Behind the scenes: november 2017 #1

12 november 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

De najaarsdrukte is weer in volle gang, ik ben dol op deze periode. Al het bakken voor de feestdagen heb ik de afgelopen tijd al gedaan, dus de afgelopen twee weken was ik vooral bezig met het schrijven van de artikelen voor deze baksels. Lian kwam ook langs waarmee ik drie leuke video’s opnam, ik had een afspraak met mijn uitgever en stond toch ook weer allerlei lekkers te bakken. Kijk je mee naar mijn belevenissen?

Mijn weekend stond voor het eerst sinds tijden niet in het teken van werken. Zaterdag hield ik grote schoonmaak in huis en zocht alle keukenkastjes uit. Zondag ging ik naar de Kwantum om eens lekker rond te neuzen, langs de supermarkt en ’s middags oefende ik mijn handletter kunsten. Ik moet zeggen dat ik het nu een stuk beter onder de knie heb, maar er is natuurlijk altijd wel weer meer te leren.

Maandag deed ik wat laatste inkopen voor een video en ik deed op Instagram een oproepje waarin jullie vragen konden stellen aan mij en Lian, die zouden we dan in een video beantwoorden. Maandagavond haalde ik Lian op van het station en kletsten we tot diep in de nacht door.

Na een relatief korte nacht stonden we dinsdag niet te laat op, we hadden genoeg te doen namelijk. We namen in totaal 3 video’s op, waaronder de kruidnotentest die gisteren online kwam. Na het eten bracht ik Lian weer naar het station toe en kroop ik zelf thuis op de bank om een avondje tv te kijken.

Woensdag begon november. Ik werk dan altijd even de statistieken bij van de voorgaande maand, ik doe dit al een paar jaar in een excel overzicht en het is leuk om de groei van Laura’s Bakery en Handige Baktips te kunnen zien. Afgelopen oktober was echt bizar druk met ruim 500.000 unieke bezoekers! Alleen december 2016 was nog iets drukker, benieuwd wat die maand dit jaar gaat worden. Bedankt allemaal voor jullie bezoekjes, zo leuk om te zien dat er ook zoveel trouwe volgers zijn!

Donderdag was ik vooral artikelen aan het schrijven. Lian had ook haar werkdag en maakte een heerlijk sinterklaasrecept waar ze een foto van stuurde. Binnenkort online dus, het is echt heel erg leuk en lekker! Eind van de middag kwam er nog een monteur langs omdat het waterreservoir van mijn toilet stuk was. Die doet het nu gelukkig weer.

Vrijdagmiddag zou ik eigenlijk een afspraak met mijn uitgever hebben, maar die werd ’s ochtends afgezegd en een week verplaatst. De ochtend werkte ik aan artikelen voor Handige Baktips, maakte een weekplanning voor de volgende week en zocht nog wat foto’s uit. Halverwege de middag vond ik het wel goed geweest, alles (en meer) wat ik wilde doen deze week was af. Tijd voor weekend! Ik zette de computer uit, haalde boodschappen in huis en ’s middags kwam een vriendin nog even gezellig langs.

Het weekend was de tweede op rij waarin er niet gewerkt werd, bevalt me goed moet ik zeggen. Ik trok de aquarelverf van mijn vader uit de kast waar ik voor het eerst sinds jaren weer eens mee oefende. Ik moet de feeling nog een beetje te pakken krijgen, maar ik heb er wel veel lol in. Ik maakte een leuk kaartje waarin in het aquarellen en handletteren combineerde, leuk om te doen.

Zaterdagavond was ook nog leuk trouwens. Met mijn vader, oom en tante (allemaal enthousiaste geochachers) ging ik naar een Halloween event. Het thema was een murder mystery en dat is waar ik enthousiast van word. Al die series als CSI, NCIS (LA), Hawaï Five-O, Elementary en meer die ik altijd kijk kwamen goed van pas. Bloedfanatiek was ik haha, en uiteraard hebben we de ‘moord’ opgelost.

Maandag ging ik weer enthousiast verder met vooruit werken. Ik schreef teksten voor twee leuke campagnes en werkte ook aan de sinterklaasrecepten die ik al eerder maakte. Dinsdag was redelijk hetzelfde, maar ik ontving ook nog leuke foodpost van Youmiam. Het waren alle ingrediënten voor mijn Oma’s appeltaart!

Woensdag begon ik de de dag bij de eerste kerstshow van het jaar. Ik ben echt gek op Kerst en de periode kan mij stiekem niet lang genoeg duren. Met mijn ouders ging ik naar tuincentrum Global Garden in Zwaanshoek waar ik dit te leuke zoete hoekje met ijsberen spotte. En ja, ik kocht ook leuke kerstdecoraties voor in huis. Kan niet wachten tot ik het begin december allemaal neer kan zetten.

Donderdag begon ik de dag in de keuken. Ik maakte recepten voor twee campagnes en zette deze ook gelijk op de foto. Daarna zocht ik de gemaakte foto’s gelijk uit en schreef de artikelen zodat ik die bij de opdrachtgever kon aanleveren. Na alle mails en vragen op het blog bijgewerkt te hebben stapte ik op de fiets naar mijn ouders. Ze waren die dag 28 jaar getrouwd en we gingen met zijn alles gezellig eten en speelden ’s avonds nog het bordspel van Wie is de mol.

Vrijdag begon wederom in de keuken. Ik bakte een grote cake en een stuk of 300 mini chocolate chip cookies uit mijn nieuwste boek! Die zijn allemaal voor de Foodmarket waar ik op zaterdag stond (daarover meer in de volgende behind the scenes). Mijn uitgever kwam ook nog langs voor een afspraak en ik werkte hard aan video’s die onlangs zijn opgenomen. Een drukke leuke dag dus!

En dat waren alweer twee weken, de tijd lijkt steeds harder te gaan zo meer richting de feestdagen. Ik lig in ieder geval lekker op schema met de najaarsplanning. Plan is om december en de eerste week van januari in november helemaal klaar te hebben. Ambitieus misschien, maar ik heb mij voorgenomen om de maand december op 50% te werken en eens lekker te genieten van de gezelligheid deze maand met alle feestdagen. Daar heb ik ontzettend veel zin in! Komende twee weken ben ik daar dus druk mee. Ik heb ook nog een afspraak bij mij mediabureau, een meeting met Lian voor ze op vakantie gaat en verder werk ik vooral heel veel vooruit. Als je mij op Instagram volgt houd ik je (via stories) al op de hoogte van al mijn belevenissen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Lieke schreef:

    Leuk zeg! Binnenkort ben ik voor een gave geocach die start in, ik dacht de bieb, in Haarlem. Ook van mij een hobby dat geocachen, naast bakken dan. Zijn er nog fijne bakwinjels die ik niet mag missen als ik toch in Haarlem ben? Of vergis ik mij nu heel erg en kom je daar niet vandaan? Groetjes, Lieke

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik kom uit Haarlem, je vergist je niet! Die cache in de bieb is erg leuk heb ik al van verschillende mensen gehoord. Als je dan toch in de stad bent is De Huismuis erg leuk, en om de hoek zit een Dille en Kamille 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *