
Nog een thema van deze zomer: fruitige baksels. Soms heb je daar een oven voor nodig, maar vaak zijn het ook no-bake recepten zoals deze rood fruit panna cotta. Fruit is hier niet aan te slepen in de zomer en vooral het rode fruit is favoriet. Ik gebruik het in taarten, maar vooral graag in toetjes. Makkelijke toetjes het liefst, zoals panna cotta. Het is ontzettend simpel om te maken en je kunt het ruim van tevoren voorbereiden. Hooguit een kwartiertje in de keuken om wat schaaltjes in de koelkast te kunnen zetten. Uren later hoef je pas weer verder te gaan. En ook dat heb je zo geregeld. Een heerlijk toetje wat je na de barbecue kunt serveren, maar na iedere andere maaltijd smaakt dit natuurlijk goed.
Rood fruit panna cotta
Ingrediënten
- 4 blaadjes gelatine
- 500 ml slagroom
- 2 tl vanille-extract
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 300 gram rood fruit
- 4 el water
- 2 el suiker
Instructies
- Week de blaadjes gelatine in koud water voor ongeveer 5 minuten.
- Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg vanille-extract en suiker toe en roer door tot deze is opgelost. Zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het melkmengsel, roer door tot deze zijn opgelost.
- Verdeel de slagroom over de schaaltjes en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.
- De topping kun je wel alvast maken. Doe 200 gram fruit in een pannetje met het water en de 2 eetlepels suiker. Verhit op een laag vuur en roer regelmatig door. Prak of pureer het fruit desgewenst fijn en laat een paar minuten pruttelen in de pan.
- Serveer de panna cotta met je zelfgemaakte compote en de rest van het overgebleven fruit.
Tips
- Tip: Ook heel lekker om een deel van de slagroom te vervangen door kwark.
- Bewaren: afgedekt in de koelkast 2-3 houdbaar.

Wat een fantastisch recept!
Zou de gelatine ook vervangen kunnen worden door agar-agar poeder? Zo ja, hoeveel gram heb ik hiervan dan nodig?
Groetjes
Daar hebben wij zelf geen ervaring mee.