Toblerone Oreo truffels

104

Hangend op de bank bedenk ik vaak de lekkerste recepten. Met een beetje trek kijk ik tv en dan dwalen mijn gedachten bij sommige programma’s al snel af. Uiteraard denk ik dan altijd aan taartjes en andere zoete lekkernijen. De hersenspinsels gaan snel en hoe er soms ineens iets in mijn hoofd schiet snap ik eerlijk gezegd ook niet. Zo ook bij deze Toblerone Oreo truffels. Geen idee hoe ik er op kwam, maar het belangrijkste is dat ik er op kwam. Want jeetjemina, deze variatie op de klassieke Oreo truffels is echt fantastisch. Om het nog wat duidelijker te maken dat het om Toblerone gaat als chocoladelaagje, heb ik de truffels gevormd tot de bekende driehoekjes.

Toblerone Oreo truffels

Truffels zijn hartstikke eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Je kunt er ook zo goed mee variëren, zoals deze Toblerone Oreo truffels.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 2 rollen Oreo’s (28 koekjes)
  • 100 gram MonChou
  • 300 gram Toblerone

Instructies

  • In een blender of hakmolentje maal je de Oreo’s tot fijne kruimels. Voeg hier de MonChou aan toe en kneed tot elkaar tot een soort deeg. Maak van dit mengsel de truffels in de vorm van driehoekjes. Leg ze allemaal op een bord en zet deze een half uurtje in de koelkast.
  • Als de truffels lang genoeg in de koelkast staan, smelt je de chocolade alvast. Hak de repen Toblerone in stukjes en smelt twee derde hiervan au bain-marie. Wanneer dit gesmolten is voeg je de rest van de chocola toe, roer tot alles is gesmolten.
  • Haal de truffels uit de koelkast en dip ze stuk voor stuk in de chocola. In dit artikel geef ik je wat tips voor het dippen van truffels en bonbons. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier. Laat de chocolade helemaal uitharden voordat je ze serveert.
Bewaren

Eet je de Toblerone Oreo truffels niet gelijk op en wil je ze even bewaren? Lees hier hoe je dat het beste kan doen.

Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

15 reacties

  1. ria schreef:

    Er staat dat je de chocolade moet vermengen met de toblerone maar er staat geen chocolade bij de ingrediënten? VERGETEN

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee hoor, Toblerone is de chocolade 😉

  2. Homemade by Joke schreef:

    Oh Lau, die zien er echt zalig uit 🙂
    Toblerone is een zalige chocolade dus dat moeten deze truffels dan ook zeker zijn.
    Liefs, mam ♥

  3. Oh wat een feestje, en wat een heerlijkheid! Ziet er zalig uit!!

  4. Caren schreef:

    Ziet er heeerlijk uit! En lekker makkelijk:) Haal je de crème van de Oreokoekjes af voor je ze verkruimeld of laat je dat erop zitten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat laat je er gewoon tussen.

  5. Kyara schreef:

    Alles met Oreo is heerlijk, dus deze ga ik zeker een keer maken!

  6. Sanne schreef:

    Dag Laura, kan je ook gewoon roomkaas gebruiken ipv monchou?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, je truffels zullen wel iets minder stevig zijn.

      1. Sanne schreef:

        Of is er een ander alternatief? Bedankt!

        1. Laura Kieft schreef:

          Als je ze zo stevig wilt niet, verder zijn er meer dan genoeg alternatieven. Je zou zelfs chocoladepasta kunnen gebruiken.

  7. Ellen schreef:

    Hi Laura, ik heb vorige week 125 truffels gemaakt! Bastogne, stroopwafel , café noir en chocolate chip cookie truffels. ( voor een traktatie) wat een enorm succes was het en superleuk om te maken!
    Nu ga ik toblerone truffels maken! Ben benieuwd!

  8. Janeth schreef:

    Hi Laura,

    Ik heb ze gemaakt met mascarpone dat is toch goed?

    En heb een vraag stel ik zou ze willen versturen via de post is dat dan mogelijk?

    Groetjes Janeth

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is iets anders dan MonChou, maar als ze gelukt zijn kan dat ook. Het is vooral zachter en vochtiger dus het kan zijn dat je wat minder nodig hebt. Per post versturen zou ik niet doen aangezien je ze gekoeld moet bewaren.

      1. Janeth Nederhand-ramirez schreef:

        Erg bedankt Laura,

        Ik had een andere recept van oreo truffels ook gemaakt met mascarpone en had het nog liggen. Maar de Torblerone zijn idd gelukt en lekker!

        Bedankt x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *