Mijn favoriete truffels waren altijd de Oreo en Bastognetruffels, maar sinds kort kan ik deze chocolate chip cookie truffels ook toevoegen aan mijn favorietenlijstje. Heerlijk zijn ze. Je krijgt er een beetje het cookiedough gevoel bij, voor iedereen die geen ongebakken koekdeeg wil eten is dit dus het perfecte alternatief. Het recept is weer net zo makkelijk als altijd. Koekjes vermalen, MonChou toevoegen en dippen in chocola. Heerlijk van die makkelijke recepten die zo fantastisch smaken. Voor nog meer truffelinspiratie kun je ook eens op deze pagina kijken, maar vergeet vooral niet eerst deze combinatie te proberen.
BAKTIP: Voor het fijnmalen van de koekjes is het handig om een foodprocessor te gebruiken. Zelf gebruik ik de foodprocessor van KitchenAid. Deze werkt erg prettig en alle opzetstukken kunnen in de kom, waardoor de foodprocessor compact op te bergen is.
Haha, een week bewaren?!?
‘Blijf kneden tot er een stevig deeg of kruimelmengsel ontstaat dat zijn vorm behoudt en niet te plakkerig is.’
Het blijft plakkerig, wat kunnen we daaraan doen? Meer koekkruimels erdoor?
Was het misschien niet te warm geworden door de temperaturen buiten? Anders inderdaad meer koekkruimels.
Hallo,
Moet de roomkaas om kamertemperatuur of gesmolten worden? Of deze er gewoon in doen in vaste vorm?
Hoeft voor dit recept niet per se op kamertemperatuur, je kneedt het er gewoon doorheen.
Hi Laura!
Grote fan hier..
Een vraagje.. bij mij is de onderkant meestal kaal, om de chocolade afbreekt. Hoe krijg jij het voor elkaar. Mooie dichte truffel.
Misschien dat je chocolade nog wat te dun is?
Nee ik bedoel dus het hele bolletje met chocolade bedekt, lukt mij dus niet.
Oh zo, dip je hem wel helemaal onder in de chocolade? Een kleiner schaaltje kan helpen hierbij. Of even door de chocolade rollen.
Hoi Laura,
In het recept staat ‘Zodra de chocolade op temperatuur is, haal de balletjes uit de koelkast. Dip ze nu stuk voor stuk in de chocolade’ Wanneer of hoe kan ik weten of de getempereerde chocolade op temp. en klaar is voor gebruik?
Groetjes en bedankt voor je heerlijke recepten 🙂
Daar lees je hier meer over: https://www.laurasbakery.nl/chocolade-tempereren-zonder-thermometer/
bedankt voor je recept. Het is het makkelijk te maken en smaakt heerlijk:) jammer dat ik de foto hier niet kan laten zien.
Wat fijn! Ik vind het altijd leuk om een foto terug te zien op social media.
We hebben het opgelost door het kruimelmengsel eerst een half uur in de koelkast te zetten. Ws was het te warm vandaag. Truffels zijn goed gelukt!
Dat vermoedde ik al, fijn dat het goedgekomen is!
Zou dit recept ook met pure chocolade gemaakt kunnen worden?
Ja, dat hebben wij gedaan, prima combi!
Ze waren heerlijk ik heb ze gemaakt op school
Ik geef ze een 10+
Hallo,
Ik heb al 2 maal verschillende truffels gemaakt van jou recepten. Ze zijn super lekker maar het lukt me maar niet om ze deftig van een bord of rooster te halen. Blijft het dan niet kleven aan het bakpapier als het gestold is? Of heb je nog andere tips?
Als je ze op bakpapier laat stollen krijg je ze er zo van af!
Oké bedankt! Dan ga ik dat volgende keer toch zo eens proberen!! 😃