Chocolate chip cookie truffels

Gepost: 15 mei 2019 Laatst bewerkt: 28 november 2024
Chocolate chip cookie truffels

Mijn favoriete truffels waren altijd de Oreo en Bastognetruffels, maar sinds kort kan ik deze chocolate chip cookie truffels ook toevoegen aan mijn favorietenlijstje. Heerlijk zijn ze. Je krijgt er een beetje het cookiedough gevoel bij, voor iedereen die geen ongebakken koekdeeg wil eten is dit dus het perfecte alternatief. Het recept is weer net zo makkelijk als altijd. Koekjes vermalen, MonChou toevoegen en dippen in chocola. Heerlijk van die makkelijke recepten die zo fantastisch smaken. Voor nog meer truffelinspiratie kun je ook eens op deze pagina kijken, maar vergeet vooral niet eerst deze combinatie te proberen.

BAKTIP: Voor het fijnmalen van de koekjes is het handig om een foodprocessor te gebruiken. Zelf gebruik ik de foodprocessor van KitchenAid. Deze werkt erg prettig en alle opzetstukken kunnen in de kom, waardoor de foodprocessor compact op te bergen is.

Chocolate-chip-cookie-truffels-4a

 

CHOCOLATE CHIP COOKIE TRUFFELS maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Chocolate chip cookie truffels

Truffels zijn er in alle vormen en maten. Deze chocolate chip cookie truffels zijn écht om te smullen en met maar drie ingrediënten te maken!
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram chocolate chip cookies
  • 100 gram MonChou
  • 250 gram melkchocolade

Benodigdheden

Instructies

  • Doe de koekjes in een blender of hakmolentje en maal fijn. Voeg de MonChou toe en kneed door de koekkruimels. Blijf kneden tot er een stevig deeg of kruimelmengsel ontstaat dat zijn vorm behoudt en niet te plakkerig is.
  • Draai balletjes van het deeg en zet voor een half uur tot uur, langer mag ook, in de koelkast.
  • Ondertussen smelt je tweederde van de chocolade

    . Wanneer dat gesmolten is voeg je de rest van de chocolade toe.

  • Zodra de chocolade op temperatuur is, haal de balletjes uit de koelkast. Dip ze nu stuk voor stuk in de chocolade. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier en strooi je er gelijk nog wat overgebleven koekkruimels overheen.

Tips

  • Tip: Hier lees je meer over chocolade tempereren zonder thermometer.
  • Tip: Van de resterende gesmolten chocolade maak je bijvoorbeeld deze chocoladeflikken. Zo verspil je niets!
  • Bewaren: Afgedekt en in de koelkast bewaar je de chocolate chip cookie truffels niet langer dan één week.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

21 reacties

  1. Mijnske schreef:

    Haha, een week bewaren?!?

    1. Marleen schreef:

      ‘Blijf kneden tot er een stevig deeg of kruimelmengsel ontstaat dat zijn vorm behoudt en niet te plakkerig is.’
      Het blijft plakkerig, wat kunnen we daaraan doen? Meer koekkruimels erdoor?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Was het misschien niet te warm geworden door de temperaturen buiten? Anders inderdaad meer koekkruimels.

  2. Axelle schreef:

    Hallo,

    Moet de roomkaas om kamertemperatuur of gesmolten worden? Of deze er gewoon in doen in vaste vorm?

    1. Laura Kieft schreef:

      Hoeft voor dit recept niet per se op kamertemperatuur, je kneedt het er gewoon doorheen.

  3. AMalia schreef:

    Hi Laura!

    Grote fan hier..

    Een vraagje.. bij mij is de onderkant meestal kaal, om de chocolade afbreekt. Hoe krijg jij het voor elkaar. Mooie dichte truffel.

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien dat je chocolade nog wat te dun is?

      1. AMALia schreef:

        Nee ik bedoel dus het hele bolletje met chocolade bedekt, lukt mij dus niet.

        1. Laura Kieft schreef:

          Oh zo, dip je hem wel helemaal onder in de chocolade? Een kleiner schaaltje kan helpen hierbij. Of even door de chocolade rollen.

  4. Anna schreef:

    Hoi Laura,

    In het recept staat ‘Zodra de chocolade op temperatuur is, haal de balletjes uit de koelkast. Dip ze nu stuk voor stuk in de chocolade’ Wanneer of hoe kan ik weten of de getempereerde chocolade op temp. en klaar is voor gebruik?

    Groetjes en bedankt voor je heerlijke recepten 🙂

  5. Sasinee schreef:

    bedankt voor je recept. Het is het makkelijk te maken en smaakt heerlijk:) jammer dat ik de foto hier niet kan laten zien.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn! Ik vind het altijd leuk om een foto terug te zien op social media.

  6. Marleen schreef:

    We hebben het opgelost door het kruimelmengsel eerst een half uur in de koelkast te zetten. Ws was het te warm vandaag. Truffels zijn goed gelukt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat vermoedde ik al, fijn dat het goedgekomen is!

  7. Sissi schreef:

    Zou dit recept ook met pure chocolade gemaakt kunnen worden?

    1. Marleen schreef:

      Ja, dat hebben wij gedaan, prima combi!

  8. Gabriel schreef:

    Ze waren heerlijk ik heb ze gemaakt op school
    Ik geef ze een 10+

  9. Lieve van hees schreef:

    Hallo,

    Ik heb al 2 maal verschillende truffels gemaakt van jou recepten. Ze zijn super lekker maar het lukt me maar niet om ze deftig van een bord of rooster te halen. Blijft het dan niet kleven aan het bakpapier als het gestold is? Of heb je nog andere tips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je ze op bakpapier laat stollen krijg je ze er zo van af!

  10. Lieve van hees schreef:

    Oké bedankt! Dan ga ik dat volgende keer toch zo eens proberen!! 😃

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept