Café noir truffels

Gepost: 3 mei 2017 Laatst bewerkt: 25 juni 2024

CAFÉ NOIR TRUFFELS maken

Inmiddels heb ik al heel wat soorten koekjes omgetoverd tot lekkere truffels die bij jullie keer op keer weer in de smaak vallen. Ik ben zelf ook erg enthousiast over deze truffels van koek en probeer dus ook iedere keer weer nieuwe soorten te bedenken. Met mijn nieuwste creatie ben ik ook weer erg blij: café noir truffels! Jawel, hiervoor gebruikte ik de café noir koekjes met dat lekkere koffie glazuurlaagje. Ik dipte ze in melkchocolade en bovenop dit keer geen koekkruimels, maar een chocolade mokkaboontje. Weer een geslaagd truffel project al zeg ik het zelf. Probeer ze vooral uit en oordeel zelf zou ik zeggen.

CAFÉ NOIR TRUFFELS recept

CAFÉ NOIR TRUFFELS maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 5 stemmen

Café noir truffels

Ik toverde weer een nieuw koekje om tot truffel, deze keer café noir truffels. Deze kleine zoete hapjes zullen het bij velen goed doen.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram café noir koekjes
  • 100 gram MonChou (1 pakje)
  • 250 gram melkchocolade
  • 14 chocolade mokkaboontjes

Instructies

  • Breek de koekjes in stukken en maal ze fijn in een blender of hakmolentje. Voeg de MonChou toe en kneed door de koekkruimels. Blijf kneden tot er een soort stevig deeg ontstaat.
  • Draai balletjes van het deeg en zet ze even in de koelkast.
  • Ondertussen smelt je de tweederde van de chocolade au bain marie. Wanneer dat gesmolten is voeg je de rest van de chocolade toe. (hier lees je meer over chocolade tempereren zonder thermometer)
  • Haal de balletjes uit de koelkast en dip ze stuk voor stuk in de chocolade. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier, plaats gelijk een mokkaboontje bovenop.
  • Laat de chocolade helemaal uitharden voordat je ze serveert.
Bewaren

De truffels bewaar je in een afgesloten bakje in de koelkast, hier blijven ze maximaal een week goed.

recept CAFÉ NOIR TRUFFELS

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

37 reacties

  1. Margot schreef:

    Die koekjes blijven lekker, dus ik die truffels zijn vast heelijk!

  2. Trudy schreef:

    Wat een juweeltjes!

  3. Laura | LvanR schreef:

    Die koekjes zijn fantastisch, dan moet dit helemaal goddelijk zijn!

  4. Anne schreef:

    Ze staan in de koelkast uit te harden! Had wel enorm veel chocolade over, nog een tip wat ik daar mee had kunnen doen (voor een volgende keer)?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je houdt inderdaad altijd chocola over, je moet natuurlijk wel genoeg hebben om te kunnen dippen. Je kunt het laten uitharden om later opnieuw te gebruiken, maar je kunt ook chocoladeflikken maken, koekjes erin dippen. Of een mini choco fondue houden. Genoeg mogelijkheden 😉

      1. Anne schreef:

        Bedankt, goede tips, ik ga zeker nog wat van je truffelrecepten proberen (want deze zijn goddelijk en al bijna op!!) en haal dan wat mini-spritsjes oid om te dippen 🙂

        1. Sijke schreef:

          Je kan er ook nog pindarotsen van maken. Met ongezouten pindas. Dan krijg je de chocola wel op, en heb je nog een heerlijke bonbon op tafel.

  5. Corrie van Dael schreef:

    Gelijk gemaakt en na uitharding er gelijk 1 gekeurd. Heerlijke truffel. De 13 overige truffels blijven in een gesloten doosje in de koelkast voor zaterdag bij een high tea

  6. Jessica schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Binnenkort maar eens maken.
    Zijn deze truffels ook in de vriezer te bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan ook 🙂

  7. Petra schreef:

    Lekker receptje! Toch maar eens proberen, ik baal al een tijdje dat een zeker fabrikant van dit koekje de receptuur heeft gewijzigd, waardoor de koekjes een stuk kleiner zijn (dat is op zich niet erg), maar ook een minder lekkere dikke toplaag hebben gekregen.. Ik koop ze sindsdien eigenlijk nooit meer. Maar misschien dat deze truffels dat goedmaken!

