Een heerlijk en simpel recept voor een panna cotta met rood fruit. Een toetje waar geen oven aan te pas komt!
Panna cotta met rood fruit maken
Soms maak je een recept in de zomer en dan blijkt het vooral heel populair in de winter, als kerstdessert. Zo ging dat met deze panna cotta met rood fruit. Ik bedacht het recept in de zomer, omdat het met warme dagen heerlijk is als je de oven niet aan hoeft te zetten voor een baksel.
Uiteindelijk smaakt een panna cotta zowel in de zomer als in de winter erg goed. In de zomer maak je dit makkelijke no-bake toetje met vers rood fruit dat op dat moment in het seizoen is. In de winter kun je prima kiezen voor diepvriesfruit, behalve dan voor de decoratie.
Dus, ben je op zoek naar een lekker toetje voor na de barbecue of juist als kerstdessert? Dan zit je met deze rood fruit panna cotta helemaal goed.
Wat een fantastisch recept!
Zou de gelatine ook vervangen kunnen worden door agar-agar poeder? Zo ja, hoeveel gram heb ik hiervan dan nodig?
Groetjes
Daar hebben wij zelf geen ervaring mee.
Zou je de slagroom en de kwark ook kunnen vervangen voor een koemelkvrije variant?
Ja hoor!
De zelfgemaakte compote. Moet je die aflaten koelen en daarna over de panna cotta gieten (wanneer je ze in kopjes serveert) of doe je deze er warm overheen en meteen serveren?
Af laten koelen 🙂
Ik houd ontzettend van panna cotta dus ik wil dit graag een keer gaan maken. Gebruikt u in dit recept rood fruit uit de diepvries of vers?
Het kan allebei! Bovenop is wel vers fruit.
Je zegt als variatie tip deels kwark roer je die dan koud door de pannacotta heen of moet je die ook verwarmen?
Groetjes Michelle
De kwark verwarm je inderdaad niet.
Heyhoi
Als ik meerdere willen maken bv 8 moet ik dan heel het recept verdubbelen qua ingrediënten?
Groetjes
Ja 🙂
Hey, heerlijk recept
Hallo met aangemaakte frambozensaus en garneren met witte chocolade schaafsels. Heerlijk dank je wel
Groetjes Ben
Heerlijk! De volgende keer laten wij door het fruit wel de suiker weg. Dat was niet echt meer nodig. Werd wat te zoet. Zag er erg feestelijk uit.
Kan gewoon een fles slagroom ook van de aldi als ik deze ook afweeg
Kan ik de panna cotta ook maken en de volgende dag op eten? Blijft hij dan lekker?
Ja hoor ,dat kan en hij blijft lekker.
Zeker! In de koelkast bewaren.
Hoeveel gram gelatine is 1 blaadje in dit recept?
Hi Mirthe,
1blaadje is 1,5gram(heb 4 blaadjes gewogen,wegen 6gram)
Succes Ben
Hallo, waarmee kan ik de suiker het beste vervangen in dit lekkere recept? (dus zonder geraffineerde suiker)
Hoeveel van de slagroom kan ik vervangen met kwark?
Beste,
Moet de slagroom eerst opgeklopt worden en daarna verwarmen of degelijk uit het pak verwarmen ?
Ik vond de panna cotta zelf persoonlijk net iets te stevig geworden.
Ik denk dat ik de volgende keer kijk hoe ze worden als ik een half blaadje gelatine weg laat.
Dat is een goede oplossing!
Ik zou graag een vanillestokje ipv vanille extract gebruiken. Heb je enig idee welke hoeveelheid ik hiervoor nodig heb?
Ja hoor dat kan! Alle verhoudingen vind je hier: https://www.laurasbakery.nl/zo-vervang-je-vanille/
Wat is de inhoud van de schaaltjes voor dit recept?
Ruim 200 ml per portie.
Superlekker! Maar de vanille is helemaal naar de bodem gezakt, hoe kan ik dit voorkomen?
Oh wat gek! Heb je het goed geroerd?
Geroerd tot het einde. In het begin mooi gemengd, maar bij het serveren was dus alle vanille naar de bodem gezakt
Nou wat gek, ik durf ook niet zo te zeggen waar het dan door komt.