Een heerlijk en simpel recept voor een panna cotta met rood fruit. Een toetje waar geen oven aan te pas komt!
Panna cotta met rood fruit maken
Soms maak je een recept in de zomer en dan blijkt het vooral heel populair in de winter, als kerstdessert. Zo ging dat met deze panna cotta met rood fruit. Ik bedacht het recept in de zomer, omdat het met warme dagen heerlijk is als je de oven niet aan hoeft te zetten voor een baksel.
Uiteindelijk smaakt een panna cotta zowel in de zomer als in de winter erg goed. In de zomer maak je dit makkelijke no-bake toetje met vers rood fruit dat op dat moment in het seizoen is. In de winter kun je prima kiezen voor diepvriesfruit, behalve voor de decoratie.
Dus, ben je op zoek naar een lekker toetje voor na de barbecue of juist als kerstdessert? Beiden gelegenheden zit je met deze rood fruit panna cotta helemaal goed.
Wat een fantastisch recept!
Zou de gelatine ook vervangen kunnen worden door agar-agar poeder? Zo ja, hoeveel gram heb ik hiervan dan nodig?
Groetjes
Daar hebben wij zelf geen ervaring mee.
Zou je de slagroom en de kwark ook kunnen vervangen voor een koemelkvrije variant?
Ja hoor!
De zelfgemaakte compote. Moet je die aflaten koelen en daarna over de panna cotta gieten (wanneer je ze in kopjes serveert) of doe je deze er warm overheen en meteen serveren?
Af laten koelen 🙂
Ik houd ontzettend van panna cotta dus ik wil dit graag een keer gaan maken. Gebruikt u in dit recept rood fruit uit de diepvries of vers?
Het kan allebei! Bovenop is wel vers fruit.
Je zegt als variatie tip deels kwark roer je die dan koud door de pannacotta heen of moet je die ook verwarmen?
Groetjes Michelle
De kwark verwarm je inderdaad niet.
Heyhoi
Als ik meerdere willen maken bv 8 moet ik dan heel het recept verdubbelen qua ingrediënten?
Groetjes
Ja 🙂
Hey, heerlijk recept
Hallo met aangemaakte frambozensaus en garneren met witte chocolade schaafsels. Heerlijk dank je wel
Groetjes Ben
Heerlijk! De volgende keer laten wij door het fruit wel de suiker weg. Dat was niet echt meer nodig. Werd wat te zoet. Zag er erg feestelijk uit.
Kan gewoon een fles slagroom ook van de aldi als ik deze ook afweeg
Kan ik de panna cotta ook maken en de volgende dag op eten? Blijft hij dan lekker?
Ja hoor ,dat kan en hij blijft lekker.
Zeker! In de koelkast bewaren.
Hoeveel gram gelatine is 1 blaadje in dit recept?
Hi Mirthe,
1blaadje is 1,5gram(heb 4 blaadjes gewogen,wegen 6gram)
Succes Ben
Hallo, waarmee kan ik de suiker het beste vervangen in dit lekkere recept? (dus zonder geraffineerde suiker)
Hoeveel van de slagroom kan ik vervangen met kwark?
Beste,
Moet de slagroom eerst opgeklopt worden en daarna verwarmen of degelijk uit het pak verwarmen ?
Ik vond de panna cotta zelf persoonlijk net iets te stevig geworden.
Ik denk dat ik de volgende keer kijk hoe ze worden als ik een half blaadje gelatine weg laat.
Dat is een goede oplossing!
Ik zou graag een vanillestokje ipv vanille extract gebruiken. Heb je enig idee welke hoeveelheid ik hiervoor nodig heb?
Ja hoor dat kan! Alle verhoudingen vind je hier: https://www.laurasbakery.nl/zo-vervang-je-vanille/
Wat is de inhoud van de schaaltjes voor dit recept?
Ruim 200 ml per portie.
Superlekker! Maar de vanille is helemaal naar de bodem gezakt, hoe kan ik dit voorkomen?
Oh wat gek! Heb je het goed geroerd?
Geroerd tot het einde. In het begin mooi gemengd, maar bij het serveren was dus alle vanille naar de bodem gezakt
Nou wat gek, ik durf ook niet zo te zeggen waar het dan door komt.
Eindelijk iemand die de echte panna cotta kan maken…De meeste sites vermelden panna cotta te maken met room en melk…melk ? Nooit in echte panna cotta.Bedankt Laura 👍
Hoeveel wegen de gelatineblaadjes ? Want mijn pannacotta was erg hard.
Het gewicht weet ik niet, maar ik gebruik 4 blaadjes. Misschien heb je er meer gebruikt?
Ik wil graag een vanille/chocolade panna cotta maken. Kun je mij vertellen hoe ik de Choco panna cotta maakt?
Misschien kun je dit recept aanhouden maar dan vervangen met chocolademelk en chocoladesaus? Heb ik zelf niet getest, maar het proberen waard! https://www.laurasbakery.nl/koffie-karamel-panna-cotta/
Hoe zorg ik ervoor dat mijn frambozencoulis niet meer zo lopend is? Mag je hier ook gelatine indoen? Heb dit recept gevolgd, maar druipt er gewoon af na een hele nacht in de koelkast.
De compote hoort redelijk vloeibaar te zijn. Als je het steviger wilt kun je inderdaad gelatine proberen toe te voegen of door een vergiet halen bijvoorbeeld.
Ik had deze gemaakt voor het dessertenbuffet op het communiefeest van mijn dochter. Maar er zijn meerdere reacties gekomen dat het veeel te vast was. Ik had alles x3 gedaan maar 12 blaadjes gelatine was dus echt wel veel te veel. Qua smaak was wel alles in orde.
Weet je zeker dat alle verhoudingen klopte? Ook plakken gelatine blaadjes nogal snel aan elkaar, dus een foutje is daarin snel gemaakt. Maar uiteraard kun je wat minder gelatine gebruiken mocht je dat lekkerder vinden! 🙂
Hier ben ik inderdaad 100% zeker van, ik had slechts een pakje van 12 gelatineblaadjes gekocht, waardoor ik er dus slechts 12 had, en ik heb deze ook nog eens heel goed nageteld alvorens ik deze erbij deed. De verhouding met gelatineblaadjes is dus niet echt correct in het recept.
Maar iedereen die de panna cotta geproefd heeft zei het wel dat het te vast was dus het klopt toch ergens niet in het Recept.
Hoi!
Ik wil dit recept graag eens maken. 1 vraagje, mag je de slagroom zo in het potje opwarmen of dient deze eerst opgeklopt te worden? Ik denk het eerste maar ik ben niet zeker. 😉
Alvast bedankt!
Zo uit het potje inderdaad!
Mijn panna cotta was veel te vast. Ik had, zoals je aangeeft, 4 blaadjes gelatine gebruikt op een halve liter slagroom 40%. Ik vroeg me af of de volvette slagroom de oorzaak zou kunnen zijn. Weet jij dat toevallig?
Ik denk niet dat het aan de slagroom ligt, zelf heb ik de juiste consistentie hiermee bereikt, dus ik durf even niet te zeggen hoe dat dan kan.
@MyriamC , dat probleem had ik dus ook met ander soort slagroom, dus ik denk echt dat het teveel gelatineblaadjes zijn voor deze hoeveelheid.
Ik vond verschillende andere recepten waar er room en melk gebruikt wordt. Daarom dacht ik dat het aan het vetpercentage van de room lag.