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja klopt inderdaad, maar ik heb zelf nu de koekjes van een huismerk gekocht in de super. Die zijn nog in het ‘oude’ formaat en volgens mij ook met een dikker laagje 😉

  8. Biby schreef:

    Heerlijk lijken ze me! Ik heb laatst eens truffels gemaakt van gemalen chocolat chip cookies. Die waren ook echt geweldig!

  9. Kirsten schreef:

    Hoe kan je ze het beste doppen zonder klodders of vingerafdrukken te krijgen?

  10. Kirsten schreef:

    Dippen ?

  11. Marieke schreef:

    Hoe lang blijven de truffels (in de koelkast) ongeveer goed?

  12. Ria schreef:

    VANDAAG GEMAAKT,HEERLIJK

  13. Annique schreef:

    Bij de huismerken is inderdaad nog wel enige koffiesmaak te herkennen.
    De zekere fabrikant wil zijn nieuwe recept van de ‘original’ café noir koekjes helaas niet aanpassen, was hun reactie op mijn klacht over de totaal verdwenen koffiesmaak. Maar als we met zijn allen klagen, wie weet… de consument is de baas, toch?

  14. Ria Bruurmijn schreef:

    Beste laura, kun je er ook mascaone voor gebruiken, daar ik geen monchou in huis heb.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan ook, misschien heb je dan wel iets minder nodig.

  15. Jannie schreef:

    Ik heb de café noir truffels gisteren gemaakt.
    Zeer goed gelukt. Bij sommige inderdaad een voetje, maar ja.
    En ik had geen melkchocolade, dus er zit een pure laag omheen.
    Ze gaan mee na mijn zus, die is jarig vandaag

  16. Lieselotte schreef:

    Oh het wordt bij mij geen deeg, blijft kruimelig. Ik heb alle ingrediënten verdubbeld, dat kan het probleem toch niet zijn. Ik kan er nu geen balletjes van draaien. Zou ik er een beetje gesmolten boter aan toe kunnen voegen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als het te kruimelig is voeg je wat extra monchou toe. Het zou kunnen dat de koekjes niet fijn genoeg gemalen zijn, of dat jouw koekjes droger waren dan die van mij.

  17. Joanna schreef:

    hoi Laura,

    zou je monchou ook kunnen vervangen met iets anders?
    alles behalve kaas of aanverwanten misschien?
    groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt ook chocoladepasta gebruiken, maar dat heeft in dit geval misschien teveel invloed op de smaak waardoor je de koekjes niet meer goed proeft.

  18. Riggio schreef:

    Ik heb ze gemaakt en ze zijn alweer op ook 🙂
    Iedereen vond ze heerlijk! Snel weer maken.

  19. Marlies schreef:

    Heb de truffels gemaakt ??? maar ik heb 1 zakje nescafe mokka in de chocolade opgelost. Nu smaakte ze echt naar koffietruffels, heerlijk. (Ik heb pure chocolade /melk chocolade en witte chocolade gebruikt) Ik had het recept 4x gedaan omdat ik aan 14 niet genoeg had ??

  20. Inge schreef:

    Overheerlijkkkkk die truffels, maar kan je met deze vulling ook nog iets anders maken zoals taart, gebruiken als vulling voor biscuit…?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Op zich wel als je dat lekker lijkt, het is wel meteen een stevige vulling voor een taart 😉

  21. Inge schreef:

    Helemaal verslaafd aan die truffels ??
    Kan je ze ook in iets anders dan chocolade dippen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha ik zou niet weten waarin.

  22. Diane schreef:

    Zo lekker ,heb ze ook een keer gemaakt met Oreo koek.
    En een sneeuw mannetjes gezicht erop betekent , dit is een leuk om ze zo te presenteren.

  23. Esther schreef:

    Ze smaken heerlijk!! Zou je er misschien ook een koffielikeurtje in kunnen verwerken? En hoe zou je de verhouding dan ongeveer doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lijkt me dat dat prima moet kunnen, klinkt lekker 🙂 De verhoudingen durf ik je niet te zeggen, want dat heb ik zelf niet getest.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept