Bladerdeeg inspiratie: zoet en hartig

28 februari 2022 Laatst bewerkt: 4 juli 2023
Bladerdeeg inspiratie: zoet en hartig
3

Bladerdeeg is misschien wel een van de fijnste ingrediënten om mee te bakken. Van zoete taartjes tot aan hartige borrelhapjes: je kunt er alle kanten mee op. Door de jaren heen zijn er dan ook al een hele hoop recepten online verschenen met als hoofdingrediënt bladerdeeg. Wist je dat ik ook een basisrecept heb om zelf bladerdeeg op een makkelijke manier te maken? Of je nu zelf bladerdeeg gaat maken of toch liever aan de slag gaat met een pakje of rol uit de winkel, laat je inspireren door deze tien zoete én hartige recepten om te bakken met bladerdeeg.

Plaattaart is misschien wel een van de makkelijkste gerechten die op tafel kunt zetten. Zo maak je met fruit in een handomdraai deze vrolijke, zomerse plaattaart. Maar met hartige ingrediënten maak je bijvoorbeeld deze plaattaart met courgette en geitenkaas. Ideaal voor het avondeten!

Ook voor kleinere taartjes is bladerdeeg perfect. Zo maakte ik voor Valentijn deze harten taartjes. Lekker met roomkaas en rood fruit. Vervang de zoete ingrediënten door lekkere groente, zoals courgette, en dan heb je meteen een leuk borrelhapje. Zelf vind ik deze courgette-roomkaas bladerdeeg hapjes ook lekker als lunch of tussendoortje.

Vind je het leuk om van bladerdeeg een mooie vorm te maken? Probeer dan eens deze sinaasappel bladerdeegschelp. De schelpen zijn onwijs makkelijk zelf te maken en je kunt ze eigenlijk vullen met alles wat jij lekker vindt. Of maak deze overheerlijke bladerdeeg harten met Parmaham. Een super leuk borrelhapje voor bijvoorbeeld Valentijn, moederdag of de feestdagen.

Over kleine hapjes gesproken: met bladerdeeg kun je ook deze heerlijk gevulde koekjes met sinaasappel curd maken. Een super lekkere combinatie. Zelf vind ik dat kaas ook altijd perfect te combineren is met bladerdeeg. En dat bewijzen deze heerlijke camembert bites ook nog eens.

Ben jij fan van frangipane of wil je dat eens een keer proberen? Dan raad ik je deze perzik flappen echt aan. Knapperig bladerdeeg, romige frangipane en frisse perzik. Dat klinkt toch heerlijk!? En zoals bijna alle recepten met bladerdeeg is dit ook nog eens heel makkelijk te maken. We sluiten deze lijst daarom ook af met een van de meest populaire (maar ook super makkelijke) recepten met bladerdeeg: knakworstjes krans.

Wat is jouw favoriete recept met bladerdeeg?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Elise schreef:

    Ik vind bladerdeeg echt wel lekker. Maar dan als iemand anders het heeft gemaakt. blijkbaar zijn bladerdeeg en ik geen vrienden. Wat ik ook doen, verschillende merken, groente en fruit laten uitlekken, beschuitkruim eronder, het blijft enorm zompig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *