Rood fruit panna cotta

133

Nog een thema van deze zomer: fruitige baksels. Soms heb je daar een oven voor nodig, maar vaak zijn het ook no-bake recepten zoals deze rood fruit panna cotta. Fruit is hier niet aan te slepen in de zomer en vooral het rode fruit is favoriet. Ik gebruik het in taarten, maar vooral graag in toetjes. Makkelijke toetjes het liefst, zoals panna cotta. Het is ontzettend simpel om te maken en je kunt het ruim van tevoren voorbereiden. Hooguit een kwartiertje in de keuken om wat schaaltjes in de koelkast te kunnen zetten. Uren later hoef je pas weer verder te gaan. En ook dat heb je zo geregeld. Een heerlijk toetje wat je na de barbecue kunt serveren, maar na iedere andere maaltijd smaakt dit natuurlijk goed.

Rood fruit panna cotta

Een heerlijk én eenvoudig toetje (of tussendoortje!) waar geen oven aan te pas komt: rood fruit panna cotta.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 2 tl vanille-extract
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram rood fruit
  • 4 el water
  • 2 el suiker

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in koud water voor ongeveer 5 minuten.
  • Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg vanille-extract en suiker toe en roer door tot deze is opgelost. Zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het melkmengsel, roer door tot deze zijn opgelost.
  • Verdeel de slagroom over de schaaltjes en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.
  • De topping kun je wel alvast maken. Doe 200 gram fruit in een pannetje met het water en de 2 eetlepels suiker. Verhit op een laag vuur en roer regelmatig door. Prak of pureer het fruit desgewenst fijn en laat een paar minuten pruttelen in de pan.
  • Serveer de panna cotta met je zelfgemaakte compote en de rest van het overgebleven fruit.

Tips

  • Tip: Ook heel lekker om een deel van de slagroom te vervangen door kwark.
  • Bewaren: afgedekt in de koelkast 2-3 houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

23 reacties

  1. Brenda schreef:

    Wat een fantastisch recept!

    Zou de gelatine ook vervangen kunnen worden door agar-agar poeder? Zo ja, hoeveel gram heb ik hiervan dan nodig?

    Groetjes

    1. Lian van Rens schreef:

      Daar hebben wij zelf geen ervaring mee.

  2. Natascha schreef:

    Zou je de slagroom en de kwark ook kunnen vervangen voor een koemelkvrije variant?

  3. Kim schreef:

    De zelfgemaakte compote. Moet je die aflaten koelen en daarna over de panna cotta gieten (wanneer je ze in kopjes serveert) of doe je deze er warm overheen en meteen serveren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Af laten koelen 🙂

  4. Anne gubbels schreef:

    Ik houd ontzettend van panna cotta dus ik wil dit graag een keer gaan maken. Gebruikt u in dit recept rood fruit uit de diepvries of vers?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan allebei! Bovenop is wel vers fruit.

  5. Michelle schreef:

    Je zegt als variatie tip deels kwark roer je die dan koud door de pannacotta heen of moet je die ook verwarmen?

    Groetjes Michelle

    1. Laura's Bakery schreef:

      De kwark verwarm je inderdaad niet.

  6. Nis schreef:

    Heyhoi

    Als ik meerdere willen maken bv 8 moet ik dan heel het recept verdubbelen qua ingrediënten?

    Groetjes

  7. Ben schreef:

    Hey, heerlijk recept

    Hallo met aangemaakte frambozensaus en garneren met witte chocolade schaafsels. Heerlijk dank je wel
    Groetjes Ben

  8. Nicole schreef:

    Heerlijk! De volgende keer laten wij door het fruit wel de suiker weg. Dat was niet echt meer nodig. Werd wat te zoet. Zag er erg feestelijk uit.

    1. Femke De Mulder schreef:

      Kan gewoon een fles slagroom ook van de aldi als ik deze ook afweeg

  9. Jolien schreef:

    Kan ik de panna cotta ook maken en de volgende dag op eten? Blijft hij dan lekker?

    1. Ben schreef:

      Ja hoor ,dat kan en hij blijft lekker.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Zeker! In de koelkast bewaren.

  10. Mirthe schreef:

    Hoeveel gram gelatine is 1 blaadje in dit recept?

    1. Ben schreef:

      Hi Mirthe,

      1blaadje is 1,5gram(heb 4 blaadjes gewogen,wegen 6gram)

      Succes Ben

  11. Maaike schreef:

    Hallo, waarmee kan ik de suiker het beste vervangen in dit lekkere recept? (dus zonder geraffineerde suiker)

  12. TINA schreef:

    Hoeveel van de slagroom kan ik vervangen met kwark?

  13. Hilde schreef:

    Beste,
    Moet de slagroom eerst opgeklopt worden en daarna verwarmen of degelijk uit het pak verwarmen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *