Hangend op de bank bedenk ik vaak de lekkerste recepten. Met een beetje trek kijk ik tv en dan dwalen mijn gedachten bij sommige programma’s al snel af. Uiteraard denk ik dan altijd aan taartjes en andere zoete lekkernijen. De hersenspinsels gaan snel en hoe er soms ineens iets in mijn hoofd schiet snap ik eerlijk gezegd ook niet. Zo ook bij deze Toblerone Oreo truffels. Geen idee hoe ik er op kwam, maar het belangrijkste is dat ik er op kwam. Want jeetjemina, deze variatie op de klassieke Oreo truffels is echt fantastisch. Om het nog wat duidelijker te maken dat het om Toblerone gaat als chocoladelaagje, heb ik de truffels gevormd tot de bekende driehoekjes.
Toblerone Oreo truffels
Ingrediënten
- 2 rollen Oreo’s (28 koekjes)
- 100 gram MonChou
- 300 gram Toblerone
Instructies
- In een blender of hakmolentje maal je de Oreo’s tot fijne kruimels. Voeg hier de MonChou aan toe en kneed tot elkaar tot een soort deeg. Maak van dit mengsel de truffels in de vorm van driehoekjes. Leg ze allemaal op een bord en zet deze een half uurtje in de koelkast.
- Als de truffels lang genoeg in de koelkast staan, smelt je de chocolade alvast. Hak de repen Toblerone in stukjes en smelt twee derde hiervan au bain-marie. Wanneer dit gesmolten is voeg je de rest van de chocola toe, roer tot alles is gesmolten.
- Haal de truffels uit de koelkast en dip ze stuk voor stuk in de chocola. In dit artikel geef ik je wat tips voor het dippen van truffels en bonbons. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier. Laat de chocolade helemaal uitharden voordat je ze serveert.
Eet je de Toblerone Oreo truffels niet gelijk op en wil je ze even bewaren? Lees hier hoe je dat het beste kan doen.
Geniet ervan!
Er staat dat je de chocolade moet vermengen met de toblerone maar er staat geen chocolade bij de ingrediënten? VERGETEN
Nee hoor, Toblerone is de chocolade 😉
Oh Lau, die zien er echt zalig uit 🙂
Toblerone is een zalige chocolade dus dat moeten deze truffels dan ook zeker zijn.
Liefs, mam ♥
Oh wat een feestje, en wat een heerlijkheid! Ziet er zalig uit!!
Ziet er heeerlijk uit! En lekker makkelijk:) Haal je de crème van de Oreokoekjes af voor je ze verkruimeld of laat je dat erop zitten?
Dat laat je er gewoon tussen.
Alles met Oreo is heerlijk, dus deze ga ik zeker een keer maken!
Dag Laura, kan je ook gewoon roomkaas gebruiken ipv monchou?
Dat kan, je truffels zullen wel iets minder stevig zijn.
Of is er een ander alternatief? Bedankt!
Als je ze zo stevig wilt niet, verder zijn er meer dan genoeg alternatieven. Je zou zelfs chocoladepasta kunnen gebruiken.