magnetron?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ah, dat komt inderdaad door het smelten van de boter. Ik gebruik inderdaad roomboter, maar zo lang het opstijft in de koelkast zou het geen probleem moeten zijn. Je deeg zal weer prima zijn als het op heeft kunnen stijven in de koelkast, verwacht ik.

      Beantwoorden
  23. serena says:
    1 jaar geleden

    Bedankt voor het recept! Makkelijk te maken, lekker en visite was onder de indruk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zo fijn om te lezen, graag gedaan.

      Beantwoorden
  24. Pingback: Basisrecept Koekjes - Laura's Bakery
  25. Chantal says:
    1 jaar geleden

    kan dit ook zonder ei? Of moet ik het dan door iets vervangen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Die dooier heb je het liefst wel nodig ja, ik durf zo gauw niet te zeggen waar je het in dit recept door kunt vervangen.

      Beantwoorden
      • Chantal says:
        1 jaar geleden

        dagje gewacht, eitjes gescoord, en gemaakt! Super lekker! En ziet er ook mooi uit! Blij gezin hier! Lekker warme choco met nutella swirl koekjes met de storm: perfect! Dankjewel!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Yes wat leuk!!

          Beantwoorden
  26. Ann says:
    11 maanden geleden

    Ge-wel-di-ge koekjes! Zó lekker!
    Ik heb het deeg even in de koelkast gelegd omdat het, net zoals ik hierboven enkele keren las, een beetje plakkerig was na het mengen. Daarna heb ik het perfect kunnen uitrollen en de Nutella er kunnen op smeren. Het smeren heb ik met een lepel gedaan en dat lukte vlot 😊

    Beantwoorden
    • Ann says:
      11 maanden geleden

      Nog even een kleine toevoeging: ik heb met wat deeg een klein rolletje gemaakt met pindakaas (die met stukjes pinda). Ondanks dat dat rolletje dunner uitviel dan de Nutella-rol heb ik die koekjes echter even lang laten meebakken waardoor ze nét iets te ver waren. Maar ik had het idee dat dat ook wel een geslaagde combinatie zou kunnen zijn.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Oeh, lekker idee inderdaad!

        Beantwoorden
  27. Claudia says:
    11 maanden geleden

    De koekjes zijn overheerlijk ! Nu al voor de 2de keer in de maak.

    Beantwoorden
  28. isabel says:
    10 maanden geleden

    is het erg als je je deeg niet in de koelkast doet?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Deeg koelen is echt belangrijk voor het beste en lekkerste resultaat.

      Beantwoorden
      • isabel says:
        10 maanden geleden

        bedankt

        Beantwoorden
  29. Richard says:
    7 maanden geleden

    Hallo Laura, dit deeg voor mij werd heel erg brokkelig en niet ‘nat’ genoeg, het nam de droge ingredienten daarom lastig op. Ik heb geen goede mixer en doe het meeste bij hand en dat zorgt uiteraard ook zo voor zijn problemen maar het lukt me meestal aardig. Daarom heb ik het hele ei en zelfs nog wat melk gebruikt. De koekjes waren prima maar mijn vraag nu is waarom het deeg bij mij dan zo kurkdroog was tot het punt waar het de bloem amper opnam? Alsof het een nat ingredient zou missen, wat uiteraard niet zo is. Vandaar mijn verwarring. Bedankt en ik wens je nog een fijne dag.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dat is inderdaad gek! Het mixen zorgt er wel voordat de boter mooi romig wordt en de bloem goed op kan nemen, maar het moet ook met de hand kunnen. Was de boter wellicht erg koud? En welke bloem heb je gebruikt?

      Beantwoorden
      • Richard says:
        7 maanden geleden

        Dat is mogelijk, het kwam inderdaad uit de koelkast. Ik gebruik altijd een beetje minder suiker en boter als vermeld staat in recepten dus heb ik toch nog wat extra boter gebruikt en dit eerst even verwarmt tot vloeibaar om het zo wat smeuïger te maken. De bloem is tarwebloem, verder heb ik in plaats van vanille suiker wat vanille extract gebruikt (is maar net wat ik thuis heb liggen he haha) en kristal suiker.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 maanden geleden

          Als je de ingrediënten verminderd, dan kan dat een goede reden zijn dat de uiteindelijke samenhang niet meer klopt. Zo ook het gebruiken van koude boter. Mocht je het nog een keer proberen dan zou ik je willen adviseren het recept helemaal te volgen, dan zou het niet mis moeten gaan! 😀

          Beantwoorden
  30. Amanda says:
    2 maanden geleden

    Dag laura
    De koekjes zijn lekker maar als je chocolade.. Witte en een bruine au bain marie warm maakt en dan 50/50 de koekjes in dipt zijn ze nog zaliger!

    Beantwoorden
  31. Wieteke says:
    3 weken geleden

    Hoi Laura, geweldig recept bedankt voor t delen! Enkel verbrand de onderkant bij ons. Any tips? De pasta zeg maar.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Stond de ovenplaat misschien te laag in de oven? Heb je wel onder- bovenwarmte gebruikt?

      Beantwoorden
      • Wieteke says:
        3 weken geleden

        Volgens mij wel maar ik ga morgen nog even n keer proberen! Heerlijk zijn. Ze wel! Dank voor je snelle reactie 😉

        Beantwoorden
  32. Wil says:
    2 weken geleden

    Mijn koekjes smaken nu naar spritsen met een beetje chocolade. Hoort dat zo? Mijn boter was wel wat kouder dus ik weet niet of dat wellicht de reden is of dat ze zo horen te smaken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Nee dat hoort zeker niet zo, wat gek! Alles hoort op kamertemperatuur te zijn, maar of dat nu de reden is voor dit grote structuurverschil weet ik ook niet.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Hartige cake

Hartige cake

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-4

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-14

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan